Va salut
Am avut odata o remorca cu palet cu 10 stupi ME. erau in pat rece dar nu am fost incantat de sistem si de modul de lucru si am vandut-o. Acum ma gandesc sa imi iau un pavilion dar nu am vazut pe nimeni cu pavilion cu stupi ME in pat cald. Consider ca pe orice remorca sau pavilion cand stupii sunt unul langa altul, in pat rece, cel mai usor se lucreaza in pat cald. Intrebarea mea este daca ati vazut pe cineva cu pavilion cu stupi ME ( nu vreau sa va abateti de la subiect si sa ne concentram pe pat cald sau pat rece, ci doar pe pavilion cu stupi ME)
Am vazut la rusi niste pavilioane , baterii, stupii sunt ME pe 3 corpuri 3/4 cu 8 rame fiecare, dar fiecare corp se trage ca pe un sertar iar constructia este un pic aparte de ce stim noi.
Mi-a zis cineva ca la Cislau la ICDA ar avea pavilioane cu ME. Acu pavilionul ma gandesc sa fie pe 2 randuri , 2x3/4 + cat 1/2+ cat1/2 rezerva. problema cea mai mare la stupii ME in pavilion ar fi modul de ridicare si tragere a corpului nu a intregului stup, iar ridicarea fiecarui corp cu o lisa sau ceva de genul acesta este destul de greoaie. ideal ar fi un sistem sertar cu care sa tragi stupii spre interval.
Pareri?
Acu daca tot s-a discutat asa de mult despre stupul ME , de ce sa nu discutam si despre pavilion cu stupi ME?
Multumesc
p.s. Sunt constient ca pana in prezent cel mai fiabil si folosit stup pe pavilion a ramas stupul dadant cu 16 rame pat cald + cat 1/2 pe 10 rame.
Multumesc