amina scrie:floarea soarelui si la iasi este intarziata,sper sa mearga bine teiul,
paul scrie: nu-i mai sexy sa va indragostiti de un mascul decat de un copac ???
paul scrie:Domnita (nu va cunosc starea civila),mergeti la un magazin cu produse fitosanitare si cereti sa va dea un produs contra ... afidelor (paduchii aia multi pe care i-ati vazut) si stropiti deindata (va spun cei de acolo doza) ! Nu cred c-ar muri nestropit, dar, nici bine nu traieste !![]()
LE ... si daca tot m-am ostenit sa va sfatuiesc, am si eu o ... indiscretie, nu-i mai sexy sa va indragostiti de un mascul decat de un copac ???
Mishu05 scrie:Un pic off-topic in zona colinara ( altitudine 300-400-500m) exista cules de mana la 300-400g/zi. Cantar si la mine si la un vecin cu pavilioane. Albina cuminte dar stuparul calic ( eu adica) ..ii arde de tei si floare nu se multumeste cu o miere de mana de calitate..
Murinhio scrie:Padure mare de tei este la Comana in Giurgiu mai aproape de bucale. Pe langa bucale este o salba de paduri de foioase care au si tei 25-30 %. Si la ce aglomeratie de stupi am vazut acolo toti se mira dc nu da teiul si nu se face miere de tei. Pai acolo e copacul si stupul nu faci decat sa omori albinele . Nu mai merg acolo la 36 mai bine mai merg 50 km si e padure mare
Mishu05 scrie:Floarea in masiv e in coroane la 10-15 sus. Nu stiu cate flori vei gasi la 2-3m inaltime. Florile pentru ceai se culeg cel mai bine din copaci izolati folosind o scara. Ca iti place sau nu tot vei rupe niste crengute ..sa stai sa aduni floare cu floare pe marginea coroanei in caldura asta e o performanta. Toata zona incepand de la centura Bucurestiului si pana pe la 30-40km distanta are multe paduri de tei. Urca-te in masina si uite-te dupa pavilioane/camioane cu stupi. E aglomeratie mare.
On topic: Azi noapte am simtit UN PIC de miros la km 36. Incepe.
paul scrie:Mana mai da ceva ???
I-am mutat si eu noptile trecute la tei,inca n-a inflorit si am vazut ca au frunzele lipicioase. La fel si ceilalti copaci din padure (teiul reprezinta cam 30%) !
Bambucha scrie:paul scrie:Mana mai da ceva ???
I-am mutat si eu noptile trecute la tei,inca n-a inflorit si am vazut ca au frunzele lipicioase. La fel si ceilalti copaci din padure (teiul reprezinta cam 30%) !
Ciuguleala pana intr-un kg, nu este mult dar se aduna... totusi nu facem in fiecare an mana, mai depinde si de padure. Cel putin pana incepe sa pocneasca teiul!
Spor maxim!
Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 12 vizitatori