In primul rand vreau sa va salut pe toti...Eu sunt Marius din Craiova am 20 de ani si m am apucat de apicultura!....am momentan 11 stupi....citesc de cateva luni bune acest forum si pot spune ca am invatat destule lucruri folositoare.!
Problema: in aceasta seara cand am facut o vizita la stupi am observat un lucru destul de ciudat ( pentru mine)....deci acum 1 luna am achizitionat un roi (3 rame puiet 4 rame miere)....mentionez ca nu am avut matca insa aveam o botca frumusica pe una din ramele cu puiet...in fine botca a scos o matca cat de cat OK...s a imperecheat si a depus puiet acum vreo saptamana...iar in aceasta seara cand m am uitat iar in stup am descoperit 2 rame cu puiet in diferite stadii de dezvoltare, matca, plus 2 botci necapacite dar cu larve in ele...am examinat mai bine matca care nu prezinta rani pentru a avea loc un schimb de matca...deasemenea roiul il am strans p 2 rame cu miere 2 rame puiet + o rama cu coronita de miere...ar fi indicat sa distrug botcile pe care le am gasit? aveti idee de ce au tras ele aceste botci!...astept raspunsurile voastre.multumesc!