Dragos2006 scrie:reformistul scrie:
"Anul trecut o mare apicultorita din zona Iasi care cica este si crescatoare de matci se vaita ca a luat loca din sud-est , tot o "mare lovitura ""
Ce legatura are asta cu subiectul deschis? Poate domnul doctor ne explica mai pe larg. O cunosteti pe dna respectiva? ca vad ca spuneti ironic ce spuneti. Sa ne luminam si noi astia mai prosti de la Iasi (vorbesc in numele meu...e vorba de mine doar cand folosesc cuvantul prost).
Pe doamna respectiva nu o cunosc dar am inteles ca detine o mare crescatorie de regine .
1) cand ai crescatorie comerciala de regine si spui ca ai loca in secunda doi trebuie instaurata carantina deoarece dai o "mare lovitura apiculturii " vanzand material biologic contaminat .
2) doamna acuza stuparii din sud -estul tarii ca ar fi luat de la ei loca cu ocazia pastoralului efectuat de dansa !? nu am vazut documentele de pastoral si actele sanitar - veterinare care sa ateste ca a luat loca din sud -est si nu a avut cumva loca dinainte si astfel a plecat in pastoral cu colonii bolnave contaminand astfel si pe altii.
Cazul doamnei este exemplu de "mare lovitura" !
O alta "mare lovitura" aplicata apiculturii romaneste o reprezinta faptul ca o groaza de neaveniti au devenit experti in apicultura peste noapte .
Moartea a 5 -10% din efective nu este nici o "mare lovitura " deoarece se incadreaza in limitele statistice multianuale .
Daca in iarna ar muri 600000 de colonii in Romania atunci ar fi o mare lovitura !
Domnule Dragos cel putin vedeti ce a spus, Dumnezeu sa-l odihneasca, nea gica. Cu siguranta s-a referit la aceiasi persoana la care va referiti si dumneavostra. Asa ca nu mai plecati urechea la toate zvonurile si la toti "prietenii" doamnei pe care i-a invatat meserie si inca ii invata fara sa le poarte ranchiuna daca ei arunca peste tot jicniri. Si unde ati vazut dvs ca a zis dna ca stuparii din sud-estul tarii sunt vinovati pentru necazul ei?! Si daca nu stiti, ar fi bine sa faceti precum jurnalistii: verificati informatia din cel putin 3 surse credibile. Discutam de doua subiecte separate: statiune de cercetare si stupina. Mai intrebati si probabil ajungeti sa descoperiti si adevarul. O puteti intreba chiar personal ca totusi reprezinta ceva in viata apicola ieseana si nu numai. Chiar si in cercetarea apicola! Dumneavoastra aveti 27 de ani de stuparie, dumneaei are cel putin 30-35 de cercetare apicola si peste 20 de conducere a unor statiuni de cercetare si asociatii gen ACA filiale locale si judetene. In plus a format generatii intregi de apicultori care azi sunt stupari la locul lor si buni crescatori de matci.
Re: Statiune de cercetare apicola
Mesajde gica » 10 Aug 2011, 10:03
Terminati cu toate astea.La Poieni au fost niste evenimente tare neplacute anul trecut in toamna.
Cei care stiu ii rog sa taca,cei care nu stiu sa nu intrebe.
O fi la anu mai bine pe acolo.
La Maldarasti- Valcea a fost o alta statiune.Dupa ce a pierdut in instanta (prin retrocedare)terenul si anexele unde era amplasata s-a mutat langa Horezu.Cu asta a fost mai simplu.In primavara a desfintat-o ''marele apicultor'' al tarii.Ca nu degeaba a fost pus acolo de cei cu interes si votat de creduli precum Dombazil.Acum ne-o trage la toti cu mierea.Si mai si tace ca ardeleanu-n papusoi.
Asta este,in viata sunt si bune si rele.Unele vin dupa altele.