Balian scrie:
Oh...m-am ușurat. Credeam că obiectivul chiar este puiet tablă leț în leț. Nu ceva pescăresc. Așa da.
Roișorul este chiar frumos. Polen are că zona îi oferă. Va fi o familie de producție probabil bună. Așa
cum se vede, producție mare mă îndoiesc să scoată, dar pe youtube cum spunbe Yuonyuon sunt prezentate
multe. Cine crede n-are decât. Oricum este ceva frumos, dar nicidecum model. Cu această unitate nu
75 nici 50kg nu scoți dar mai 100.

CeistianBeekeeper
Cati decimetrii de puiet ai in cele 30R parca ce intra intr-un MER la inceput de aprilie?

- Aranjare cuib în aprilie
O ramă 1/2 4x1,4=4.8dm2 10 rame 48dm2 60%=28.8dm2 aproximativ suprafața puietului la începutul lui aprilie. Menționez că culesul de rapiță a început în 10 aprilie, deci trebuie să apăs accelerația dacă vreau să am producție.

- Evoluția cântar aprilie
Acel loc (C1) tot anul este de folos. Primăvara loc pentru intrare de polen, vara loc pentru albine și toamna las C3 să umple treptet cu miere la ultimul cules (fs) așa am loc pentru puiet în C2 și C1. Treptat se restrânge și rămâne configurația pentru iernat automat fără să fac absolut nimic. În octombrie mai am o intervenție când scot ramele laterale cu miere din C2 care conține tot felul de prostii (miere de sorg, zeamă de fructe struguri și urme de iulișca )

MER. Iernare pe 3 corpuri. Gratie aprilie-stoarcere FS. 1-3 caturi pentru miere.