worbee scrie:Deschid acest topic pentru ca am o nelamurire ,fiind primul an de lucru cu me . Am o parte din roiurile facute in vara care nu au ajuns sa le pun al doilea corp ,sunt pe 10 rame me din care 3.4.5 de puiet capacit restul miere si pasture pe care va trebui sa le iernez si nu stiu cum. De aceea rog pe cei care au me si nu numai sa ma ajute cu sfaturi.
BeeeK scrie:La tipul asta de stup iti trebuie familii serioase ,atat vara cat si la intrarea in iarna . Trebuie luat in calcul unificari inainte de intrare in iarna si in niciun caz nu se ierneaza pe un singur corp.
worbee scrie:AI me-uri sau vorbesti asa din auzite ca din cate am vazut eu in alt topic ziceai ca nu ai me,dar oricum merci pentru sfat. Eu astept totusi sa scrie cineva care lucreaza de mai mult timp cu me.
jonny_it scrie:BeeeK scrie:La tipul asta de stup iti trebuie familii serioase ,atat vara cat si la intrarea in iarna . Trebuie luat in calcul unificari inainte de intrare in iarna si in niciun caz nu se ierneaza pe un singur corp.
Pe orice model de stul iti trebuie familii serioase daca vrei sa faci productie. Folosind stupi ME nu ai nevoie de familii mai puternice sau mai slabe doar pt ca folosim acest model de stup.
Se poate ierna si pe un singur corp dar se pierd din avantajele stupului ME si practic devine un fel de iernare ca si la dadant .. aproape la fel
BeeeK scrie:Evident ca trebuie lucrat cu familii bune . Daca il bagi in iarna pe un singur corp , de ce mai folosesti tipul asta de stup si nu folosesti DB , strangi cuibul si e mai simplu. Ce sanse are un roi pe 4-5 rame bagat in iarna pe corp ME sa-ti dezvolte in primavara albina pentru 2 corpuri , in vederea productie de miere bineinteles , sau mai astepti un an ??
BeeeK scrie:Nu pot decat sa-ti doresc mult succes !
jonny_it scrie:BeeeK scrie:Nu pot decat sa-ti doresc mult succes !
Multumesc. Nu am ME de ieri ..
worbee scrie:Deschid acest topic pentru ca am o nelamurire ,fiind primul an de lucru cu me . Am o parte din roiurile facute in vara care nu au ajuns sa le pun al doilea corp ,sunt pe 10 rame me din care 3.4.5 de puiet capacit restul miere si pasture pe care va trebui sa le iernez si nu stiu cum. De aceea rog pe cei care au me si nu numai sa ma ajute cu sfaturi.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Balian şi 36 vizitatori