de delorin I » 16 Mai 2013, 22:51
Salut! In aceste zile din urma am incercat sa recuperez o familie de sub o terasa unde se afla de cativa ani! Deocamdata dat fiind faptul ca locul este foarte greu accesibil am recuperat cativa fagurasi cu puiet capacit in afara de faguri vechi plini cu miere! MA gandesc sa folosesc acei mici fagurasi pe care Nea Puiu a fost amabil sa ma invete cum sa-i asez-( eu in netrebnicia mea am luat si am legat prost fagurii mari cu puiet de trantor ca doar pe aceia i-am gasit primii). Intentia mea este de a incepe cu acesti fagurasi pe moment experimentul celula naturala pe stup DELON! Astept sfaturile voastre! Ma gandeam sa scutur albina doica din ceilalti stupi si sa-i dau o botca - macar nucleu sa fac cu ei! Cert e ca aceasta albina micuta- parca coborata direct din topicul lui Bunka- nu as vrea sa se piarda! Printre multele ei avantaje- dincolo de potentialul unei familii mai numeroase si mai harnice cred ca exista si sansa unei albine cu mai putin venin probabil si un ac mai mic! NU de alta dar ieri cand am gaurit acea scara si cat timp am pradat acea familie in masura posibilitatilor- adica am bagat mana pana la umar, am luat cateva zeci de intepaturi si culmea nu am murit si nici cine stie ce alergii in afara de o mica stare initiala de ameteala si o usoara durere de cap dupa! Nu stiu daca am o imunitate foarte buna sau daca nu cumva unul dintre avantajele acestei albine mici pentru noi pradatorii este ca acele ei si veninul nu mai este atat de puternic! Cert e ca as vrea sa folosesc acest puzzle de faguri naturali chiar daca sunt vechi in acest proiect! Aveti alte idei mai bune ? Cum sa-i populez si sa-i stimulez ca fagurii sa fie lipiti si mariti la dimensiunea unei rame delon? MAine voi stoarce mierea intr-un borcan si voi incepe sa stimulez! Sper sa gasesc urgent si o botca!
Voi reveni cu poze din timpul acelui macel care si-a avut in mine tortionarul. Cu parere de rau. Sub asa zisul aspect- salvam albinele!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!
“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)