ignatov andrei scrie:cobi scrie:ignatov andrei scrie:trebuie evitate TOATE publicatiile referitoare la hraniri cu produse ce inlocuiesc hrana de baza: miere si polen!
Inclusiv cartea lui A Malaiu - Sporirea productiei de miere, 1976?
Din pacate, este foarte greu sa avem multe familii de albine (>50) pe o singura vatra, hranite doar pe miere ( nu " alba" vorba lui nea Marin) si polen.
Era doar ca idee, adica sa nu citesti o carte cu gandul numai la "Fantastic ultra bee", "Fantastic Caca-maca", hrana de kkt si apicultura... p...a!
Cartile lui Malaiu sunt cele mai proaste culegeri de texte. Malaiu n-a fost in stare sa scrie, de unul singur, macar o idee buna despre albine!
Daca vrem sa invatam apicultura... Malaiu e pe ultimul loc.
"Mortul de la groapa, nu se mai intoarce"...adica nu mai pot sterge ce ti-am recomandat!
Asta am patit si eu cu tine: mi-am racit gura degeaba, recomandand carti reprezentative, pe cand tu vrei altceva... ca stiinta apicola CIU-CIU!
Imi pare rau!
D-l Andrei, cred ca biologia albinei e mai prioritar de stiut decat notiunile de furajarea albinei cu orice pret, idee ce ati sustinut-o si d-voastra in referintele recomandate. Asa ca, nu va intristati fara motive. Pur si simplu, imi adusesem aminte de Bunka, moldovean de-al d-voastra, si cele doua carti ale lui Malaiu....
Personal, am folosit inlocuitorii de polen, insa cu rezultate dezamagitoare, asa ca am trecut peste senzatia de "fantastic caca-maca"
Sanatate!