Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde IonutMioveni » 29 Iul 2013, 17:42

In intervalul 0:53 - 0:57 se poate observa cum matca se plimba pe rama cu oul dupa ea.
Oare ce se.ntampla cu acel ou...este mancat de albina ce-i sta in spate ? ...nu-mi pot da seama de pe video. :D
Johny matcile tale se pare ca-s mitraliere cu adevarat daca insiruie oua.n prostie :lol: :lol:
Te salut!
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde jonny_it » 29 Iul 2013, 22:31

IonutMioveni scrie:In intervalul 0:53 - 0:57 se poate observa cum matca se plimba pe rama cu oul dupa ea.
Oare ce se.ntampla cu acel ou...este mancat de albina ce-i sta in spate ? ...nu-mi pot da seama de pe video. :D
Johny matcile tale se pare ca-s mitraliere cu adevarat daca insiruie oua.n prostie :lol: :lol:
Te salut!

Oul o sa fie consumat de albine.
Matca astazi a inceput ponta, de aceea cad ouale din ea. Daca nu o deranjam cu filmatul ouale respective ajungeau in celule. :)
Matca din film este crescuta in Romania si imperecheata intr-o zona izolata(sper) cu trantori buckfast. In momentul cand o sa apara albinele o sa vad cat de izolata a fost. :lol:
jonny_it

Mesajde jonny_it » 29 Iul 2013, 22:51

Dragos2006 scrie: La ce bun sa aduci regine de aiurea la care trebuie sa le dai mancare ca la balamuc iar cantitatea de miere obtinuta de la ele nu este mai mare decat la carpatina ?
A facut cineva un studiu randomizat in care sa demonstreze ca reginele aduse de aiurea sunt mai bune decat cele autohtone ?
Aia cu material biologic adus din UK , e tare de tot :D aia nu fac miere nici cat un judet bun din RO , dar produc cica material biologic mai bun decat cel de la noi ... ciori vopsite !

Ramele le dau pentru stimulare dar si pentru a pregati rezervele necesare la iarna. Cules exista dar tinand ca aproapt toti roii sunt facuti destul de tarziu si nu au miere suficienta. Si carpatinele primesc acelasi "tratament".

Cat despre UK in nici un caz nu se poate face o comparatie, ce clima avem noi si ce au ei. :)

Fac un test, nu vand(la cati bani am dat numai daca ma jefuiesti obtii o astfel de matca :lol: ) nu deranjez pe nimeni. Vedem ce iese. Nici eu nu sunt de acord cu introducerea de material genetic aiurea, dar asta nu inseamna ca nu o sa testez si alte posibilitati.

La primavara sunteti invitatul meu sa vedeti cum a iernat buckfast-ul(sau mai tarziu cand incepe culesul). Si pentru mine o sa fie ceva nou, aproape nou :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 30 Iul 2013, 22:56

Au cam disparut carpatinele si au ramas bk-ul. La familiile alea nu mai am nevoie de masca sau fum. Daca vreau sa feresc albinele suflu putin si pleaca. :)
Totusi astazi am incasat cateva intepaturi bune pt ca inca mai sunt albine batrane prin cativa si alea nu stiu de gluma :rotfl:

Imagine

Roi facut pe 23 iunie. Are 7 rame cu puiet. Destul de bun dar mai are nevoie de rame cu miere si/sau sirop ca sa treaca iarna(deja am inceput sa ma ocup de problema; pana la 10 august ar trebui sa fie gata) :) Astea is carpatine.

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 02 Aug 2013, 22:50

Ce a mai ramas din penultima serie de botci de anul acesta.

Imagine

Daca le dau mancare stau cuminti.

Imagine

In perioada asta le dau cate 400 - 500 grame de hrana proteica si 400-500 ml de sirop de zahar odata la 3 zile. Incet incet micsorez doza.

Imagine

Roi facut pe 2 rame de puiet si albinele acoperitoare + o matca buckfast. Acum are 9 rame cu puiet si o buna parte din rezervele pt iarna.

Imagine
jonny_it

Mesajde ANITEI » 03 Aug 2013, 22:18

Buna! Ce proteine folosești? Mersi!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde jonny_it » 05 Aug 2013, 11:11

ANITEI scrie:Buna! Ce proteine folosești? Mersi!

Drojdie de bere + lapte praf.

750 grame drojdie de bere +
750 grame lapte praf +
100 grame polen +
9 litri de sirop +
1 kg miere
jonny_it

Mesajde Dragos2006 » 05 Aug 2013, 11:25

Senzatia mea este ca acest hibrid este inventat pentru hranirea la teica precum hranesti porcii sau puii . Cred ca in conditiile tarii noastre s-ar obtine undeva la 200 kg. miere /fam/sezon.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde andrei_calinescu » 05 Aug 2013, 11:30

jonny_it scrie:
ANITEI scrie:Buna! Ce proteine folosești? Mersi!

Drojdie de bere + lapte praf.

750 grame drojdie de bere +
750 grame lapte praf +
100 grame polen +
9 litri de sirop +
1 kg miere

Salut Johny,

Le dai asta deoarece nu ai polen in natura, la vremea asta?
andrei_calinescu

Mesajde jonny_it » 05 Aug 2013, 11:50

Dragos2006 scrie:Senzatia mea este ca acest hibrid este inventat pentru hranirea la teica precum hranesti porcii sau puii . Cred ca in conditiile tarii noastre s-ar obtine undeva la 200 kg. miere /fam/sezon.

Daca in aceleasi conditii de cules + stimulare buckfast-ul are cateva rame cu puiet/miere in plus si semnificativ mai multa albina cred ca merita sa fac un test. Deocamdata este un test. Pe viitor poate fi mai mult de atat.
Daca sunt ok promit sa va trimit la anul cateva matci sa vedeti ce si cum, deocamdata nu pot da la altii pentru ca nici pentru mine nu este foarte clar. :)
Aveti nr meu de telefon.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 05 Aug 2013, 12:03

andrei_calinescu scrie:Salut Johny,

Le dai asta deoarece nu ai polen in natura, la vremea asta?

Am un cules destul de bun de la faneata si putina mana doar pe vatra de acasa(dar acolo am doar 5 familii de productie[alea au fost familiile de prasila de anul acesta] si 2 roi).
Problema in zona este ca toamna aduc foarte mult polen de pe cicoare, polen care daca tine mult timp seceta devine toxic. In lipsa de altceva albinele il aduc in stup si se depopuleaza. In zona au disparut multe familii astfel. La familiile puternice au fost depopulari, alea mai slabe au disparut de tot.

Deocamdata anul acesta nu am avut problema asta dar fac niste hraniri, asa preventiv si pentru a avea mai multa albina la iernat.
jonny_it

Mesajde mihaibursuc » 05 Aug 2013, 12:41

SIROPUL CE CONCENTRATIE 1/1 SAU 2/1? MERSI
mihaibursuc

Mesajde jonny_it » 05 Aug 2013, 12:45

mihaibursuc scrie:SIROPUL CE CONCENTRATIE 1/1 SAU 2/1? MERSI

Undeva intre, dar mai aproape de 1/1. Si ar fi bine sa fie invertit.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 07 Aug 2013, 13:55

Cisterna cu sirop :lol:

Imagine

Roi pe data de 3.08.2013 - Sunt suficient de bine dezvoltati incat sa ierneze pe 2 corpuri(corpul cu miere deasupra). Cei mai slabi primesc un corp cu rame goale sub cel cu miere+puiet.

Imagine

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 08 Aug 2013, 22:04

Matca neimperecheata(buckfast), tocmai a iesit din botca. Sunt curios cat o sa fie de mare dupa ce se imperecheaza, daca se imperecheaza ... :lol:

Imagine
jonny_it

Mesajde IGI » 08 Aug 2013, 22:41

Ptiu,ptiu, ce faina e...nu s-ar deochea. Ashe da !
IGI

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?