Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde ioanpuiu » 10 Feb 2017, 00:29

Ma adresez celor tineri din forum.
Celor care nu au trait vremurile si nici evenimentele, fiind poate copii sau nici mácar náscuti in '89-'90.
Nu credeti orice cititi !

De libertátile cístigate de altii, se bucurá acum oricine. Si oricine scrie ce-i trece prin cap. Adevár sau minciuná. Informare sau dezinformare. Fárá intentie sau cu intentie.
Íncercati sá íntelegeti urmatorul pasaj:

Shrek scrie:Revenind la piata si proteste, oare câți dintre voi isi mai aduc aminte de Piata Universității? Refrenele cu " mai bine golan...."? Va mai aduceți aminte si de simbolul Pietei Universității, luptei anticomuniste, bla, bla ....Marian Munteanu? Era ca un guru in acele zile , tinerii ii ascultau discursurile ca hipnotizati! Acu' aflam ca de fapt era un parlit de informator al fostei securități si preluat de mai nou înființată sri.

Eu nu pot sá ínteleg altceva decít cá Marian Munteanu, omul securitatii celei vechi si celei noi (una si aceeasi de fapt)
a condus o actiune ímpotriva regimului de atunci, a securitatii de atunci, a ...... logicii in general. :lol:

Poate íntelegeti voi mai mult.
Cu toţii suntem sclavi...doar că speranţa ne împiedică să vedem asta.
ioanpuiu

Mesajde Mircea_63 » 10 Feb 2017, 08:01

ioanpuiu scrie:Ma adresez celor tineri
Nu credeti orice cititi !

La fel de logic: Iohannis e un penal cu sase case... acum insa a luat atitudine impotriva unei ordonante care ar fi fost mana cereasca pentru el.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde daffid mihailov » 10 Feb 2017, 08:25

csaa Curtea Constitutionala s-a pronuntat doar pe proceduri. Sigur ca procedura prin care s-a dat oug a fost constitutionala, pentru ca guvrernul are tot dreptul dat de constitutie sa dea oug. Ea nu incrimineaza si nu dezincrimineaza pentru ca nu e putere legislativa. Era previzibil verdictul.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde Cristian IONITA » 10 Feb 2017, 11:28

csaa scrie:
Cristian IONITA scrie:Da .... ce naspa situatie ... dupa ani de zile cand "favorizatii" isi faceau mendrele fara nici ce-a mai mica frica sau responsabilitate uite ca au venit americanii care au infiintat, platit si dotat o insitutie care aduce in fata legii pe cei care fura (fara pic de discernamant in ceea ce priveste notorietatea si relatiile).

A solicita in strada sa nu fie legiferat furtul tu numesti "lupta" intre conationali? ... iar daca se striga impotriva sefilor PSD tu numesti asta ca find "desfiintarea liderilor"? oare cat de "ticalos" trebuie sa fii ca sa-l consideri lider pe dragnea? ca de carpa de Grindeanu sunt convins ca nici macar tu nu-l vezi ca pe un lider.
Ca tot ai adus in discutie "alianta de la Visegard" ai idee de ce cerere de aderare a Romaniei a fost respinsa? (desi dpdv strategic si economic este evidenta necesitatea aderarii) ...

Ce anume ar trebui sa medieze Johanis? legiferarea hotiei? si acceptarea coruptiei ca mode de viata? ....

Liderul ala al opozitiei din Rusia (oricum simpatic la cine alegi tu sa te raportezi) impiedicat sa candideze la presedentie tot caracter de tipul Dragnea avea?

Acelasi discurs lipsit de argumente. Ce zic eu si ce draq intelegi tu!!!??? Nu ai in cap decat PSD, Dragnea, (acum a aparut si) Grindeanu! Ma mir ca nu apare si "Garcea". Aceiasi lozincaraie de tip Anna Pauker folosesti la fiecare postare.
KWJ ar trebui sa uneasca romanii, nu sa ii dezbine. Cine draq a spus ca trebuie sa accepte hotia si coruptia!!?? Asta ai inteles tu? De fapt nu ma mir, tu intelegi numai ce vrei, cand vrei si cat vrei in asa fel incat sa intri in discutii contradictorii. In rest ai mentalitate de oaie.
Rahatul ala de institutie la care m-am referit nu respecta nimic din ceea ce inseamna "justitie" sau "principii de drept". Dar de unde sa stii tu astea, tu reactionezi precum Newton (sau precum oaia!!) - daca nu te loveste in cap nu intelegi.
Am vorbit de rusul ala pentru ca toata lumea il compatimea si il arata cu degetul pe Putin (tu nici macar nu esti simpatic cand incerci sa faci niste insinuari). Cum PLM ma raportam eu la ala.....nu stiu! Doar tu ai inteles asta.
Ca sa intelegi(si tu) ce am vrut sa spun, iti mai explic odata: Romania trebuia sa se orienteze spre acea alianta de la Visegrad, sau sa incerce infiintarea unui alt Pact Balcanic (desi primul a fost un mare fas!), si nu sa alerge orbeste spre un spatiu Schengen muribund (Franta vrea sa denunte unilateral tratatul).

Ca tot suntem in poiana lui Iocan trebuia sa incep cu vorbele lui Cocosila: VEZI CA ESTI PROST!

Dragul meu .... recunosc ca azi nu sunt dispus sa fac concesii si sa ma cobor la capacitatea de intelegere a oriscui ... consideri ca spusele mele nu-s argumentate dar "limitate"??!! .... sa fii sanatos ... ramai asa cum esti ca eu unul nu-mi propun sa dau ca surdu'n toba doar pentru ca tu esti mai greu de cap.

Cum anume a dezbinat Johanis pe romani? Lund atitudine atunci cand sleahta de alesi si-au votat ordonante in mod evident favorabile unora dintre ei, in total dispret fata de oricine altcineva (opinie publica, juristi, etc).
Ce anume intelegi tu prin "unirea romanilor"? cumva sa acceptam cu totii ca nu se poate trai fara coruptie si nepotisme? .... ca este normal ca "alesii" sa-si voteze (noaptea ca hotii) legi care in mod clar si fara echivoc ii avantajeaza?

Spui de DNA ca e "rahat de institutie si ca nu respecta nimic din ceea inseamna "justitie" sau "principii de drept"... dar pana la DNA cine a mai adus in fata legii potentati (politicieni, politisti, etc)? Fac abuzuri, greseli si exagerari .... pai hai te rog sa ne limitam sa discutam stric si punctual despre acestea .... consideri tu ca Nastase, Voiculescu, Dragnea si altii condamnati ca urmare a acuzatiilor facute de catre DNA ar fi fost ingerasi nevinovati?
Stiu te "terifiaza" ideea ca in aceasta tara este posibil sa o patesti pentru fapte considerate minore (ai primit si tu o mica spaga ca sa te faci ca nu vezi, ti-ai permis sa-ti insulti vecinul ca ti-a ocupat locul de parcare ca vorba aia tu ai uniforma si ala probabil umbla in salopeta de zugrav, ai promovat un subaltern ca i-a pus sefu' o vorba buna, etc) si facuta acum multi ani .... cand "asa mergeau lucrurile" si altfel nu se putea.

Raspunde-mi sincer te rog .... tu crezi ca OUG 13 (si incercarile anterioare ptr modificarea codului penal) a fost propusa si aprobata fara nici un "interes" in ceea ce-l priveste pe Dragnea?
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 10 Feb 2017, 11:40

LYX scrie: ...
Faci confuzie intre infractiunile de coruptie, care sunt 4 respectiv (darea de mita, luarea de mita, traficul de influenta si cumpararea de influenta) si abuzul in serviciu( care a vrut sa-l schimbe actualul guvern intrucit se specifica in abuzul in serviciu ca fapta este atunci cind in mod defectuos se creaza un prejudiciu, lasind la latitudinea procurorilor sa stabileasca acel DEFECTUOS. si au creat in mod arbitrar dosare politice. Si pe timpul lui Causescu se specifica in abuzul in serviciu ca este fapta care a produs u prejudiciu cu incalcarea unei norme legale adica LEGE. Citeste Ordonanata 13/2017 care a vrut sa o dea acest guvern si o sa-ti dai seama. Cu privire la prejudiciu care-l sstabilise in aceastaOrdonanta( dupa parerea mea aici este o problema) ca l-au stabilit cam ridicat.100.000 lei. Parerea mea pina in 10.000 lei contraventie( amenda) peste infractiune. Iar in TOATE CAZURILE procororii ar trebui sa urmareasca recuperarea prejudiciului sa ceara INSTANTEI aplicarea sechestrului, confiscarea BUNURILOR, pina la acoperirea PREJUDICIULUI. Trebuie sa se termine cu dosare politice, Justitie la TV, plimbarea cu catuse a unor oameni dovediti ulterior de INSTANTA nevinovati. Deasemene in puscariii stau mii de oameni care au comis infractiuni marunte de furt (cu prejudicii de 200-300 lei gen furturi de pasari, din curte, magazine etc. Acestia ar trebui condamnati la munca in FOLOSUL COMUNITATII, la primarile de domiciliu,iar politia locala sa-i supravegheze pina i-si termina pedeapsa, deoarece intretinerea unui detinut in penitenciar lunar costa peste 2000 lei. Daca este condmnat 3-4 ani pt un prejudiciu de 200 lei face-ti un calcul cit plateste SOCIETATEA intretinerea acestuia in penitenciar. Am vazut la TV o femeie avea condamnare in penitenciar 3,6 ani pt un prejudiciu de 60 lei. Nu este normal asa ceva. Munca in folosul CUMUNITATI se practica si in SUA.
Sunt total impotriva infractorilor care au comis infractiuni cu violenta, chiar daca prejudiciul este 1 leu, gen tilharii, omor, lipsire de libertate, pedofilie, proxenetism, trafic de droguri, loviri, Contracte politice, capusarea institutilor in orice mod etc.

Dragul meu .... ca "definirea" unor fapte trebuiesc sa fie imbunatatite sunt de acord .... ce nu accept este ca aceasta modificare sa fie facuta cu "dedicatie" .... si banuiesc ca aici imi impartasesti parerea.
Sunt de acord si ca este importanta recuperarea prejudiciului dar asta fara a afecta in nici un fel si executarea pedepselor.
Nu-ti impartasesc opinia cu privire la "toleranta" asupra celor cu infractiuni marunte .... orisicat de mic ar fi prejudiciul important este societatea sa pedepseasca astfel de fapte .... si gandesc asta din perspectiva celui care a avut de suferit din acest punct de vedere. Prefer ca societatea sa cheltuiasca mai multi bani pentru sanctionarea faptelor decat prejudiciile produse de acestea .... astfel se asigura educarea generatiilor viitoare .... si asta consider ca este cel mai important, acum PSD-ul este la butoane pentru ca mare parte din societate a considerat ca nu e nici o pba sa voteze "penali" atat timp cat le sunt promise avantaje materiale a imediate, asa ceva nu trebuie tolerat .... trebui sa privim in perspectiva si nu impediata apropiere
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 10 Feb 2017, 11:57

csaa scrie: ...
Care draq sunt argumentele tale? Scrie-le cu caractere mai mari si numeroteaza-le.
Nu stiu ce parere au sarbi despre inchizitia romana, dar bulgarii au facut ochii mari din cauza ca se abtin sa nu rada. Fara sa vrei ai spus ceva adevarat (si din pacate foarte grav) care imi sustine teoria ca trebuie sa ne atasam cumva grupului de la Visegrad: Faptul ca Bulgaria si Serbia sunt orientate si datoare Rusiei, atat istoric cat si moral (din pacate au motive foarte actuale). Inca odata, nu stiu ce parere au sarbii, dar bulgarii nici nu concep sa ii supere cumva pe rusi.
In ce-l priveste pe KWJ avea instrumente legale si democratice care le putea opune initiativelor Guvernului. Iesirea in piata si instigarea exced rolului functiei.
Nu am ratat intrebarea, dar nu stiu ca Romania sa fi cerut intrarea in grupul de la Visegrad si, in consecinta, ma declar "incompetent" la acest subiect.
PS- in ce priveste "inzestrarea".....sa fim seriosi, nu te banuieste nimeni ca ai poseda ceva mai multa inteligenta decat un ciobanesc geman.

Cum spuneam ... daca vrei sa intelegi ceva azi va trebui sa faci eforturi .... mura'n gura poate cu alta ocazie

Nu stiu cu ce bulgari ai tu de-a face (probabil echivalentul celor care zilele acestea isi fac veacu pe la Cotroceni) dar te asigur ca si la ei exista oameni cu alte orientari decat cele "rusesti".

Refeitor la Johanis ... care dintre "instrumentele legale" ar fi avut ca efect anularea OUG 13 (tinand cont de modul in care aceasta a fost promulgata)? .... am mai precizat .... nu se incadreza deloc in profilul politicianului meu preferat (este si el unul dintre cei care nu a avut jena in a profita de binefacerile sistemului) dar de data aceasta a facut ceea ce trebuie ... a condamnat pe toate planurile initiativa guvernului de a-si legifera "dedicatii".

Romania nu a solicitat niciodata "oficial" aderarea la grupul de la Visegrad, in schimb Iliescu a primit clar "negatie" pe motive de mineriade.

Nu inteleg ce ai tu imotriva aderarii Romaniei la Spatiul Shenghen ... dar asa ca si idee eu nu consider ca aderarea la un anumit grup (militar si/sau economic) asigura 100% securitatea unui stat, poate ajuta dar .... mult mai clar si evident este ca fiecare stat sa-si dezvolte propriul sistem.

Cel mai evident exemplu este cel al Micii Antante (alianță formată în 1920 și 1921 de Cehoslovacia, România și Iugoslavia) ... care desi dadea foarte bine pe hartie nu functionat (Cehoslovacia si Iugoslavia au fost ocupate de Germania fara ca Romania sa faca ceva, iar Romania a pierdut parte din Ardeal).
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 10 Feb 2017, 12:01

csaa scrie:Ca un comentariu la postul dumitale anterior, constat ca "onorata" Curtea Constitutionala a dezincriminat abuzul in serviciu. De aici intreaga pleiada de consecinte.
PS - care aveti rabdare desenatii si lui Ionita

Observi prost .... nu ca asta nu ar fi o caracteristica potrivita pentru tine. Curtea Constitutionala a "luat act" ca nu are ce sa analizeze. Consecintele insa vor fi intradevar in pleiada.

Ca sa te faci inteles de mine nu e musai nevoie sa desenezi ... incerca sa gandesti un pic inainte .... stiu e greu :) ... la desen daca ai talent treaba-i ca si facuta .... la gandit .... e complicat.
Cristian IONITA

Mesajde Cristian IONITA » 10 Feb 2017, 12:08

cornelioandanciu scrie:
Cristian IONITA scrie:Ce i domnu, Danciu .... astepti convocarea? .... cu panselutele este mai complicat .... ca e zapada

https://youtu.be/UeNZqEQA9CE

Nu m-au convocat inca, am dat totusi comanda de o ghioaga personalizata la o fabrica de instrumente muzicale, am auzit ca a ars fabrica, trebuie sa mai astept. Cei de la fabrica mi-au oferit in regim de urgenta un furtun de presiune, au zis ca mi-l personalizeaza, eu le-am zis ca din punct de vedere tehnic sint niste habarnisti, furtunul de presiune nu este bun de nimic ca este prea moale, pe acela se transporta emulsia sub presiune care serveste la actionarea stalpilor hidraulici din abataje, ceea ce au vrut ei sa-mi ofere se numeste RACORD HIDRAULIC , asta este bun pentru astfel de convocari. Problema este ca exista mai multe modele,dureaza pana imi aleg unul, ca eu sint tare fitzos ! Si mai este o problema, de la noi din gara nu pleaca nici un tren direct la Bucuresti ! :lol: Sper s-o luati ca gluma !

aaaaa ... asta cu trenu' e demodata, ultimele incercari ale "ortacilor" de a "face ordine" au fost cu autobuze, masini personale, etc

urmareste si tu cu atentie ca poate vin microbuze/autocare/etc si de pe la voi cu cei care vor sa "apere" guvernu' in poarta la Cotroceni.
Cristian IONITA

Mesajde Shrek » 10 Feb 2017, 12:13

ioanpuiu scrie:Eu nu pot sá ínteleg altceva decít cá Marian Munteanu, omul securitatii celei vechi si celei noi (una si aceeasi de fapt)
a condus o actiune ímpotriva regimului de atunci, a securitatii de atunci, a ...... logicii in general. :lol:

Poate íntelegeti voi mai mult.

Eu vad lucrurile altfel! Un protest oarecare, devine un " camp tactic" si este " insamantat" cu sămânță diavolului ( informatorul, acoperitul, cum vreti sa-i spuneti). Conjunctural , sămânța diavolului , incolteste si creste....spectaculos acaparand câmpul tactic. Pentru a-si justifica niste cheltuieli exagerate si pentru a nu intra sub incidenta legii, misiunea de supraveghere politica se transforma in misiune de prevenire a tulburarii ordinii de drept, integritatea statului bla, bla,....
Ce sa para mai convingător, vlastarul diavolului, se proclama lider al miscării, se radicalizeaza si începe sa pozeze in mesager al .....orice.
Samanatoru' , in speța, secu' merge la " cucuveaua" lui si îi spune ca " sursele" lui ii indica un atac iminent la adresa democrației (sic), pus la cale de agenturili straine dar tot ei au solutia. Bătaia, ca ie ruptă din rai . Ce a urmat stim cu toții.....
Pentru români, după corupție, turnatoria ( chiar daca la un moment dat devenise un sport de masa) este cel mai urât lucru !
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 10 Feb 2017, 12:36

Shrek-ule ... asa se intampla pe vremuri ... acum lucrurile stau ceva mai relaxate

ca sa nu vorbim pe supozitii .... esti invitatul meu in acest w/e la Bucuresti ... masa, casa si daca e nevoie iti trimit si bani de tren/avion .... hai vino ca sa vorbim sa vezi cu ochii tai ce si cum.
Cristian IONITA

Mesajde gorjeanul » 10 Feb 2017, 12:58

Un pesedist niciodata nu va intelege modul nostru de gandire ,oricite argumente ai aduce. Ei nu inteleg ca noi nu avem culoare politica. Politica noastra e cinstea,competenta si respectul fata de cetateni. Eu ca orientare sunt mai degraba social-democrat. Dar a facut vreodata FSN, FDSN, PDSR si mai nou PSD politica social-democrata???!!!! NICIODATA. Iliescu a creat un sistem corupt si manipulator si de dezbinare. Au creat un sistem de legi cu dedicatie si o constitutie dupa chipul si asemanarea lor. Nastase a fost marele profitor si spoliator(SIDEX, ALRO, Rompetrol, resursele vandute, Bechtel etc) pe care chiar si iliescu(presedintele) il mustra numind acea guvernare capitalism de cumetrie. Speranta in M.Geoana s-a evaporat in cateva luni. S-a dovedit un om slab, prizioner al baronilor locali si al propriilor interese. V.V.Ponta la fel ,si-a pus in pozitii cheie toti lacheii(sova, banicioiu, grajdan,...) fiind marioneta lui ilie sarbu. Si ca intr-un sindicat mafiot Ponta i-a luat capul lui Geoana, Dragnea lui Ponta si acum e randul lui Dragnea. Daca acest partid ar fi cu adevarat democrat si pentru interes national eu l-as vota . Din pacate in cei 21 de majoritate parlamentara si 17 de guvernare au distrus Romania.
gorjeanul

Mesajde csaa » 10 Feb 2017, 13:18

Cristian IONITA scrie:Dragul meu ..........
Spui de DNA ca e "rahat de institutie si ca nu respecta nimic din ceea inseamna "justitie" sau "principii de drept"... dar pana la DNA cine a mai adus in fata legii potentati (politicieni, politisti, etc)? Fac abuzuri, greseli si exagerari .... pai hai te rog sa ne limitam sa discutam stric si punctual despre acestea .... consideri tu ca Nastase, Voiculescu, Dragnea si altii condamnati ca urmare a acuzatiilor facute de catre DNA ar fi fost ingerasi nevinovati?
Stiu te "terifiaza" ideea ca in aceasta tara este posibil sa o patesti pentru fapte considerate minore (ai primit si tu o mica spaga ca sa te faci ca nu vezi, ti-ai permis sa-ti insulti vecinul ca ti-a ocupat locul de parcare ca vorba aia tu ai uniforma si ala probabil umbla in salopeta de zugrav, ai promovat un subaltern ca i-a pus sefu' o vorba buna, etc) si facuta acum multi ani .... cand "asa mergeau lucrurile" si altfel nu se putea.

Raspunde-mi sincer te rog .... tu crezi ca OUG 13 (si incercarile anterioare ptr modificarea codului penal) a fost propusa si aprobata fara nici un "interes" in ceea ce-l priveste pe Dragnea?

Eu ti-am mai spus: Daca nu stii, taci din gura!
Nu poti face "justitie" calcand in picioare principiile dreptului, asa cum face DNA. Istoria iti da nenumarate exemple.
Nu stiu unde ai vrut sa pui virgula, presupun ca vroiai sa fie cam asa: Stiu, (virgula pusa de mine) te "terifiaza".......
Daca am intuit corect esti cam...hai sa nu te iau in suturi chiar de la prima postare. Insinuezi ca as lua spaga, ca as face promovari "pe pile", ca profit de pozitia mea sa-mi umilesc vecinii..... Ce pot sa raspund la aceste acuze voalate? Ce te face sa crezi acestea despre mine? Nu ai un raspuns pentru ca nu ma cunosti, nu-mi cunosti activitatea si habar nu ai care sunt relatiile mele cu vecinii. Concluzionez spunand ca esti un "nimic", un "gargaragiu" cu pretentii de intelectual.
Cristian IONITA scrie:Cum spuneam ... daca vrei sa intelegi ceva azi va trebui sa faci eforturi .... mura'n gura poate cu alta ocazie

Nu stiu cu ce bulgari ai tu de-a face (probabil echivalentul celor care zilele acestea isi fac veacu pe la Cotroceni) dar te asigur ca si la ei exista oameni cu alte orientari decat cele "rusesti".

Refeitor la Johanis ... care dintre "instrumentele legale" ar fi avut ca efect anularea OUG 13 (tinand cont de modul in care aceasta a fost promulgata)? .... am mai precizat .... nu se incadreza deloc in profilul politicianului meu preferat (este si el unul dintre cei care nu a avut jena in a profita de binefacerile sistemului) dar de data aceasta a facut ceea ce trebuie ... a condamnat pe toate planurile initiativa guvernului de a-si legifera "dedicatii".

Romania nu a solicitat niciodata "oficial" aderarea la grupul de la Visegrad, in schimb Iliescu a primit clar "negatie" pe motive de mineriade.

Nu inteleg ce ai tu imotriva aderarii Romaniei la Spatiul Shenghen ... dar asa ca si idee eu nu consider ca aderarea la un anumit grup (militar si/sau economic) asigura 100% securitatea unui stat, poate ajuta dar .... mult mai clar si evident este ca fiecare stat sa-si dezvolte propriul sistem.

Cel mai evident exemplu este cel al Micii Antante (alianță formată în 1920 și 1921 de Cehoslovacia, România și Iugoslavia) ... care desi dadea foarte bine pe hartie nu functionat (Cehoslovacia si Iugoslavia au fost ocupate de Germania fara ca Romania sa faca ceva, iar Romania a pierdut parte din Ardeal).

Sincer am facut eforturi sa te inteleg. Nu sa inteleg ce scrii (asta e clar, vrei doar sa te contrazici si nu transmiti decat insulte, fara informatii), ci sa inteleg ce vrei cu adevarat, care e scopul initiativelor tale.
Iar nu inteleg cum draq daca Romania nu a solicitat aderarea la un grup (grupul Visegrad) a fost refuzata????? Cum vine asta? Mergi pe strada si te opreste cineva care iti spune "Domnule, nu esti bine primit la......clubul de crichet!"!?? PLM nici nu vreau sa intru in clubul de crichet! Mie imi place sahul.
Afirmatia ta e un fault logic, iar asa ceva nu prea se face in relatiile internationale. Oricum, din ce am citit, Romania a fost invitata de Polonia ca observator-asociat la acest grup, dar ne-a fost frica sa nu fim marginalizati in UE (de parca stateam in capul mesei).

Nu stii ce am impotriva aderarii la Schengen? Pentru a intelege trebuie sa intelegi ce reprezinta UE si ce reprezinta Schengen. Parca am mai explicat undeva, dar ....nu e nimic, repet.
UE, in principiu, reprezinta libera circulatie a bunurilor, serviciilor, capitalurilor si fortei de munca. Circulatia persoanelor (cetateni ai tarilor membre UE) este libera, in baza documentelor de identitate, dar se face prin puncte de trecere a frontierei.
Schengen aduce in plus fata de UE doar libertatea totala a circulatiei persoanelor. Nu e nevoie de nici un document, iar frontiera poate fi trecuta pe oriunde. Desigur exista si exceptii, dar nu le detaliez acum, ar fi prea mult pentru tine.
Desigur existenta Spatiului Schengen are logica in inima Europei (unde a si fost infiintat), acolo unde nu exista amenintarea migratiei masive, dar nu are logica la marginea Europei, atata timp cat mega fortele mondiale se joaca in Orientul mijlociu. In plus nu vad ce mare avantaj ar aduce aceasta super libertate de circulatie a persoanelor atata timp cat exista o libertate de circulatie prin punctele de trecere a frontierei. Oricum tot pe acolo vei trece (sosele, cai ferate, poduri, aeroporturi, etc.). Pentru stiinta ta aderarea la tratatul Schengen nu ne garanta-sporea securitatea in nici un fel, ba chiar ne-o diminua considerabil (asa cum evenimentele recente au demonstrat).

In ce priveste Mica Antanta...eu nu am spus sa o refacem, ci sa ne folosim de istoria ei pentru a ne crea alinte regionale solide. Da, e foarte buna alianta cu SUA (in ce priveste NATO), dar SUA e .....foarte departe si in cazul unui conflict cu Rusia nu ar putea sa ne ajute decat via Ungaria (Ungaria - parte a grupului Visegrad).

Bulgarii au o orientare clara pro rusa. Nu am discutat cu cei cu care ma intalnesc (asta ar fi culmea prostiei, aproape la fel de grav ca a le sugera sa ne cedeze Cadrilaterul), dar mai citesc presa bulgara (tradusa in romana sau editata in engleza). In plus am experienta istoriei (stii ca bulgarii nu le-au declarat niciodata razboi rusilor?). Cat despre sarbi ce sa mai vorbim!? I-am vandut "pe 30 de arginti".

Cocluzia: ai ramas acelasi om slab informat dar care isi da cu parearea si insista in prostie cu o abnegatie demna de un scop mai bun. Pentru a-ti masca incompetenta jignesti interlocutorul sau faci presupuneri jignitoare fara a avea greutatea argumentelor

Nu discut pe marginea OUG 13. Am spus mai devreme ca nici mie nu-mi place si ca sunt de acord (pana la un punct) cu cei veniti in piata Victoriei, dar consider ca abrogarea/anularea/stergerea/ etc. trebuia facuta prin mecanismele legale nu prin "forta strazii".

Gata! Am pierdut destul timp cu tine azi.
Ultima oară modificat de csaa pe 10 Feb 2017, 13:23, modificat 1 dată în total.
csaa

Mesajde csaa » 10 Feb 2017, 13:20

Scuze! Am postat de doua ori.
csaa

Mesajde gorjeanul » 10 Feb 2017, 13:27

Hai ca esti comic. Pai daca nu era forta strazii cine mai abroga acea mizerie? Care mijoace legale?!!!
gorjeanul

Mesajde Cristian IONITA » 10 Feb 2017, 13:33

off off ... mhai mhai .... ce sensi-isterico-plangaciosi suntem azi .... cum sunt unii rai si nu ne inteleg ineptiile si ideeile crete .... si nici nu-si scot palaria in fata noastra de semidocti.

Iti multumesc pentru explicatia cu Shenghe ... nu-mi spui nimic nou, dar apreciez straduinta :) ...
Referitor la Visegrad, ... in diplomatie nu este deloc rar intalnit ca inainte de solicitarile "efective" sa fie facute abordari informale .... dupa cum ti-am precizat la abordarea informala facuta in ani '90, Iliescu a primit flit pe motivatie de mineriade. Solicitarea sa fim observatori este relativ recenta si in context diferit (in 90 eram liberi de alte angajamente, nici NATO, nici UE, etc).

Ungaria este in Visegrad dar este si in NATO (si in UE) .... oricum ma bucur ca suntem de acceasi parere ... cum ca e bine sa te bazezi in primul rand pe tine si deabia apoi pe aliati.

In ceea ce priveste "abuzurile" DNA, sunt de acord cu tine ca exista loc de mai bine, dar .... abordarea "alesilor" (si vad ca tu le cam impartasesti parerea) cum ca tot ce face DNA trebuie stopat nu este nici pe departe ce-a corecta si constructiva. "ticalosii" trebuiesc pedepsiti .... a ca am avut cazuri in care prin vicii de procedura au mai scapat unu si altu .... asta nu inseamna ca nu ar fi fost vinovati .... ci doare ca "acuzatorii" au "ars etape"
Ultima oară modificat de Cristian IONITA pe 10 Feb 2017, 13:52, modificat de 2 ori în total.
Cristian IONITA

Mesajde csaa » 10 Feb 2017, 13:35

gorjeanul scrie:Hai ca esti comic. Pai daca nu era forta strazii cine mai abroga acea mizerie? Care mijoace legale?!!!

Vezi citatul din Morometii!
csaa

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE