Lucian21 scrie:Multumesc pentru lamuriri, eu cautasem in regulament si d-aia nu gasisem litera f) !
Referitor la atestat, eu am vorbit cu un inginer de la ARR si mi-a spus ca ei nu cer nici atestat nici tahograf nici licenta de transport daca e omologat autospeciala apicola,dar politia te poate amenda ca nu ai atestat, ptr ca exista un paragraf in regulament care spune ca i-ti trebuie pentru tot ce e peste 3,5 T .
In conformitate cu prevederile art. 1 alin. (5) lit. a) din Regulamentul (CE) nr. 1.071/2009, prevederile privind accesul la ocupatia de operator de transport nu se aplica intreprinderilor angajate exclusiv in urmatoarele tipuri de transport rutier national:
a) transporturi postale efectuate in cadrul unui serviciu universal;
b) transportul necomercial de vehicule defecte sau care sunt avariate;
c) transportul de marfuri cu autovehicule a caror masa totala maxima autorizata, inclusiv cea a remorcilor, nu depaseste 3,5 tone;
d) transportul de marfuri in regim de taxi;
e) transportul de medicamente, aparate si echipamente medicale si al altor articole necesare in cazul situatiilor de urgenta specifice catastrofelor naturale;
f) transporturi funerare;
g) deplasari efectuate cu vehicule istorice;
h) transporturi efectuate cu vehicule rutiere special destinate serviciilor medicale de urgenta;
i) transporturi efectuate cu vehicule rutiere utilizate de serviciile fortelor armate, de serviciile protectiei civile, de pompieri si structurile responsabile cu mentinerea si restabilirea ordinii si sigurantei publice sau inchiriate de acestea fara conducator auto, atunci cand transportul intra in atributiile proprii ale acestor servicii si se efectueaza sub controlul acestora;
j) transporturi efectuate cu vehicule rutiere a caror viteza maxima autorizata nu depaseste 40 km/h;
k) transporturi efectuate cu vehicule rutiere de incercari pentru imbunatatirea tehnologica;
l) transporturi efectuate cu tractoare agricole sau forestiere;
m) transporturi in interes personal efectuate de catre persoane fizice, cu vehicule rutiere detinute de acestea, indiferent de capacitate; n) transporturi efectuate cu autovehicule construite si echipate pentru transportul a cel mult 9 persoane, inclusiv conducatorul auto, si destinate acestui scop;
o) transporturi necomerciale de lapte si stupi de albine.