Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA

Discutii despre legislatia apicola nationala si europeana , implementare norme UE . A fi un apicultor informat in acest domeniu , inseamna un atu in plus , pentru tine .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

RO,între câştigătorii bătăliei pentru fondurile UE 2014-2020

Mesajde LUPU' ALBINELOR » 30 Iun 2011, 17:29

România, între câştigătorii bătăliei pentru fondurile UE 2014-2020. Ar putea primi cu 50% mai mulţi bani


România ar putea fi unul dintre principalii beneficiari ai fondurilor europene pentru perioada 2014-2020, în condiţiile în care Comisia Europeană a stabilit că fondurile pentru agricultură nu vor fi diminuate drastic, fiind plafonate la nivelul lui 2013, iar cele pentru regiunile sărace vor creşte substanţial.

Comisia a făcut cunoscute propriile-i propuneri de buget pentru exerciţiul financiar viitor, marcând astfel debutul confruntărilor deschise şi probabil foarte violente pentru alocările financiare dintre 2014-2020. Asta în condiţiile în care o serie de ţări europene doresc, pe fondul crizei, diminuarea drastică a contribuţiilor naţionale la bugetul UE, acum aflate la un nivel de 1% din PNB.

Slaba absorbţie a fondurilor UE de către România a potenţat temerea că sumele îi vor fi reduse în exerciţiul financiar viitor faţă de perioada 2007-2013 (19,6 mld. euro fonduri structurale şi peste 10 mld. euro pentru plăţi directe către fermieri şi dezvoltare rurală).

Aşa cum arată propunerile Comisiei, România ar putea fi însă unul dintre beneficiarii neţi, în condiţiile în care politica de coeziune care se adresează zonelor aflate sub media UE ca nivel de prosperitate va fi modificată şi se va concentra pe regiunile cele mai sărace - cazul României.

România ar putea astfel să primească cu 50% mai multe fonduri europene decât în perioada 2007-2013, potrivit estimărilor Radio France Internaţional.

Comisarul european pentru agricultură Dacian Cioloş a susţinut că sumele destinate finanţării agriculturii europene vor fi îngheţate la nivelul anului 2013, (lucru ce face din România un câştigător, cel puţin în această variantă propusă de Comisie). Acest lucru înseamnă o alocare pentru agricultura UE, pe întreg exerciţiul financiar, de aproape 400 mld. euro la un buget total al Uniunii de aproximativ 1.000 mld. euro în perioada 2014-2020.

Agricultura va continua astfel să înghită cea mai mare felie din bugetul european, în ciuda intenţiilor unor state de a reduce drastic aceste sume.

"Vor fi încă multe de negociat în Parlamentul European şi în Consiliul de Miniştri dar, încă din propunerea de buget pe care o face Comisia Europeană, România porneşte ca un stat beneficiar de fonduri suplimentare substanţiale dacă ar fi să mă refer numai la politica agricolă comună şi politica de coeziune" a comentat Cioloş, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Politica agricolă comună rămâne în continuare cea mai importantă în bugetul UE, cu o alocaţie de 371,7 miliarde de euro, la care se adaugă o marjă de manevră suplimentară de 15,2 miliarde de euro. În total, 386,9 miliarde de euro în perioada 2014-2020 pentru agricultura europeană.

Plăţile directe vor rămâne instrumentul esenţial de susţinere a veniturilor agricultorilor.

Sursa : www.zf.ro
You know how it goes.Everybody knows: Life's full of SHIT.That's why, HONEY is so expensive... (Dj LU' - MAXIME și CUrGETĂRI)
http://damblarin.blog
Avatar utilizator
LUPU' ALBINELOR
 
Mesaje: 3818
Membru din: 23 Feb 2011, 13:33
Localitate: BRUXELLES

Înapoi la LEGISLATIE NATIONALA SI EUROPEANA



Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 80 vizitatori