Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Roi fara rezerve de iarna!

Mesajde CristiTm » 07 Dec 2012, 02:28

kamy scrie:adi cu flacon de juma de litru,pana la 2 litri in functie de spatiu, umplut cu apiinvert incalzit nitel la temp camerei si pus deasupra cu o gaura sau 2 de seringa dedesupt si una deasupra ca sa primeasca aer,sa picure deasupra ghemului!turta e uscata nu e buna daca nu au miere sau inlocuitori!

a zis ca nu are resurse pt apifonda cine-i da apinvert la 2 l :!:

fa cum azis Paul e mai rapid si ma ieftin si dute si la biserica :?
CristiTm

Mesajde kamy » 07 Dec 2012, 08:17

Baieti,de cand e mai scump apizeamade malai decat apifonda,carele merge pt hranire doar daca au si miere fluida suficienta in rame,apifunda pe care albinele o consuma ca sa pastreze rezervele de miere.fara rezerve de miere nu se mai numeste apifonda ci apipostmortem!cum sa mai scriu sa ma fac intales?
kamy

Mesajde balasbebe » 07 Dec 2012, 08:23

Cu apifonda fara miere in stup, este ca si cum ai manca biscuiti, si pe urma te pune cineva sa fluieri. Daca vei reusi sa fluieri, tot asa si albinele fara miere, doar pe turte vor trece iarna.
balasbebe

Mesajde kamy » 07 Dec 2012, 08:42

daca da un gerisor e mai greu sa plimbe turta din gusa in gusa si s-ar putea in lipsa mierii sa uite sa iasa din iarna,ar trebui ghemul de iernare sa fie calare pe turta,la care cam au nevoie de apa pe care o au din belsug iarna in stup da-i in stare solida deci cam nebaubila,turta incepe sa fie consumata cand incepe puietu,sencalzeste in stup si turturii de gheata se trabsforma in apa potabila!
kamy

Mesajde valter » 07 Dec 2012, 08:58

Addy scrie:Salut, ma numesc Arsenie Adrian, si am 16 ani!
Ce vreau eu sa va spun e ca prin mijlocul lui iunie am prins un roi de albine cam pe 3 rame, deoarece prima oara nu am avut intentia de a ma apuca de aceasta indeletnicire nu am avut informatia si nici sustinerea financiara necesara, nu am stiut sa organizez stupul, intre timp m-am mai documentat, problema este ca din cauza bugetului redus am cumparat ramele si foitele de ceara foarte tarziu asa ca roiul nu a apucat sa-si stranga rezerve prea mari de miere, acum au pe 3 rame coronite de miere si foarte putin polen.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Am sanse sa ies cu el din iarna? :D

In luna aprilie a fiecarui an la Bucuresti se organizeaza targul apicol de primavara.La acest targ am petrecut ceasuri de taina si poveste cu regretatul meu prieten Gica Romanescu.
I-ti ofer un roi pe 4-6 rame de albina in primavara anului 2013, cu ridicarea lui din curtea ICDA(bulevardul Ficusului 42), in memoria prietenului Gica.Important este sa vii sa-l ridici.

ps.Lasa-mi un numar de telefon pe privat ;) .
valter

Mesajde gabi bee » 07 Dec 2012, 11:10

valter scrie:
Addy scrie:Salut, ma numesc Arsenie Adrian, si am 16 ani!
Ce vreau eu sa va spun e ca prin mijlocul lui iunie am prins un roi de albine cam pe 3 rame, deoarece prima oara nu am avut intentia de a ma apuca de aceasta indeletnicire nu am avut informatia si nici sustinerea financiara necesara, nu am stiut sa organizez stupul, intre timp m-am mai documentat, problema este ca din cauza bugetului redus am cumparat ramele si foitele de ceara foarte tarziu asa ca roiul nu a apucat sa-si stranga rezerve prea mari de miere, acum au pe 3 rame coronite de miere si foarte putin polen.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Am sanse sa ies cu el din iarna? :D

In luna aprilie a fiecarui an la Bucuresti se organizeaza targul apicol de primavara.La acest targ am petrecut ceasuri de taina si poveste cu regretatul meu prieten Gica Romanescu.
I-ti ofer un roi pe 4-6 rame de albina in primavara anului 2013, cu ridicarea lui din curtea ICDA(bulevardul Ficusului 42), in memoria prietenului Gica.Important este sa vii sa-l ridici.

ps.Lasa-mi un numar de telefon pe privat ;) .

Mare Om , mare caracter ! Jos palaria pt . domnul Valter si numai vorbe de bine ! Va salut dle Valter ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde Addy » 07 Dec 2012, 15:14

Jos palaria! vorba domnului gabi :D va multumesc frumos nici nu stiti cat de fericit m-ati facut :D ramane sa ne auzim la un telefon :)
Addy

Mesajde Addy » 09 Ian 2013, 18:00

Salutare!
Azi am fost la stup sa vad cum ii merge si SURPRIZA, a murit...era de asteptat..asta e :(
Addy

Mesajde Addy » 09 Ian 2013, 18:05

IMAG0068 (Small).jpg
Addy

Mesajde Addy » 09 Ian 2013, 18:06

IMAG0069 (Small).jpg
Addy

Mesajde Addy » 09 Ian 2013, 18:07

.
Fişiere ataşate
IMAG0070 (Small).jpg
Addy

Mesajde catalin_viezure_6 » 09 Ian 2013, 20:16

Addy scrie:
IMAG0069 (Small).jpg

fr putine albine ai avut in stup ,asta e mininucleu sa pozitionat sus si a ramas murit cu mancarea langa el si niki nu a reusit sa mentina temperatura iar in privinta hranei avea destula :cry:
catalin_viezure_6

Mesajde proapis13 » 09 Ian 2013, 20:32

Mult fum pentru...nimic
La unii dintre apicultori le mor atatea albine toata iarna,la altii nici pe jumatate...
O rama ca cea prezentata de tine hraneste timp de 1 luna o familie pe 5 intervale....
Concluzia; albina putina....cauza?...tu stii mai bine acum dupa acest deznodamint...
La toamna cred ca stii ce ai de facut,asa este???
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde un OM » 09 Ian 2013, 21:01

Sa dea moartea sa mananci fagurii, ca te mananc eu :mrgreen: .
un OM

Mesajde Addy » 09 Ian 2013, 21:54

Puteti sta linistit d-le Octavian :)) o sa ii folosesc in primavara-vara cand voi prinde alti roi :D
Addy

Mesajde Hropaciov » 09 Ian 2013, 22:47

Imagini triste!te doare inima cand vezi asa ceva! :!:
Hropaciov

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR