ves.lucian.zabrani scrie:in vara asta am facut pentru prima data sirop invertit cu otet !!!
am gasit ceva otet din vin !!!
cred ca voi incerca si otetul de mere , ce se poate cumpara de la Apicola !!!
nu stiu daca voi vedea diferenta , dar sigur otetul este mai bun decat sarea de lamaie !!!
plus ca otet de mere as putea sa fac si eu acasa !!!
la cate mere am ... nu cred sa fie vreo problema !!!

Luciane...Uite cum sta treaba cu otetul ...sare de lamie ..invertit- neinvertit... indiferent cum il faci,daca nu se respecta daza-gram/ l rezultatul=cristalizare in celule, si unde mai pui ca dupa o anumita data si cantitati mari ....uzura la albine creste si daca in acea perioada mai ai si ceva puiet de crescut si lipsa de polen din natura,atunci te miri de ce ai asa de putina albina la 1 oct
P.S-Tatuta ,punea apa si cind iesea aburi din oala adauga zahar in functie de perioada in care facea...1/1 ,2/1, 3/2..dupa care punea 1lingura de otet de miere si mere, s-au otet alimentar la 2l sirop..s-au 1 gr sare de lamiie(DIZOLVATA IN APA)la l de sirop,dar nu mai tirziu de 1- 10 septebrie

SI inca ceva mierea f.s si poliflore=glucoza..adica zaharoza, levuloza,maltoza....glucide...tot un fell de....UZURA,pina la urma!!!!!
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!