eu ma exprim prin ceea ce vad,ceea ce fac si prin ceea ce simt pe propria piele,...aseara l-am intrebat pe DD (dila daniel) pt ca am citit ca si-a adus niste italience focoase, de agresivitatea lor..astept raspuns ,...ma gandesc si eu ca totusi nu are voie sa fie atat de agresiva, mama ei de italianca,....am citit ca si americanii o folosesc la greu,...am vazut videoclipurile,...blande rau,...numai pe mine ma ia tremuratul cand suna ceasul dimineata si trebuie sa plec la munca!
astazi am recoltat regine,...manusile a trebuit sa le las ,...credeti ca am vreun deget neintepat?..
cum am spus de lingustica...asa am spus si de baukfast...nu aveam cum sa gresesc cu amandoua...baukfast lucru nemtesc!!!...atat este cu ea...cand suflii caturile..in rest..numai si numai laude.
ieri s-au transvazat 300 de larve numai baukfast...si deja am facut o stupina pepiniera baukfast departe de civilizatie...ne trebuiesc matci pt roiurile de la sfarsitul lui iulie,...daca la noi se fac uniri de efectiv,..aici se scindeaza familiile in doua, si se intra cu roi in iarna,..dar bine am inteles ca iarna este blanda prin zonele astea...iar matcile dupa spusele sefului isi intrerup ouatul de Craciun...si de aici prb mari cu varooa,...dupa ce incepem tratamentele cu zahar am sa va explic metoda,..doar ce mi sau dat 8 pagini de citit,...deocamdata pana nu vad nu vorbesc.
metoda pe care el o foloseste este acidul oxalic...si prinderea reginei in colivie pt 2 saptamani..rama oarba mai deloc...deja am vazut ca a cumparat niste cutiute ...cu zabrele din lemn..ceva gen scobitori...ma rog din punctul meu de vedere este timp pierdut, si risc sa omori matca,..dealtfel eu i-am spus lucrul asta...el o tine pe a lui..
in ceea ce priveste 1/1+ 1/1...eu il vad a fi cu mai multe avantaje decat dezavantaje,...sincer chiar daca nu sunt deacord cu dadantul...si imi place la nebunie MER...sunt nevoit sa merg pe dadant,...pe viitor mai fac si eu cateva incercari,..macar 4-5 mer tot trebuie sa am in curte altfel nu ma simt bine..