Prima pagină BAZA MATERIALA APICOLA ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE

Discutii despre baza materiala folosita in apicultura (tipuri de stupi,alte materiale,etc.).
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Utilaje tamplarie lemn

Mesajde antal_bee » 07 Dec 2012, 21:10

Cel mai bun inceput e sa-ti cumperi 2-3 lazi, pe care ulterior sa le copiezi eventual sa le adaptezi preferintelor tale.
Acuma depinde care-i inceputul, apicultura ori tamplaria?
ai ceva scule de tamplarie?
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde delorin I » 07 Dec 2012, 21:18

:) Am cumparat deja 4 cutii in care am 4 familii....desi 2 sunt roiuri! Am 2 verticali cu fund AV in rezerva si 5 nuclee facute intr-un orizontal de 20 de rame! Ma gandesc sa imi mai cumpar daca voi reusi inca 10 cutii pentru 10 roiuri pe care as vrea sa le cumpar la primavara! Dar totusi...vreau sa -mi fac propriile cutii..Am ambitia asta si cred ca voi reusi! Asa cum mi-au trebuit ani de zile sa ma apuc de albine desi in mod evident....avand pasiunea pentru plante si copaci era aici de mult locul meu, asa cum am construit tot felul de ..COTETE:)) cu ce am avut..cred ca e vremea sa intru in faza tehnica a tamplariei! Acum inca nu am decis cu ce...dar ma gandesc la un circular de maxim 1000 Ron - cu tot felul de lifturi ...care nu e atat de inspaimantator ca un uragan din acesta artizanal, o chestie de facut grosime si abricht intre 1200Ron si 22000...deja se aduna cam mult...si o freza! (NU mai pun ca trebuie si o centrifuga, si un banc de descapacit...etc..deja costuriel se duc catre 10000 RON)! Ce model...inca nu stiu dar in primavara cand o sa am banii , daca alegerile nu produc cine stie ce macel....am de gand sa trec in aceasta noua faza!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde tomy81 » 07 Dec 2012, 21:24

incearca vreo 2 ani stupi din polistiren
dupa te apuci de investiti serioase
tomy81

Mesajde antal_bee » 07 Dec 2012, 21:28

Daca iti cumperi circular reglabil pe inaltime nu-ti trebuie freza cel putin o vreme.
Nu te osteni sa ajungi bogat; nu-ti pune iscusinta ta in aceasta. Pilde cap. 23 vrs.4
antal_bee

Mesajde delorin I » 07 Dec 2012, 21:31

E greu cu polistirenul..am incercat sa fac un nucleu...nu sunt multumit de um se taie...si m-a ajutat si un coleg!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde adrian.vintila » 07 Dec 2012, 21:34

Eu am facut niste nuclee din polistiren extrudar iarna trecuta si am fost incantat de cum se lucreaza cu el
Nu le-am mai si populat deoarece am facut intre timp din lemn
adrian.vintila

Mesajde antal_bee » 07 Dec 2012, 21:37

Colegul tommy cred ca se referea la stupi din polistiren gen Faroger, Lyson etc nu la lazi din polistiren pt constructii
antal_bee

Mesajde jiji » 07 Dec 2012, 21:39

sakala tu cu cat ai luat scandura

dorin cred ca zice despre stupi din polistiren cumparti nu mai stiu exact cum le zice si nici firma care ii produce dar stiu sigur ca sant f scumpi cam peste 350 de lei dc nu ma insel
iar acum dc ai taiat de pe lista acest tip de stup ai doua posibilitati una scumpa in care iti cumperi tot ce ai nevoie din lemn pentru stup fie iti cumperi o combinata la mana a doua si te bagi la munca si iesi cam la jumatate , acum depinde si cat este si jumatatea din integ.
jiji

Mesajde delorin I » 07 Dec 2012, 21:41

Si eu tot extrudat am folosit...am incercat cu un cutter, cu un cutit cu lama subtire sa decupez...ma rog am incercat acel model de 5 bucati suprapuse cum am vazut la unul dintre voi...nu e ok! Le am punctat mai intai...apoi le am decupat..si chiar si asa nu sunt perfect drepte cele 5 parti care trebuie lipite! Acum dupa vreo 2 zile de calcule :x , am descoperit un programel pe net :) cu care am desenat, cum voi taia la Obi gratuit:) partile a 10 roinite din OSB de 10! la 150 Ron...merita..fie si pentru cativa ani!

LAzile Faroger...l-am cunoscut pe cel care le vinde la targ dupa ce il vazusem oe net...chair am scimbat inainte sa-mi cumpar albinele cateva mesaje...cu scuzele de rigoare...sunt PREA scumpe! In conditiile incare mi-am cumaprat albinele in IUlie si nu am scos nici macar o lingurita de miere...ba chiar am bagat ...Sunt prea scumpi! o sa incer cla un momet dat cativa...dar sutn atatea de luat incat...nu imi permit! Deja pentru tot felul de echipamente inclusiv 2 m3 de scandura am cheltuit mai mult de 5000 Ron...

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde delorin I » 07 Dec 2012, 21:43

Configuratia vazuta de mine la faroger...ajungea cam la 500RON! Pentru unoplastic...cam mult! Mai degraba cumpar stupul bio si cresc in el 3 roiuri..desi si acela este piperat! Sunt sau suntem prea saraci!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde gabi bee » 07 Dec 2012, 22:03

Delorin , i-ati un abric la mana a doua dar sa fie mai teapan si sa-l probezi putin in sarcina intai , sa vezi daca duce motorul cand bagi material mai gros la panza sau cand bagi o scandura mai lata ! daca are reglaje de ridicare a blatului sau mesei mobile cu atat mai bine iar daca nu are se pot face , nu e f greu ! eu in primavara am luat un abric cu latimea cutitelor de 25 si panza pt circular si nu avea nici o alta optiune insa i-am facut limitator , blat lateral reglabil pe inaltime pt circular , masa mobila cu limitator pt circular si la anul ai fac si reglaj pe inaltime pt blatul abricului !daca ai si grosime la utilaj mergi ceva mai repede cu lucrul dar si fara grosime iese si precizia este tot pe acolo , adica cel mult 1mm marja , in caz ca nu esti atent la masuratori ! ies stupii la meserie fara sa fi pus mana pana anul asta pe vreun abric , trebuie sa fii atent insa pt ca eu mi-am platit ''cota'' in vara asta , lipsa 1 cm la un deget dar vina a fost a mea pt ca am lucrat riscant ! in locul panzei poti sa pui freze cumparate ieftin la SH si faci niste lucrari la meserie !
Multa bafta si atentie la protectia muncii cand o sa lucrezi cu utilajul ,iar cat priveste stupii din polistiren , trebuie sa umblii cu ei ca si cu oul , nu se merita , nu sunt facuti pt tavaleala ! :D
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde delorin I » 07 Dec 2012, 22:10

Cat ai dat pe acel abricht? Si cat te-a costat sa il redecorezi?:) Am deja o oferta...o sa pun poze in aceste zile!NU le am aici!

(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde ovidiu_78 » 07 Dec 2012, 22:16

delorin I scrie:..., am descoperit un programel pe net :) cu care am desenat, cum voi taia la Obi gratuit:) partile a 10 roinite din OSB de 10! ..

La Obi nu taie osb-ul decit 3 taieturi pe coala,la orice Obi e asa,poate daca cunosti pe cineva...poate
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde gabi bee » 07 Dec 2012, 22:24

delorin I scrie:Cat ai dat pe acel abricht? Si cat te-a costat sa il redecorezi?:) Am deja o oferta...o sa pun poze in aceste zile!NU le am aici!

nu m-a costat nimic , l-am luat de la o ruda ce nu l-a folosit niciodata, in concensionare pe 50 de ani ! imbunatatirile nu m-au costat nimic , eu am facut totul !
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde jenica67 » 07 Dec 2012, 22:26

Ia-ti un circular de mana si pune-l sub o masa de pal si faci suficiente cu el pana ai 50 de stupi. Nu poti sa il opresti cu nici o scandura, daca are 1200 W. Eu am un Stil si am taiat si grosime de 105 de mm cu el.
jenica67

Mesajde jiji » 07 Dec 2012, 22:30

dorine tu ai un dezavantaj f mare si anume ca ai bani de cheltuit
sa iesi cel mai ieftin cumparati dupa cum ti am mai spus una sau doua uitlaje la mana a doua care sa le faca pe toate si anume circular abricht grosime si frezer si mai cumpara 4 mc de dulapi si 6 de 2,5 grosime si cu asta faci tot ce vrei si cat vrei
jiji

AnteriorUrmătorul

Înapoi la ECHIPAMENTE SI UTILAJE APICOLE