Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde paul » 02 Mai 2020, 22:30

soze1969 scrie:Faina povestea cu dr.Spoch..
Faina si cartea lui ,mie mi-a folosit mult mai mult decit diversele sfaturi de la mama,soacra etc,e scrisa foarte bine ,practica si obiectiva

Sfaturile de la soacra is ... degeaba, ca-s ... subiective ! ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
Avatar utilizator
paul
 
Mesaje: 5607
Membru din: 17 Sep 2011, 12:12
Localitate: falticeni

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Shrek » 04 Mai 2020, 18:43

Povestiri inedite. Azi despre, Parlament, Justitie, Interlop, Procuroarea si pruncul nenăscut!
La marginea satului nost, cu mulți ani în urmă sa stabilit o familie de rromi nomazi. Pana la ei, satul n-avusese rromi, semn că rumanii erau destul de rai. Dar " nomazii" si-au facut casa din chirpici, s-au înmulțit și acum fac parte din viata satului. Puralo baro sau șeful in casa este un rrom tinerel, la fo treij' de ani, cu mustata răsucită si pălărie mare, asemeni celor din neamu' sau, pe nume....Parlament! Asa l-au botezat părinții săi pan' anii ' 90, fiind un cuvant nou pentru ei si placut auzului. De atunci, pe străzile satului , mereu auzeai înjurături la adresa lu' Parlament si a părinților săi: ' te-n gura, Parlament, cu tot neamul tau, ca nu te mai saturi de furat! Apoi, cand o crescut cata, cam pa la 16 ani, părinții săi l-au însurat. Cu o rromanaca, de la oraș, ce inca se juca cu păpuși, pe nume...Justitia! Asa au botezat-o părinții ei! Fiindca avea mereu de lucru la aceasta...mare doamnă! Si era un nume nobil, zaceau părinții ei.
După ce s-au acomodat un timp, narodu' da Parlament, s-nceput sa " dea" in ea, astfel ca in scurt timp, au apărut și puradeii. Prima, a fost fetița! Au botezat-o ....Procurarea, d-aia a auzit ma'-sa de mică pân casa! Fire rebelă, asta mică, le-a intors casa cu curu-n sus de câteva ori, căutând lucrurile furate de ai ei! Dar Parlament si Justitia, s-au scapat repede de ea! Au ....maritat-o după un tagan bogat dan Belgia! Strasbur il cheamă! Cică familia fetei, a acceptat cel mai mic pret de pe piata in schimbul ei, numa sa se scape de ea!Apoi a venit pa lume un băiat. L-au botezat...Interlop! Tat mama-sa a stabilit numele. C-ase auzea la ea pân casa can' era mică! Fiind feciorul ei favorit, Justitia il proteja mai tot timpul de ceilalți copii de rumani. Iar can' Interlop mai fura cate ceva din vecini ori se bătea cu frații săi, mama-sa il pedepsea sa stea in casa la televizor! Dar i se făcea mila de el il tzuca pe frunte si ii dădea drumul afara! Doar era protejatul Justiției!
Apoi a venit pe lume....Criza! Nu, nu diminutivul de la crizantema! Criza din 2008! Atunci s-o născut si părinții au dorit să țină minte momentele de sărăcie crâncenă, cand nimeni nu le mai dădea de lucru sau de pomana pentru simplu fapt ca nu aveau! Au încercat s-o mărite si p-asta, dar rromul care o cumpărase a intors-o pa motiv că nu era mare! Fata mare. Si au rămas cu ea in casa. Ultimul născut este King, sau Quenn. Era născut în Anglia, dar nu au reușit să îi stabilească sexul! Degeaba il certa Justitia pa Parlament sa nu o mai...calareasca cand e luna plina ca ies copiii bolunzi, Parlament dădea ca surdu-n toba in Justitia. Chiar si acum este Justitia este însărcinată. Au zac ca il botează..Coviduta, ca are sa fie fata.
De cand a a inceput criza ( asta noua) cu virusul Parlament a ramas acasa. În Anglia, nu mai era lume pe strada sa le dea ceva de pomana. Asa ca fac si ei ce pot, acasă. De fapt, dorm! Din cand in cand , mai fac scandal. Ca asa-i traditia la ei! Atata pot!
Zilele trecute, primarul o trecut prin tiganie si a stat de vorbă cu ei! Pre limba lor, ca si el ii pe jumatate rrom. Si le-a dat la fiecare câte o hartie, cu ce trebuie sa nu faca după 15 mai. Apoi le-o cerut sa nu il voteze pe contracandidatul lui, ca este un hot....zgârcit! Si el fura, dar a dat si rromilor!
Azi, trecând pe strada rromilor, am putut vedea o multime de hârtii, date de primar, mototolite si majite de...rahat! Semn ca oamenii au inteles: din 15 mai, nu mai este nevoie de ...hartie, cand ies afara!
Sa fiti iubiti si sănătoși! Cu toții!
Acesta este un pancflete si trebuie tratat ca atare! Orice asemănare cu personaje din viața reală, este absolut intamplatoare.
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 30 Mai 2020, 22:41

Salut!

Delegarea gândirii :idea: :idea: :!:
Două femei la Lidl. Vor să-și cumpere sfeclă roșie feliată, o marcă pe care o cunosc. Pe rafturile cu murături se aliniază și borcanele cu sfeclă. Numai că e o problemă, borcanele au etichete cu sfeclă roșie răzuită, iar în ele e sfeclă feliată. Nu e diferență de preț, producătorul a pus etichete greșite. Una dintre femei cumpără, cealaltă nu. „Cum să iau, când e altceva pe etichetă?”, zice. „Dar tu nu vezi ce e în borcan?”, îi răspunde cealaltă.
Întâmplarea e grăitoare pentru ce se petrece în societate. Enorm de mulți au mai multă încredere în etichete decât în propriii ochi.
S-a ajuns ca proiecția realității să fie mai importantă ca realitatea.
Unul ce are mai mulți bani în buzunar decât anii trecuți, care are condiții de viață incomparabile cu ce a avut, a ajuns să spună că o duce mai rău, fiindcă așa i-a turnat constant în cap propaganda. Și să acționeze în consecință, după date aleatorii. Trăiește de spui că nu-și trăiește viața lui, cea reală, ci viața proiectată de păpușari, una falsă.
Omul parcă și-a delegat gândirea altuia pe care nici nu-l cunoaște. Așa ceva nu s-a mai întâmplat în istorie. Fenomenul este potențat de lipsa de cultură.
Totdeauna, fiecare a judecat societatea, în principal, după experiența directă, nu după cea livrată, etichetată și valorizată de te miri cine prin intermediul internetului. E o vraiște mentală care nu știu încotro va duce omenirea. Dar nu spre alegeri raționale. (Alexandru Petria)
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 16 Iun 2020, 01:00

Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Shrek » 16 Iun 2020, 08:19

Da, da, da......
Si....găina naște pui vii iar mormota ii invelea in staniol!
Nu trebuie sa credeti tot ce citiți! Unele " povesti" sunt compuse numa pentru rostogoliri si like-uri!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 21 Iun 2020, 22:49

Salut!

Radulian Rosca
1 februarie
Mulți dintre noi suntem între 65 ani și final. Un vechi prieten mi-a trimis această listă excelentă de a îmbătrâni și trebuie să fiu de acord că sunt niste sfaturi bune de urmat...

01 – Acum ai ajuns la timpul să folosesti banii agonisiți. Folosește-i și bucură-te de ei. Nu-i păstra doar pentru cei care s-ar putea să nu aibă nici o idee despre sacrificiile pe care le-ai făcut pentru a-i obține. Aminteste-ți că nu este nimic mai periculos decât o nora ori un ginere cu idei mărete pentru banii tăi câștigati din greu. Avertizare: aceasta vărsta nu nu mai este una bună pentru noi investiții, chiar dacă par grozave si fara riscuri. Ele aduc doar probleme și griji. Aceasta este varsta să te bucuri de liniște și pace.

02 - Nu-ți mai fă griji pentru situația financiară a copiilor și a nepoților tai și nu te simțiți rău să-ti cheltuiesti banii agonisiti Ai avut grijă de copii mulți ani. Le-ai oferit o educație, mâncare, adăpost și sprijin. Responsabilitatea este acum a lor de a-si câștiga banii proprii.

03 - Menține o viață sănătoasă. Fă exerciții moderate (cum ar fi mersul în fiecare zi), mâncă sanatos și dormi suficient. Este ușor să te îmbolnăvești și devine mai greu să rămâi sănătos. De aceea, trebuie să te menții în formă bună și să fi conștient de nevoile tale medicale și fizice. Ține legătura cu medicul, fă-ti analizele chiar și atunci când te simți bine.

04 - Cumpără întotdeauna cele mai bune, cele mai frumoase articole pentru celălalt semnificativ din viata ta. Scopul cheie este să te bucuri de banii tăi alături de partenerul tău. Într-o zi unul dintre voi îi va duce lipsa celuilalt, iar banii nu vor oferi nici un confort atunci. Bucurați-vă împreună de ei.

05 - Nu te stresa asupra lucrurilor mărunte. Ai reusit să treci peste multe în viață. Ai acumulat experiente bune și cele rele, dar lucrul important este prezentul. Nu lăsa trecutul să te tragă în jos și nu lăsa viitorul să te sperie. Trăieste pentru ziua de azi. Problemele mici vor fi uitate în curând.

06 - Indiferent de vârstă, păstrează întotdeauna dragostea în viață. Iubește-ți partenerul, iubește-ți viața, iubește-ți familia, iubește-ți aproapele și amintește-ți: Un om nu este bătrân atât timp cât posedă inteligență și afecțiune.

07 - Fii mândru, atât în spirit cât și în aparenta. Nu înceta să mergi la salonul de coafură sau la frizer, să-ți faci unghiile, să mergi la dentist, continua să-ti cumperi parfumurile și cremele preferate. Atunci când esti bine întreținut la exterior, aceasta se reflecta în interior, făcându-te să te simțiți mândru și in putere.

08 - Nu pierde din vedere trendurile de modă pentru vârsta ta, dar păstrează-ți propriul stil. Nu este nimic mai lipsit de atractie decât o persoană în vârstă care încearcă să poarte moda pentru tineret. Ți-ai format propriul stil ce arată bine pentru tine - păstrează-l și fii mândru de el. Face parte din cine esti.

09 - Rămâi mereu la informat. Citeste ziare, urmăreste știrile. Accesează online și citeste ce spun oamenii. Tine un cont de e-mail activ și încercă să utilizezii unele dintre rețelele de socializare (Facebook, etc.) Vei fi surprins de vechii prieteni pe care îi vei reîntâlni. Să fii în contact cu ceea ce se întâmplă și cu oamenii pe care îi cunoști este important la orice vârstă.

10 - Respectă generația tânără și opiniile lor. Este posibil să nu aibă aceleași idealuri ca tine, dar sunt viitorul și ei vor dirija lumea în direcția aleasă de ei. Dă-le sfaturi, nu critici, și încercă să le reamintesti că înțelepciunea de ieri se aplică și astăzi.

11 - Nu folosi niciodată expresia “pe vremea mea”. Vremea ta este acum. Atâta timp cât trăiești, faci parte din acest acum. Candva ai fost mai tânăr, dar traiesti în continuare acum. De aceea, bucură-te de zilele pe care le ai.

12 - Unii oameni își îmbrățișează anii de aur, în timp ce alții devin amărați și morocănosi. Viața este prea scurtă pentru a-ți pierde zilele cu acestia. Petrece-ți timpul cu oameni pozitivi și veseli. Timpul petrecut in compania celor morocănosi te va imbătrani inainte de vreme și vei deveni mai greu de suportat.

13 – Să nu cazii preda tentației de a locui cu copiii sau nepoții (dacă situatia financiara iti permite). Sigur, a fi înconjurat de familie sună minunat, dar cu toții avem nevoie de spatiul nostru. Ei au nevoie de al lor și tu ai nevoie de al tău. Dacă ți-ai pierdut partenerul (cele mai adanci condoleanțe), atunci găseste o persoană care să se mute cu tine și să te ajute. Chiar și atunci, fă acest lucru numai dacă simți că ai nevoie cu adevărat de ajutor sau nu vrei să trăiești singur.

14 - Nu-ți abandona hobby-urile. Dacă nu ai, creaza-ți. Călătoreste, plimba-te, găteste, citeste, ia ore de dans. Adopta o pisică sau un câine, crește o grădină, joacă cărți, șah, domino, golf. Pictează, fă voluntariat sau incepe o colectie de ceva. Găseste ceva cu care iti place sa-ti ocupi timpul.

15 - Chiar dacă nu iti place, încercă să accepți invitații la botezuri, absolviri, zile de naștere, nunți, conferințe. Încercearcă să participi. Ieși din casă, întâlneste oameni pe care nu i-ai văzut de ceva vreme, incearcă ceva nou (sau ceva vechi). Iar când nu esti invitat, nu te supăra. Pentru toti exista limită de resurse și nu toată lumea poate fi găzduită. Important este să ieși din casă din când în când. Mergi la muzee, mergi in aer liber.

16 - Fii conversaționist. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult. Unii vorbesc prea mult despre ei si despre trecutul lor, fără să le pese dacă ascultătorii lor sunt cu adevărat interesați. Ascultă mai întâi și răspunde la întrebări, dar nu trece la povești mai lungi decât dacă ți se cere. Acesta este un mod eficient de a reduce dorința lor de a vorbi cu tine. Vorbeste pe un ton politicos și încercâ să nu te plângi sau să critici—mai ales dacă nu este nevoie. Încercă să acceptați situațiile așa cum sunt. Toată lumea trece prin aceleași lucruri, iar oamenii au o toleranță scăzută la tănguieli. Găseste întotdeauna și lucruri bune de spus.

17 - Durerea și disconfortul merg mână în mână cu înaintarea în vârstă. Încercă să nu te lasi prada lor, acceptă-le ca parte a ciclului vieții prin care trecem cu toții. Încearcă să nu te găndesti prea mult la ele. Ele nu te reprezinta pe tine ca persoana, ci sunt ceva care ti s-au adăugat la viața. Dacă devin întregul tău focus, se pierde din vedere persoana care ai fost.

18 - Dacă ai fost jignit de cineva - iartai-i. Dacă ai jignit pe cineva – cere-ți scuze. Nu te incărca cu resentimente. Nu servește decât la a te face morocănos și amar. Nu contează cine a avut dreptate. Cineva a spus odată: A fi mereu ranchios si răutacios este ca și cum ai lua otravă și a aștepta cealaltă persoană să moară. Nu te otrăvi. Iartă, uită și continuă-ti viața ta.

19 - Dacă ai o credință puternică, savureaz-o. Dar nu-ți pierde timpul încercând să îi convingi pe alții. Ei vor face propriile alegeri indiferent de ceea ce le spui și asta nu îți va aduce decât frustrare. Trăiește-ți credința și dă un exemplu. Trăiește fidel credințelor tale și lasă memoria ta să-i convingă.

20 – Râzi mult. Râzi la toate. Aminteste-ți că esti unul dintre cei norocoși. Ai reușit să ai o viață, una lungă. Mulți nu ajung niciodată la această vârstă, nu ajung niciodată să experimenteze o viață deplină. Dar tu ai reusit. Deci, de ce să nu râzi? Găsește umor în situația ta.

21 - Nu băga de seama ce spun alții despre tine și cu atât mai puțin ce ar putea gândi despre tine. O vor face oricum și de aceea ar trebui să fii mându cu tine și de ceea ce ai realizat in viata. Lasă-i să vorbească și nu-ți face griji. Ei nu au idee despre istoria ta, de amintirile tale și viața pe care ai trăit-o până acum. Mai ai inca multe de scris in capitolul tau de viata, așa că nu pierde timpul cu ce ar putea crede alții. Acum este momentul să te relaxezi, să fii în pace și sa fii cât de fericit posibil!

Și, aminteste-ti: Viața rămasa este prea scurtă pentru ca sa bei un vin de proasta calitate!!☺

Jean Maurer
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 12 Iul 2020, 00:57

Salut!

Un călugăr a fost nevoit a merge într-o bună zi într-un oraş mare, însoţit fiind de o rudenie a sa. În mijlocul vacarmului citadin monahul a pretins că a auzit un greiere, deşi tovarăşul său de drum nu l-a crezut. Trecând strada şi căutând atent sub un copac, călugărul a găsit greierele, spre stupefacţia rudei sale.

– Trebuie că ai un auz supraomenesc!
– Nu. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde însă de ce asculţi cu ele.
– Nu se poate! Eu n-aş putea auzi un greiere în acest zgomot!
– Depinde de ceea ce este important pentru tine. Să facem o demonstraţie.

Apoi monahul a scos cateva monede pe care le-a lăsat să cadă discret pe asfaltul trotuarului. Pe dată, cu tot zgomotul asurzitor al oraşului, toţi oamenii dimprejurul lor şi’au întors capetele speriaţi că banii căzuţi erau ai lor.

– Înţelegi acum? Totul depinde de ceea ce este important pentru oameni… Dacă privim şi ascultăm zilnic ştirile morbide şi gâlcevitoare ale televiziunilor, urechile noastre se vor fixa doar pe ceea ce este urât şi rău. În felul acesta se induce frica şi astfel devenim temători şi neputincioşi! După care spunem:
„E greu, oamenii sunt răi, trăim într-o lume nesigură şi urâtă, în care nu mai poţi avea încredere în nimeni şi nimic…”.

Iar între timp greierii cântă, frunzele foşnesc, apele curg…iar noi nu le auzim. :shock: :shock: :shock:

(Traducere din limba greacă de Ierom. Ștefan Nuțescu).
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 12 Iul 2020, 00:57

Salut!

Un călugăr a fost nevoit a merge într-o bună zi într-un oraş mare, însoţit fiind de o rudenie a sa. În mijlocul vacarmului citadin monahul a pretins că a auzit un greiere, deşi tovarăşul său de drum nu l-a crezut. Trecând strada şi căutând atent sub un copac, călugărul a găsit greierele, spre stupefacţia rudei sale.

– Trebuie că ai un auz supraomenesc!
– Nu. Urechile mele nu sunt diferite de ale tale. Totul depinde însă de ce asculţi cu ele.
– Nu se poate! Eu n-aş putea auzi un greiere în acest zgomot!
– Depinde de ceea ce este important pentru tine. Să facem o demonstraţie.

Apoi monahul a scos cateva monede pe care le-a lăsat să cadă discret pe asfaltul trotuarului. Pe dată, cu tot zgomotul asurzitor al oraşului, toţi oamenii dimprejurul lor şi’au întors capetele speriaţi că banii căzuţi erau ai lor.

– Înţelegi acum? Totul depinde de ceea ce este important pentru oameni… Dacă privim şi ascultăm zilnic ştirile morbide şi gâlcevitoare ale televiziunilor, urechile noastre se vor fixa doar pe ceea ce este urât şi rău. În felul acesta se induce frica şi astfel devenim temători şi neputincioşi! După care spunem:
„E greu, oamenii sunt răi, trăim într-o lume nesigură şi urâtă, în care nu mai poţi avea încredere în nimeni şi nimic…”.

Iar între timp greierii cântă, frunzele foşnesc, apele curg…iar noi nu le auzim. :shock: :shock: :shock:

(Traducere din limba greacă de Ierom. Ștefan Nuțescu).
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde unincepator » 14 Iul 2020, 15:53

Donbazil scrie:Salut!

Radulian Rosca
1 februarie
Mulți dintre noi suntem între 65 ani și final. Un vechi prieten mi-a trimis această listă excelentă de a îmbătrâni și trebuie să fiu de acord că sunt niste sfaturi bune de urmat...

01 – Acum ai ajuns la timpul să folosesti banii agonisiți. Folosește-i și bucură-te de ei. Nu-i păstra doar pentru cei care s-ar putea să nu aibă nici o idee despre sacrificiile pe care le-ai făcut pentru a-i obține. Aminteste-ți că nu este nimic mai periculos decât o nora ori un ginere cu idei mărete pentru banii tăi câștigati din greu. Avertizare: aceasta vărsta nu nu mai este una bună pentru noi investiții, chiar dacă par grozave si fara riscuri. Ele aduc doar probleme și griji. Aceasta este varsta să te bucuri de liniște și pace.

02 - Nu-ți mai fă griji pentru situația financiară a copiilor și a nepoților tai și nu te simțiți rău să-ti cheltuiesti banii agonisiti Ai avut grijă de copii mulți ani. Le-ai oferit o educație, mâncare, adăpost și sprijin. Responsabilitatea este acum a lor de a-si câștiga banii proprii.

03 - Menține o viață sănătoasă. Fă exerciții moderate (cum ar fi mersul în fiecare zi), mâncă sanatos și dormi suficient. Este ușor să te îmbolnăvești și devine mai greu să rămâi sănătos. De aceea, trebuie să te menții în formă bună și să fi conștient de nevoile tale medicale și fizice. Ține legătura cu medicul, fă-ti analizele chiar și atunci când te simți bine.

04 - Cumpără întotdeauna cele mai bune, cele mai frumoase articole pentru celălalt semnificativ din viata ta. Scopul cheie este să te bucuri de banii tăi alături de partenerul tău. Într-o zi unul dintre voi îi va duce lipsa celuilalt, iar banii nu vor oferi nici un confort atunci. Bucurați-vă împreună de ei.

05 - Nu te stresa asupra lucrurilor mărunte. Ai reusit să treci peste multe în viață. Ai acumulat experiente bune și cele rele, dar lucrul important este prezentul. Nu lăsa trecutul să te tragă în jos și nu lăsa viitorul să te sperie. Trăieste pentru ziua de azi. Problemele mici vor fi uitate în curând.

06 - Indiferent de vârstă, păstrează întotdeauna dragostea în viață. Iubește-ți partenerul, iubește-ți viața, iubește-ți familia, iubește-ți aproapele și amintește-ți: Un om nu este bătrân atât timp cât posedă inteligență și afecțiune.

07 - Fii mândru, atât în spirit cât și în aparenta. Nu înceta să mergi la salonul de coafură sau la frizer, să-ți faci unghiile, să mergi la dentist, continua să-ti cumperi parfumurile și cremele preferate. Atunci când esti bine întreținut la exterior, aceasta se reflecta în interior, făcându-te să te simțiți mândru și in putere.

08 - Nu pierde din vedere trendurile de modă pentru vârsta ta, dar păstrează-ți propriul stil. Nu este nimic mai lipsit de atractie decât o persoană în vârstă care încearcă să poarte moda pentru tineret. Ți-ai format propriul stil ce arată bine pentru tine - păstrează-l și fii mândru de el. Face parte din cine esti.

09 - Rămâi mereu la informat. Citeste ziare, urmăreste știrile. Accesează online și citeste ce spun oamenii. Tine un cont de e-mail activ și încercă să utilizezii unele dintre rețelele de socializare (Facebook, etc.) Vei fi surprins de vechii prieteni pe care îi vei reîntâlni. Să fii în contact cu ceea ce se întâmplă și cu oamenii pe care îi cunoști este important la orice vârstă.

10 - Respectă generația tânără și opiniile lor. Este posibil să nu aibă aceleași idealuri ca tine, dar sunt viitorul și ei vor dirija lumea în direcția aleasă de ei. Dă-le sfaturi, nu critici, și încercă să le reamintesti că înțelepciunea de ieri se aplică și astăzi.

11 - Nu folosi niciodată expresia “pe vremea mea”. Vremea ta este acum. Atâta timp cât trăiești, faci parte din acest acum. Candva ai fost mai tânăr, dar traiesti în continuare acum. De aceea, bucură-te de zilele pe care le ai.

12 - Unii oameni își îmbrățișează anii de aur, în timp ce alții devin amărați și morocănosi. Viața este prea scurtă pentru a-ți pierde zilele cu acestia. Petrece-ți timpul cu oameni pozitivi și veseli. Timpul petrecut in compania celor morocănosi te va imbătrani inainte de vreme și vei deveni mai greu de suportat.

13 – Să nu cazii preda tentației de a locui cu copiii sau nepoții (dacă situatia financiara iti permite). Sigur, a fi înconjurat de familie sună minunat, dar cu toții avem nevoie de spatiul nostru. Ei au nevoie de al lor și tu ai nevoie de al tău. Dacă ți-ai pierdut partenerul (cele mai adanci condoleanțe), atunci găseste o persoană care să se mute cu tine și să te ajute. Chiar și atunci, fă acest lucru numai dacă simți că ai nevoie cu adevărat de ajutor sau nu vrei să trăiești singur.

14 - Nu-ți abandona hobby-urile. Dacă nu ai, creaza-ți. Călătoreste, plimba-te, găteste, citeste, ia ore de dans. Adopta o pisică sau un câine, crește o grădină, joacă cărți, șah, domino, golf. Pictează, fă voluntariat sau incepe o colectie de ceva. Găseste ceva cu care iti place sa-ti ocupi timpul.

15 - Chiar dacă nu iti place, încercă să accepți invitații la botezuri, absolviri, zile de naștere, nunți, conferințe. Încercearcă să participi. Ieși din casă, întâlneste oameni pe care nu i-ai văzut de ceva vreme, incearcă ceva nou (sau ceva vechi). Iar când nu esti invitat, nu te supăra. Pentru toti exista limită de resurse și nu toată lumea poate fi găzduită. Important este să ieși din casă din când în când. Mergi la muzee, mergi in aer liber.

16 - Fii conversaționist. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult. Unii vorbesc prea mult despre ei si despre trecutul lor, fără să le pese dacă ascultătorii lor sunt cu adevărat interesați. Ascultă mai întâi și răspunde la întrebări, dar nu trece la povești mai lungi decât dacă ți se cere. Acesta este un mod eficient de a reduce dorința lor de a vorbi cu tine. Vorbeste pe un ton politicos și încercâ să nu te plângi sau să critici—mai ales dacă nu este nevoie. Încercă să acceptați situațiile așa cum sunt. Toată lumea trece prin aceleași lucruri, iar oamenii au o toleranță scăzută la tănguieli. Găseste întotdeauna și lucruri bune de spus.

17 - Durerea și disconfortul merg mână în mână cu înaintarea în vârstă. Încercă să nu te lasi prada lor, acceptă-le ca parte a ciclului vieții prin care trecem cu toții. Încearcă să nu te găndesti prea mult la ele. Ele nu te reprezinta pe tine ca persoana, ci sunt ceva care ti s-au adăugat la viața. Dacă devin întregul tău focus, se pierde din vedere persoana care ai fost.

18 - Dacă ai fost jignit de cineva - iartai-i. Dacă ai jignit pe cineva – cere-ți scuze. Nu te incărca cu resentimente. Nu servește decât la a te face morocănos și amar. Nu contează cine a avut dreptate. Cineva a spus odată: A fi mereu ranchios si răutacios este ca și cum ai lua otravă și a aștepta cealaltă persoană să moară. Nu te otrăvi. Iartă, uită și continuă-ti viața ta.

19 - Dacă ai o credință puternică, savureaz-o. Dar nu-ți pierde timpul încercând să îi convingi pe alții. Ei vor face propriile alegeri indiferent de ceea ce le spui și asta nu îți va aduce decât frustrare. Trăiește-ți credința și dă un exemplu. Trăiește fidel credințelor tale și lasă memoria ta să-i convingă.

20 – Râzi mult. Râzi la toate. Aminteste-ți că esti unul dintre cei norocoși. Ai reușit să ai o viață, una lungă. Mulți nu ajung niciodată la această vârstă, nu ajung niciodată să experimenteze o viață deplină. Dar tu ai reusit. Deci, de ce să nu râzi? Găsește umor în situația ta.

21 - Nu băga de seama ce spun alții despre tine și cu atât mai puțin ce ar putea gândi despre tine. O vor face oricum și de aceea ar trebui să fii mându cu tine și de ceea ce ai realizat in viata. Lasă-i să vorbească și nu-ți face griji. Ei nu au idee despre istoria ta, de amintirile tale și viața pe care ai trăit-o până acum. Mai ai inca multe de scris in capitolul tau de viata, așa că nu pierde timpul cu ce ar putea crede alții. Acum este momentul să te relaxezi, să fii în pace și sa fii cât de fericit posibil!

Și, aminteste-ti: Viața rămasa este prea scurtă pentru ca sa bei un vin de proasta calitate!!☺

Jean Maurer
dombazil,te rog frumos ajutama sa pot trimite la prieteni aceaste sfaturi le numesc eu. cum sa fac.multumesc.
unincepator
 
Mesaje: 203
Membru din: 09 Oct 2011, 19:27

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 15 Iul 2020, 01:26

Salut!

Nu știu!...Nici eu nu prea le am cu netu!....Si la vârsta mea....Nici nu mai prea fac eforturi....
Sunt sigur că alt coleg care vede aceste postări, te va ajuta....

Sănătate!
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 25 Iul 2020, 21:04

Salut!....

Poate-i doar o poveste!....Dar dacă nu?....

...”Un multimiliardar francez ajută hoții de buzunare, cu sume considerabile, în această perioadă a distanțării sociale a distopiei sanitare. Bogatul francez, sigur, incognito, își păstreaza anonimatul, trimite, prin interpuși, sume de ordinul a zeci de mii de euro hoților de buzunare din Paris. Din cauza închiderii multor locuri publice și a distanțării sociale, hoții de buzunare nu mai pot să-și facă ”meseria”. Parisul este celebru pentru hoții lui de buzunare, inventivi și cu o anumită ”probitate profesională”. Mai demult, când nu apăruseră cardurile bancare, hoții de buzunare și de poșete, furau portofele. Luau banii, iar actele de identitate, fotografii și alte obiecte foarte personale le părăseau într-un loc anume, foarte aglomerat, lângă Comisariatul de Poliție al celui de al XII-lea arondisment. Se spune că prin apropiere fusese ”Le marché aux puces”, marele talcioc, care ascundea celebra ”Curte a Miracolelor” subiect drag romancierilor romantici, locul de întâlnire al pegrei pariziene. Așa proprietarii de drept intrau în posesia actelor, uneori foarte greu de obținut. Hoții de buzunare din Paris nu furau de la copii, bătrâni și persoane în doliu. ”Le Milieu” avea regulile lui și toți apașii le respectau!
De ce nu o să se publice știrea ...?
Pentru cu nu este ”political correctness”!
Miliardarul francez ajută numai pe hoții de buzunare francezi, bărbați albi și catolici practicanți! Fără să le ceră să renunțe la viața de păcat, sau alte ipocrizii ”morale”. Unde este multiculturalismul, de ce nu dă și la femei?
”Hoții de buzunare ”ridică” un smart pus cu nonșalanță de câte o fată prostuță în buzunarul din dreapta spate al blugilor. Este o invitație, smartul este pe jumătate afară. Eu am făcut avere ”furând” de la clienți și parteneri, neplatind fiscul, milioane și miliarde de franci. Care este deosebirea? Și eu sunt un hoț de buzunare, îmi ajut colegii! Ajut pe cine vreau eu, pentru că Parisul fără hoții de buzunare nu mai este Paris!” a declarat bogatul francez.
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Shrek » 28 Iul 2020, 13:21

Amintiri inedite....
Cu ceva ani in urma, aveam " prost(ul)" obicei de a-mi petrece concediul in strainatate. Pe la începutul lunii martie, mergeam in Austria, la o degustare de vinuri in podgoriile din zona Burgerland. De fapt, imi rupeam manurile la munca in vie, timp de 2-3 săptămâni, făcând bani frumosi, câștigând atunci intr-o saptamana cam cât salariul pe o luna in ro. Basca mâncarea, cazarea si echipamentul de lucru il primeam de la fermier. Este adevarat ca mai tot timpul era frig, burnita ori ploua iar noi stăteam afara 9-10 ore pe zi, dar mai importanți erau banii si anturajul. La sfârșitul " sejurului" , se ținea o masa, destul de consistenta, ocazie cu care fermierul sau proprietarul viei , venea si ne gratula personal pe fiecare dintre noi ( 10-15 persoane). Era însoțit si de un traducător, care făcea posibilă înțelegerea între noi, simpli palmasi si însuși zeul vinului.
Deci, cum va spun, safu' trecea pe la fiecare si ciocnea un pahar de vin ( simplu, de masa, dar destul de placut si cu buchet interesant), însoțit de ....nelipsitul " prost"! La care palmasul rostea cu multă evlavie de parcă ar fi mărturisit nus' ce păcat grav " ja! Prost!
Ajuns în fața mea, imi zambeste si ma intreaba prin traducator, ce lucrez in ro, de ma pricep asa bine la taiatul viei. Ii raspund ca nu mare lucru si ca in zona de unde provin eu, fiecare gospodărie are cam 1/4 ha de vită de vie iar oamenii beau numa vin sa nu faca pietre la rinichi ori apa la plămâni. Nu-s' ce i-o fi tradus însoțitorul dar neamtu' s-o pornit a râde zgomotos , molipsind toata adunarea. În final , râzând din tot sufletul, imi spune si mie " prost" si întinde paharul sa ciocnim!
Da, da! Prost! Prost moment! Sau prost da' multi, am zis eu! Incearca sa traduci asta : prost....rau, i-am zis traducătorului. Fastacit, acesta a vorbit ceva cu neamțul si vădit schimbat la față, ne-a spus că de fapt, neamțul nu a avut intenția de a ne jigni, necunoscand semnificația cuvântului "prost" in limba romana, si ca ne cere scuze! Atitudine de neamt! Corecta!
Amintindu-mi de aceasta întâmplare, imi dau seama că presu' nost, probabil altceva a dorit să spună cu expresia " ori esti precaut ori esti prost"! In traducere corecta ar însemna " ori esti precaut ori ai noroc ( daca scapi)". Sau, ca sa extind sensul expresiei " suntem prost(i) sa-l avem președinte" , nu-i asa?
O zi buna, tuturor!
Avatar utilizator
Shrek
 
Mesaje: 3304
Membru din: 16 Aug 2015, 10:08

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde unincepator » 04 Aug 2020, 18:00

unincepator scrie:
Donbazil scrie:Salut!

Radulian Rosca
1 februarie
Mulți dintre noi suntem între 65 ani și final. Un vechi prieten mi-a trimis această listă excelentă de a îmbătrâni și trebuie să fiu de acord că sunt niste sfaturi bune de urmat...

01 – Acum ai ajuns la timpul să folosesti banii agonisiți. Folosește-i și bucură-te de ei. Nu-i păstra doar pentru cei care s-ar putea să nu aibă nici o idee despre sacrificiile pe care le-ai făcut pentru a-i obține. Aminteste-ți că nu este nimic mai periculos decât o nora ori un ginere cu idei mărete pentru banii tăi câștigati din greu. Avertizare: aceasta vărsta nu nu mai este una bună pentru noi investiții, chiar dacă par grozave si fara riscuri. Ele aduc doar probleme și griji. Aceasta este varsta să te bucuri de liniște și pace.

02 - Nu-ți mai fă griji pentru situația financiară a copiilor și a nepoților tai și nu te simțiți rău să-ti cheltuiesti banii agonisiti Ai avut grijă de copii mulți ani. Le-ai oferit o educație, mâncare, adăpost și sprijin. Responsabilitatea este acum a lor de a-si câștiga banii proprii.

03 - Menține o viață sănătoasă. Fă exerciții moderate (cum ar fi mersul în fiecare zi), mâncă sanatos și dormi suficient. Este ușor să te îmbolnăvești și devine mai greu să rămâi sănătos. De aceea, trebuie să te menții în formă bună și să fi conștient de nevoile tale medicale și fizice. Ține legătura cu medicul, fă-ti analizele chiar și atunci când te simți bine.

04 - Cumpără întotdeauna cele mai bune, cele mai frumoase articole pentru celălalt semnificativ din viata ta. Scopul cheie este să te bucuri de banii tăi alături de partenerul tău. Într-o zi unul dintre voi îi va duce lipsa celuilalt, iar banii nu vor oferi nici un confort atunci. Bucurați-vă împreună de ei.

05 - Nu te stresa asupra lucrurilor mărunte. Ai reusit să treci peste multe în viață. Ai acumulat experiente bune și cele rele, dar lucrul important este prezentul. Nu lăsa trecutul să te tragă în jos și nu lăsa viitorul să te sperie. Trăieste pentru ziua de azi. Problemele mici vor fi uitate în curând.bunaziua,chiar nu ma poate ajuta nimeni sa trimit acest text la prirteni?.


06 - Indiferent de vârstă, păstrează întotdeauna dragostea în viață. Iubește-ți partenerul, iubește-ți viața, iubește-ți familia, iubește-ți aproapele și amintește-ți: Un om nu este bătrân atât timp cât posedă inteligență și afecțiune.

07 - Fii mândru, atât în spirit cât și în aparenta. Nu înceta să mergi la salonul de coafură sau la frizer, să-ți faci unghiile, să mergi la dentist, continua să-ti cumperi parfumurile și cremele preferate. Atunci când esti bine întreținut la exterior, aceasta se reflecta în interior, făcându-te să te simțiți mândru și in putere.

08 - Nu pierde din vedere trendurile de modă pentru vârsta ta, dar păstrează-ți propriul stil. Nu este nimic mai lipsit de atractie decât o persoană în vârstă care încearcă să poarte moda pentru tineret. Ți-ai format propriul stil ce arată bine pentru tine - păstrează-l și fii mândru de el. Face parte din cine esti.

09 - Rămâi mereu la informat. Citeste ziare, urmăreste știrile. Accesează online și citeste ce spun oamenii. Tine un cont de e-mail activ și încercă să utilizezii unele dintre rețelele de socializare (Facebook, etc.) Vei fi surprins de vechii prieteni pe care îi vei reîntâlni. Să fii în contact cu ceea ce se întâmplă și cu oamenii pe care îi cunoști este important la orice vârstă.

10 - Respectă generația tânără și opiniile lor. Este posibil să nu aibă aceleași idealuri ca tine, dar sunt viitorul și ei vor dirija lumea în direcția aleasă de ei. Dă-le sfaturi, nu critici, și încercă să le reamintesti că înțelepciunea de ieri se aplică și astăzi.

11 - Nu folosi niciodată expresia “pe vremea mea”. Vremea ta este acum. Atâta timp cât trăiești, faci parte din acest acum. Candva ai fost mai tânăr, dar traiesti în continuare acum. De aceea, bucură-te de zilele pe care le ai.

12 - Unii oameni își îmbrățișează anii de aur, în timp ce alții devin amărați și morocănosi. Viața este prea scurtă pentru a-ți pierde zilele cu acestia. Petrece-ți timpul cu oameni pozitivi și veseli. Timpul petrecut in compania celor morocănosi te va imbătrani inainte de vreme și vei deveni mai greu de suportat.

13 – Să nu cazii preda tentației de a locui cu copiii sau nepoții (dacă situatia financiara iti permite). Sigur, a fi înconjurat de familie sună minunat, dar cu toții avem nevoie de spatiul nostru. Ei au nevoie de al lor și tu ai nevoie de al tău. Dacă ți-ai pierdut partenerul (cele mai adanci condoleanțe), atunci găseste o persoană care să se mute cu tine și să te ajute. Chiar și atunci, fă acest lucru numai dacă simți că ai nevoie cu adevărat de ajutor sau nu vrei să trăiești singur.

14 - Nu-ți abandona hobby-urile. Dacă nu ai, creaza-ți. Călătoreste, plimba-te, găteste, citeste, ia ore de dans. Adopta o pisică sau un câine, crește o grădină, joacă cărți, șah, domino, golf. Pictează, fă voluntariat sau incepe o colectie de ceva. Găseste ceva cu care iti place sa-ti ocupi timpul.

15 - Chiar dacă nu iti place, încercă să accepți invitații la botezuri, absolviri, zile de naștere, nunți, conferințe. Încercearcă să participi. Ieși din casă, întâlneste oameni pe care nu i-ai văzut de ceva vreme, incearcă ceva nou (sau ceva vechi). Iar când nu esti invitat, nu te supăra. Pentru toti exista limită de resurse și nu toată lumea poate fi găzduită. Important este să ieși din casă din când în când. Mergi la muzee, mergi in aer liber.

16 - Fii conversaționist. Vorbește mai puțin și ascultă mai mult. Unii vorbesc prea mult despre ei si despre trecutul lor, fără să le pese dacă ascultătorii lor sunt cu adevărat interesați. Ascultă mai întâi și răspunde la întrebări, dar nu trece la povești mai lungi decât dacă ți se cere. Acesta este un mod eficient de a reduce dorința lor de a vorbi cu tine. Vorbeste pe un ton politicos și încercâ să nu te plângi sau să critici—mai ales dacă nu este nevoie. Încercă să acceptați situațiile așa cum sunt. Toată lumea trece prin aceleași lucruri, iar oamenii au o toleranță scăzută la tănguieli. Găseste întotdeauna și lucruri bune de spus.

17 - Durerea și disconfortul merg mână în mână cu înaintarea în vârstă. Încercă să nu te lasi prada lor, acceptă-le ca parte a ciclului vieții prin care trecem cu toții. Încearcă să nu te găndesti prea mult la ele. Ele nu te reprezinta pe tine ca persoana, ci sunt ceva care ti s-au adăugat la viața. Dacă devin întregul tău focus, se pierde din vedere persoana care ai fost.

18 - Dacă ai fost jignit de cineva - iartai-i. Dacă ai jignit pe cineva – cere-ți scuze. Nu te incărca cu resentimente. Nu servește decât la a te face morocănos și amar. Nu contează cine a avut dreptate. Cineva a spus odată: A fi mereu ranchios si răutacios este ca și cum ai lua otravă și a aștepta cealaltă persoană să moară. Nu te otrăvi. Iartă, uită și continuă-ti viața ta.

19 - Dacă ai o credință puternică, savureaz-o. Dar nu-ți pierde timpul încercând să îi convingi pe alții. Ei vor face propriile alegeri indiferent de ceea ce le spui și asta nu îți va aduce decât frustrare. Trăiește-ți credința și dă un exemplu. Trăiește fidel credințelor tale și lasă memoria ta să-i convingă.

20 – Râzi mult. Râzi la toate. Aminteste-ți că esti unul dintre cei norocoși. Ai reușit să ai o viață, una lungă. Mulți nu ajung niciodată la această vârstă, nu ajung niciodată să experimenteze o viață deplină. Dar tu ai reusit. Deci, de ce să nu râzi? Găsește umor în situația ta.

21 - Nu băga de seama ce spun alții despre tine și cu atât mai puțin ce ar putea gândi despre tine. O vor face oricum și de aceea ar trebui să fii mându cu tine și de ceea ce ai realizat in viata. Lasă-i să vorbească și nu-ți face griji. Ei nu au idee despre istoria ta, de amintirile tale și viața pe care ai trăit-o până acum. Mai ai inca multe de scris in capitolul tau de viata, așa că nu pierde timpul cu ce ar putea crede alții. Acum este momentul să te relaxezi, să fii în pace și sa fii cât de fericit posibil!

Și, aminteste-ti: Viața rămasa este prea scurtă pentru ca sa bei un vin de proasta calitate!!☺

Jean Maurer
dombazil,te rog frumos ajutama sa pot trimite la prieteni aceaste sfaturi le numesc eu. cum sa fac.multumesc.
unincepator
 
Mesaje: 203
Membru din: 09 Oct 2011, 19:27

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 16 Sep 2020, 23:48

Salut!

ÎN PEȘTERA CU FOCU-N VATRĂ
de Eliana Popa
Trăia odată-ntr-o pădure, un pustnic tare cuvios,
Se nevoia în rugăciune și mult îl îndrăgea Hristos,
Și a primit un mare dar( dorit de orice muritor)
Adeseori să i se-arate, chiar îngerul său păzitor!
Stăteau de vorbă față-n față, ca doi prieteni minunați,
Un înger lângă un sihastru, cu dragostea de sus, legați!
Dar într-o zi, în care moșul porni să caute bureți,
Văzu în fața lui o ceată, cu câțiva vajnici călăreți.
Și după ei, legat în lanțuri, mergea un hoț ce-a tâlhărit,
Târât spre locul de pedeapsă, fiind la moarte osândit.
Îşi zise cuviosu-n barbă, oftând, aceste cuvințele:
,, - Aşa! Așa! Să-şi ia pedeapsa pentru purtările lui rele! "
Şi începând din ziua aceea, când pe tâlhar l-a judecat,
Prietenul său, cel din ceruri, defel nu s-a mai arătat!
Și s-a mâhnit, atunci, sihastrul, și s-a-ntrebat ce a greșit?
N-a mai băut nici strop de apă, trei zile nu s-a mai hrănit,
Plângea și se ruga fierbinte, nu-și amintea păcatul greu
Ce l-a gonit pe sfântul înger și L-a mâhnit pe Dumnezeu!
Văzându-i plânsul și durerea, a treia zi, la ceas de seară,
Când pleoapa zilei se închide și astrul spre apus coboară,
Prietenul său, cel de taină, divinul înger păzitor,
A coborât, iar, în chilie și i-a grăit dojenitor:
,, - Așa te-ai bucurat, tu, frate, și-n mintea ta ai judecat
Pe-acel nefericit tâlhar, pe care ei l-au condamnat!
De ce te faci judecător? Te-au pus a-l judeca pe el?
Nu știi că toată judecata o are Dumnezeu din cer?
Însă nu plânge, doar m-ascultă, căci mila Domnului e mare,
Eu îți voi spune ce sa faci, de vrei să dobândești iertare.
Îți dau această rămurică! E vestejită și uscată,
Va trebui s-o porți cu tine, să nu o lepezi niciodată!
Și când vei merge la culcare, să-ți fie pernă, rămurica
Să părăsești acest pustiu, să nu-ți iei traista, nici sarica.
Să mergi în lume, printre oameni și să cerşeşti bătând la porți,
Să pribegești și zi şi noapte, să întâlnești tâlhari și hoți,
Iar cineva de te-o opri în a lor casă, peste noapte,
Te odihnești, apoi, în zori, să-ți vezi de drumu-ți mai departe!
Să pribegești de dimineață și până astrul o s-apună,
Zi după zi, cu plânsu-n geană, pân' ai să faci o faptă bună.
Așa a hotărât, Acela, ce ne-a zidit și ne-a creat,
Fiindcă, tu, pe al tău frate, l-ai osândit și judecat.
Când vei vedea cum rămurica a înverzit și are floare
Să știi, iubitul meu prieten, c-atunci ai căpătat iertare!
Bătrânul auzind acestea primește ramura uscată,
Și se întoarce, iar, în lume, rătăcitor din poartă-n poartă.
Cerșea un colțișor de pâine și-un adăpost pe timp de noapte,
De multe ori, lipsit de ele, mergea cu Domnul, mai departe!
Și ostenit, fiind odată, intră să doarmă-ntr-o pădure,
Nădăjduind că-n luminişuri, o să găsească rugi cu mure!
Nu mai mâncase de trei zile și parcă nu avea putere
Era slăbit de-atâta umblet...și trist, de marea lui cădere!
,, O, Doamne, trupu-mi e povară și sufletul a obosit,
Și firul din suveica vieții, s-a subțiat și s-a slăbit!
Ce faptă bună mai pot face, eu putregaiul, încă viu...
Mai ai răbdare cu moșneagul? Sau poate, Doamne, e târziu? "
Așa a cugetat bătrânul, când iată, chiar în fața sa
O peșteră, cu boltă-naltă, și cu un foc care ardea,
În fața vetrei sta de veghe, privind afară, o bătrână...
Păși sfios, spre ea, sihastrul:,, - Măicuță dragă, sara bună!
Te rog, îndură-te de mine, că-s ostenit...și mă dor toate!
Şi lasă-mă să dorm aici! În zori pleca-voi mai departe."
Cu milă îl privi bătrână, făcându-și nodul la năframă:
,, - Nu pot să te primesc, părinte, chiar dacă vreau, fiindcă mi-e teamă..
În frica Domnului, îți spun, că am trei fii, tâlhari și hoți
De-aceea se feresc de oameni și locuim aici, cu toți!
De te-oi primi, chiar și o noapte, cum ar fi drept și creștinește,
S-ar supăra sau și mai rău... te-or omorî, Doamne ferește! "
,, - Bătrâno, eu sunt om de treabă, nu sunt slujbaș al stăpânirii!
Te rog să nu te îndoiești! Te rog în numele iubirii!
Flăcăii tăi, chiar de sunt aprigi, azi nu te vor lua la rost
C-ai miluit un călător, flămând și fără adăpost!"
Bătrâna l-a poftit să intre, căci parcă-i risipise frica,
El s-a culcat într-un ungher, având drept pernă rămurica!
Mirată fiind, de-așa pribeag, și neștiind cum să-nțeleagă
De ce bătrânul musafir, drept căpătâi și-a pus o creangă,
L-a întrebat de unde vine și unde merge călător,
Iar el i-a povestit, cu lacrimi, greșeala lui de-a fir-a-păr!
Și când a auzit bătrâna, cum pentru-o faptă așa mică,
E nevoit să rătăcească... vaai... s-a cutremurat de frică!
Dacă acest bătrân, beteag, e nevoit să rătăcească
Până va face-o faptă bună și creanga o să-nmugurească,
Apoi feciorii ei tâlhari, amar, amar ce vor primi:
,, - Of, Doamne, Iisuse Hristoase, pe ei, cum îi vei osândi?
Dacă acest sihastru blând, doar pentr-un gând e pedepsit,
Flăcăii mei ce vor răspunde, că au furat și tâlhărit? "
Nici bine nu-și termină gândul și iată, fiii au venit
Și mânioși se-ntorc spre ea, văzând străinul adormit:
,, - Ce ai făcut? Și cine-i omul? De câte ori ți-am spus noi, mamă,
Să nu primești niciun străin!" grăiră cei trei hoți cu teamă.
,, - N-aș fi putut să nu-l primesc, fiindcă și el e pedepsit,
Pe Dumnezeu l-a supărat, pentru un gând nesocotit
Și pribegește zi de zi, prin arsiță, prin vânt și ploi
Nu are loc de înnoptat, de milă l-am primit la noi! "
Priviră cu mirare toți, spre cuviosul adormit
Ne-nțelegând, privindu-i chipul, ce faptă rea a săvârșit.
Dar unul dintre cei trei frați, răutăcios fiind din fire,
Strigă la el, stricându-i somnul:,, - Hei, moșule! Măi, musafire!
Ia să ne spui povestea ta! Ce ai făcut? Și cine ești?
Cum ai ajuns în grota noastră? Ridică-te să ne vorbești! "
S-a ridicat, atunci, bătrânul și a-nceput a-și spune viața
Cu glasul blând, cu lacrimi grele, aproape până dimineața!
Și-n tot acest răstimp în care și-a spus întreaga lui poveste,
Cei trei tâlhari simțeau în suflet, căința cum îi năpădește
Au început atunci a plânge, știind ce mult au stat în rău,
Și uite cum, în acea noapte, toți s-au întors la Dumnezeu!
Toți se rugau, și fii și mamă, cu lacrimi multe și căință
Făcând din peștera cea rece, chilia lor de pocăință!
Spre dimineață au adormit și ei, alături cu sihastrul
Și s-au trezit în miezul zilei, când lumina puternic astrul,
Au vrut să-l scoale pe bătrân, dar ființa lui era-mpietrită
Iar ramura, sub capul său, era frumos înmugurită!
Trecuse-n viața de apoi, acolo, unde mergem toți,
Având alături sfântul înger, o bătrânică și trei hoți!
În peștera cu focu-n vatră, în mâini cu șirul de metanii,
Trei cuvioși, la ceas de seară, cântau tropare și litanii.
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 21 Oct 2020, 10:17

Salut!
:!: :idea: :oops:
Carlo Maria Vigano - fost ambasador al Vaticanului la Washington
i-a trimis lui Donald Trump pe 7 iunie 2020 o scrisoare.
„Domnule Președinte,
În ultimele luni am asistat la formarea a două tabere, pe care le-aș numi biblic: copiii luminii și copiii întunericului.
Copiii luminii constituie partea cea mai mare a umanității, în timp ce copiii întunericului reprezintă o minoritate absolută.
Cu toate acestea, cei dintâi fac obiectul unui fel de discriminare care îi plasează într-o situație de inferioritate morală față de adversarii lor, care ocupă adesea poziții strategice în guvern, în politică, în economie, în presă. Într-o manieră aparent inexplicabilă, cei buni sunt luați ostatici de cei răi și de cei care îi ajută, fie din interes personal, fie din frică. Aceste două tabere, care au un caracter biblic, urmează separarea clară dintre progenitura femeii și progenitura șarpelui.
De o parte sunt cei care, deși au o mie de defecte și de slăbiciuni, sunt animați de dorința de a face bine, de a fi cinstiți, de a forma o familie, de a munci, de a aduce prosperitate patriei lor, de a-i ajuta pe nevoiași și, ascultând de Legea Domnului, să merite a cuceri Împărăția Cerurilor.
De cealaltă parte, sunt cei care se află în slujba propriilor interese, care nu au nici un fel de principiu moral, care doresc să distrugă familia și națiunea, care îi exploatează pe lucrători pentru ca ei să devină nemeritat de bogați, care provoacă dezbinare și războaie interne pentru a acumula bani și putere: în cazul lor, iluzia înșelătoare a bunăstării temporare se va spulbera într-o zi – dacă nu se pocăiesc – lăsând loc îngrozitoarei soarte care îi așteaptă, departe de Dumnezeu, în blestemul veșnic.
În societate, Domnule Președinte, aceste două realități opuse coexistă ca dușmani eterni, la fel cum Dumnezeu și Satana sunt dușmani eterni. Și se pare că acești copii ai întunericului – și pe care îi putem ideintifica cu Statul Paralel, căruia vă opuneți cu înțelepciune, și care poartă un război acerb împotriva dumneavoastră, în aceste zile – au decis să dea cărțile pe față, ca să spunem așa, dezvăluindu-și planurile. Par atât de siguri că au deja totul sub control, încât au lăsat deoparte acea prudență care, până acum, le-a ascuns măcar parțial intențiile.
Anchetele aflate în curs vor dezvălui adevărata responsabilitate a celor care au gestionat urgența COVID, nu doar în domeniul sanitar, ci și politic, economic sau al presei. Vom descoperi probabil că în această colosală inginerie socială, există oameni care au decis soarta umanității, arogându-și dreptul de a acționa împotriva voinței cetățenilor și a reprezentanților lor din guvernele țărilor.
Vom descoperi de asemenea, probabil, că revoltele din aceste zile au fost provocate de cei care, văzând că virusul se estompează inevitabil și alerta socială a pandemiei se estompează și ea, au fost obligați să provoace tulburări civile, deoarece acestea trebuiau să fie urmate de acțiuni de represiune care, deși legitime, puteau fi condamnate ca o agresiune nejustificată împotriva populației.
Același lucru se întâmplă și în Europa, în mod perfect sincron. Este destul de limpede că folosirea protestelor de stradă reprezintă instrumentul pentru atingerea scopurilor celor care doresc să vadă ales pe cineva anume la viitoarele alegeri prezidențiale, cineva care întrupează țelurile Statului Paralel și care exprimă aceste țeluri cu convingere. Nu va fi surprinzător dacă, în următoarele luni, vom afla încă o dată că ascunși în spatele acestor acte de vandalism și de violență sunt cei care speră să profite de pe urma disoluției ordinii sociale astfel încât să construiască o lume nouă, fără libertate: Solve et Coagula, așa cum învață adagiul masonic.
Deși poate părea deconcertant, taberele opuse pe care le-am descris se găsesc și în mediile religioase. Există păstori credincioși care se ocupă de turma lui Hristos, dar există și necredincioși mercenari care caută să împrăștie turma și să predea mieii pentru a fi devorați de lupii lacomi.
Nu este de mirare că acești mercenari sunt aliații copiilor întunericului și îi urăsc pe copiii luminii: așa cum există un Stat Paralel, există și o Biserică Paralelă, care se leapădă de jurămintele făcute în fața lui Dumnezeu. Astfel, dușmanul invizibil, împotriva căruia bunii conducători luptă în treburile publice, este combătut și de bunii păstori în sfera eclezială. Este o bătălie spirituală, despre care am vorbit în recentul meu Apel, care a fost dat publicității pe 8 mai.
Pentru prima dată, Statele Unite au în dumneavoastră un președinte care apără în mod curajos dreptul la viață, care nu se rușinează să denunțe persecutarea creștinilor din lumea întreagă, care vorbește despre Iisus Hristos și despre dreptul cetățenilor la libertatea religioasă. Participarea dumneavoastră la Marșul pentru Viață și, mai recent, proclamarea de către dumneavoastră a lunii aprilie ca Lună Națională a Prevenirii Maltratării Copiilor, sunt acțiuni care confirmă de care parte doriți să luptați. Și, îndrăznesc să cred că suntem amândoi de aceeași parte în această bătălie, deși cu arme diferite.
Din acest motiv, cred că atacul la care sunteți supus, după vizita la Sanctuarul național al Sfântului Ioan-Paul al II-lea, face parte din scenariul mediatic regizat, care nu încearcă să combată rasismul și să readucă ordinea socială, ci să agraveze dezbinările; nu să aducă dreptatea, ci să legitimeze violența și crima; nu să slujească adevărul, ci să favorizeze un grup politic.
Și este tulburător că există Episcopi – precum aceia pe care i-am denunțat recent – care, prin cuvintele lor, dovedesc că sunt aliniați cu tabăra opusă. Sunt supuși Statului Paralel, globalismului, gândirii aliniate, Noii Ordini Mondiale, pe care o invocă din ce în ce mai des în numele unei fraternități universale care nu are nimic creștinesc, dar care evocă idealurile masonice ale celor care doresc să domine lumea, gonindu-L pe Dumnezeu din tribunale, din școli, din familii și poate chiar din biserici.
Poporul american este matur și a înțeles acum în ce măsură marea presă nu dorește să răspândească adevărul, ci dorește să îl ascundă și să îl deformeze, răspândind minciuna care este folositoare scopurilor stăpânilor lor.
Cu toate acestea, este important ca cei buni – care reprezintă majoritatea – să se trezească din letargie și să nu accepte să fie înșelați de o minoritate necinstită, cu scopuri abjecte.
Este nevoie ca cei buni, copiii luminii, să se unească și să-și facă auzite vocile. Ce alt mijloc mai eficient este de a face asta, Domnule Președinte, decât prin rugăciune, cerând Domnului să vă apere pe dumneavoastră, Statele Unite și întreaga umanitate de acest colosal atac al Vrăjmașului.
În fața puterii rugăciunii, înșelăciunile copiilor întunericului se vor nărui, comploturile lor vor fi dezvăluite, trădarea lor va fi vădită, înfricoșătoarea lor putere se va spulbera, adusă în lumină și expusă drept ceea ce este cu adevărat: o înșelăciune infernală.
Domnule Președinte, rugăciunea mea se îndreaptă cu statornicie către iubita națiune americană, unde am avut privilegiul și onoarea de a fi trimis de către Papa Benedict al XVI-lea ca Nunțiu Apostolic.
În acest ceas dramatic și decisiv pentru întreaga umanitate, mă rog pentru dumneavoastră și pentru toți cei care sunt de partea dumneavoastră în guvernul Statelor Unite.
Am încredere că poporul american este unit cu mine și cu dumneavoastră în rugăciune către Dumnezeu Atotțiitorul.
Uniți împotriva Vrăjmașului Invizibil al întregii umanități, vă binecuvântez pe dumneavoastră și pe Prima Doamnă, iubita națiune americană, pe toți bărbații și femeile de bună credință.
Carlo Maria Viganò”
P.S. Pentru curajul său, Vigano a fost trimis de Papa în Cosovo....Să se învețe minte!...
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

Re: Povesti cu talc si farmec ........

Mesajde Donbazil » 28 Oct 2020, 02:09

Salut!

”În timpul unei campanii militare, un pluton muncea la repararea unei căi ferate distruse de bombardament. Câțiva soldați, deși se străduiau, nu puteau clinti un stâlp greu, căzut peste șine. Alături, caporalul striga la ei, ocărându-i pentru neputința lor. Trecând pe acolo, un om l-a întrebat:

– De ce nu-i ajuți și dumneata?

– Eu sunt caporal, eu supraveghez și comand. Ei trebuie să muncească!

Străinul nu a mai spus nimic, dar și-a scos haina și a început să tragă și el cot la cot cu soldații de un capăt al stâlpului. După scurt timp, au reușit să elibereze șinele. Încântați de reușită, soldații i-au mulțumit străinului care, luându-și haina să plece, i-a mai spus caporalului:

– Dacă va mai fi nevoie, să mă chemați și altădată!

– Da?! – zise în batjocură caporalul. Dar cine ești dumneata?

– Sunt generalul acestei divizii” …

:!: :idea: :!:
Avatar utilizator
Donbazil
 
Mesaje: 2778
Membru din: 23 Feb 2011, 23:34
Localitate: Faget

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 30 vizitatori