proapis13 scrie:Cine a fost acolo macar o data in viata nu o poate uita niciodata
Copil fiind am avut ocazia sa intru intr-un atelier al unui turc din Severin
nu o sa uit vreodata aroma aia de halvita impachetata in foite ca cele de napolitana si de rahatcu nuca si cu cacao
Sa va mai povestesc despre smochine si visine turcesti trase prinzahar - confiate cum le zicem astazi,mere trase prin zahar ars si cocosei din zahar ars
Bomboane pe bat,vestitele ,,Kojak'' ,inghetata cu tot felul de arome si nu in ultimul rind braga....
Mai tirziu cind am inteles gustul cafelei facuta la ibric de cupru in nisipmergeam o data pe saptamina la cafeneaua Ada Kaleh
Tot acolo am baut cea mai buna citronada de lamaie cu miere si menta...
Alte vremuri - alti oameni
salve

Mersi prietene , mersi pentru aportul adus ..... exact cum aveam nevoie , exact cand aveam nevoie !
.....................................................
Tot ce spui ..... da-le-n PLM ! N-au nicio valoare la comunisti . Comunisti inculti , cu 3 - 4 clase , facuti arhitecti sau sefi de santiere doar in urma abnegatiei lor demente pentru partid ! Comunisti total lipsiti de valori , de capacitatea de-a aprecia INCOMENSURABILA valoare "de patrimoniu" - daca vrei .... - a insulei Ada Kaleh ...
Un adevarat arhitect ( iar la anii aia HidroConstructia deborda de ingineri si arhitecti capabili , oameni cu valori innascute ) ar fi putut amplasa PdF intr-un loc in care sa nu afecteze insula . Si-ntr-un fel - constructiv vorbind - incat sa poata permite prin ecluze special prevazute urcarea sturionilor catre locurile de depunere .....
Sa ma fut in ele de Porti de Fier , sunt la fel de imbecil gandite si de tot rahatul ca tot ce-a zamislit comunismul asta nenorocit !!!
...........................................
Voi realizati ce potential turistic ar fi avut Ada Kaleh de-a lungul timpului ? .... de exemplu ... Cate "pasagere" austriece sau nemtesti ar fi acostat sa guste ( recte sa cheltuie ) din cel mai de soi serbet , rahat , dulceata europeana ?