Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Ulei confidor..... la pomi fructiferi!

Mesajde varza » 24 Mar 2015, 12:07

Am stupina langa o parcela cu pomi fructiferi. Se va stropi cu ulei confidor. Muguri au inceput sa se umfle( inca nu au flori). Care sunt urmarile daca nu reusesc sa le mut de acolo sau ce sa le fac? Din cate m-am uitat este cam toxic :( .
varza

Re: Ulei confidor..... la pomi fructiferi!

Mesajde Cristi Ciocoiu » 24 Mar 2015, 18:54

NU vor fi probleme - folosesc si eu confidor si albinele nu au nimic deoarece nu au ce sa cerceteze in copac, acum ne fiind floare.
Cristi Ciocoiu

Mesajde varza » 24 Mar 2015, 19:56

Multumesc mai linistit putin :D ... Deci nu-i dracu chiar atat de negru. Am pus intrebarea findca am vazut ca are la baza un neonicotinoid si am zis ca poate are o remanenta mare si pe perioada infloriri. Pomi sunt autofertili . Deci albinele aduc de la ei si nectar sau doar polen ? Par intrebari poate tampite dar cum nu-s horticultor ..... :D
PS : am gasit un prospect la confidor in care scria ca are 18 zile parca efect insecticid....... de aici a inceput teama :D , dar daca nu au fost probleme e o veste buna.
varza

Mesajde nae » 24 Mar 2015, 20:05

Cristi Ciocoiu scrie:...albinele nu au nimic deoarece nu au ce sa cerceteze in copac, acum ne fiind floare.

Nici flora de sub copac !?
Si eu am stropit . :(
Maine cu zeama bordeleza si un insecticid . :(
''aiaie''
nae

Mesajde sapstel » 24 Mar 2015, 20:35

nae scrie:
Cristi Ciocoiu scrie:...albinele nu au nimic deoarece nu au ce sa cerceteze in copac, acum ne fiind floare.

Nici flora de sub copac !?
Si eu am stropit . :(
Maine cu zeama bordeleza si un insecticid . :(
''aiaie''

La prima vedere, nu au nimic. Stropesc de ani de zile cu Confidor sau Nuprid.Mare atentie pe urma!Sunt foarte putine insecticidele care nu afecteaza albina, dar sunt si foarte scumpe. Nu toti pomicultorii le folosesc, desi sunt recomandate.
sapstel

Mesajde nae » 24 Mar 2015, 21:17

sapstel scrie:Mare atentie pe urma!

Mai tarziu nu mai folosesc dar nici fructe nu raman multe . :D
nae

Mesajde varza » 24 Mar 2015, 22:25

Multumesc pentru interventia tuturor.Deci am inteles, nu e mortal daca nu se da in timpul infloriri. Da ca orice om care indrageste albina ma intereseaza si efectele pe termen lung.... :oops: . Deci pe termen lung care sunt constatarile? Te rog dezvolta fraza : ,,Mare atentie pe urma,, :D .
varza

Mesajde mellis » 25 Mar 2015, 01:24

pomul trebuie imbaiat bine cu ulei, drept urmare, si functie de cat este de mare, suprafata contaminata creste..cum il stropiti?
Uleiul era bun dat mai devreme cand albinele stateau cuminti in lada...acum sunt peste tot..nu le face bine..eventual stropit mai spre seara - intra pe la 17/q8 in lada...
Eu nu am mai stropit pomii cat au fost albinele intre ei...au facut cam putine roade ..nu-i bai..
Sanatate sa avem, ca..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde ves.lucian.zabrani » 25 Mar 2015, 02:07

Poti stropi cu Confidor ziua in amiaza mare !!!
Ce sa adune albina de pe pomii care sunt in repaus vegetativ ???
Ma rog , au mugurii umflati si cam atat !!!
Bagati mare cu uleiosul !!!
Imbaiere in adevaratul sens al cuvantului !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde balasbebe » 25 Mar 2015, 07:47

varza scrie:Multumesc mai linistit putin :D ... Deci nu-i dracu chiar atat de negru. Am pus intrebarea findca am vazut ca are la baza un neonicotinoid si am zis ca poate are o remanenta mare si pe perioada infloriri. Pomi sunt autofertili . Deci albinele aduc de la ei si nectar sau doar polen ? Par intrebari poate tampite dar cum nu-s horticultor ..... :D
PS : am gasit un prospect la confidor in care scria ca are 18 zile parca efect insecticid....... de aici a inceput teama :D , dar daca nu au fost probleme e o veste buna.

Oare ce pomi fructiferi sunt?
balasbebe

Mesajde lefter » 25 Mar 2015, 10:10

la fel am si eu temeri legat de stropiri ,am luat nuprid si cind am vazut prospectul am renuntat, mai bine fac o combinatie cupru cupru metalic cu calipso ,au toxicitate redusa,ce parere aveti.
lefter

Mesajde Cristi Ciocoiu » 25 Mar 2015, 10:51

nae scrie:

Nici flora de sub copac !?'

Pai la mine sub copac nu exista flora si nici la alti nu ar trebui sa existe. Pentru drenajul apei, in jurul copacului se sapa pe circumferinta de cel putin un metru unde punem mranita, del-ca-mag si altele in functie de preferinte. - ;)
Cristi Ciocoiu

Mesajde varza » 25 Mar 2015, 12:47

Ca si pomi sunt cam de toate amestecate meri,peri,cires, visini. Livada nu e a mea :D . E bine totusi ca nu sunt stropiti in floare :D . Flora pe sub ei la momentul acesta nu exista. Da totusi gasesc si nectar la ei daca sunt autofertili?
varza

Mesajde peterneamt » 25 Mar 2015, 13:50

Nu vă amăgiți .......este foarte toxic........și la salcâm nu veți lua miere. ;)
peterneamt

Mesajde brianoo_bz » 25 Mar 2015, 14:18

confidorul este foarte toxic pentru albine este un insecticid sistemic de aceea este propus pentru a se scoate de pe piata
brianoo_bz

Mesajde sapstel » 25 Mar 2015, 20:09

varza scrie:Multumesc pentru interventia tuturor.Deci am inteles, nu e mortal daca nu se da in timpul infloriri. Da ca orice om care indrageste albina ma intereseaza si efectele pe termen lung.... :oops: . Deci pe termen lung care sunt constatarile? Te rog dezvolta fraza : ,,Mare atentie pe urma,, :D .

Dezvolt
Teoretic, Confidorul sau Nupridul nu afecteaza albina fiind folosit in perioada de repaos vegetativ. Practic exista remanenta, polenul care ajunge in hrana puietului nefiind chiar necontaminat.Personal, folosesc in perioada infloririi doua insecticide, Calypso sau Mospilan, substante al caror prospect precizeaza ca nu afecteaza albina.Pe langa faptul ca sunt foarte scumpe, am constatat ca la fiecare stropire apar un numar mare de albine moarte la urdinis.De ce am spus "mare atentie"; daca la cele doua se spune ca nu afecteaza albina, eu constatand ca nu este tocmai real, ce se intampla la cele la care nu exista aceasta precizare?
Ps am livada si albine de ani buni. Vorbesc din propria experienta
sapstel

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE