As putea zice ca floarea soarelui a fost foarte darnica anul acesta, cel putin in zona noastra.
De doua saptamani insa, am gasit un loc aproape de malul Dunarii unde sper sa apara ceva daca vom avea ploaie, insa motivul principal este ca am in apropiere 2 frumuseti de lanuri de floarea soarelui ( vreo 70 + 150 ha.) care atunci incepusera sa infloreasca.
La cum a mers floarea anul acesta, nici nu m-a gandit ca nu mai umplu macar cate un cat si raman acolo pana la toamna cand vin pe vatra.
Problema este ca floarea nu da nectar deloc, cantarul arata 3,5 kg in minus (nu-i mult, ceea ce-nseamna ca mai gasesc ceva sa adune, suficient pt ca matcile s-au pus frumos pe ouat dupa blocajul de la floarea soarelui ).
Nu stiu ce soi este floarea, poate-i prea nisipos terenul, poate si canicula dar am mai patit la fel de fiecare data cu al doilea mutat la FS tot in zona noastra si nu m-am invatat minte. Stiam ca toate sunt bune numa' la timpul lor, iar timpul FS la noi in zona s-a dus (chiar daca-i in plina inflorire inca), da' am zis sa mai incerc o data.....