Prima pagină DIVERSE IN APICULTURA BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI

In aceasta sectiune se poarta discutii despre baza melifera existenta in Romania . Poze si informatii despre plante , arbustii si arbori cu potential melifer.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Tei 2014 & 2015

Mesajde Murinhio » 12 Iun 2015, 22:05

Padure mare de tei este la Comana in Giurgiu mai aproape de bucale. Pe langa bucale este o salba de paduri de foioase care au si tei 25-30 %. Si la ce aglomeratie de stupi am vazut acolo toti se mira dc nu da teiul si nu se face miere de tei. Pai acolo e copacul si stupul nu faci decat sa omori albinele . Nu mai merg acolo la 36 mai bine mai merg 50 km si e padure mare
Murinhio

Mesajde paul » 13 Iun 2015, 09:08

amina scrie:floarea soarelui si la iasi este intarziata,sper sa mearga bine teiul,

A inceput sa infloreasca teiul in zona dumneavoastra ??? Eu am mutat serile trecute la tei si ... nu mirosea nimic !
In schimb, cred ca o sa fie ceva mana ... momentan !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Corina M. » 13 Iun 2015, 11:43

Daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema cu un tei pe care il am la balcon si il iubesc atat de mult, incat cred ca as fi in stare sa ma mut din apartamentul asta daca i s-ar intampla ceva. Este un tei relativ tanar, pana in 15 ani, si care, de vreo doua zile, mi se pare ca s-a ingalbenit serios. Este salbatic, au trecut florile si acum are frunzele patate, aproape arse. Unele crengute subtiri sunt aproape uscate, frunzele au pe dedesubt si multe insecte (paduchei probabil) si mi se pare ca s-a rarit cam mult.

A fost o furtuna uriasa zilele trecute in Bucuresti, o fi din cauza ei? Isi mai revin vreodata frunzele sau ma voi trezi ca se usuca tot pomul? In toamna anului trecut, cei de la primaria sectorului l-au toaletat, i-au taiat niste crengi mai mari, are vreo legatura?

Ce as putea sa ii fac sa isi revina? De vreo saptamana nu ducem lipsa de ploaie in Bucuresti, dar nu in cantitati mari.. O fi exces de apa? Sau sa fie si din cauza soarelui care bate direct pe el de cum rasare si pana la ora 13:00?

Va rog sa ma ajutati sa lamuresc problema. Multumesc anticipat
Corina M.

Mesajde paul » 14 Iun 2015, 00:27

Domnita (nu va cunosc starea civila),mergeti la un magazin cu produse fitosanitare si cereti sa va dea un produs contra ... afidelor (paduchii aia multi pe care i-ati vazut) si stropiti deindata (va spun cei de acolo doza) ! Nu cred c-ar muri nestropit, dar, nici bine nu traieste ! ;)
LE ... si daca tot m-am ostenit sa va sfatuiesc, am si eu o ... indiscretie, nu-i mai sexy sa va indragostiti de un mascul decat de un copac ??? ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde tuturicius » 14 Iun 2015, 01:19

paul scrie: nu-i mai sexy sa va indragostiti de un mascul decat de un copac ??? ;)

Hodoronc! Tronc!!! :|
tuturicius

Mesajde Corina M. » 14 Iun 2015, 11:09

paul scrie:Domnita (nu va cunosc starea civila),mergeti la un magazin cu produse fitosanitare si cereti sa va dea un produs contra ... afidelor (paduchii aia multi pe care i-ati vazut) si stropiti deindata (va spun cei de acolo doza) ! Nu cred c-ar muri nestropit, dar, nici bine nu traieste ! ;)
LE ... si daca tot m-am ostenit sa va sfatuiesc, am si eu o ... indiscretie, nu-i mai sexy sa va indragostiti de un mascul decat de un copac ??? ;)

Multumesc pentru sfat si pentru "osteneala". Puteam sa traiesc si fara "indiscretia" dvs de la final. ;)

O zi buna!
Corina M.

Mesajde bobinuta » 14 Iun 2015, 11:39

Buna ziua,

Am gasit forumul acesta cautand mai multe informatii pe net.
Nu ma pricep la stuparit, dar as dori sa va intreb pe cei care va ocupati de asta, daca imi puteti recomanda cateva zone in jurul Bucurestiului unde as putea eventual ajunge cu masina si sa culeg 2-3 sacose de flori de tei. Sa nu zambiti, vreau sa imi pun tei la uscat, pentru ceai.
In fiecare zi, in drum spre serviciu, merg pe cheiul Dambovitei, si vad tot timpul tiganci catarate in teii de pe margine, jupuindu-i de flori in mod samavolnic (crengi rupte, etc.). Nu as lua flori de tei de la ele nici picat cu ceara, prefer sa cheltuiesc niste bani pe benzina si sa-mi culeg singur, eventual sa ia o gura de aer curat si familia.

Ce spuneti? Ma puteti ajuta?

Cu multumiri,
Bobinuta
bobinuta

Mesajde Mishu05 » 14 Iun 2015, 12:52

Floarea in masiv e in coroane la 10-15 sus. Nu stiu cate flori vei gasi la 2-3m inaltime. Florile pentru ceai se culeg cel mai bine din copaci izolati folosind o scara. Ca iti place sau nu tot vei rupe niste crengute ..sa stai sa aduni floare cu floare pe marginea coroanei in caldura asta e o performanta. Toata zona incepand de la centura Bucurestiului si pana pe la 30-40km distanta are multe paduri de tei. Urca-te in masina si uite-te dupa pavilioane/camioane cu stupi. E aglomeratie mare.
On topic: Azi noapte am simtit UN PIC de miros la km 36. Incepe.
Mishu05

Mesajde paul » 14 Iun 2015, 13:00

Mishu05 scrie:Un pic off-topic in zona colinara ( altitudine 300-400-500m) exista cules de mana la 300-400g/zi. Cantar si la mine si la un vecin cu pavilioane. Albina cuminte dar stuparul calic ( eu adica) ..ii arde de tei si floare nu se multumeste cu o miere de mana de calitate..

Mana mai da ceva ???
I-am mutat si eu noptile trecute la tei,inca n-a inflorit si am vazut ca au frunzele lipicioase. La fel si ceilalti copaci din padure (teiul reprezinta cam 30%) !
paul

Mesajde Ioan Guist » 14 Iun 2015, 13:38

Murinhio scrie:Padure mare de tei este la Comana in Giurgiu mai aproape de bucale. Pe langa bucale este o salba de paduri de foioase care au si tei 25-30 %. Si la ce aglomeratie de stupi am vazut acolo toti se mira dc nu da teiul si nu se face miere de tei. Pai acolo e copacul si stupul nu faci decat sa omori albinele . Nu mai merg acolo la 36 mai bine mai merg 50 km si e padure mare

Am fost 10 ani la Comana.
La cimitir, in pepiniera, pe marginea drumului, in padure peste santuri cu IFA 4x4.Catre Vlad Tepes, catre calugareni, peste tot
Todeuna am avut probleme cu localnici, cu padurarii, cu seful padurarilor cu primarul si cu vacarul de la ciurda.Nu am amintiri...placute din zona.Parca toata politica die acolo este impotriva apicultorului.Dijme, cadouri, povesti si telefoane din primavara, miere, roiuri,cafele, ceaune, si tot asa in fiecare vara.
Cules, cand a dat teiul am facut stupii plumb.
De cand cu sondromelele mari si lungi, ne este efectiv imposibil sa intoarcem undeva acolo.Daca am intors camioanele, putem descarca oriunde aproape.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 14 Iun 2015, 13:39

Mishu05 scrie:Floarea in masiv e in coroane la 10-15 sus. Nu stiu cate flori vei gasi la 2-3m inaltime. Florile pentru ceai se culeg cel mai bine din copaci izolati folosind o scara. Ca iti place sau nu tot vei rupe niste crengute ..sa stai sa aduni floare cu floare pe marginea coroanei in caldura asta e o performanta. Toata zona incepand de la centura Bucurestiului si pana pe la 30-40km distanta are multe paduri de tei. Urca-te in masina si uite-te dupa pavilioane/camioane cu stupi. E aglomeratie mare.
On topic: Azi noapte am simtit UN PIC de miros la km 36. Incepe.

Te urmaresc.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde 7Rame » 14 Iun 2015, 14:34

Miros....CANTAR!!! :D
SI la noi cica mioase, dar in asa fel incat te ia toti...nerviii!!! ca e tot pe minus cantarul.
Albina poate trai si fara noi. Noi fara ea...nu!!
7Rame

Mesajde g2gg » 14 Iun 2015, 17:03

Salutare,

Am citit pe internet ca in judetul Iasi este o puternica zona de meliferta pentru tei si am plecat in zona Voinesti, Slobozia insa nu am gasit padure de tei si m am intors acasa.
As vrea sa mai incerc odata o zona din judetul Iasi insa nu stiu nici o padure de tei.
Stie cineva vreo locatie din judestul Iasi cu padure de tei?
g2gg

Mesajde manu8388 » 14 Iun 2015, 17:26

in padure la voinesti este tei. mergi repede in recunoastere ca incepe in 2 3 zile
manu8388

Mesajde Bambucha » 14 Iun 2015, 21:54

paul scrie:Mana mai da ceva ???
I-am mutat si eu noptile trecute la tei,inca n-a inflorit si am vazut ca au frunzele lipicioase. La fel si ceilalti copaci din padure (teiul reprezinta cam 30%) !

Ciuguleala pana intr-un kg, nu este mult dar se aduna... totusi nu facem in fiecare an mana, mai depinde si de padure. Cel putin pana incepe sa pocneasca teiul!
Spor maxim!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde redoo » 14 Iun 2015, 22:36

Bambucha scrie:
paul scrie:Mana mai da ceva ???

Ciuguleala pana intr-un kg, nu este mult dar se aduna... totusi nu facem in fiecare an mana, mai depinde si de padure. Cel putin pana incepe sa pocneasca teiul!
Spor maxim!

La mine a plouat si nu mai intra mana.
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

AnteriorUrmătorul

Înapoi la BAZA MELIFERA - PLANTE , ARBUSTI , ARBORI