foita se lipeste in partea de jos ...iar sus construiesc eleShrek scrie:Interesanta faza cu foita!? La mine, foitele nu acoperă integral rama de 1/1! Niciodată nu au clădit restul de rama pana în leatul de jos! Doar la rama claditoare dar cu puiet de trantor.
Vasile_Bucovineanu scrie:V-ati intrebat vreodata de ce foile cumparate sunt cu un cm mai inguste decat fereastra ramei, respectiv 26 cm si nu 27?
yuonyuon scrie:foita se lipeste in partea de jos ...iar sus construiesc eleShrek scrie:Interesanta faza cu foita!? La mine, foitele nu acoperă integral rama de 1/1! Niciodată nu au clădit restul de rama pana în leatul de jos! Doar la rama claditoare dar cu puiet de trantor.
daca le lipesti in partea de sus .....jos nu o sa construiasca si ramane 1 cm liber...
la stupi daca vrei sa muncesti in plus...sunt 1001 de "lucrari obligatorii"....Shrek scrie:Botcile de jos, nu ma interesează, le " operez"! Doar cele de pe lateral le" pastrez", cresc de zici ca sunt coropisnite!
Am sa încerc sa lipesc foitele pe mijlocul ramei! Am observat ca și acolo apar botci!? O fi de la lipit? Oi fi călcat regina pe picior?
de ce le pui daca perioada nu este optima??Balian scrie:Dacă perioada nu este optimă pentru construit sau familia nu este chiar bună, foițele sunt roase roată. Jos și lateral.
Poate fi și un avantaj că albina poate să treacă dintun interval în altul mai ușor. Sau dacă hoffmanul lateral este prea
adânc, umerii ramelor formează o casetă unde nu poate să treacă albina. Ca dezavantaj: foaia fagurii nefiind lipit de
lețuri nu stă fixat în ramă, sprijinit numai de sârme. Dacă alea nu sunt rupte. Plus șansă, loc ascun pentru botci. Asta
tot m-a impins spre foițe de plastic în ramă de lemn. Fenomenul casetă este rezolvată de MER.
Cristian IONITA scrie:Vasile_Bucovineanu scrie:V-ati intrebat vreodata de ce foile cumparate sunt cu un cm mai inguste decat fereastra ramei, respectiv 26 cm si nu 27?
exista si alta raspuns fata de economia de ceara? ..... la 26 de foite obtii una in plus
yuonyuon scrie:...de ce le pui daca perioada nu este optima??
eu daca pun foita ...a doua zi e cam gata ...
s.catalin scrie:@Balian
Ca o mica paranteza, la MER, cum sunt distribuite ramele cu pastura?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 22 vizitatori