Prima pagină APICULTURA GENERALA INTRETINEREA ALBINELOR

Discutii despre lucrari sezoniere,tehnici de ingrijire in diferite tipuri de stupi.Intretinerea familiilor de albine in cele trei tipuri mari de stupi...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Fan club MER

Mesajde ignatov andrei » 17 Dec 2020, 11:10

tiih scrie:
ignatov andrei scrie:
tiih scrie:
yuonyuon scrie:sa ne intoarcem la abecedarul apicol de clasa 2 a :lol:

Unde se preda acest abecedar?.La cursurile apicole neceare obtinetii unei diplome in vederea accesarii unor fonduri europene? :oops: :lol:

Nene tiih, ai observat ca am pus armele la ruginit!
Chiar te simti bine cand zdrangani, cu lingura si furculita, intr-o tigaie goala...?!?

Domnule yuanyuan, nu stiu daca ai observat dar in mare parte la ultimele dumitale postari de pe acest topic am fost de acord..cu unele precizari in plus....
Treptat treptat,am sa ma retrag de pe acest forum.....
Am sa las pe altii sa "zdranganeasca" fel si fel de fantezii,inclusiv faptul ca lada in sine poate produce mai mult puiet,ca lada in sine poate produce mai multa miere.........etc
E la moda in postarile de pe facebook de la fel si fel de grupuri si grupulete apicole,sau google...Cine socheaza prin informatie si poze...are cele mai multe like -uri.nu conteaza adevarul spus...pe jumatate,nu conteaza adevarul amestecat cu ...aberatii !....(precum graul amestecat cu ...nechina!)..nu conteaza ca unele informatii sunt doar...... "reclama publicitara".....!
Sanatate!

Na, ca iar am fost inteles gresit, numai ca de data asta am fost si rebotezat! :lol:
Suntem o mana de oameni, mai tot timpul aceeasi. "Am pus armele la ruginit", deoarece mi-am dat seama ca nu are rost...!
Cam ceva de genul asta am vrut sa-ti spun si dumitale, dar am dat cu oistea-n gard!
Szuza-ma, te rog!
ignatov andrei

Mesajde tiih » 17 Dec 2020, 15:40

De data asta ati fost inteles total gresit de subsemnatul....si daca nu m-ati fi atentionat nici ca imi dadeam seama :)
Eu trebuie sa imi cer scuze dlui yuan...de suparare ca m-a trimis in clasa a II-a,ca m-a trimis anterior la biologia de casa a IV-a (dar oare chiar se face biologie in clasa a IV-a????).....nici nu am observat ca ultima replica, cea cu zdraganitul,mi-a dat-o un alt coleg,"dusman de clasa" :lol:
Noi sa fim sanatosi si albinutele.....si in apropierea sarbatorilor ma rog sa vina un an mai bun macar la salcam....pentru toti apicultorii!!!!!
tiih

Mesajde ignatov andrei » 17 Dec 2020, 18:05

tiih scrie:De data asta ati fost inteles total gresit de subsemnatul....si daca nu m-ati fi atentionat nici ca imi dadeam seama :)
Eu trebuie sa imi cer scuze dlui yuan...de suparare ca m-a trimis in clasa a II-a,ca m-a trimis anterior la biologia de casa a IV-a (dar oare chiar se face biologie in clasa a IV-a????).....nici nu am observat ca ultima replica, cea cu zdraganitul,mi-a dat-o un alt coleg,"dusman de clasa" :lol:
Noi sa fim sanatosi si albinutele.....si in apropierea sarbatorilor ma rog sa vina un an mai bun macar la salcam....pentru toti apicultorii!!!!!

Eu am invatat biologie in clasa a-IV-a. La Scoala Generala nr. 4, din Bacau, am fost o clasa experimentala, cu profesori la toate disciplinele, din prima zi de scoala (15 septembrie 1966), adica fara invatator!
La matematica clasa I, de exemplu, ne preda doamna Dospinescu, care preda si la clasele IX si X!
Doamna Iosebica era diriginte si ne preda Abecedarul si "Citirea"! Aveam profesor de sport, de Lucrul manual etc.
Hai noroc si voie buna si un an apicol de exceptie (adica foarte bun)!
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 17 Dec 2020, 21:04

tiih scrie:De data asta ati fost inteles total gresit de subsemnatul....si daca nu m-ati fi atentionat nici ca imi dadeam seama :)
daca incepem sa vb depre consumul pe timpul verii ...o sa iasa o comediie.... :lol:
multi apicultori nici nu stiu ca exista asa ceva.....am fost "surprins" ca domnu tiih, lafel ,nu a mentionat ...decat cand i sa atras atentia ....dar sa suparat... :?

discutie asemanatoare cu: puietul racit ...desii se pot demonstra matematic si logic ...in perceptia multora sunt subiecte "tabu" :D
yuonyuon

Mesajde kiloz » 17 Dec 2020, 21:07

"experimentala, cu profesori la toate disciplinele, din prima zi de scoala (15 septembrie 1966), adica fara invatator"

O fii gresit data. Au crezut ca o fii 01.04.
Să fii drept şi scrie adevărul.
kiloz

Mesajde jonny_it » 17 Dec 2020, 21:08

yuonyuon scrie:discutie asemanatoare cu: puietul racit ...desii se pot demonstra matematic si logic ...in perceptia multora sunt subiecte "tabu" :D

Uneori nu vedem decat peste gard :lol:
jonny_it

Mesajde tiih » 18 Dec 2020, 09:01

jonny_it scrie:
yuonyuon scrie:discutie asemanatoare cu: puietul racit ...desii se pot demonstra matematic si logic ...in perceptia multora sunt subiecte "tabu" :D

Puietul racit exista si v-a exista din ce in ce mai mult,cu trecerea anilor...antrenand dupa el aparitia a fel si fel de boli..
Trei sunt cauzele majore:matca,turta(hranirele artificiale complet aiurea practicate de unii stupari) si schimbarile climatice....Normal ca mai ales din cauza matcii si turtei... subiectul devine "tabu".
PS,Cat despre schimbarile climatice, nu cred multi,nu cred presedinti de mare state ,dapoi noi "muritori de rand"!
PS1.Dupa unele prognoze pe termen lung ,iarna asta va fi o iarna blanda,asemanatoare cu cea de anul trecut in parte...va fi cald pe 7...10 ianuarie,va fi cald pe 7..10 februarie(temperaturi pozitive pe timpul zilei)....va ninge abundent pe 6..10 martie.Ce sa ma faca si bietele albinute?
PS2."Erau vremuri cand iarna era iarna,vara era vara si...omul era OM"!
tiih

Mesajde ignatov andrei » 18 Dec 2020, 11:31

kiloz scrie:"experimentala, cu profesori la toate disciplinele, din prima zi de scoala (15 septembrie 1966), adica fara invatator"

O fii gresit data. Au crezut ca o fii 01.04.

Faptul ca scrii "fii", adica cu doi de "i", se vede clar ca pe la voi s-au facut experimente incepand cu 01.04., ca altfel nu se explica... :lol:
Daca aveai bunul simt - ceea ce se vede ca lipseste cu desavarsire - puteai sa intrebi, na sa sari la troaca, asa cum esti obisnuit!
Scoala Generala nr. 4, str. Primaverii, oras Bacau, Raionul Bacau, Regiunea Iasi,era o scoala de 10 clase, intr-un cartier unde, deputat de cartier, era sora lui Ghe. Gheorghiu Dej!
Dupa mintea celor ca dumneata, in Romania exista doar Regiunea Mures Autonoma Maghiara, plina - la cea vreme - de analfabeti!!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 18 Dec 2020, 11:39

tiih scrie:...Normal ca mai ales din cauza matcii si turtei... subiectul devine "tabu".

Daca n-ai sa mai primesti note de la mine, sa stii ca azi le-am epuizat pe cele maxime!
FELICITARI!
ignatov andrei

Mesajde yuonyuon » 18 Dec 2020, 12:04

tiih scrie:
jonny_it scrie:

Puietul racit exista si v-a exista din ce in ce mai mult,cu trecerea anilor...antrenand dupa el aparitia a fel si fel de boli..
Trei sunt cauzele majore:matca,turta(hranirele artificiale complet aiurea practicate de unii stupari) si schimbarile climatice....Normal ca mai ales din cauza matcii si turtei... subiectul devine "tabu".
PS,Cat despre schimbarile climatice, nu cred multi,nu cred presedinti de mare state ,dapoi noi "muritori de rand"!
PS1.Dupa unele prognoze pe termen lung ,iarna asta va fi o iarna blanda,asemanatoare cu cea de anul trecut in parte...va fi cald pe 7...10 ianuarie,va fi cald pe 7..10 februarie(temperaturi pozitive pe timpul zilei)....va ninge abundent pe 6..10 martie.Ce sa ma faca si bietele albinute?

in opinia lu matale tot ce se intampla e din vina"altora" ....iar noi suntem victime.....cauzele externe nu ne lasa pe noi sa ne facem treaba ....?
deci daca e cald e rau.daca e frig e rau...cum no dai nu o nimeresti..... :o dac mor stupi e varoua....daca nu e cules e clima...daca nu se vinde mierea e criza...si tot felul de superstiti aiurea in tranvai...

cum afecteaza schimbarile climatice albina?despre ce schimbari climatice vorbim de 5grade....??iarna-vara?....incalzirea globala??
yuonyuon

Mesajde ignatov andrei » 18 Dec 2020, 13:13

yuonyuon scrie:
tiih scrie:
jonny_it scrie:

in opinia lu matale tot ce se intampla e din vina"altora" ....iar noi suntem victime.....cauzele externe nu ne lasa pe noi sa ne facem treaba ....?
deci daca e cald e rau.daca e frig e rau...cum no dai nu o nimeresti..... :o dac mor stupi e varoua....daca nu e cules e clima...daca nu se vinde mierea e criza...si tot felul de superstiti aiurea in tranvai...

cum afecteaza schimbarile climatice albina?despre ce schimbari climatice vorbim de 5grade....??iarna-vara?....incalzirea globala??

Asistam la schimbari climatice majore!
Asistam la disparitia multor zone pline de floare, la disparitia in masa a multor plante, datorita erbicidarilor!
Pe vremuri (tin minte anii '60 - '70), mierea "curgea pe urdinis", iar apicultura de succes faceau toti, mai ales cei care stiau un pic de "franare a roitului"!
Astazi, apicultura de succes practica doar cei ce stapanesc acest domeniu (au cunostinte de cel putin o mie de ori mai multe decat strabunii nostri)!
Cine le "bajbaie" si practica aceasta meserie, nu face altceva decat sa stea cu streangul la gat, tipand si dand vina pe orice, numai pe nestiinta sa, nu!
Vremea cand cei nepriceputi, dar curajosi, aveau tone de miere cu "o mana" de familii, a disparut!
Iti inteleg supararea si revolta, deoarece si mie mi se face negru in fata ochilor cand vad cata nepricepere exista (chiar si la cei ce au practicat in trecut, practica si azi, dar tot nu reusesc sa constientizeze ca le lipsesc o groaza de notiuni)!
Ce ma face sa turbez e faptul ca, tot cei nepriceputi se cred priceputi, ca tot cei nepriceputi "n-au nicio vina", ca tot cei nepriceputi se baga precum mustele si improasca cu ce apuca...
Din pacate, sunt si priceputi care nu au darul exprimarii si atunci nu sunt intelesi, sau exagereaza cu un anumit stil de exprimare, dand numai impresia de gargaragii!
Da, au fost vremuri cand iarna, era iarna, iar stuparul...OM! Acum, parca cele mai mizerabile caractere si suflete, au invadat acest domeniu: APICULTURA!!
ignatov andrei

Mesajde jonny_it » 18 Dec 2020, 13:56

tiih scrie:PS,Cat despre schimbarile climatice, nu cred multi,nu cred presedinti de mare state ,dapoi noi "muritori de rand"!

In noaptea de luni catre marti am avut minus 14 grade. Marti au fost plus 9 grade, cateva BK(probabil combinatiile cu caucaziana) au si iesit putin afara.
In mod normal in zona de la 1 noiembrie si pana pe 15 februarie(dar de obicei martie) nu ies afara. In iarna 2003/2004 tin minte ca au iesit la zbor de Craciun, in rest minim 3 luni jumatate de pauza.
Din clima de acum 10-20 de ani am ramas doar cu primaverile capricioase, in rest iarna este doar pe timp de noapte.
Iarna este cel mai bun prieten al apicultorului, ne scapa de familiile cu probleme(din stupina proprie+vecini) si de majoritatea bolilor.

Trebuie sa ne adaptam ...
jonny_it

Mesajde jonny_it » 18 Dec 2020, 14:09

ignatov andrei scrie:Asistam la schimbari climatice majore!
Asistam la disparitia multor zone pline de floare, la disparitia in masa a multor plante, datorita erbicidarilor!
Pe vremuri (tin minte anii '60 - '70), mierea "curgea pe urdinis", iar apicultura de succes faceau toti, mai ales cei care stiau un pic de "franare a roitului"!

1. Albina noastra de prin zona este adaptata la schimbarile climatice?

2. Oare toata Europa este cu capul deoarece foloseste din ce in ce mai mult hibrizi care au in componenta lor rase de prin zone foarte neprietenoase(reci, aride, cu diferente mari de temperatura de la zi la noapte, lipsa de cules, etc) gen Turcia(anatolica), Africa(monticola si sahariana), Rusia(caucaziana si primorsky)?
Pana si New World Carniolan, carnica mult laudata pana acum cativa ani(am cau trecut pe BK intre timp majoritatea) de cei din SUA si Canada are la baza un hibrid de carnica x caucaziana. Numai zic, oricum discutam la o cafea candva. :)

Cat despre apicultori, tot timpul o sa intre in bransa incepatori care o sa invete sau o sa se lase. Eu am incetat sa mai dau lectii de apicultura celor care nu vor sa evolueze si totusi stiu mai putine decat mine.
jonny_it

Mesajde peterneamt » 18 Dec 2020, 14:17

ignatov andrei scrie:
yuonyuon scrie:
tiih scrie:
jonny_it scrie:

Asistam la schimbari climatice majore!
Astazi, apicultura de succes practica doar cei ce stapanesc acest domeniu (au cunostinte de cel putin o mie de ori mai multe decat strabunii nostri)!
Cine le "bajbaie" si practica aceasta meserie, nu face altceva decat sa stea cu streangul la gat, tipand si dand vina pe orice, numai pe nestiinta sa, nu!
Vremea cand cei nepriceputi, dar curajosi, aveau tone de miere cu "o mana" de familii, a disparut!
Iti inteleg supararea si revolta, deoarece si mie mi se face negru in fata ochilor cand vad cata nepricepere exista (chiar si la cei ce au practicat in trecut, practica si azi, dar tot nu reusesc sa constientizeze ca le lipsesc o groaza de notiuni)!
Ce ma face sa turbez e faptul ca, tot cei nepriceputi se cred priceputi, ca tot cei nepriceputi "n-au nicio vina", ca tot cei nepriceputi se baga precum mustele si improasca cu ce apuca...
Din pacate, sunt si priceputi care nu au darul exprimarii si atunci nu sunt intelesi, sau exagereaza cu un anumit stil de exprimare, dand numai impresia de gargaragii!
Da, au fost vremuri cand iarna, era iarna, iar stuparul...OM! Acum, parca cele mai mizerabile caractere si suflete, au invadat acest domeniu: APICULTURA!!

Suferințele și durerile noastre sunt invers proporționale cu capacitatea noastră de a empatiza și de a ne ajuta în situații delicate .

https://www.youtube.com/watch?v=Wy3EjgTC0aw
peterneamt

Mesajde yuonyuon » 18 Dec 2020, 15:10

jonny_it scrie:
ignatov andrei scrie:Asistam la schimbari climatice majore!

1. Albina noastra de prin zona este adaptata la schimbarile climatice?

2. Oare toata Europa este cu capul deoarece foloseste din ce in ce mai mult hibrizi care au in componenta lor rase de prin zone foarte neprietenoase(reci, aride, cu diferente mari de temperatura de la zi la noapte, lipsa de cules, etc) gen Turcia(anatolica), Africa(monticola si sahariana), Rusia(caucaziana si primorsky)?
Pana si New World Carniolan, carnica mult laudata pana acum cativa ani(am cau trecut pe BK intre timp majoritatea) de cei din SUA si Canada are la baza un hibrid de carnica x caucaziana. Numai zic, oricum discutam la o cafea candva. :)

Cat despre apicultori, tot timpul o sa intre in bransa incepatori care o sa invete sau o sa se lase. Eu am incetat sa mai dau lectii de apicultura celor care nu vor sa evolueze si totusi stiu mai putine decat mine.
afirmativ 100 % DA (raspicat) ...sa vedem ce parere are domu Ignatov :lol: :lol:
succes la spart mituri eu ma las pagubas
yuonyuon

Mesajde jonny_it » 18 Dec 2020, 16:12

yuonyuon scrie:afirmativ 100 % DA (raspicat) ...sa vedem ce parere are domu Ignatov :lol: :lol:
succes la spart mituri eu ma las pagubas

Iti respect parerea si nu te contrazic, chiar daca am alta parere.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR