perma scrie:Permite-mi, te rog, sa-ti spun si opinia mea de incepator! Oricat ai studia, te-ai uita la filmulete sau ai citi, tot degeaba! Pana nu pui mana si deschizi un stup n-o sa stii nimic. Ia-ti doua familii, in ce stup s-o gasi si mai ia-ti si alti doi stupi compatibili in care sa-i inmultesti. Cumpara, de asemenea si niste rame gata cladite, ca astea o sa fie problema mare in primul an. Asigura-te ca prin zona ta e si un nene cu o centrifuga. Fara ea nu faci nicio scofala. In aceeasi ordine de idei, vezi daca nenea cu centrifuga te poate invata si unele lucruri: care-i trantor, care-i regina, care-i albina, cum tii rama sa vezi ouale. Eu am citit si m-am documentat o gramada si am 4 stupi in 3 feluri de cutii si anul asta introduc cel de-al patrulea tip de stup. Deci cutia ai tot timpul s-o alegi, daca bineinteles, te pasioneaza domeniul.
Ms frumos dar exact asta faceam si fara sa-mi spui

am vecinul de langa mine apicultor de aproape 40 ani care mi-a si promis prima familie gratis, ustensilele principale le-am si cumparat, luna asta cumpar primii 3 stupi pe care ii si populez...

practic luna asta sau luna viitoare (ca nu sunt sigur daca populez stupii luna asta ca ii populez si in functie de vreme) ma apuc de apicultura care cu siguranta va deveni o pasiune pentru mine

la fiecare achizitie postez si poze sa vedeti ca nu mint pe forum din lipsa de ocupatie

succes si spor la miere cat mai buna!
P.S. mai si citesc si ma informez ca am cumparat si carti de apicultura