Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Stup vertical cu mai multe cat-uri 1/1

Mesajde alt stupar » 28 Ian 2013, 23:07

Cristi Mocanu scrie:Adevaru e ca nu e prima data cand observ ca se gaseste cate unu "destept" care raspunde urat astora incepatori... Asta e...

@Mocanu... adevaru e ca nu e prima data cand observ ca lumea este din ce in ce mai plina de "delicati" ... Asta e...
Si la drept vorbind, poate ca-i mai bine asa... decat sa risti sa "ranesti" vreun orgoliu mai sensibilil, mai bine... treci mai departe
Ca nu e obligatoriu de raspuns.
Lasa-i mah sa.... sa traiasca !
Si toate-s bune.

Dar vorbim noi mai incolo... sa nu prinzi vremuri in care ai da oricat pe o parere avizata, egal pe ce ton ar veni...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Adi Hodis » 28 Ian 2013, 23:15

Asa ca ... aiae !. :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde jexy » 28 Ian 2013, 23:20

cristi arad scrie:
jexy scrie:
seller881 scrie:
alt stupar scrie:da mai fecior, ia-ti verticali cu cel putin 7 magazii pentru fiecare... c-asa ai vazut la Margarit... si daca la el au umplut albinele 7 magazii de miere la tine de ce n-ar umple ? :shock:

Mai-mai copii, puneti mana si cititi atenti literatura apicola inainte de a va baga in investitii de-astea nesabuite... vedeti pe you tube cate-un filmulet cu una-alta plus o ghidusie apicola si gata, deja visati ca sunteti voi in locul aluia... mah, ala poate are mii de ore de practica in spate... voi ???
Cati ani au trecut de cand ati luat prima dalta-n mana ???

bai gainare eu nu am spus ca imi iau cu 7 magazii dar te bagi si tu in vorba ca n-ai alta treaba...
prost eu ca pun intrebari pe forumul asta.

prietene aici nu e forum sa te dai in stamba in spatele unui monitor...ai si tu putin respect pentru oamenii care se pricep la apicultura, nu te umfla ca gaina in pene degeaba, nu ne suparam daca iti schimbi forumul...

ia te uita cine curata oua :lol: ; mai citeste o data ce s-a vorbit si cine a deschis discutia naspa; nu este cazul sa facem valuri chiar daca suntem mai experimentati; si noi am inceput de jos, insa sunt unii cu limba de vipera care au uitat de unde au plecat; intai de a fi stupari trebuie sa fim oameni, sa nu ne vb de sus unii altora ca nu stim ce ne aduce ziua de maine; deci oameni si apoi stupari nu stupari cu inima de caine preamarindu-ne experienta si latrand unii la altii; trebuie sa fim oameni care cultivam virtutile - demnitatea, rabdarea, vorba buna folositoare omului si mai ales stuparului incepator; daca am suparat pe cineva cer iertare dar este bine sa dam dovada de blandete si rabdare cu incepatorii ca nici noi nu ne-am nascut invatati

am impresia ca si tu curati aceleasi oua ca si mine, eu sunt de parere ca nu e frumos sa ne jignim, eu nu intru aici sa ma cert cu lumea, intru pentru informatii, cred ca trebuie sa avem putin respect pentru cei care sunt mai inaintati in varsta. toate cele bune. respect.
jexy

Mesajde genutzu » 28 Ian 2013, 23:28

Cristi Mocanu scrie:Asa este, aveti mare dreptate, snt de acord ca un amator sa plece capu si sa taca in fata unui profesionist, sa i se atraga atentia, etc. Problema survine atunci cand oamenii se cred mai destepti decat sunt si se vad profesionisti, iar unui amarat care pune o intrebare ii raspunde unu care doar se crede in masura sa raspunda.
nu ma refer la cazu de mai sus
Cristi Mocanu scrie:Adevaru e ca nu e prima data cand observ ca se gaseste cate unu "destept" care raspunde urat astora incepatori... Asta e...

Crisi eu cred ca seller a gafat rau si a folosit un limbaj dintr- categorie sociala care nu are a face cu apicultorii.Adresarea cu baiete facuta de alt stupar nu a fost de persiflare cum a inteles el ci voia sa puna in evidenta o atitudine care trebuia de urmat si nu venea numai din partea unuia mai cunoscator in ale apiculturii, destept dupa cum zici tu ci hai sa spunem ca macar din partea unuia mai in varsta si cu mai multa experienta. Seller a reusit sa mai salveze din gafa, evident are si circumstante atenuante pe care le-am inteles , dar nu inteleg atitudinea ta! Adica asa ai patit tu sau altcineva pe alt forum?
Raspunsul lui alt stupar a fost critic si a scos in evidenta o posibila viitoare greseala a lui seller. drept dovada ca a inteles si el. Dar ..........tu??
genutzu

Mesajde Cristi Mocanu » 29 Ian 2013, 09:43

Am observat comportament urat si fata de altii, ca citesc de vreun an si ceva forumul... Si consider ca un profesionist care se respecta, daca nu doar se crede profesionist niciodata nu o sa raspunda cu ironie sau urat unui incepator... Ca ne-am facut membri ca sa avem curajul sa punem o intrebare fara sa iti fie teama de felul cum se va raspunde...
Va saluta Cristi si albinele lui!
http://CristiMocanu.sunphoto.ro
Cristi Mocanu

Mesajde Adi Hodis » 29 Ian 2013, 17:15

A fost o vreme cind am tot dat raspunsuri la intrebari ... pina intr-o zi cind mi-am luat-o in freza.
Mi-am zis ... asa-mi trebuie ! ... asta aveam de pierdut pe linga timpul alocat raspunsurilor.
Sa fim sanatosi cu totii.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde alt stupar » 29 Ian 2013, 20:25

Cristi Mocanu scrie:Am observat comportament urat si fata de altii, ca citesc de vreun an si ceva forumul... Si consider ca un profesionist care se respecta, daca nu doar se crede profesionist niciodata nu o sa raspunda cu ironie sau urat unui incepator... Ca ne-am facut membri ca sa avem curajul sa punem o intrebare fara sa iti fie teama de felul cum se va raspunde...

citeam deunazi pe undeva ceva legat de conceptul politically correct
o componenta necesara, esentiala chiar... in transpunerea in practica a conceptului, presupune respectarea ideii conform careia este prefelabil a-i spune interlocutorului / maselor ( gloatei, mai pe romaneste spus) numai si numai ce-i place sa auda. SI INTERLOCUTORUL (eventual gloata, dupa caz ;) ) SE SIMTE RESPECTAT!
Si Dumnezeule mare, e atat de simplu a vorbi fara a spune nimic...
Si totul este numai miere si lapte.
Miere de la Metro si lapte de cuc :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Albinel » 29 Ian 2013, 20:51

seller881 scrie:bai gainare eu nu am spus ca imi iau cu 7 magazii dar te bagi si tu in vorba ca n-ai alta treaba...

nu pot sa cred.. !!!!
s-o sucit lumile cu fundu-n sus...nu am citit tot ,dar sper ca ti-ai cerut scuze la alt stupar si de n-ai facut-o inca ,sa-ti fie rusine.. :oops: normal era sa-i citesti postarile ,sa-i vezi realizarile ,sa-i asculti sfaturile si sa procedezi ca atare..
datorita unora ca tine..foarte multi din cei ce au ceva de spus ..se abtin sa-si mai expuna pe forum parerile..
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde pin » 01 Feb 2013, 13:58

Adi Hodis scrie:A fost o vreme cind am tot dat raspunsuri la intrebari ... pina intr-o zi cind mi-am luat-o in freza.
Mi-am zis ... asa-mi trebuie ! ... asta aveam de pierdut pe linga timpul alocat raspunsurilor.
Sa fim sanatosi cu totii.

A fost o vreme cand citeam cu placere raspunsurile date de tine, in special incepatorilor care au mare nevoie de sfaturi utile. N-am inteles de ce ai incetat sa mai scrii. Banuiam ca nu mai ai timp. Este pacat ca ai pus la suflet (probabil) o rautate a cuiva care nu merita. Eu iti cer scuze in numele meu si pentru cel care te-a suparat si te rog sa revii pe forum cu raspunsurile cu care ne-ai obisnuit.
pin

Mesajde BeesDream » 02 Feb 2013, 14:15

Albinel scrie:
seller881 scrie:bai gainare eu nu am spus ca imi iau cu 7 magazii dar te bagi si tu in vorba ca n-ai alta treaba...

nu pot sa cred.. !!!!
s-o sucit lumile cu fundu-n sus...nu am citit tot ,dar sper ca ti-ai cerut scuze la alt stupar si de n-ai facut-o inca ,sa-ti fie rusine.. :oops: normal era sa-i citesti postarile ,sa-i vezi realizarile ,sa-i asculti sfaturile si sa procedezi ca atare..
datorita unora ca tine..foarte multi din cei ce au ceva de spus ..se abtin sa-si mai expuna pe forum parerile..

Mi-am cerut scuze tuturor care probabil nu m-au vazut un om respectos dar am si spus cand mi-am cerut scuze ca stau prost cu nervii si asa sa intamplat dar de atunci am evitat sa mai intru in discutii de genul... :)
my facebook | my YM: bees.dream@yahoo.com
BeesDream

Mesajde perma » 04 Feb 2013, 01:38

Permite-mi, te rog, sa-ti spun si opinia mea de incepator! Oricat ai studia, te-ai uita la filmulete sau ai citi, tot degeaba! Pana nu pui mana si deschizi un stup n-o sa stii nimic. Ia-ti doua familii, in ce stup s-o gasi si mai ia-ti si alti doi stupi compatibili in care sa-i inmultesti. Cumpara, de asemenea si niste rame gata cladite, ca astea o sa fie problema mare in primul an. Asigura-te ca prin zona ta e si un nene cu o centrifuga. Fara ea nu faci nicio scofala. In aceeasi ordine de idei, vezi daca nenea cu centrifuga te poate invata si unele lucruri: care-i trantor, care-i regina, care-i albina, cum tii rama sa vezi ouale. Eu am citit si m-am documentat o gramada si am 4 stupi in 3 feluri de cutii si anul asta introduc cel de-al patrulea tip de stup. Deci cutia ai tot timpul s-o alegi, daca bineinteles, te pasioneaza domeniul.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde kamy » 04 Feb 2013, 07:01

Bai fratilor din neamu lui lada,lasati-o mai usior cu aruncatu cu pietre,cand m-am apucat de stuparit am luat manualu la buchisit in stuparit se poate face dupa carte.
Mai tarziu s-a ridicat o noua generatie de apicultori,aicultorii nascuti din intrebari si raspunsuri care in loc sa citeasca intrebau de 2-3 si daca toti raspundeau la fel ,,aia ie,,
Ce vor incepatorii de cele mai multe ori e sa scrie istorie fara sa cunoasca alfabetu,acu daca alt stupar si adi hodis s-au siktirit de atatea intrebari neroade puse pe stomacul gol(adica pe necitite) inainte de a arunca cu pietre puneti-va in locul lor.
Parerea mea ar fi sa puneti mana pe carte insusiti-va teoria si abia apoi intrebati lucrurile neintelese sau detalii.
Daca o tineti cu intrebarile pe stomacul gol mi se pare mai mult goana dupa vant.
kamy

Mesajde BeesDream » 04 Feb 2013, 19:26

perma scrie:Permite-mi, te rog, sa-ti spun si opinia mea de incepator! Oricat ai studia, te-ai uita la filmulete sau ai citi, tot degeaba! Pana nu pui mana si deschizi un stup n-o sa stii nimic. Ia-ti doua familii, in ce stup s-o gasi si mai ia-ti si alti doi stupi compatibili in care sa-i inmultesti. Cumpara, de asemenea si niste rame gata cladite, ca astea o sa fie problema mare in primul an. Asigura-te ca prin zona ta e si un nene cu o centrifuga. Fara ea nu faci nicio scofala. In aceeasi ordine de idei, vezi daca nenea cu centrifuga te poate invata si unele lucruri: care-i trantor, care-i regina, care-i albina, cum tii rama sa vezi ouale. Eu am citit si m-am documentat o gramada si am 4 stupi in 3 feluri de cutii si anul asta introduc cel de-al patrulea tip de stup. Deci cutia ai tot timpul s-o alegi, daca bineinteles, te pasioneaza domeniul.

Ms frumos dar exact asta faceam si fara sa-mi spui :D am vecinul de langa mine apicultor de aproape 40 ani care mi-a si promis prima familie gratis, ustensilele principale le-am si cumparat, luna asta cumpar primii 3 stupi pe care ii si populez... :) practic luna asta sau luna viitoare (ca nu sunt sigur daca populez stupii luna asta ca ii populez si in functie de vreme) ma apuc de apicultura care cu siguranta va deveni o pasiune pentru mine :) la fiecare achizitie postez si poze sa vedeti ca nu mint pe forum din lipsa de ocupatie :lol: succes si spor la miere cat mai buna!
P.S. mai si citesc si ma informez ca am cumparat si carti de apicultura :lol:
BeesDream

Mesajde kamy » 11 Feb 2013, 08:16

Vezi citeste cu caietul langa tine unde nu intelegi noteaza si mergi mai departe,mai ia o carte care-ti arata din alt unghi poate scrisa de un autor cu o alta personalitate care ti se potriveste mai mult.P-orma vremea intrebarilor da alea simple si la obiect fara multe icoane!
kamy

Mesajde catalin_vl » 20 Feb 2013, 21:13

legat de aceste discutii va pot raspunde in acest fel.....
cu un an inainte sa-mi cumpar primi mei stupi am citit si am citit mul vro 5 carti destul de groase de apicultura plus reviste de specialitate. m-a credeam zmeu, dar dupa ce am luat stupii si am inceput sa lucrez, eram de parca nu citisem nimic..... atunci am realizat ca teoria fara practica este egal cu 0. va multumesc!
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde BeesDream » 20 Feb 2013, 21:26

catalin_vl scrie:legat de aceste discutii va pot raspunde in acest fel.....
cu un an inainte sa-mi cumpar primi mei stupi am citit si am citit mul vro 5 carti destul de groase de apicultura plus reviste de specialitate. m-a credeam zmeu, dar dupa ce am luat stupii si am inceput sa lucrez, eram de parca nu citisem nimic..... atunci am realizat ca teoria fara practica este egal cu 0. va multumesc!

catalin si eu am cumparat carti si ma simt prost ca am dat banii pe ele degeaba asta in primul rand ca am descarcat din torrente alte zeci de carti iar fara practica nu invat nimic :))) Nici nu am mai citit si nici nu mai citesc pana nu incep sa fac si practica :D la inceputul lunii martie imi cumpar primii stupi si ce mai am de cumparat si abea astept sa fac practica clara cu vecinul langa mine :)
BeesDream

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE