nici hotii de stupi nu se mai tin de meserie ...asa rau am ajunsBalian scrie:Cu uarecare reținere scriu aceste rânduri. Am albine de peste 50 de ani. Nu am avut niciodatā problemā cu furtul stupilor, deşi nu țin neapārat sā fie amplasate în locuri pāzite/îngrādite. Însā îtotdeauna am avut stupi f diferiți ca obișnuitul. Cãnd am avut orizontale, erau de 32 de rame care cântārea gol/echipat peste 100 kg, plus mārime de ramā mai mare ca standardul. Acum stupi care sunt f diferiți de obişnuit cu corpuri amprentați cu numele meu şi numārul de telefon plus rame cu foițe de plastic şi pirogravat anul în fiecare ramā. Cred cā nu-i trebuie la numeni.
nu stia ..daca ea sa invatat pe sus..Balian scrie:Am 4 locații unul de tineret și trei de producții. O locație (cea mai apropiată de casa mea cca. 2-3km) este cu familiile de contingent cel mai bătrân. Am făcut cu gândul să restartez aceste familii. Am și făcut la începutul lui iunie, în felul următor: am cuib pe 3 corpuri 1/2, am separat puietul necăpăcit + matca la urdinișul de jos pe 2 corpuri cu o sită (prin care nu poate trece albina dar nici varroa!) și puietul căpăcit în corpul 3, am deschis urdiniș superior pentru ele. Am aplicat două tratamente cu AO prin sublimare una la început și încă una când a eclozat albina căpăcită în partea de sus. Diagrama ce am pus mai înainte este de la o asemenea familie restartată. Prin separare în sfârșit am reușit să am circulație intensă pe amândouă urdinișele. (orice metodă am făcut înainte nu a mers, acum albina fiind eclozat în secțiunea urdinișului superior nici nu știa de urdinișul de jos). Și se vede rezultatul în miere.
niciodata inseamna niciodata ...Vasile_Bucovineanu scrie:Inca odata intreb: cum ramane cu faptul ca ziceai ca nu umbli niciodata in cuib?
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 38 vizitatori