de giovanni » 19 Ian 2015, 20:20
Doamneeeee ce de stiinta fratilor cum va tociti creierii de pomana s au poate nu.Poate nu ca este posibil sa bateti campii unii dintre dv stra daca stupariti mai de putin timp.Pai sa va spuna nenea io ca atunci cand Malaiu a scris cartea aia care s a evaporat de n am mai apucat o era o clima si un respect ptr munca albinelor si ptr ele si mai important era o alta clima si ierni mai aspre de 3 ori mai aspre dar era puiet la timpul asta pe 2 chiar 3 rame in proportie de 50-60% mai ales cand mergeam pe ME in care puietul nu coboara pana umple tot sus incat nu mai are loc de ouat si pana albina nu acoperea 70-80%corpul de jos nu se inversa,s au nu se inversa de loc ptr mai multa siguranta de a te face cu un bidon de miere la scm,bidonul de al era la moda si trebuia sa facem stupul si bidonul=35-37 kg miere.
Deci ierni grele si albinele noastre asa faceau cum spune Malaiu si se facea SEL la greu /Carpatina si mai infuzau din cand in cand controlat si cauc ziana.
C AM ASA STATEAU LUCRURILE SI IMI PARE BINE CA A TI FOST PE SUBIECT CATIVA DINTRE DV STRA ,in rest SA FIE NUMAI BINE SI BIDOANE PLINE!
PS. la timpul asta am puiet capacit cat rotundul fundului de la o farfurie , altii cat fundul unui borcan,anul asta am intrat cu pastura /rame,m am ferit tot timpul s au mi a fost peste mana laptele drojdia si altele, dar de cand ma stiu cu stupi dupa craciun la mine a inceput ponta,ce aud ca nu i bine ma inchin si ma minunez,am funduri varooa blocate cu polistiren de 2,folie ,n am condens ramele si cuibul se vede in filmulete,folosesc folie dinainte de revolutie cu mult timp de nici nu mai stiu ,familii puternice am chiar de 4 rame la iernat ,pot demonstra cu probe,asa ca luati o usor cu calm si incredere totul va fii bine intr un sfarsit chiar cu profit s au fara natura le regleaza pe toate in felul ei s au ne distruge !