csaa scrie:Buna seara! Stiu ca este un capitol dedicat targurilor apicole, dar nu vreau sa deschid un topic pentru o intrebare adresata celor care au fost in anii trecuti la Targul National al Mierii din toamna: in prima zi de targ (vineri 11 septembrie) merita sa fac drumul pana acolo, sunt toti expozantii si targoveti prezenti sau astept ziua de sambata?
In anii trecuti am fost doar sambata si duminica, iar duminica multi incepeau sa stranga din lipsa de marfa.
Shrek scrie:Normal ca nu pot fi "identice" roiuri formate la salcam cu matca imperecheata cu cele formate la rapita cu botci, fie ele capacite sau aproape eclozate. In primul rand, pana regina tanara eclozeaza, iese la imperecheat, se intoarce in roi, isi regleaza "tirul", trece timp destul. In acelas timp, albina eclozata ca urmare a stolonarii, nu este la fel ca cu albina luata din cat. Gandind simplu, bunicii isi cresc altfel "copiii"decat decat o fac parintii.
Observatia mea , evident ca experienta proprie, este ca roiurile obtinute la salcam, indiferent de metoda, sunt cele mai reusite, mai viabile. Ca o mica paranteza, cele date jos din pom, tot la salcam sunt exceptionale! Doar ca anul urmator treba sa induci schimbul linistit de regina!
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: crisandp2 şi 15 vizitatori