Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde Shrek » 09 Noi 2019, 12:20

Poveste tristă.....
In urma cu fo 27 de ani , am cunoscut om! Apropiați ca varsta, tineri și cu " fumuri" in cap, nu a fost greu sa ne imprieteni. Ne despărțeau doar fo 1000 km si o frontiera.
Fugit din țară înainte de revoluție, tânărul de atunci, sa-i spunem Misa, reușise până prin anii 2000 sa-si faca un rost " afara", punând pe picioare o firmă de imobiliare care îi aducea bani frumoși. De fapt, cumpara case ieftine pe care le moderniza si le revindea cu un profit, de cele mai multe ori, consistent. Măcinat de dorul de acasa, si-a reconstruit din temelii casa părintească dintr-un sat de munte, exact pe modelul vechi, adăugând ceva din tehnologia moderna, care la vremea aceea părea ceva...WOW, încălzire în pardoseala, aer conditionat, toaleta in casa si jacuzzi, living imens si o terasă de vara acoperită. Acum , mai toata lumea are asa ceva. Dar atunci era ceva ce starnea invidia consatenilor. Mai ales ca avea " prostul obicei" de a îngriji ori a sponsoriza amenajarea scenei de joc din centrul satului ( unde se află și casa lui), loc unde se tine ruga satului! Iar muzicantii luau prânzul si cina la Misa acasă si, de cele mai multe ori, costul muzicii tocmite pentru ruga era suportat tot de el.
La un moment dat, a candidat la primărie, fiind convins că ar putea face ca localitatea sa sa arate precum cele de afara. Nu s-a putut! Oamenii din sat, s-au arata nemultumiti ca nu a " dăruit " nimic votanților asa cum au facut cei de la partidul...x! Aia au dat la fiecare familie câte ceva, dar el, zgârcit rau, nu a dat nimic. Sa-i fie rusine!
Odată cu trecerea anilor, a început să vină mai rar pe " acasa"! Părinții s-au stins unul câte unul, copii lui creșteau si aveau nevoie de ajutor, vecinii il furau mai tot timpul...
Culmea este ca atunci când erau prinsi hotii, sătenii tot pe el il condamnau, ca ce a sărăcit dintr-un televizor furat? Sau un cuptor? Sau scule de mii de eu? Lasa ca are el....! Are destui bani! De sa faca rau unui sarman?!
De curând, am trecut prin satul unde am petrecut unii din cei mai frumoși ani ai tineretii. Am rămas surprins sa vad cum din frumoasa si moderna casa a amicului meu, rămăsese o cochilie dezagreabilă, cu ferestre sparte pe jumătate, obloane de lemn rupte si spanzurate, ca o rufa zdrentuita, porti rasturnate si o droaie de copiii ce alergau ca bilele pe masa de biliard. In poarta, unde ne astepta Misa la ruga, trona acum o piranda in costum" traditional" iar în curte, unde alta data era parcat un mercedes, un bărbat mustăcios inhama un cal la căruță!
L-am sunat imediat pe amicul meu si mi-a răspuns fiica lui. Misa, se mutase definitiv intr-o lume mai buna, acum un an! Infarct! Dar înainte de asta, vândute casa din țară unei familii de rromi! De fapt, mai mult a donat-o, pentru că nu-i așa, casa părintească nu se vinde!? Mi-am adus aminte ca in una din ultimele discuții imi povestea despre dezamăgirea pe care i-o provoacă consatenii sai , încercările eșuate de a-i civiliza cât de cât prin păstrarea satului curat si adunarea gunoaielor in containere de gunoi. Chiar m-am mirat ca, eu cunoscându-l ca un om iertator, spunea că le va face o surpriză consatenilor! Si le-a facut-o! Cand vrei sa iti bati joc de un sat, vinzi casa părintească unei familii de rromi!
PS. Aceasta este o poveste ! Orice asemănare cu personaje din viața reală, este absolut întâmplătoare!
Shrek

Mesajde dant » 11 Noi 2019, 10:47

Stai liniștit și nu-ți fă iluzii! Nu crezi că e același lucru și tocmai am luat-o de la capăt?
dant

Mesajde unincepator » 11 Noi 2019, 19:42

dant scrie:Stai liniștit și nu-ți fă iluzii! Nu crezi că e același lucru și tocmai am luat-o de la capăt?

daca ne lamentam asa nu ajungem nicaieri.
unincepator

Mesajde Shrek » 12 Noi 2019, 10:57

Scenariu de marți......
Asa cum era de așteptat, blatul electoral ( un usl reinventat) a confirmat prin intrarea în finala emisiunii" schimb de....case", a doi candidați de sex opus!
Daca înainte de alegeri, vuvuzelele politice il dădeau câștigător pe sfinxul din ... Cotroceni, cu un scor fluviu de minim 80%, inca din primul tur iar mama " ranitilor" si prea cuvioasa sf. Vasilica danciuleasa va părăsi scena politică inca din primul act al piesei " dati un leu pentru...tronul meu", iată că lucrurile au stat oleacă " pi dos" , cum ar veni! Adica nu numai ca a părăsit scena dar a primit un rol principal in actul doi al piesei de teatru( ieftin), în care se va juca cu subtitrare în limbajul surdomutilor!
Interesant ca procentele care lipsesc din estimarea pentru Iohannis, date înainte de alegeri, se regăsesc fix in dreptul candidatului psd. Umbla vorba prin burg ca, după ce au primit o veste proastă cum ca softul de numarare a voturilor din străinătate a " defectat", membrii pnl au primit " indicatia" de a ieși masiv la vot si a vota femeia ...fatala! Bine, acum au sa sara câțiva influencer cum ca ma documentez de la a3, sputnik, etc!
Acum intreb si io: dacă asistăm la un blat, cum o va recompensa Iohannis pe " femeia...mortale 2"? O va readuce din nou la putere in februarie, cum se lauda unii din " regizori"?
Dar daca " polinonul" a rescris scenariul si a decis ca " decat" un mut destept mai bine un prost vocal? Poate ca circul de acum nu este " decat" un preambul la spectacolul de circ " vreau guvernul meu, sa fiu premier"?
PS! Mai stiti ceva de România educata? Intreb pentru un prieten? Hai pa!
Shrek

Mesajde Cristian IONITA » 12 Noi 2019, 12:50

Shrek scrie: ....

pai ... este cu aia mai tineri .... https://www.libertatea.ro/stiri/un-aver ... re-2797820 .... dar din pacate tot putini si .... ar spune rautaciosii ... degeaba :D

... Mai bine de jumătate din voturile primite de Barna, 52%, au venit din partea celor cu studii superioare, iar 45% de la cei cu studii medii. Prin contrast, Viorica Dăncilă are doar 14% dintre votanți absolvenți de facultate, în timp ce 31% au studii elementare. Klaus Iohannis este candidatul preferat al absolvenților de liceu. Structura electoratului candidatului PNL în funcție de nivelul școlarizării este următoarea: 15% studii elementare, 58% studii medii și 27% studii superioare.
...
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Bambucha » 12 Noi 2019, 23:11

dant scrie:Stai liniștit și nu-ți fă iluzii! Nu crezi că e același lucru și tocmai am luat-o de la capăt?

Dand cu matura prin fata corporatiilor, am constatat in ultimile 2 zile aceeasi atitudine de dezarmare, dezamagire si demobilizare. Recunosc ca si mie mi-a fost abrutizat zenul pentru o zi.
Am insa acelasi mesaj: nu dezarmati! alea 15 % sunt nucleul dur, vana natiei din duminica orbului. Alea 15 % nu depind de nimeni, pot razbi peste tot in lume in orice conditii si in orice imprejurari. Indiferent ce s-ar intampla cu aceasta tara!

Nu intamplator s-a dat drumul la teava de cacao si toate tunurile au fost tintite asupra unui singur om, de acord, insa daca nu am iesit mai castigati ca natiune din acest prim tur, macar avem cateva masti date jos:
-stim ca daca mai protestam in p-ta victoriei ne umplem de radiatii atomice de la rocile din muzeul de geologie (asa a zis la un post de radio un renumit jurnalist de investigatii, ce a reusit dupa 4 ani de la diversiunea colectiv sa descopere ceva nou, ce se stia demult).
-e bine sa "respectam" recomandarile unui altui vestit reporter, de data asta "economic", onor 2016, si anume sa tinem economiile in lei ca in euro e naspa!
-patriarhi si matriarhi ai presei romanesti, ce dupa ce ne declara sincer ca sunt votanti de nou, fac piruete si ne explica de ce se intampla ce se intampla. Fiindca asta este "parerea" indusa unui electorat, ce este manios ca un partid nu-si asuma guvernarea! Mai absurd se poate? :lol:

Toti acestia s-au raliat conjunctural unui scop comun, si au facut jocul voluntar unor grupuri din a caror sfere face parte si acest personaj. :oops: https://revistapresei.hotnews.ro/stiri- ... ul-doi.htm

Cu mintea mai limpede si pentru cei mai slabi de "inima", orice sut in dos, rezulta viteza la inaintare. Oriunde te vei afla!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 12 Noi 2019, 23:37

paul scrie:Caline, in articol nu era vorba de Tariceanu, de Tariceanu tradatorul, cel care a contribuit substantial la caderea guvernului din care cu onor a facut parte si apoi n-a precupetit niciun efort la intronarea guvernului ... meu , ci de ... taxa auto ! Din nou ... taxa de prima inmatriculare. Ar fi cam a saptea sau a opta. Eu abia anul acesta mi-am recuperat taxa pentru Sandero-ul nou pe care l-am cumparat in 2010 si pentru care am platit o gramada de bani ... taxa de prima inmatriculare. Ti se pare corect ? Unii introduc astfel de taxe si cheltuie banii cu ... ANRP-uri si altii sa trebuiasca sa restituie acele taxe si sa fie catalogati ... ciumati ?
In ceea ce priveste polemica ... atat timp cat este constructiva, argumentata si formulata elegant, nu vad nicio problema. Personal, apreciez modul in care polemizezi !
Ma intrebi cum se simte sectorul privat. Banuiesc ca nu cum si-ar dori, dar, oricum mult mai bine ca pe vremea cand era impozitul forfetar ( cand se platea pentru ce n-ai facut profit), banuiesc ca mai bine ca atunci cand tva era otova 24 %, banuiesc ca putin mai bine de cand au fost eliminate unele taxe si impozite, foarte putin mai bine de cand impozitarea muncii s-a redus cu 2,5 % ... etc .

Paul, eu ti-am mai argumentat de ce nu citesc presa sportiva asociata sputnik, si tu continui sa ma jignesti cu aceeasi sursa. Apropo de sursa, stirea respectiva este adevarata, ai verificat-o? Sau ai fost provizoriu fentat inca o data? ;-)

Imi dai cu anrp, dar stiai ca in urma sentintelor din dosarele DNA (care au vizat si anrp) ANAF nu "a reusit" sa recupereze nici macar 5 % din prejudiciul de 2 MILIARDE de euro? ANAFul pesedizat de 30 de ani?
Stiai ca, pe langa ca nu exista interesul de a nu recupera nimic, statul pesedizat emite amnistii fiscale de sute de milioane de euro ce au ca drept beneficiari printre altii pe R.Negoita si gloriosul V.Ciorbea, in timp ce mie (ce intre timp am inchis firma "datorita" psd) continua sa imi vina somatii de executare, poprire de conturi, si eventual amenintarea ca ma impusca, totul evident abuziv, gratie acestei "institutii"? Vria unui vis urat? nicidecum.

Asadar, cred ca banuiesti gresit! In bula mea, nu mai putin de 3 persoane au demisionat din sectorul privat si s-au instalat in sectorul bugetar. Salariile grase merg, timpul liber merge, stres redus la zero, cum zicea nea Jan: "incep sa faca p.ta mare" :lol:
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 14 Noi 2019, 20:45

Shrek scrie:Scenariu de marți......
Asa cum era de așteptat, blatul electoral ( un usl reinventat) a confirmat prin intrarea în finala emisiunii" schimb de....case", a doi candidați de sex opus!
Daca înainte de alegeri, vuvuzelele politice il dădeau câștigător pe sfinxul din ... Cotroceni, cu un scor fluviu de minim 80%, inca din primul tur iar mama " ranitilor" si prea cuvioasa sf. Vasilica danciuleasa va părăsi scena politică inca din primul act al piesei " dati un leu pentru...tronul meu", iată că lucrurile au stat oleacă " pi dos" , cum ar veni! Adica nu numai ca a părăsit scena dar a primit un rol principal in actul doi al piesei de teatru( ieftin), în care se va juca cu subtitrare în limbajul surdomutilor!
Interesant ca procentele care lipsesc din estimarea pentru Iohannis, date înainte de alegeri, se regăsesc fix in dreptul candidatului psd. Umbla vorba prin burg ca, după ce au primit o veste proastă cum ca softul de numarare a voturilor din străinătate a " defectat", membrii pnl au primit " indicatia" de a ieși masiv la vot si a vota femeia ...fatala! Bine, acum au sa sara câțiva influencer cum ca ma documentez de la a3, sputnik, etc!
Acum intreb si io: dacă asistăm la un blat, cum o va recompensa Iohannis pe " femeia...mortale 2"? O va readuce din nou la putere in februarie, cum se lauda unii din " regizori"?
Dar daca " polinonul" a rescris scenariul si a decis ca " decat" un mut destept mai bine un prost vocal? Poate ca circul de acum nu este " decat" un preambul la spectacolul de circ " vreau guvernul meu, sa fiu premier"?

Din toate aceste "scenarii" sunt de acord doar cu expresia "spectocaol de circ".
Sa avem pardon, de 4 ani de cand am onoarea sa va citesc, desi nu va cunoaste nimeni, am citit de la dvs si pozitia "neutrala" aferenta (a unui fetus) numai de dulce la adresa lui Klaus, si bine-nteles ce rau a fost DNA atat timp cat a putut sa-si desfasoare activitatea. Nimic in schimb de placuta suedeza la adresa PSD ;)
Desigur, aceste ciudate coincidente, imi fac sa-mi explodeze in minte tot felul de scenarite si conspiratii mondiale (sic) ce ma trimit la indemnul morsei asudate ce trimitea monstruletii patriei sa lucreze mai mult online... probabil insa sunt pe aratura in acest context.

Si desi cel mai european electorat a fost izbit din toate partile cu o nemernicie infioratoare, desi s-au mai demascat niste vanduti, acesta nu are cum sa voteze trupul de amant al vv, a carei minte probabil are nevoie de scoala ajutatoare in logica, sintactica si morfologie, gramatica... etc, acesta va merge incolonat si va vota fara prea mult chef al doilea pas al mutului. Punct :twisted:

Personal astept pe de alta parte sa vad cum patriarhul maret al presei romanesti isi va turna cenusa in cap dupa rahatul mancat aiurea, astept sa vad "anchete riseproject" iesite din coincidenta fix in momente oportune ale campaniilor electorale alegandu-si fix pe cineva ce trebuie "sa vada pisica" desi adevarul si rezultatul acesteia nu va mai interesa pe nimeni, astept sa mai vad rand pe rand cartite cum ies din tarana, cum a fost de exemplu A.M.Pippidi ce intr-un final declara ca cel mai bine ne merge noua romanilor sub baronii PSD. Probabil ca nici M.Guran nu e departe... Spectocol de circ, fiecare cu rolul lui. Problema e, cand termini lista lui Schindler, si nu mai ai pe nimeni de demascat incepe sa devina plictisitor peisajul. Trist!

Buy E.U.
Bambucha

Mesajde tiih » 15 Noi 2019, 11:06

Bambucha scrie:
Imi dai cu anrp, dar stiai ca in urma sentintelor din dosarele DNA (care au vizat si anrp) ANAF nu "a reusit" sa recupereze nici macar 5 % din prejudiciul de 2 MILIARDE de euro? ANAFul pesedizat de 30 de ani?
Stiai ca, pe langa ca nu exista interesul de a nu recupera nimic, statul pesedizat emite amnistii fiscale de sute de milioane de euro ce au ca drept beneficiari printre altii pe R.Negoita si gloriosul V.Ciorbea, in timp ce mie (ce intre timp am inchis firma "datorita" psd) continua sa imi vina somatii de executare, poprire de conturi, si eventual amenintarea ca ma impusca, totul evident abuziv, gratie acestei "institutii"? Vria unui vis urat? nicidecum.

Asadar, cred ca banuiesti gresit! In bula mea, nu mai putin de 3 persoane au demisionat din sectorul privat si s-au instalat in sectorul bugetar. Salariile grase merg, timpul liber merge, stres redus la zero, cum zicea nea Jan: "incep sa faca p.ta mare" :lol:

Ca frumos mai combateti dl Bambucha...foarte bine dar as vrea din curiozitate sa vad orizontul dvs politic raspunzandu-mi la 2 intrebari
1.Intre anii 2006...2010...pe timpul guvernerarii"Tariceanu" si mai apoi "BOC",...ANAFul era tot pesedizat?
2.Ati trait pe viu binefacerile guvernarii taraniste 1996..2000 sub conducerea lui Ciorbea,cea mai neagra perioda de "tranzite"indurata de poporul roman,cea mai mare inflatie,lipsa de orizont si de sperante...?

PS.Indiferent de raspunsuri....nu mai puneti totul la suflet....toti sant o apa si un pamant.!!!!...
Atata patos politic.atatea fraze elevate.....atatea adevaruri amestecate cu omisiuni.....da nici un patos"revolutionar" sa iesim o data din criza asta apicola...sa analizam cauzele inclusiv "politice "de a ajuns kilogramul de miere la 7 lei si luni de asteptare....pentru cativa banuti
M-am adresat dvs ptr ca stiu ca aveti si serioase cunostinte apicole,spre deosebire de altii,,,,,care se chinuie din rarunchi scriind frumos,elevat si metaforic..sa ne convinga ca ne asteapta drumuri cu miere si cu lapte daca tara o ia intr-o directie sau alta.....exact ca in reclama aia pe internet de acum 5...10 ani....venit sigur si garantat de 2500 euro pe luna de la 50 familii de albine... :lol:
tiih

Mesajde feederman » 15 Noi 2019, 16:28

tiih scrie:
Bambucha scrie: statul pesedizat

M-am adresat dvs...

Imi permiteti va rog? Peste vreo 3 ; 4 zile.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde feederman » 15 Noi 2019, 19:27

Matusa Vasilica mereu surprinzatoare. Abia ne-a obisnuit PSD-ul cu gandul ca Iohanis este un nazist notoriu, ca dada Viorica îi si deconspira comportamentul. Ca sa nu existe nici un dubiu, in conferinta de aseara, a repetat de cateva ori: Iohanis este un comunist, un dictator comunist! Nu mai poti avea incredere in nimeni. Totala lipsa de caracter la omul asta. Ieri nazist, azi comunist. Adevarul este ca i lsuspectam de mult, de perfidie. Ce sa ne facem? Ne-om face si noi comunisti.
Sa nu uiti Darie!
feederman

Mesajde Shrek » 16 Noi 2019, 11:32

Bambucha scrie:...........
Sa avem pardon, de 4 ani de cand am onoarea sa va citesc, desi nu va cunoaste nimeni, am citit de la dvs si pozitia "neutrala" aferenta (a unui fetus) numai de dulce la adresa lui Klaus, si bine-nteles ce rau a fost DNA atat timp cat a putut sa-si desfasoare activitatea. Nimic in schimb de placuta suedeza la adresa PSD ;)
Desigur, aceste ciudate coincidente, imi fac sa-mi explodeze in minte tot felul de scenarite si conspiratii mondiale (sic) ce ma trimit la indemnul morsei asudate ce trimitea monstruletii patriei sa lucreze mai mult online... ......

" (mai,) Dragă bambucha! Te-aș ruga pe viitor, sa te abtii la a-mi atribui " pozitii", în încercarea subtilă si nereușită de a-ți exprima frustrările la un nivel academic! Undeva, p-aci scria ca se combat ideile si nu persoanele ( ce își exprimă un numit punct de vedere)! Daca vrei neaparat sa ma cunosti, nu trebuie " decat" sa-mi ceri! Dar, asa cum spunea si ilustrul cărturar....Gambetta: " eu nu ti-as dori vre-odata, sa ajungi sa ma cunosti" , nici ca beraria...sa inece, spumegand a tale # gasti" Altfel ce pot sa mai spun? Este clar pentru toată lumea ca ești un om...greu incercat, ce are nevoie permanentă de însoțitor! Hai pa!
Shrek

Mesajde ignatov andrei » 16 Noi 2019, 12:09

Spal strachina si pun fasole, spal strachina si pun cartofi...
Doamne, cati specialisti avem in ale mancarurilor de peste si vanat, care ne explica, cu patos, ce mancaruri deosebite mancam, ca noi nu stim ce punem in strachina, ca in strachina nu este ce pare a fi si ca pe viitor vom avea mancaruri tot mai bune si mai alese, numai sa votam...
Cum... pe cine?!?
Votati pe ala de spunem noi, care suntem romani adevarati, destepti, nu romani din aia de spun altii ca suntem...
Merge tara din prost in mai prost...?!?
Bucurati-va, ca numai asa se vor inmulti si se vor arata specialistii nostri in strategii si bun mers al tuturor lucrurilor!
ignatov andrei

Mesajde peterneamt » 16 Noi 2019, 20:11

Nu cumva avem dreptate cu toții ? Dar, cum scoatem corupția din noi ? :roll:

peterneamt

Mesajde Bambucha » 16 Noi 2019, 22:11

Shrek scrie:
Bambucha scrie:...........
Desigur, aceste ciudate coincidente, imi fac sa-mi explodeze in minte tot felul de scenarite si conspiratii mondiale (sic) ce ma trimit la indemnul morsei asudate ce trimitea monstruletii patriei sa lucreze mai mult online... ......

" (mai,) Dragă bambucha! Te-aș ruga pe viitor, sa te abtii la a-mi atribui " pozitii", în încercarea subtilă si nereușită de a-ți exprima frustrările la un nivel academic! Undeva, p-aci scria ca se combat ideile si nu persoanele ( ce își exprimă un numit punct de vedere)! Daca vrei neaparat sa ma cunosti, nu trebuie " decat" sa-mi ceri! Dar, asa cum spunea si ilustrul cărturar....Gambetta: " eu nu ti-as dori vre-odata, sa ajungi sa ma cunosti" , nici ca beraria...sa inece, spumegand a tale # gasti" Altfel ce pot sa mai spun? Este clar pentru toată lumea ca ești un om...greu incercat, ce are nevoie permanentă de însoțitor! Hai pa!

O, la la! Cred ca am zgandarit in ergo-ul dumitale ceva ce trebuia, sau mai stii, ceea ce nu trebuia! :mrgreen: Altfel cum sa treci la amenintari subtile pe fundamentul fals ca te-as fi atacat personal? Nici pe departe, de altminteri in locul punctat de dumneata mai urma o parte din fraza, pe care ai scos-o evident malitios din context. Numai ca ce e scris, ramane scris. Nivel academic? iarasi nu, in postarile de mai sus am subliniat ca dau cu matura, sap si dau la lopata, departe de mine sa ma exprim asadar, academic. Si in fine, dupa partea ingrosata de mai sus, care arata "ceea ce era de demonstrat" in privinta personalitatii si caracterului, nu pot "decat" sa-ti directionez recomandarea unui prieten a 2 piese de teatru "Rinocerul" si "Regele moare". Daca doresti le poti analiza apoi cu "insotitorul" meu.

Eu raman la:
"Si deodata, dintre dealuri
Se desprinde larg un zvon
Departat si monoton,
Ca un murmur lung de ape
Revarsate peste maluri...
Creste-n lunca, mai aproape,
Umple vaile vecine
De rasunet mare...
Vine!..." ;)

PS: E plina tara de contopisti, sturlubatici, ciocoflenderi, pamfletisti, martafoi si chibitari! Bine ar fi ca macar aici pe un forum apicol sa fie scoase mastile... apicole.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde Bambucha » 16 Noi 2019, 22:54

tiih scrie:
Ca frumos mai combateti dl Bambucha...foarte bine dar as vrea din curiozitate sa vad orizontul dvs politic raspunzandu-mi la 2 intrebari
1.Intre anii 2006...2010...pe timpul guvernerarii"Tariceanu" si mai apoi "BOC",...ANAFul era tot pesedizat?
2.Ati trait pe viu binefacerile guvernarii taraniste 1996..2000 sub conducerea lui Ciorbea,cea mai neagra perioda de "tranzite"indurata de poporul roman,cea mai mare inflatie,lipsa de orizont si de sperante...?

PS.Indiferent de raspunsuri....nu mai puneti totul la suflet....toti sant o apa si un pamant.!!!!...
Atata patos politic.atatea fraze elevate.....atatea adevaruri amestecate cu omisiuni.....da nici un patos"revolutionar" sa iesim o data din criza asta apicola...sa analizam cauzele inclusiv "politice "de a ajuns kilogramul de miere la 7 lei si luni de asteptare....pentru cativa banuti
M-am adresat dvs ptr ca stiu ca aveti si serioase cunostinte apicole,spre deosebire de altii,,,,,care se chinuie din rarunchi scriind frumos,elevat si metaforic..sa ne convinga ca ne asteapta drumuri cu miere si cu lapte daca tara o ia intr-o directie sau alta.....exact ca in reclama aia pe internet de acum 5...10 ani....venit sigur si garantat de 2500 euro pe luna de la 50 familii de albine... :lol:

Am sa incep "metodic" cu sfarsitul. Da, toti o apa si un pamant, problema este ca dupa 30 de ani, eu personal mi-am pierdut rabdarea. Nu sunt "fraze elevate", este ceea ce gandesc, opinia personala, dar faptul ca avem "un coleg" care se agata de expresia dvs pentru a ataca intr-un final de dupa o perdea, ma face sa ma gandesc ca acele frustrari acumulate de 30 de ani sunt si ale altora, nu numai ale mele.

In mod real mierea a ajuns, da jalnic, la 7 lei, aproape cat un 1 l de motorina, ni se datoreaza noua ca natie! Am votat in 2012 si in 2016 un guvern ce ne-a blagoslovit cu legea apiculturii 383, ce nici macar definitia mierii nu a reusit sa o redea corect, coerent si conform cu realitatea, daramite un cod legislativ ce sa faca bine breslei. Un guvern ce ne binecuvanteaza an de an cu derogari de la conduita europeana in ceea ce priveste neonicotinoidele. Suntem pur si simplu otraviti!
Faptul ca breasla noastra nu a reusit sa se uneasca si sa lupte pentru interesele ei ca un tot unitar, ca o forta, ni se datoreaza tot noua... Avem azi un PNA din care doar un club select de "crescatori de matci si mat. bio" are acces la grosul banilor, evident pe date scriptice... in realitate PNA a devenit un program de forma care nu ajuta breasla apicultorilor in masa ei, ci a devenit un program fara fond, muls pe baza de interese ale fripturistilor.

In ceea ce ma priveste, cum ca as avea cunostinte temeinice in apicultura, nu pot aprecia acest lucru. Ceea ce am avut sa-mi demonstrez pana acum, mi-am demonstrat, si anume sa tin minim 4-5 ani o stupina de 80-100 de stupi la cote maxime in limita timpului liber rupt de langa familie. Coloana insa mi-a cam aratat granita in ultimii ani, asa ca la un moment dat voi vira catre mentenanta a doar 10 stupi. Nu stiu cine va induce ideea ca "ne asteapta drumuri cu miere", eu personal am devenit foarte sceptic. Bine, eu ma uit si in jurul nostru, in context balcanic, european si chiar global.

Si acum repede la intrebari :)
1. Da, intre acei ani ANAFul tot pesedizat era. Va mai aduceti aminte de intrebarea marinarului? "Ce blestem pe acet popor.... ?" PD,PDL,PMP au fost un avorton iesit tot din acelasi sistem, ulterior o fractie mare s-a regasit in PNL! Avem, dupa cum vedeti un curcubeu de culori cu aceasi ascendenta comunista, de ce sa fi facut ANAF vreodata nota discordanta?
2. Da le-am trait! Dar doresc sa fac o precizare, cea mai mare inflatie a fost pe vremea lui Vacaroiu, cand PDSR sub lonzinca "nu ne vindem tara" a devalizat toata tara si a vandut industria ceausista la fier vechi. http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/med ... flatie.jpg
Ulterior, urmare a guvernelor Petre Roman si Vacaroiu, in decembrie 97, eu am plecat din Romania, cu gandul de a nu ma mai intoarce niciodata.

Ma intrebati de orizontul meu politic in acest moment!
Pe masura ce trece timpul niciunul. Insa la copil am introdus germana si engleza din clasa pregatitoare ca si limbi de predare (si as fi multumit sa le vorbeasca candva macar la nivelul meu), iar cand va ajunge a 5a sau a6a va veni o a 3a, coreeana sau chineza. Poate ca nu ma voi face prea iubit, insa va ramane sa-si exprime multumirea dupa ce voi fi plecat la cele vesnice.
Buy E.U.
Bambucha

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE