Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Lucrul la ferma

Mesajde andrei_calinescu » 27 Iun 2016, 22:58

jonny_it scrie:
andrei_calinescu scrie:Aventura(extractia) continua si un puiet la o matca de 2016.

Ce extragi acolo? :lol:

Din caturile de jumate miere "de primavara", rapita-salcam-paducel.
Din corpul 2 Dadant 1/1 - poli - tei.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 27 Iun 2016, 23:03

tuturicius scrie:
andrei_calinescu scrie:Aventura(extractia) continua si un puiet la o matca de 2016.

Daca e puiet de bekau, ca am auzit-o si pe asta, sa stii ca nu reprezinta nimic! O rama de puiet si atat! Daca nu e de becau, mai discutam :lol:

Nu e becau, e bucks.
O rama , da , e nimic, dar roiul respectiv are 3 asa. Toate roiurile prezinta puietul la fel. De fapt toate matcile.
andrei_calinescu

Mesajde tuturicius » 28 Iun 2016, 01:43

Atattt!!! ;)
tuturicius

Mesajde andrei_calinescu » 28 Iun 2016, 07:57

tuturicius scrie:Atattt!!! ;)

Auzi mai Deci?
Si inca un lucru e frumos.
Mai bucksurile astea sunt atat de curate, mai ca ti-e mai mare dragul. Oua matcile in fagurii artificiali, o frumusete.
Ca anecdota, am o carpatina schimbata linistit, tot roi. Oua numai in rame negre, jegoasa e tot jegoasa. Pe foita face o elipsa de puiet, dupa care blocheaza "toantele" cu nectar.
Imi place mitul apicultorului traditional "Dom'le, matca trebuie sa oua in ramele vechi ca tine de cald".
Ca si cum ai spune "Imbraca-te ma cu hainele murdare, ca tin de cald".
andrei_calinescu

Mesajde Cristian IONITA » 28 Iun 2016, 08:07

Pai .... inteleg ca ti cam place jegu ... daca ii lasi loc de activitate imputitei :D
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde andrei_calinescu » 28 Iun 2016, 08:18

Cristian IONITA scrie:Pai .... inteleg ca ti cam place jegu ... daca ii lasi loc de activitate imputitei :D

Ea oua foarte bine, insa prefera fagurii mai vechi, 2014, 2013, nu din Evul Mediu ca nu am.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 29 Iun 2016, 08:34

Inceput FS. Inca nu am terminat extractia la tei-poli dar se da spatiu.
Filmarea e facuta la ora 7 a diminetii.

https://youtu.be/xsIlXhVPobQ
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 03 Iul 2016, 18:57

Amintiri de la tei.
Fişiere ataşate
miere_me (Medium).JPG
Tei_ME
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 05 Iul 2016, 15:52

Gimnastici de sezon.
Corpul ME a fost peste cele 2 Dadant 1/1. Al doilea Dadant devenind plin cu nectar, am inversat, introducand ME-ul sub C2-ul Dadant.
Imagine din C2 Dadant dupa inversare.
Fişiere ataşate
inversare (Medium).JPG
Inversare
corp2 (Medium).JPG
Albina c2 Dadant.
andrei_calinescu

Mesajde andrei_calinescu » 07 Iul 2016, 16:07

07/07/2016 - Adaugare corpuri

andrei_calinescu

Mesajde ignatov andrei » 07 Iul 2016, 17:56

andrei_calinescu scrie:

Auzi mai Deci?
Mai bucksurile astea sunt atat de curate, mai ca ti-e mai mare dragul. Oua matcile in fagurii artificiali, o frumusete.
Ca anecdota, am o carpatina schimbata linistit, tot roi. Oua numai in rame negre, jegoasa e tot jegoasa. Pe foita face o elipsa de puiet, dupa care blocheaza "toantele" cu nectar.
Imi place mitul apicultorului traditional "Dom'le, matca trebuie sa oua in ramele vechi ca tine de cald".

In general. ai gusturi muzicale, nimic de zis, dar "melodia" de mai sus... le intrece pe toate...
Pacat...!!!
ignatov andrei

Mesajde andrei_calinescu » 10 Iul 2016, 00:06

ignatov andrei scrie:
andrei_calinescu scrie:

Auzi mai Deci?

In general. ai gusturi muzicale, nimic de zis, dar "melodia" de mai sus... le intrece pe toate...
Pacat...!!!

Eram un pic agasat. Nu asta e starea de spirit vis-a-vis de Carpatina. Incerc sa nu am prejudecati dar stii si tu bine ca propriul ego ne e cel mai redutabil dusman.
andrei_calinescu

Mesajde ignatov andrei » 10 Iul 2016, 07:46

andrei_calinescu scrie:
ignatov andrei scrie:
andrei_calinescu scrie:

Auzi mai Deci?

Pacat...!!!

Eram un pic agasat. Nu asta e starea de spirit vis-a-vis de Carpatina. Incerc sa nu am prejudecati dar stii si tu bine ca propriul ego ne e cel mai redutabil dusman.

Folosind acest "ton muzical", pot si eu sa-ti spun:
- E problema de selectie! Orice rasa, nelucrata, ajunge un jeg, depinde doar... in cat timp!
ignatov andrei

Mesajde andrei_calinescu » 10 Iul 2016, 21:42

Azi a fost zi de "papa" la roii de la una din stupine.

andrei_calinescu

Mesajde wineto77 » 11 Iul 2016, 11:47

Buna ziua,am vazut in filmulet ca aveti sita antivaroa pe partea din spate a stupului (am vazut bine?)...cand tratati cu varachet cu ce acoperiti acea aerisire?
Multumesc anticipat!
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde andrei_calinescu » 11 Iul 2016, 14:55

wineto77 scrie:Buna ziua,am vazut in filmulet ca aveti sita antivaroa pe partea din spate a stupului (am vazut bine?)...cand tratati cu varachet cu ce acoperiti acea aerisire?
Multumesc anticipat!

Salut, nu am fund antivarroua. Sunt 2 gauri cu diam de 100mm. Nu le acopar niciodata.
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?