Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA VIDEOCLIPUL SAPTAMANII

Pune aici un videoclip apicol interesant , gasit pe net sau facut de tine.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tot din apicultura canadiana...

Mesajde alin75 » 14 Dec 2015, 23:21

Donbazil scrie:SWal'tare!

Sezi bland si fa-ti treaba cum o stii.....Pana la 2000 de stupi - ca sa se impuna sa lucrezi intr-un anumit stil si cu un anumit randament, mai ai putin.... :lol:

Eu am fost "dincolo" si am vazut.....Si nu mi-a convenit.....Stau pe curu' meu bland si frec menta cu 150- 200 de stupi si din astia vreau sa mai dau...Ca mi se par prea multi...
Fiecare-si face treaba dupa cum sunt imprejurarile si - zic eu dupa mintea mea - si dupa cum e randuiala in locul unde sta meseriasu'.....( Cand mi-a povestit Ciobi ce-i prin Noua Zeelanda, am zis ca fabuleaza.....Azi omu' e apicultor, dar....Nu in Romania!)...

P.S. Parerea mea:...Daca o sa-l "frecam" pe olteano/canadian cu multe prostii, o sa se sature si ne paraseste si asta....Haideti sa nu mai fim fitilisti...Care are de intrebat treburi serioase, pe care nu le gaseste in carti sau pe net, sa intrebe, care nu, destul ca citeste......Eu n-am sa mai intervin ca-s prea marunt....Doar citesc!.... :idea: :idea:

Hai atunci sa nu-l mai frecam cu prostii....... sa intrebam de vreme...., cand vine mosu...... chesti-trestii....
Ma doare in cot de incarcatura de stupi/ha (rapita)...... cand noi ne scoatem ochii pentru orice floare! La fel si pentru antibiotice........ cand am incercat sa discut deschis.... am fost luat la huo...... acum ca discutia se poarta peste Ocean....... e altceva! Am apreciat ideea cu facutul de roi, dar ....... cand ceva imi scapa (da am sarit o pagina si am realizat ca se vb. de roi la pachet!) intreb....... nu sunt ca un copil la scoala care da din cap ca a inteles si pleaca bou/vacar acasa.......
Angellily scrie:Mai fratilor, hai sa ne intelegem, in ultimile comenturi m-am referit strict la roii la pachet, asta am fost intrebat. Asta am raspuns. Alin 75 , sau cum iti zice, citeste topicul si incearca sa vezi la ce se face referire. Hai sa nu amestecam povestile.

P.S. nu m-am prezentat .......eu sunt un nimeni --->alin
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde BUNKA » 14 Dec 2015, 23:25

BUNKA scrie:
Angellily scrie:
BUNKA scrie:Intrebare...
Din ce sunt confectionate husele pt iernare, ce material au in interior?

Sincer.... nu stiu cum se numeste nici in romana si nici in engleza. Exteriorul e un fel de prelata impermeabila, interiorul..... vatelina??? Ceva sintetic. O sa fac maine un filmulet cu o scurta prezentare si o sa il pun pe grupul regine pe fb.

E un fel de rafie cred, o țesătură din material plastic, ca sacii aceia de rafie numai ca mai groasa si impermeabila, vatelinasși aia e...protejează de vânt sși de zgomot și tine și cald...
Următoarea întrebare...ventilația se face lăsând deschis jos la urdinis și sus la capac unde se montează placa de tego cred o cu gaura?
Am văzut la Dorianiond pe Sunphoto...cred ca tu ești :)))...Îți analizez pozele de mulți ani...tratament cu oxalic sublimat, fumul se baga pe jos pe urdinis sși iese pe sus pe gaura...asa este???
Mulțumesc mult pt ca ai intrat la noi sa aprinzi un pic lumina !

Repet intrebarea cu ventilatia...
Nu va mai ciondaniti...cititi de 7 ori ca sa intelegeti odata...el e unul, noi suntem o gramada neorganizata...eu stiu cum e sa fii " singur impotriva tuturor " :)))
Alin crede-ma ca eu sar instant peste cata rapitza au ei, cat antibiotic baga...cand, etc...eu am marcat cateva idei, ei baga 30 l maglavais pt iernare pana da pe afara, noi ne scotocim prin buzunare sa vedem daca ne ajunge de 12 kg cat sa ajunga in martie...dupa aia Dumnezeu cu mila...cum da Domnu la papadie, la cires...cand le zici la ai nostri de proteina primavara, inainte de polenul natural...parca-i bagi la 380 V...daca vorbim de izolatii exterioare ( ai infofolim) daca ai 7 tzoale mucegaite in interior e bine...sunt aerisiti :))))
Ultima oară modificat de BUNKA pe 14 Dec 2015, 23:33, modificat 1 dată în total.
BUNKA

Mesajde Angellily » 14 Dec 2015, 23:29

alin75 scrie:
Angellily scrie:....
Pun botci, normal ca din botca aia eclozioneaza ceva,
Poate ca mai fac si confuzii aici, la vacarii mei din nicaragua, care nu stiu nici engleza le e mai usor sa zica doar queen decat queen cell, si de aceia folosesc termenul de "matca" la ambele, rutina ce sa ii faci, dar daca citesti cu mai mare atentie, cu siguranta o sa iti dai seama ca e vorba de botci.

cei care raman pe vechea vatra si cei care sunt mutati au acelas status. Indiferent daca au matci sau nu. E simplu sa ii depistam pe cei fara matca. Mult prea simplu pentru a ma apuca sa detaliez aici.

Eu intreb de lucruri simple, care spuse/scrise de cineva, la care o parte din forum incepe sa se uite ca la ZEU (nu merg ...... ca la vacarii de acolo!), deci cu riscul de a deveni plictisitor....... cum poti lua o matca, daca scuturi rama de puiet si apoi pui gratie? Daca familiile sunt pe 2-3 corpuri (deci este ceva populatie, cum sunt depistati cei fara matca...... Chiar daca este prea simplu, detaliati ca pentru ......vacari!

Prietene. Nu o lua ca pe un afront. Cei cu care lucrez chiar sunt vacari. Noi cei care lucram cu stupi suntem albinari iar cei cu oi sunt oieri. Eu ma trag din neam de oieri si nu imi este rusine. Chiar ma mandresc. Sa nu uitam care au fost ocupatiile de baza ale stramosilor nostri.
Te inteleg. Ai amestecat putin povestile aici. Reciteste metoda roilor facuti cu gratie h. Metoda roilor facuti din roii la pachet e o alta poveste. Nu imi aduc aminte sa fi mentionat ceva de gratie. Din roii la pachet distrug tot.
Angellily

Mesajde Angellily » 14 Dec 2015, 23:34

BUNKA scrie:
BUNKA scrie:
Angellily scrie:
BUNKA scrie:Intrebare...
Din ce sunt confectionate husele pt iernare, ce material au in interior?

Sincer.... nu stiu cum se numeste nici in romana si nici in engleza. Exteriorul e un fel de prelata impermeabila, interiorul..... vatelina??? Ceva sintetic. O sa fac maine un filmulet cu o scurta prezentare si o sa il pun pe grupul regine pe fb.

E un fel de rafie cred, o țesătură din material plastic, ca sacii aceia de rafie numai ca mai groasa si impermeabila, vatelinasși aia e...protejează de vânt sși de zgomot și tine și cald...
Următoarea întrebare...ventilația se face lăsând deschis jos la urdinis și sus la capac unde se montează placa de tego cred o cu gaura?
Am văzut la Dorianiond pe Sunphoto...cred ca tu ești :)))...Îți analizez pozele de mulți ani...tratament cu oxalic sublimat, fumul se baga pe jos pe urdinis sși iese pe sus pe gaura...asa este???
Mulțumesc mult pt ca ai intrat la noi sa aprinzi un pic lumina !

Repet intrebarea cu ventilatia...
Nu va mai ciondaniti...cititi de 7 ori ca sa intelegeti odata...el e unul, noi suntem o gramada neorganizata...eu stiu cum e sa fii " singur impotriva tuturor " :)))

Nu mai retin intrebarea. . Da , urtinisul de jos ramane tot deschis plus gratia pentru soareci. Si acea gaura de la urdinisul superior. Deci.... doua urdinise.
Angellily

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 00:08

Multzam !
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 01:04

La mine la pagini personale pe la pagina 6 cam pe data de 13 noiembrie 2011 le povesteam colegilor de pe Stuparitul de modul de izolare, tratament capace, mod de hranire, galeti, turte proteice...sistem de lucru practic...a lui Dorianiond de pe Sunphoto..si nu doar , Stepler farm, FrenchBeeFarm..cate, discutii, cate contre...ma bucur ca acum esti aici cu noi Angeli, si ma bucur ca cei care acum 4-5 ani erau insensibili la ce e dincolo de ocean, incep sa inteleaga ca noi...stam prea mult cu rama in soare, sistemele de lucru la noi sunt depasite...
Sunt multe lucruri care se potrivesc, pot fi imprumutate si pot aduce avantaje, plusuri...eu incerc pe cat pot ..am capace cu gauri, cateva roiuri :))...testez izolatii ..paleti, corp rama unica etc.
Macar incerc !!
Sunt 4 ani de atunci...
BUNKA

Mesajde nicus » 15 Dec 2015, 01:08

Sunt patru ani de atunci Bunkane.. si inca mai testezi. Bine ca a venit ingerul. ( pentru noi toti, nu numai pentru tine . :D )
..si tare mi e frica asa (in particular fie spus) ca daca ni se cam rupe (cum s a mai rupt si in trecut..) o sa mai tot testam cateva generatii.. 8-)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde wineto77 » 15 Dec 2015, 01:27

Hm......bine spus.
Crezi ca pokerul e un joc de noroc?...joaca la 6/49 ai mai multe sanse.Eu(din experienta)
wineto77

Mesajde Angellily » 15 Dec 2015, 02:25

BUNKA scrie:La mine la pagini personale pe la pagina 6 cam pe data de 13 noiembrie 2011 le povesteam colegilor de pe Stuparitul de modul de izolare, tratament capace, mod de hranire, galeti, turte proteice...sistem de lucru practic...a lui Dorianiond de pe Sunphoto..si nu doar , Stepler farm, FrenchBeeFarm..cate, discutii, cate contre...ma bucur ca acum esti aici cu noi Angeli, si ma bucur ca cei care acum 4-5 ani erau insensibili la ce e dincolo de ocean, incep sa inteleaga ca noi...stam prea mult cu rama in soare, sistemele de lucru la noi sunt depasite...
Sunt multe lucruri care se potrivesc, pot fi imprumutate si pot aduce avantaje, plusuri...eu incerc pe cat pot ..am capace cu gauri, cateva roiuri :))...testez izolatii ..paleti, corp rama unica etc.
Macar incerc !!
Sunt 4 ani de atunci...

O sa intru si eu sa vad ce am postat pe acolo. Au trecut ceva ani de atunci. Oricum, ma bucur sa aud ca au fost de folos.
Angellily

Mesajde Angellily » 15 Dec 2015, 06:27

alin75 scrie:

Sezi bland si fa-ti treaba cum o stii.....Pana la 2000 de stupi - ca sa se impuna sa lucrezi intr-un anumit stil si cu un anumit randament, mai ai putin.... :lol:

Eu am fost "dincolo" si am vazut.....Si nu mi-a convenit.....Stau pe curu' meu bland si frec menta cu 150- 200 de stupi si din astia vreau sa mai dau...Ca mi se par prea multi...
Fiecare-si face treaba dupa cum sunt imprejurarile si - zic eu dupa mintea mea - si dupa cum e randuiala in locul unde sta meseriasu'.....( Cand mi-a povestit Ciobi ce-i prin Noua Zeelanda, am zis ca fabuleaza.....Azi omu' e apicultor, dar....Nu in Romania!)...

P.S. Parerea mea:...Daca o sa-l "frecam" pe olteano/canadian cu multe prostii, o sa se sature si ne paraseste si asta....Haideti sa nu mai fim fitilisti...Care are de intrebat treburi serioase, pe care nu le gaseste in carti sau pe net, sa intrebe, care nu, destul ca citeste......Eu n-am sa mai intervin ca-s prea marunt....Doar citesc!.... :idea: :idea:

Hai atunci sa nu-l mai frecam cu prostii....... sa intrebam de vreme...., cand vine mosu...... chesti-trestii....
Ma doare in cot de incarcatura de stupi/ha (rapita)...... cand noi ne scoatem ochii pentru orice floare! La fel si pentru antibiotice........ cand am incercat sa discut deschis.... am fost luat la huo...... acum ca discutia se poarta peste Ocean....... e altceva! Am apreciat ideea cu facutul de roi, dar ....... cand ceva imi scapa (da am sarit o pagina si am realizat ca se vb. de roi la pachet!) intreb....... nu sunt ca un copil la scoala care da din cap ca a inteles si pleaca bou/vacar acasa.......
Angellily scrie:Mai fratilor, hai sa ne intelegem, in ultimile comenturi m-am referit strict la roii la pachet, asta am fost intrebat. Asta am raspuns. Alin 75 , sau cum iti zice, citeste topicul si incearca sa vezi la ce se face referire. Hai sa nu amestecam povestile.

Eii mai Aline draga. Daca tot ti sa ridicat putin tensiunea si ai observat ca de fapt ai sarit o pagina, nu crezi ca ar fi fost mai de cuviinta din partea ta sa revii cu scuzele de rigoare? Aici, inainte de a fi apicultori, romani, canadieni tiganii sau vacari, suntem oameni. Deci, hai sa dam dovada de putina decenta.
Respectele mele.
Angellily

Mesajde alin75 » 15 Dec 2015, 06:51

Angellily scrie:
alin75 scrie:

Eii mai Aline draga. Daca tot ti sa ridicat putin tensiunea si ai observat ca de fapt ai sarit o pagina, nu crezi ca ar fi fost mai de cuviinta din partea ta sa revii cu scuzele de rigoare? Aici, inainte de a fi apicultori, romani, canadieni tiganii sau vacari, suntem oameni. Deci, hai sa dam dovada de putina decenta.
Respectele mele.

Scuze de rigoare pentru ce? Am injurat, am dat cu parul, am fost nesimtit? Nu! Am intrebat! Ca am fost luat peste picior........este altcevaQ De felul meu sunt calm/cumpatat, dar cand ceva nu inteleg intreb! La scoala (indiferent de nivel) daca un copil intreaba, "profesorul" este dator sa-i explice..... nu sa se supere, sa-i ceara "scuzele de rigoare"...... Si ca sa nu par mojic......... vezi postarea de dupa, atunci s-a putut raspunde ok, dar acum, la atatea ore ...... se revine si mi se cer "scuzele de rigoare" .........
Dorian/Nelu/Ion/Angellily sa nu zica "fanii" ceva....... "nu te mai frec".
L.E. "Donbazil" din topicul creat de C. Radut (desi i-am spus initial colegul fusese lansat printre noi de Dan, dar postarea mi-a fost stearsa/am primit "scuze" pe mp. pentru "greseala", la altele ... NU, viewtopic.php?f=22&t=6266&start=64#p276207), puteti enumera cateva intrebari "serioase" cu aplicare directa la noi?
https://www.youtube.com/watch?v=RI8TEa2gFCo
.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....
alin75

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 08:12

nicus scrie:Sunt patru ani de atunci Bunkane.. si inca mai testezi. Bine ca a venit ingerul. ( pentru noi toti, nu numai pentru tine . :D )
..si tare mi e frica asa (in particular fie spus) ca daca ni se cam rupe (cum s a mai rupt si in trecut..) o sa mai tot testam cateva generatii.. 8-)

Nicu..eu am invatat multe chestii, am facut multi pasi inainte desi stupina a ajuns una de experimentare :lol:
Eu sunt de parere ca incerc si am senzatia ca imi iese sa fac un sistem de lucru nu doar o lada...da ma rog, nu ma dau in barci aici...daca lucrurile decurg cum banuiesc vei vedea ceva cel putin interesant in urmatoarele 2 sezoane ca se intampla cu "stupina" mea....o sa creasca intr-un an cat altele in 7 :)
Dorian mi-a fost tot timpul aproape...nu doar acum aici cand are pagina lui !!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 15 Dec 2015, 08:23

Alin, ia uite o sugestie de la unul care a intrat in kk pana la barbie si apoi a iesit, a facut dush si s-a dat si cu parfum...culege numai ceea ce iti este util, pune cat mai putine intrebari, aplica, mergi mai departe...vezi ca forumul uneori poate fi "nociv"...stiu te prinde dar cel putin eu am simtit ca ceea ce caut eu nu mai gasesc pe Stuparitul.
Mult prea multe contre, multa agresivitate...pt ce?
Imi fac treaba si pa...daca vreau sa prezint ceva, prezint daca nu,mai bine fac 100 de lazi sau 30000 de rame...sunt mai castigat.
BUNKA

Mesajde Angellily » 15 Dec 2015, 08:32

Esti cam aprig la manie si te si aprinzi repede prietene.
Daca tot o dai cu scoala si profesorul care trebuie sa explice, am si eu o intrebare. Daca nu mergeai o zi la scoala, era de datoria profesorului sa vina sa iti predea lectia in particular?
Iar dupa cum chiar tu ai spus"nu te mai frec" apai draga prietene, nu ma mai freca daca asta iti este dorinta si sa ii lasam pe ceilalt sa ma "frece" cu intrebari mai serioase.
Iar pentru cei care se intreaba cam cat o sa mai poposesc pe acest forum, am sa spun ca, am intrat pe acest forum din respect pentru voi si apicultura romaneasca, atata timp cat o sa aveti intrebari si o sa va pot ajuta cu ceva o sa raman cu drag. Sa nu imi cereti imposibilul, ca nici eu nu le stiu pe toate; in fond sunt si eu un biet apicultor, nu un savant. . Chiar daca o sa mai primest cate o injuratura, nu-i bai. Dupa ce s-or epuiza intrebarile, o sa parasesc acest forum cu acelas respect fata de voi.
Angellily

Mesajde peterneamt » 15 Dec 2015, 09:17

Angellily scrie:Esti cam aprig la manie si te si aprinzi repede prietene.
Daca tot o dai cu scoala si profesorul care trebuie sa explice, am si eu o intrebare. Daca nu mergeai o zi la scoala, era de datoria profesorului sa vina sa iti predea lectia in particular?
Iar dupa cum chiar tu ai spus"nu te mai frec" apai draga prietene, nu ma mai freca daca asta iti este dorinta si sa ii lasam pe ceilalt sa ma "frece" cu intrebari mai serioase.
Iar pentru cei care se intreaba cam cat o sa mai poposesc pe acest forum, am sa spun ca, am intrat pe acest forum din respect pentru voi si apicultura romaneasca, atata timp cat o sa aveti intrebari si o sa va pot ajuta cu ceva o sa raman cu drag. Sa nu imi cereti imposibilul, ca nici eu nu le stiu pe toate; in fond sunt si eu un biet apicultor, nu un savant. . Chiar daca o sa mai primest cate o injuratura, nu-i bai. Dupa ce s-or epuiza intrebarile, o sa parasesc acest forum cu acelas respect fata de voi.

I love you bro ! :)
peterneamt

Mesajde tuturicius » 15 Dec 2015, 09:28

Aline, vezi ca olteanul a spus din capul locului ca tine la tavaleala? Tu tii? :mrgreen: Tu te-ai pus asa finut sa-l tragi un pic de urechi - "pai io ce fac cu gratiile ?". In apicultura si eu sunt un nimeni, aici vorbeste marimea si succesul afacerii pe care o ai, dar asta nu face sa-mi scada cu ceva respectul fata de mine. Fii senin, ne aflam aici ca sa aflam lucruri folositoare, ori astea mai greu le afli daca atmosefera nu e destinsa. Iti spun doar tie, in secret: daca Nelu are 1500 de stupi, noa io o sa am 3000 8-) Asa ca hai sa stam relaxati sa vedem cum se lucreaza cu nicaraguanii ... una alta ... O zi buna sa ai! Ma duc sa mai inchei niste rame.
tuturicius

AnteriorUrmătorul

Înapoi la VIDEOCLIPUL SAPTAMANII