yuonyuon scrie:ce nu confirma (pe loc) desfiintat si egalizari la ce ramane.....
egalizariel inseamna puietu sa fie la toti lafel...aproximativ.......
altfel ce facem cum abordam un cules![]()
....nici nu ai cum sa pregatesti stupii fara o egalizare......
egalizare nu inseamna munca de sar capacele(cum zice closcutz) inseamna dezvoltare egala controlata ...si numa varfurile se ma cioplesc iar ragaliile se mai desfiinteaza....
altfel chiar ca am sta cu mainile in san inainte de salcam..
Yoane ... parca spuneai de 6-7 rame maxim cu puiet. De ce sa-l egalizez pe unul care are 3 rame, sa-i mai dau 3 sau 4 rame adunate de la altii, daca la el n-am structura aia pe care tu o mult clamezi ? Nu pierd timpul ? Nu mai bine-l desfiintez sau daca n-am chef il las asa sa taraie targa ? Iti dau un exemplu ... am avut anul asta o familie care a iesit amarata din iarna. La pomi si rapita nu mi-a dat nimic, la salcam cat a fost si ce-o mai bagat dupa,mi-o dat vreo 7 kg. de miere iar acum are un cat de 1/2 plin si ceva in catul 2.
Eu zic asa, daca nu poti sa ajungi la 6-7 rame cu puiet per unitate biologica in perioada salcamului, inseamna ca tu ca stupar, ma refer in general, nu la tine, ai o problema. Asadar, nu-i nevoie de egalizari, eventual e nevoie de ajustari ... luat rame cu puiet pentru roi !
LE ... hai ca am facut praf topicul. Muta discutia pe topicul legat de dezvoltarea pentru salcam !