Eu, pe un stup l-am distrus anul trecut. Era cel mai slabut si am zis sa-l ajut spre sfarsitul iernii. Deja se inprimavara. LE-am pus la cei cu probleme zaharul invertit gelatinos, facut dupa reteta. Nu stiu exact daca aceasta a fost cauza, dar pe acel stup l-am terminat dupa ce i-am pus turta. Cu ceilalti nu am avut probleme, dar la el a curs zaharul jos printre rame si stupul a murit.
Nu mai stiu exact cine (Daniel Ciobanu parca) a facut niste experimente comparative intre: apifonda, zahar invertit si turta cu miere. Cel mai rau a iesit la zahar invertit.
Am inca dileme legate de de cat HMF ramane in zaharul invertit, mai ales in cel gelationos, mai ales ca aici nu putem baga apa rece ca in reteta simpla???
Uneori eu am patit sa nu se umfle ca laptele, semn ca poate nu s-a invertit suficient. Nu am instrumentele sa masor exact, asa ca raman intrebarile.