Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Greseli din cartile apicole

Mesajde Bambucha » 25 Ian 2014, 12:27

lucky5strike scrie: el zice ca are in corpul de sus, 8 faguri cu PUIET, la 1 martie.

Imposibil, evolutia normala a unei familii, cat de puternica, il contrazice flagrant.

Matca nu umbla ca nebuna, ci cu plan.

La mine nu s-a intamplat acest lucru nici macar la 2 familii unite intr-una gigant pe 9 intervale la iernat. Poate cu indulgenta sa spunem 1 aprilie intr-un an cu o iarna mai putin adevarata!
Cred ca s-a strecurat o greseala si autorul se referea la 1 aprilie.
In fine, in conditiile climei noastre se face treaba f buna cu o carpatina tanara bagata la iernat pe 6 intervale. In jur de 25 aprilie atinge cu usurinta 4 kg, perioada care coincide cu infloritul rapitei.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde bio » 25 Ian 2014, 13:39

lucky5strike scrie:Banatul, aveti curaj sa raspundeti la intrebare?

Unde-si tinea mai stupii, Malaiu?

8-)

..ani in urma poate 13,poate 14 ani in urma trecind pe la ICDA si dl Malaiu era mare sef la ICDA i-si tinea pavilionul in curtea ICDA . Pavilionul era fara stupi,presupun ca stupii ii avea in aceea iarna in zona Bucurestiului.

Dar din ce am vorbit atunci cu dl.Malaiu tin minte ca el avea cuibul pe rama DB--rama normala-- si magazie de M.E, rama de 3/4.... poate ca am uitat eu ce model de stup avea in exploatare dl Malaiu dar merg pe 90% ca asa era.

Ce mi-a placut si am ramas impresionat a fost la dl Malaiu pavilionul. Era un pavilion extensibil . ..
bio

Mesajde alt stupar » 25 Ian 2014, 13:46

o fi bine cand gasesc asa la primul control ?
Nu-i prea slab fata de cum zice Malaiu ca ar trebui sa fie ???
Fişiere ataşate
100_2451.jpg
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde proapis13 » 25 Ian 2014, 14:49

Albina la greu,mincare pina la pomii fructiferi,propolizare puternica intr-un cuvint o familie puternica la data asta
V-am scris sa nu mai deschideti stupii cu albina multa !!!....speriati apicultorii cu ,,familii'' pe 4 rame :lol:
Bine ca nu te-au vazut curcanii cind ai trecut la stupina :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde giovanni » 19 Ian 2015, 20:20

Doamneeeee ce de stiinta fratilor cum va tociti creierii de pomana s au poate nu.Poate nu ca este posibil sa bateti campii unii dintre dv stra daca stupariti mai de putin timp.Pai sa va spuna nenea io ca atunci cand Malaiu a scris cartea aia care s a evaporat de n am mai apucat o era o clima si un respect ptr munca albinelor si ptr ele si mai important era o alta clima si ierni mai aspre de 3 ori mai aspre dar era puiet la timpul asta pe 2 chiar 3 rame in proportie de 50-60% mai ales cand mergeam pe ME in care puietul nu coboara pana umple tot sus incat nu mai are loc de ouat si pana albina nu acoperea 70-80%corpul de jos nu se inversa,s au nu se inversa de loc ptr mai multa siguranta de a te face cu un bidon de miere la scm,bidonul de al era la moda si trebuia sa facem stupul si bidonul=35-37 kg miere.
Deci ierni grele si albinele noastre asa faceau cum spune Malaiu si se facea SEL la greu /Carpatina si mai infuzau din cand in cand controlat si cauc ziana.
C AM ASA STATEAU LUCRURILE SI IMI PARE BINE CA A TI FOST PE SUBIECT CATIVA DINTRE DV STRA ,in rest SA FIE NUMAI BINE SI BIDOANE PLINE!
PS. la timpul asta am puiet capacit cat rotundul fundului de la o farfurie , altii cat fundul unui borcan,anul asta am intrat cu pastura /rame,m am ferit tot timpul s au mi a fost peste mana laptele drojdia si altele, dar de cand ma stiu cu stupi dupa craciun la mine a inceput ponta,ce aud ca nu i bine ma inchin si ma minunez,am funduri varooa blocate cu polistiren de 2,folie ,n am condens ramele si cuibul se vede in filmulete,folosesc folie dinainte de revolutie cu mult timp de nici nu mai stiu ,familii puternice am chiar de 4 rame la iernat ,pot demonstra cu probe,asa ca luati o usor cu calm si incredere totul va fii bine intr un sfarsit chiar cu profit s au fara natura le regleaza pe toate in felul ei s au ne distruge !
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Mesajde giovanni » 19 Ian 2015, 20:40

Si sa nu uitati ca se lucra cu familii ajutatoare ,se faceau unificari toamna si se pastrau ptru primavara fam ajutatoare de care multi nici nu si imagineaza ce pot face in cules ,eu daca a si avea fonduri, nu ar exista o familie fara alta ajutatoare deasupra,la noi niciodata cred ca nu se face s au nu se poate face un proiect pana la cheie
Atunci nu se punea problema investitiei ,cu banii de pe miere investeai si din salariu de la serviciu traiai.Alte timpuri demne de respecta din unele puncte de vedere din altele nu,dar astai e viata!
Nu intotdeauna citind poti si invata...
http://APIgiovanni.sunphoto.ro
giovanni

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE