Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Floarea soarelui: 2011(1-2) - 2012(2-)

Mesajde iosca » 22 Iul 2012, 23:53

As putea zice ca floarea soarelui a fost foarte darnica anul acesta, cel putin in zona noastra.
De doua saptamani insa, am gasit un loc aproape de malul Dunarii unde sper sa apara ceva daca vom avea ploaie, insa motivul principal este ca am in apropiere 2 frumuseti de lanuri de floarea soarelui ( vreo 70 + 150 ha.) care atunci incepusera sa infloreasca.
La cum a mers floarea anul acesta, nici nu m-a gandit ca nu mai umplu macar cate un cat si raman acolo pana la toamna cand vin pe vatra.
Problema este ca floarea nu da nectar deloc, cantarul arata 3,5 kg in minus (nu-i mult, ceea ce-nseamna ca mai gasesc ceva sa adune, suficient pt ca matcile s-au pus frumos pe ouat dupa blocajul de la floarea soarelui ).
Nu stiu ce soi este floarea, poate-i prea nisipos terenul, poate si canicula dar am mai patit la fel de fiecare data cu al doilea mutat la FS tot in zona noastra si nu m-am invatat minte. Stiam ca toate sunt bune numa' la timpul lor, iar timpul FS la noi in zona s-a dus (chiar daca-i in plina inflorire inca), da' am zis sa mai incerc o data.....
http://iosca.sunphoto.ro

Când te-aştepţi mai puţin, atunci îţi dă Dumnezeu mai mult !
iosca

Mesajde Alexandru.Chisinau » 24 Iul 2012, 23:21

clucian scrie:Plantele sunt mult mai rezistente.

Problema e ca albinele sunt mult mai sensibile la campurile eletromagnetice si pot fi derutate la perioada de expunere mai mare. Probleme pot sa apara atunci si numai atunci cand albinele sunt slabite, stresate, nu au cules suficient sau deloc si in plus exista si aceste probleme de influenta radiatiile electromagnetice.

Daca nu stiati celule cancerigene care sufera mutatii genetice apar in fiecare zi la om animale si insecte, problema ca organismul sa nu fie slabit, sistemul imunitar si trebuie sa aibe un aport de antioxidanti zilnic ( fructe, legume, verdeturi, radacinoase ... ).

Dacă albinele stau o perioadă mai lungă într-o zonă cu câmpuri electromagnetice cred că este inevitabil să apară anumite probleme la ele și în caz că sunt sănatoase din start și au un cules suficient. Dar nu am la moment o bază solidă pentru această teorie, poate cineva a citit ceva articole, carți, documente veridice? sau are o experiență proprie?
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde MIHAI BALS » 25 Iul 2012, 08:38

de 3 ani am o vatra la 70m de o linie de inalta tensiune.
nu am observat nici un fel de probleme la albine.
cred ca poate daca stupi sunt amplasati la cativa metri de linii le-ar dauna.
MIHAI BALS

Mesajde clucian » 26 Iul 2012, 11:50

Firele de inalta tensiune sunt simple sau duble ? Din ce am auzit cele mai periculoase ca si incarcare electica sunt cele duble !!
http://clucian.sunphoto.ro | Am cerut toate lucrurile care ma puteau face fericit, Dar mi s-a daruit viata, ca sa ma pot bucura de toate.
clucian

Mesajde stroe » 26 Iul 2012, 21:01

clucian scrie:Firele de inalta tensiune sunt simple sau duble ? Din ce am auzit cele mai periculoase ca si incarcare electica sunt cele duble !!

Periculos nu.Intensitatea curentului poate fi mai mare tensiunea fiind aceiasi.
stroe

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Iul 2012, 21:06

eroare !!! liniile electrice aeriene sunt de 20 kv , 110 kv , 220 kv , 400 kv !!! mai avem una in tara de 750 kv , daca nu ma insel !!!
intensitatea curentului este in functie de incarcarea liniilor , adica de consum !!!
pe un stalp pot fi des intalnite 2 linii aeriene !!! dar adevarat este ca pe acelasi stalp daca sunt 2 linii sigur au aceeasi tensiune !!! liniile insa pot fi incarcate diferit !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde jenica67 » 26 Iul 2012, 21:31

ves.lucian.zabrani, desi esti in branse, liniile de inalta tensiune sunt todeauna trifazate. Colegul se refera la liniile de inalta tensiune, care transporta curenti mari si fiecare linie (Faza) este dubla. Liniile chiar daca sunt la aceiasi tensiune, cu exceptia nulului, care este in varful stalpului, nu pe linia superioara izolata de stalp cu izolatori, au faze diferite, deci intre ele exista, o diferenta de potential.
jenica67

Mesajde ves.lucian.zabrani » 26 Iul 2012, 21:43

cred ca nu am inteles bine de la inceput !!! asa este !!! liniile cu 2 conductori pe faza sunt linii de 220 sau 4oo kv !!!
la liniile astea la aceeasi putere , adica incarcare , cu cat tensiunea este mai mare cu atata curentul este mai mic !!!
sincer nu cred sa le afecteze pe albine in vreun fel !!! la om distanta minima de apropiere la 110 kv este de 1,5 metri !!!
acum 2 ierni am fost la Adi Blaguescu , Alt Stupar pe forum , care a iernat un pavilion chiar sub o LEA de 110 kv , stalpi cu 2 linii pe ei !!!
au iernat bine merci , fara nici o problema !!!
asa mi-a spus el , l-am crezut si am fost prezent primavara cand i-a controlat !!! nici o problema !!!
eu cand merge fabrica trec zilnic pe langa generatorul ce produce 60 de megawati !!! la tensiunea de 10,5 kv are un curent pe fiecare faza de 4125 amperi !!!
si lucrez din 83 si mai am ceva ani pana la pensie !!! ( vise cu multe albine prin visele mele ) !!! si nu prea sufar de multe boli !!!
e drept ca eu nu sunt albina !!! eventual un trantore !!! dar mai rar !!! foarte rar !!! :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde calin bondaru » 27 Iul 2012, 06:34

sa trecut la off-topic!
sa lasam electricitatea in alta parte si ia spuneti cei care mai aveti albinele la floare, mai baga ceva?
le am de pe 10 iulie si nu am facut mare branza. desi am si lanuri care abia infloresc.
o sa am cules de floare pana pe 20 august, dar nu cred ca o sa mai urce ceva in cat!
calin bondaru

Mesajde ves.lucian.zabrani » 27 Iul 2012, 07:29

La mine floarea a mers foarte bine !!! acuma sunt acasa de saptamana trecuta !!! mai am si acasa ceva floare inflorita , dar din pacate nu am cantar sa-mi dau seama daca sunt pe plus !!! cred ca la anul improvizez ceva cu un cantar de baie !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde lucky5strike » 28 Iul 2012, 11:52

Ca sa vezi daca esti pe plus, ia o rama cu puiet capacit din cuib. Si la spor de un kg poti constata blocarea cubului.

Dar eu sunt sceptic cand vine vorba de floarea tarzie.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde lucky5strike » 28 Iul 2012, 17:56

Azi am aflat de la cineva ca toate soiurile cu A de la Pioneer sunt nemodificate genetic.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde paul » 28 Iul 2012, 23:50

lucky5strike scrie:Azi am aflat de la cineva ca toate soiurile cu A de la Pioneer sunt nemodificate genetic.

Astazi la radio sant am aflat ca cei de la Pioneer au platit cate 100 lei/famile de albine , pentru 200 de familii pentru polenizarea unor loturi semincere . Spunea amicul meu ca i-au spus persoanele (3)care au fost cu stupii la polenizare ca doar in cateva zile s-a egalizat cantarul (toti 3 aveau cantare), in rest numai pe minus ... Trageti voi concluziile !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde paul » 28 Iul 2012, 23:55

lucky5strike scrie:
Dar eu sunt sceptic cand vine vorba de floarea tarzie.

Ai dreptate ... eu sunt cu stupii la floare de 3 saptamani . Abia daca au strans pentru ele . As putea sa scot 1-2 rame din cuib sa le extrag . Prin caturi foarte putin stropit . Saptamana viitoare ii mut la padure dar cu seceta asta nu prea vad mare sfaraiala ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ovidiu_p » 04 Aug 2012, 22:25

azi am terminat de extras marea productie la floarea soarelui...linga Focuri, la cca 20 km de Iasi...media 5 kg/familie....familiile mi se par cam slabe fata de anul trecut in perioada asta....a scazut mult albina dupa tei....ma gindesc ce o sa mai faca ele pina intra la iernare
ovidiu_p

Mesajde cristi_vidican » 04 Aug 2012, 22:57

ovidiu_p scrie:azi am terminat de extras marea productie la floarea soarelui...linga Focuri, la cca 20 km de Iasi...media 5 kg/familie....familiile mi se par cam slabe fata de anul trecut in perioada asta....a scazut mult albina dupa tei....ma gindesc ce o sa mai faca ele pina intra la iernare

Daca nu e cules de intretinere, stimuleaza puternic in luna aceasta si poti recupera. Altfel, din contra, va scadea populatia si mai mult. De multe ori stimularea face minuni. Vezi sa nu le blochezi cu sirop, da putin dar regulat
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI