Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: mihai33

Mesajde mihai33 » 08 Iul 2012, 16:45

mishu..
eu ma exprim prin ceea ce vad,ceea ce fac si prin ceea ce simt pe propria piele,...aseara l-am intrebat pe DD (dila daniel) pt ca am citit ca si-a adus niste italience focoase, de agresivitatea lor..astept raspuns ,...ma gandesc si eu ca totusi nu are voie sa fie atat de agresiva, mama ei de italianca,....am citit ca si americanii o folosesc la greu,...am vazut videoclipurile,...blande rau,...numai pe mine ma ia tremuratul cand suna ceasul dimineata si trebuie sa plec la munca!
astazi am recoltat regine,...manusile a trebuit sa le las ,...credeti ca am vreun deget neintepat?..:))..bine ca nu se mai umfla.
cum am spus de lingustica...asa am spus si de baukfast...nu aveam cum sa gresesc cu amandoua...baukfast lucru nemtesc!!!...atat este cu ea...cand suflii caturile..in rest..numai si numai laude.
ieri s-au transvazat 300 de larve numai baukfast...si deja am facut o stupina pepiniera baukfast departe de civilizatie...ne trebuiesc matci pt roiurile de la sfarsitul lui iulie,...daca la noi se fac uniri de efectiv,..aici se scindeaza familiile in doua, si se intra cu roi in iarna,..dar bine am inteles ca iarna este blanda prin zonele astea...iar matcile dupa spusele sefului isi intrerup ouatul de Craciun...si de aici prb mari cu varooa,...dupa ce incepem tratamentele cu zahar am sa va explic metoda,..doar ce mi sau dat 8 pagini de citit,...deocamdata pana nu vad nu vorbesc.
metoda pe care el o foloseste este acidul oxalic...si prinderea reginei in colivie pt 2 saptamani..rama oarba mai deloc...deja am vazut ca a cumparat niste cutiute ...cu zabrele din lemn..ceva gen scobitori...ma rog din punctul meu de vedere este timp pierdut, si risc sa omori matca,..dealtfel eu i-am spus lucrul asta...el o tine pe a lui..:))...eu tac fac treaba si astept ziua de salariu..:))
in ceea ce priveste 1/1+ 1/1...eu il vad a fi cu mai multe avantaje decat dezavantaje,...sincer chiar daca nu sunt deacord cu dadantul...si imi place la nebunie MER...sunt nevoit sa merg pe dadant,...pe viitor mai fac si eu cateva incercari,..macar 4-5 mer tot trebuie sa am in curte altfel nu ma simt bine..:))
Ultima oară modificat de mihai33 pe 08 Iul 2012, 16:51, modificat 1 dată în total.
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Mesajde mihai33 » 08 Iul 2012, 16:47

ves.lucian.zabrani scrie:Mihai , intre timp m-am dumirit ca este mai bine lipit fagurele de speteaza de jos !!! anul acesta numai asa am facut !!!
pentru secrete nu pot decat sa-ti multumesc !!! ti-as spune si eu secrete dar nu prea am ce sa-ti spun mare lucru !!! :P

lucian sa fi sanatos!!...si daca mai pot sa te ajut cu ceva cu mare placere am sa o fac!!..in limita cunostintelor pe care le am.
mihai33

Mesajde mihai33 » 15 Iul 2012, 14:43

Astazi duminica!..o zi mult asteptata pt odihna si de a citi posturile de pe forum, cu o bericioaica rece si bagat la umbra..:))

Vreau sa ating un subiect pt unii controversat, pt altii f bun, de mine controversat tare. Cutiile din polistiren!
Aici folosim la scara larga aceste cutii de 6 rame din polistiren expandat, mecanic nu sunt oki,...dar...are cateva atuuri care ma face sa le folosesc si acasa si anume: pretul mic si caldura pe care o mentin...aici se ierneaza cu succes roii, se vand roii in astfel de cutii.
Un alt dezavantaj sa spunem relativ major este ca daca roii sunt tinuti mai mult de 30h inchisi, incep sa roada cutia si ies afara, gagicile isi fac urdinis..:))...in schimb daca sunt deschise, rod f f fputin, timpul de folosire este in jur de 6 ani si costa undeva la 15 lei bucata.
La roii care se fac timpuriu si buni, cele 6 rame devin insuficiente, si ori trebuiesc transvazate, in cutiile de productie, dar in lipsa lor se adauga un al doilea corp tot din polistiren fara fund,..dezvoltarea este nemaipomenita, climatul se pastreaza super super bine,..se pot tine si in plin soare fara probleme.
La transport in schimb chiar daca au sita pe 1/3 din fund exista pericolul care de altfel ni sa si intamplat sa ne moara 5 roi din 40, s-au sufocat, si acum folosim plasa deasupra lipita cu scoci.
Un alt avantaj este ca orice componenta se poate repara, folosind doar adeziv,si un cuter..si in 2 minute ai rezolvat problema,.esti gata de munca.
Daca ma veti intreba de propolizarea capacului,..raspunsul este da...propolizeaza, dar cu grija ,datorita caldurii propolisul nu pune probleme ca sa rupa capacul din polistiren..dupa cum spuneam, nu sunt deacord cu ele,..dar scopul scuza mijloacele, si va fi primul lucru pe care il voi face cand ajung acasa.
Folosim pietre ca sa nu zboare capacele de la vant dar mai folosim si un fel de scaduri la dimensiune care intra perfect ca un capac , peste capacul de polistiren.

Astept intrebari , pareri pro si contra!!
mihai33

Mesajde lucky5strike » 18 Iul 2012, 09:08

Materialul are parti bune si rele.

Ca plusuri: termoizolant, usor ca fulgul si usor de prelucrat.
Ca minusuri: are toxicitate, e prea fragil, il rod usor, si albina, si soarecii, si cariile.

E si un pic mai scump.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde mihai33 » 04 Aug 2012, 22:38

corect!...ms frumos,...
toxicitate este peste tot, inclusiv la diafragmele pe care le folosim zilnic in stupi, care sunt tot din polistiren....
eu personal va sfatuiesc sa le folositi, costul este mic si cutia isi scoate banii rapid numai din mancarea de peste iarna, care va fi mai putina.

Domnilor efectiv sunt innebunit de baukfast...roii pe care i-am facut cu baukfast fata de lingustica, sunt net superiori, si este extrem extrem de linistita.
Va spuneam ca este o problema cand luam caturile cu miere,...mda...noi suflam caturile, iar galagia o deranjeaza, asta este motivul, nu eram sigur pana nu am verificat astazi,catul unui stup l-am suflat iar la alt stup am periat.
Cu baukfast ceea ce am vazut eu aici este totusi o mica problema dar care poate deveni una majora,...acum nu stiu daca am mai scris sau nu,...verticalizeaza toata mierea, trebuie avut mare grija!!

Noi am intrat la pregatirile de iarna deja, saptamana viitoare facem ultimii roi...cu tratamentele suntem la jumatate, mai avem de facut in jur de 500 de roi si terminam..:)))))))))))))..
mihai33

Mesajde cristi_vidican » 04 Aug 2012, 22:44

Nu ati facut o comparatie intre Buckfast si Carnica?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mihai33 » 04 Aug 2012, 22:49

salutare!
Nu am facut...de carnica doar am citit si nu ma pot exprima, nu am lucrat cu ea..imi pare rau nu am un raspuns pt tine.
mihai33

Mesajde cristi_vidican » 04 Aug 2012, 22:54

Daca folositi Buckfast, inseamna ca trageti dintr-o matca inseminata artificial sau fecundata pe insula? E primul an cu Buckfast?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde mihai33 » 04 Aug 2012, 23:01

Am scris acum cateva zile in urma ca am facut o pepiniera pt anul acesta si anul viitor,..numai baukfast,...anul asta seful meu a cumparat continuu, matcile sunt inseminate artificial.
Acum 2 zile vad in laborator un aparat de inseminat, ca de...am facut miere...trebuie sa il pacalesc pe sef si sa imi bag putin nasul, mai ales ca marti avem niste botci care ies..el doar ce a terminat un curs special pt inseminare artificiala,..astia aici daca vor sa foloseasca lingura...trebuie sa faca curs de pregatire,...si sa nu credeti ca este ieftin,...dupa cum spune el,.."aici totul este 1000 de euro"..:))

numai bine va doresc!!
mihai33

Mesajde mihai33 » 04 Aug 2012, 23:03

este al treilea, doi ani a studiat "fenomenul" baukfast...
mihai33

Mesajde mihai33 » 17 Aug 2012, 23:50

Domnilor, vreau sa nu se inteleaga gresit ca nu sunt deacord cu dadantul cu magazine,..numai ca iti da cateodata bataie de cap atata tot,...din lipsa spatiului in cuib,...nu sunt eu cel care schimba istoria..:))
mihai33

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:03

Revin dupa o perioada cu cateva fotografii de unde am lucrat, am dat cateva explicatii pe alte topicuri dar am sa raspund si aici fara nici o problema!
Fişiere ataşate
023 (Copy).jpg
stupina de productie la cules de castan, o parte din caturi le incarcasem cu o zi inainte!
022 (Copy).jpg
mihai33

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:05

doar ce incepuse sa bata vantul si a trebuit sa imi leg palaria, va rog sa nu radeti de sapca mea,...:)..
Fişiere ataşate
041 (Copy).jpg
sapca mea norocoasa!!!
mihai33

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:08

la cules de floare!!
Fişiere ataşate
046 (Copy).jpg
ma vedeti?!?
mihai33

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:09

x
Fişiere ataşate
047 (Copy).jpg
042 (Copy).jpg
x
mihai33

Mesajde mihai33 » 02 Noi 2012, 22:11

baukfast!
Fişiere ataşate
043 (Copy).jpg
mihai33

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?