Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Mare lovitura a primit apicultura in aceasta iarna

Mesajde reformistul » 12 Feb 2012, 23:36

Dragos2006 scrie:
reformistul scrie:
"Anul trecut o mare apicultorita din zona Iasi care cica este si crescatoare de matci se vaita ca a luat loca din sud-est , tot o "mare lovitura ""

Ce legatura are asta cu subiectul deschis? Poate domnul doctor ne explica mai pe larg. O cunosteti pe dna respectiva? ca vad ca spuneti ironic ce spuneti. Sa ne luminam si noi astia mai prosti de la Iasi (vorbesc in numele meu...e vorba de mine doar cand folosesc cuvantul prost).

Pe doamna respectiva nu o cunosc dar am inteles ca detine o mare crescatorie de regine .
1) cand ai crescatorie comerciala de regine si spui ca ai loca in secunda doi trebuie instaurata carantina deoarece dai o "mare lovitura apiculturii " vanzand material biologic contaminat .
2) doamna acuza stuparii din sud -estul tarii ca ar fi luat de la ei loca cu ocazia pastoralului efectuat de dansa !? nu am vazut documentele de pastoral si actele sanitar - veterinare care sa ateste ca a luat loca din sud -est si nu a avut cumva loca dinainte si astfel a plecat in pastoral cu colonii bolnave contaminand astfel si pe altii.

Cazul doamnei este exemplu de "mare lovitura" !

O alta "mare lovitura" aplicata apiculturii romaneste o reprezinta faptul ca o groaza de neaveniti au devenit experti in apicultura peste noapte .
Moartea a 5 -10% din efective nu este nici o "mare lovitura " deoarece se incadreaza in limitele statistice multianuale .
Daca in iarna ar muri 600000 de colonii in Romania atunci ar fi o mare lovitura !

Domnule Dragos cel putin vedeti ce a spus, Dumnezeu sa-l odihneasca, nea gica. Cu siguranta s-a referit la aceiasi persoana la care va referiti si dumneavostra. Asa ca nu mai plecati urechea la toate zvonurile si la toti "prietenii" doamnei pe care i-a invatat meserie si inca ii invata fara sa le poarte ranchiuna daca ei arunca peste tot jicniri. Si unde ati vazut dvs ca a zis dna ca stuparii din sud-estul tarii sunt vinovati pentru necazul ei?! Si daca nu stiti, ar fi bine sa faceti precum jurnalistii: verificati informatia din cel putin 3 surse credibile. Discutam de doua subiecte separate: statiune de cercetare si stupina. Mai intrebati si probabil ajungeti sa descoperiti si adevarul. O puteti intreba chiar personal ca totusi reprezinta ceva in viata apicola ieseana si nu numai. Chiar si in cercetarea apicola! Dumneavoastra aveti 27 de ani de stuparie, dumneaei are cel putin 30-35 de cercetare apicola si peste 20 de conducere a unor statiuni de cercetare si asociatii gen ACA filiale locale si judetene. In plus a format generatii intregi de apicultori care azi sunt stupari la locul lor si buni crescatori de matci.

Re: Statiune de cercetare apicola

Mesajde gica » 10 Aug 2011, 10:03
Terminati cu toate astea.La Poieni au fost niste evenimente tare neplacute anul trecut in toamna.
Cei care stiu ii rog sa taca,cei care nu stiu sa nu intrebe.
O fi la anu mai bine pe acolo.

La Maldarasti- Valcea a fost o alta statiune.Dupa ce a pierdut in instanta (prin retrocedare)terenul si anexele unde era amplasata s-a mutat langa Horezu.Cu asta a fost mai simplu.In primavara a desfintat-o ''marele apicultor'' al tarii.Ca nu degeaba a fost pus acolo de cei cu interes si votat de creduli precum Dombazil.Acum ne-o trage la toti cu mierea.Si mai si tace ca ardeleanu-n papusoi.
Asta este,in viata sunt si bune si rele.Unele vin dupa altele.
reformistul

Mesajde Dragos2006 » 13 Feb 2012, 00:04

Aoleu tu ai dreptate ! parca "marele apicultor" a mazilit-o si pe doamna de la Iasi , ma insel ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde reformistul » 13 Feb 2012, 00:10

Dragos2006 scrie:Aoleu tu ai dreptate ! parca "marele apicultor" a mazilit-o si pe doamna de la Iasi , ma insel ?

Nu va inselati. Mai era putin si "marele apicultor" sfarama munca catorva generatii de stupari invatati si educati.
Ultima oară modificat de reformistul pe 13 Feb 2012, 00:19, modificat 1 dată în total.
reformistul

Mesajde ilalexandru » 13 Feb 2012, 00:15

Desi nu e locul aici tot postez http://www.casvl.ro/asigurai/categorii- ... buiei.html. Pana la urma sa inteleg ca si apicultorii vor plati sanatatea? Indiferent daca sunt sau nu angajati in alta parte. Asta ar fi o lovitura mare pentru toti. Mai ales pentru cei cu 141 ca tot trebuie la toamna sa justifice cresterea productiei. Si ca lovitura sa fie si mai mare....Cica din 2014 nimeni nu poate sa-si mai vanda marfa daca nu este autorizat. Procesatorii nu vor mai primi mierea daca nu le tai factura. Tai factura, platesti sanatatea. Oare asa o fi?
ilalexandru

Mesajde Mishu05 » 13 Feb 2012, 00:22

Nuuuu...cum sa fie asa???? Doar apicultura e NEIMPOZABILA !
Adica astia au pompat milioane de euro cu conditia sa ne facem pfa-uri, intreprinderi individuale, asociatii familiale, firme chiar...si nu vor nimic la schimb?
Hai sa fim seriosi..produci ? Dai banu !
Dar lento, lento..sa nu se prinda lumea de miscare..usurel asa, pe furis.
O oglinjoara, un amnar..un cutitas stralucitor..ca daca a mers la amerindieni merge si la est-europeni.
Raspuns: da, esti forma juridica de organizare esti tratat ca toata lumea. nu faci exceptie.
Mishu05

Mesajde almasel » 13 Feb 2012, 00:25

Vezi ca esti intr-o mica- mare confuzie, nu te arunca sa faci afirmatii care sa alarmeze degeaba. Legislatia privind impozitarea nu se reduce la linkul acela!
iar despre vanzarea mierii doar de catre cei autorizati... este cel mai corect asa. daca vrei sa traiesti din stuparit si sa vinzi miere te vei autoriza. produci ceva si vrei sa vinzi, trebuie sa o faci cu acte in regula.
daca vrei sa ai doar cateva familii de albine si sa produci pentru consumul tau nu te opreste nimeni sa mananci tu si sa vinzi 10 kg de miere vecinilor. cam in situatia asta suntem acum cu cazanele de tuica.
almasel

Mesajde ilalexandru » 13 Feb 2012, 00:39

Cica suntem in continuare neimpozitati, insa platim sanatatea la venitul realizat! In link era vorba de sanatate, nu de impozit.
Cel putin mie mi se pare o aiureala. Daca sunt angajat si platesc acolo CAS-ul, de ce sa platesc CAS-ul si de pe urma PFA-ului din apicultura?
Daca am venit 0, mai sunt obligat sa platesc CAS? auzisem ceva de plata CAS-ului la nivelul a cel putin salariului minim...insa nu stiu daca nu se referea cumva la cei care nu erau deloc angajati
ilalexandru

Mesajde Dragos2006 » 13 Feb 2012, 08:49

Inainte sa va dati cu parerea despre contributia la fondul de sanatate mergeti mai intai pe la ANAF si apoi pe la CJAS , va puneti la punct cu legislatia si va asigur ca nu veti mai fi asa de ingrijorati cu plata contributiilor .

De o saptamna primesc telefoane de la apicultori care au miere de vanzare si nu au unde sa o vanda . Stiti vreun procesator care achizitioneaza miere acum la un pret rezonabil ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde cipry74 » 13 Feb 2012, 09:13

0727528573;0729098239 sunt din Ziarul Raid Prahova ....zice ca achizitioneaza toate sortimentele...nu cunosc detalii ..sunati si veti vedea.
cipry74

Mesajde pst_claudiu » 13 Feb 2012, 11:07

"De o saptamna primesc telefoane de la apicultori care au miere de vanzare si nu au unde sa o vanda . "

Asta e un alt raspuns al tau de ceva timp:

"Traiesc pe langa stupi de peste 25 de ani , sunt stupari care daca ii intrebi daca merita sa faci apicultura iti vine sa plangi de mila lor deoarece nu castiga nimic .... dar nici unul nu se lasa de stuparie ....
Eu nu am vazut niciodata miere nevanduta !"

Sper sa nu te superi, iar fiecare sa poata trage o concluzie prinvind situatia apiculturii la ora actuala dar si a Romaniei in general.S-a intamplat ceva cu puterea de cumparare a romanilor, a crescut productia de miere anul trecut, s-a schimbat ceva in piata cu privire la desfacere?Cum va fi productia la anul?Dar pretul?

Multa sanatate!

Scuze pentru offtopic.
pst_claudiu

Mesajde almasel » 13 Feb 2012, 14:03

Sper sa nu te superi, iar fiecare sa poata trage o concluzie prinvind situatia apiculturii la ora actuala dar si a Romaniei in general.S-a intamplat ceva cu puterea de cumparare a romanilor, a crescut productia de miere anul trecut, s-a schimbat ceva in piata cu privire la desfacere?Cum va fi productia la anul?Dar pretul?

Stati linistiti, dracu' nu e chiar asa de negru.
Problemele legate de desfacere ni se datoreaza noua, producatorilor de miere. Nu suntem in stare sa ajungem la numitori comuni si sa ne asociem in grupuri de producatori care sa dicteze pretul mierii in Romania.
In tara asta sunt cam 1.500.000- 2 milioane se stupi. Sunt putini cei care au peste 250-300 stupi si traiesc din asta, dar... Daca din astia 2 milioane se stupi peste 80% ar fi organizati in cooperative (ceilalti 20% sa fie amatori), iar cooperativele sa colaboreze intre ele pentru a stabili pretul de referinta la nivel national... situatia noastra a producatorilor ar fi mult mai buna.
Din pacate suntem o adunatura care nu stie ce vrea. Fiecare isi vinde mierea pe unde poate, fara sa spuna celorlalti, ca nu cumva sa i se fure secretul. In cele mai multe cazuri suntem penibili.
Fiecare are cate o idee "cam cum ar trebui sa fie"; insa nici unul nu zice "fac eu asta, hai sa punem mana de la mana si sa facem treaba". Mereu se va gasi cate unul care va zice "de ce sa pun eu bani, is mai fraier? sigur e teapa!"
Cati dintre noi ne regasim oare in cele de mai sus?
almasel

Mesajde pst_claudiu » 13 Feb 2012, 14:22

Intr-o economie de piata cum e si in Romania pretul e dictat de raportul cerere oferta.Un pret nu poate fi dictat.Marea majoritate a mierii din Romania merge la export, acolo e alta piata, tot intr-o economie de piata.Daca s-ar intampla ce ai spus mai sus, ar interveni Consiliul concurentei, in primul rand, in al doilea e greu de realizat, daca nu imposibil.Tu cand iti cumperi ceva, nu cauti unde e mai ieftin, iar daca gasesti nu iei de unde e cel mai ieftin sau cel mai bun raport calitate/pret s-o zicem pe asta.Salutari!
pst_claudiu

Mesajde akmm » 13 Feb 2012, 15:57

un OM scrie:Trebuiau facute provizii de paie.Mai mult ca sigur vor fi folositoare.

Uite ca aici ne-am potrivit.Neavand suficiente paie primavara trecuta, peste vara am fost mai precaut.Sper sa-mi ajute.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde kissi » 13 Feb 2012, 17:43

Poate sunt offtopic, dar acum sunt curios sa vad anunturile de la vanzari familii de albine.
kissi

Mesajde almasel » 13 Feb 2012, 19:18

pst_claudiu scrie:Intr-o economie de piata cum e si in Romania pretul e dictat de raportul cerere oferta.Un pret nu poate fi dictat.Marea majoritate a mierii din Romania merge la export, acolo e alta piata, tot intr-o economie de piata.Daca s-ar intampla ce ai spus mai sus, ar interveni Consiliul concurentei, in primul rand, in al doilea e greu de realizat, daca nu imposibil.Tu cand iti cumperi ceva, nu cauti unde e mai ieftin, iar daca gasesti nu iei de unde e cel mai ieftin sau cel mai bun raport calitate/pret s-o zicem pe asta.Salutari!

Cred ca trebuie sa lamurim niste chestiuni:
-in Romania nu este economie de piata, poate de "paiata". economie de piata este prin vestul Europei si in America. In est e un fel de sperietoare fara prea multe reguli (nu doar in RO, stai linistit). Am avut "fericirea" sa petrec destul timp in Vestul Europei si SUA/Canada, astfel incat am vazut diferentele (atat ca si turist, cat si la munca)
-chestia cu formarea pretului pe baza cererii si a ofertei... sunt povesti de adormit copii. Eu sunt tehnician veterinar si economist, am studiat si am si practicat ambele meserii. Nu imi vinde mie gogosi. In Romania pretul se formeaza la coltul mesei, la mica ciupeala. Procesatorii ofera preturi aproximativ uniforme, stuparii se aleg cu praful de pe tambal pentru ca nu au putere de negociere.
-Consiliul concurentei e o mare basina, fas sau orice alta chestie urat mirositoare. In afara de interventii politice nu a facut altceva. In afara interventiei LAMENTABILE pe piata combustibililor acum cateva luni, nu imi aduc aminte de o alta luare de pozitie. Mici basini la modificarile de pret la gaz, curent...
Deci, stam bine la teorie. Mai greu este sa intelegem fenomenele care ne inconjoara.
almasel

Mesajde ilalexandru » 13 Feb 2012, 20:38

Azi am vorbit cu doi procesatori de miere. Unul achizitioneaza salcamul cu 12 roni kg. Celalalt, deocamdata nu ia. Cica in vreo 10 zile, in functie de ce contracte semneaza o sa inceapa sa achizitioneze din nou miere la un pret deocamdata nestiut. Si cica totusi este un blocaj pe piata europeana. Nu se cere nici miere de salcam si nici miere poliflora. De unde si din ce cauza blocajul asta???? Si apropo, in toamna, din curiozitate, am reusit sa aflu niste preturi la mierea noastra la en-gros in Belgia... salcam 3,75 euro si poliflora 2,75 euro. Preturi totusi mici. Cine prinde un contract cu 4,05 - 4,10 euro la salcam e boier
ilalexandru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE