Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

consistenta mierii de iernare

Mesajde paul » 17 Sep 2015, 12:07

Am verificat ieri o parte din unitatile biologice ( regine, puiet, rezerve). Am inceput sa restrang cuiburi si implicit am trecut la decapacit rame pentru a fi trase . Ce-am constatat (cu maxima surprindere) ... mierea capacita (sirop) este foarte fluida. Efectiv curge pe fundul stupului dupa ce-o decapacesc ! :shock:
Problema mea ... n-o sa fie probleme cu o astfel de "miere" la iernare ? Ma refer la faptul ca-i foarte fluida !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Re: consistenta mierii de iernare

Mesajde eduard.rotaru » 17 Sep 2015, 12:14

Daca apuca sa o capaceasca si tot cuibul va sta pe miere capacita poti sta linistit.
Cu cat vei avea mai multa miere necapacita in cuib cu atat pot aparea probleme la iernare (umiditate ridicata, dezvoltare microbiana mult mai facila).
eduard.rotaru

Mesajde paul » 17 Sep 2015, 12:29

Peste 75% este capacita !
Cred ca pana la final o vor capaci toata. Sirop am dat ultima data la inceputul lunii si ... nu mai dau. Am rezerve mai mult decat suficiente.
Mirarea mea mare a fost ... cum de-au capacit o " miere" cu asemenea densitate (prea fluida) !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde eduard.rotaru » 17 Sep 2015, 12:46

Iti dai seama ca daca nu era ok nu o capaceau...sa nu uitam de mierea de rapita care este capacita tot in asemenea conditii...cand o storci e mai fluida. Eu am patit asa acum vreo 2 ani la tei...era f fluida mierea de tei desi ramele erau capacite mai bine de 80%.
eduard.rotaru

Mesajde cristian bh » 17 Sep 2015, 12:59

dar zaharul,....nu contine polen!
poliflora ce am tras-o dupa salcam,(tot o poliflora )...era aproape necapacita,...dar foarte vascoasa,...fata de cea trasa cu 10 zile inainte,care a fost capacita!
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde lucky5strike » 17 Sep 2015, 20:18

Toamna nu ai conditii sa capaceasca o miere vascoasa. Conteaza deci, mult conditiile din vremea capacirii, sigur a fost mai rece si umed... conteaza temperatura fagurului cand descapacesti.

Consumul va fi mai mare la iarna si "mierea" asta va cristaliza partial.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE