Prima pagină TARGURI APICOLE SI INTALNIRI INTALNIRI APICULTORI - CALATORII

Intalniri apicultori, comentarii despre targuri, calatorii .In aceasta sectiune se pot introduce si poze sau filmulete etc.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Dunarea de-a lungul Europei

Mesajde proapis13 » 28 Sep 2013, 19:54

Cine a fost acolo macar o data in viata nu o poate uita niciodata
Copil fiind am avut ocazia sa intru intr-un atelier al unui turc din Severin
nu o sa uit vreodata aroma aia de halvita impachetata in foite ca cele de napolitana si de rahatcu nuca si cu cacao
Sa va mai povestesc despre smochine si visine turcesti trase prinzahar - confiate cum le zicem astazi,mere trase prin zahar ars si cocosei din zahar ars
Bomboane pe bat,vestitele ,,Kojak'' ,inghetata cu tot felul de arome si nu in ultimul rind braga....
Mai tirziu cind am inteles gustul cafelei facuta la ibric de cupru in nisipmergeam o data pe saptamina la cafeneaua Ada Kaleh
Tot acolo am baut cea mai buna citronada de lamaie cu miere si menta...
Alte vremuri - alti oameni :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde csaa » 28 Sep 2013, 20:00

Inventezi. Americani care dinamiteaza baraje pentru ca nu urca somonii??????? De barajul Hoover si problemele pe care le-a produs stii ceva? L-a dinamitat careva sau tot la granita dintre Arizona si Nevada este? Frate sunt solutii tehnice muuuult mai bune si clar mai putin costisitoare decat asta.
Faci afirmatii uimitoare fara sa ma cunosti "da amenzi, mai curenteaza niste sturioni". Ouau!!!!!! Poate o sa ajungi sa ma cunosti personal si o sa vezi ca lucrurile nu stau deloc asa. Poate.
As putea sa-ti contrazic afirmatiile una cate una dar ma grabesc sa ma duc la servici, pe Dunare. Pe Dunare unde am crescut si pe care o respect, dar nu o venerez.
Ai preluat un articol si l-ai postat aici, dar ai fost la Orsova sa vorbesti cu oamenii de acolo despre Ada-Kaleh? Ai vorbit macar cu un urmas al celor care au locuit acolo?
csaa

Mesajde modigliani » 28 Sep 2013, 20:08

proapis13 scrie:Cine a fost acolo macar o data in viata nu o poate uita niciodata
Copil fiind am avut ocazia sa intru intr-un atelier al unui turc din Severin
nu o sa uit vreodata aroma aia de halvita impachetata in foite ca cele de napolitana si de rahatcu nuca si cu cacao
Sa va mai povestesc despre smochine si visine turcesti trase prinzahar - confiate cum le zicem astazi,mere trase prin zahar ars si cocosei din zahar ars
Bomboane pe bat,vestitele ,,Kojak'' ,inghetata cu tot felul de arome si nu in ultimul rind braga....
Mai tirziu cind am inteles gustul cafelei facuta la ibric de cupru in nisipmergeam o data pe saptamina la cafeneaua Ada Kaleh
Tot acolo am baut cea mai buna citronada de lamaie cu miere si menta...
Alte vremuri - alti oameni :!:

Mersi prietene , mersi pentru aportul adus ..... exact cum aveam nevoie , exact cand aveam nevoie !

.....................................................

Tot ce spui ..... da-le-n PLM ! N-au nicio valoare la comunisti . Comunisti inculti , cu 3 - 4 clase , facuti arhitecti sau sefi de santiere doar in urma abnegatiei lor demente pentru partid ! Comunisti total lipsiti de valori , de capacitatea de-a aprecia INCOMENSURABILA valoare "de patrimoniu" - daca vrei .... - a insulei Ada Kaleh ...

Un adevarat arhitect ( iar la anii aia HidroConstructia deborda de ingineri si arhitecti capabili , oameni cu valori innascute ) ar fi putut amplasa PdF intr-un loc in care sa nu afecteze insula . Si-ntr-un fel - constructiv vorbind - incat sa poata permite prin ecluze special prevazute urcarea sturionilor catre locurile de depunere .....

Sa ma fut in ele de Porti de Fier , sunt la fel de imbecil gandite si de tot rahatul ca tot ce-a zamislit comunismul asta nenorocit !!!

...........................................

Voi realizati ce potential turistic ar fi avut Ada Kaleh de-a lungul timpului ? .... de exemplu ... Cate "pasagere" austriece sau nemtesti ar fi acostat sa guste ( recte sa cheltuie ) din cel mai de soi serbet , rahat , dulceata europeana ?
modigliani

Mesajde modigliani » 28 Sep 2013, 20:10

csaa scrie:Inventezi.

Bine .

csaa scrie: Poate o sa ajungi sa ma cunosti personal

Voiam . ..... Mi-a "trecut" .
modigliani

Mesajde modigliani » 28 Sep 2013, 20:38

proapis13 scrie:Cine a fost acolo macar o data in viata nu o poate uita niciodata

Dunarene , ia ceva frumos ( de-al dracu' nu-l pun la "filme grele" ! ) : http://documentare.digitalarena.ro/pe-d ... agra-2000/

Si ia aminte la vioara din coloana sonora ...... Pe mine ma "topeste" ..... ;)
modigliani

Mesajde Badea Alin » 28 Sep 2013, 22:15

csaa scrie: Ai vorbit macar cu un urmas al celor care au locuit acolo?

eu am vorbit. Săracul „copil” a rămas cu traume despre distrugerea locului copilăriei lui. Nu vrea să mai revină niciodată în zonă. Locuiește în capitală.
Unde ești nea`Gică, să ne lămurești ...
Badea Alin

Mesajde modigliani » 29 Sep 2013, 07:58

csaa scrie: ai fost la Orsova sa vorbesti cu oamenii de acolo despre Ada-Kaleh? Ai vorbit macar cu un urmas al celor care au locuit acolo?

Mnooooaa ! Deloc !

Nici n-am dormit la Pensiunea Doina din Eselnita ...
Nici nu mi-am luat primul motor de barca din Orsova ... ( avand ca sursa exact PF , care-l confiscase cu ani in urma de la traficanti )
Nici n-am prins salau la siruri ...
Nici nu am cunoscut vreodata vreun "cazanean" ... Si nici n-am vorbit cu vre-unul despre Ada Kaleh .
Nici nu stiu unde-i statuia lui Decebal in Cazane , si nici n-am poze cu aceasta ...
Nici viaductele alea de pe drumul catre-ncolo nu le stiu ... Si nici ca urmand drumul catre Caransebes gasesti manastirea Piatra Scrisa .
Nici .....

Da' de fapt ce stiu eu despre Cazanele Dunarii si despre locuitorii zonei ? Habar n-am .... Scriu si io despre Dunare .... asa , sa ma aflu-n treaba . Inventez , ca sa te parafrazez ....
modigliani

Mesajde csaa » 29 Sep 2013, 08:54

Interesant. Ai prins salău la siruri!? Asta e pescuit sportiv? Ma bucur că ai fotografii cu locurile alea, ai o dovadă ca barem ai trecut pe acolo. Am vorbit si eu cu turci care au plecat de mici din Ada-kaleh. Durerea e la fel de mare ca a oricarui om forțat să se mute, dar, spre deosebire de voi, el recunoștea importanta PF 1 si 2. Altcineva care traieste pe malul Dunării poate să spună ce maaaaaaare beneficiu au adus lucrările astea. Voi care veniti doar cand e vremea buna de pescuit nu vedeti decât o parte. Mai mult rau a facut faunei imensa poluare de pe Dâmbovița si Arges. Pe asta nu o spunem ca e mai romantic sa vorbim despre minarete mutate decât despre c*cat si reziduuri. Ne dăm ecologiști dar folosim bărci cu motor in rezervația naturala si pescuim folosind metode interzise. Mai multe am să spun alta data, acum ma duc să ma întâlnesc cu alți dezrădăcinați, dar care nu au beneficiat de case date de stat ci de tabere de refugiati. La ăstia ss vedeti drame.
Hai ca ne-am încins. O duminică plăcută sa aveti cu toții!
csaa

Mesajde proapis13 » 29 Sep 2013, 16:25

Va invit pe toti sa accesati site-ul - Drobeta Turnu Severin de altădată
https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q= ... ppSnqzzS2w
O sa gasitii fotografii vechi cu insula Ada Kale
Acolo o sa gasiti si ultimul film facut de catre statul roman inainte de demolarea caselor si stramutarea populatiei
https://www.facebook.com/photo.php?v=331654093631294
Pe mine unil m-a misca de fiecare data filmul asta si gasesc imagini noi pe care nu le-am vazut inainte
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde modigliani » 29 Sep 2013, 20:01

csaa scrie:Hai ca ne-am încins!

Ne putem vedea in continuare de topicul asta fara sa carcotesti zeflemitor si "superior" ?
Chiar s-a vrut a fi un topic frumos . Relaxant , inedit - pentru majoritatea apicultorilor - , in deplinul sens al cuvantului ... un topic nevinovat de "Cafenea" .

Iti repet : mai ai de carcotit despre Dunare ( si-n mod special in urma mea ) ? Nu te tine nimeni sa deschizi un topic in care sa faci ca toti dracii ! P-asta lasa-mi-l in pace ! Ia si deschide-ti un topic in care sa elogiezi maretele realizari ale comunismului . Printre acestea subliniaza colosala importanta a PdF .
modigliani

Mesajde csaa » 29 Sep 2013, 22:09

Eeeeee! Se pare ca te-ai incins tu. Nu chicotesc, o spun cu toata sinceritatea.
Si ai sa fi surprins, dar nu vreau sa fac ca toti dracii, nici sa scriu prescurtari de genul PL, PLM, WTF, etc. Vreau (speram) sa avem o discutie bazata pe argumente, argumente de bun simt, fara sa incercam sa jignim interlocutorul sau interlocutorii.
Daca parerea mea difera de a ta nu inseamna ca te cataloghez automat ca fiind exaltat, drogat, lipsit de bun simt, las care se ascunde dupa tastele PC-ului, mincinos, etc. Nu! Eu consider ca acete forumuri sunt pentru discutii civilizate si pentru a ne impartasi experientele.
In ceea ce priveste fluviul asta am ce imprtasi. L-am vazut aproape de la izvoare pana la varsare (Sulina si Gura Portitei), l-am simtit si vara si iarna, si primavara si toamna, mi s-au inecat prieteni si cunoscuti in el, in el am invatat sa inot, a fost o vreme cand stiam malul de la Greaca la Spantov mai bine decat apartamentul meu. Acum ii multumesc lui Dumnezeu ca l-a pus aici intre noi si bulgari si ma scuteste de o gramada de batai de cap. Pe scurt imi place dar nu il sacralizez.
Am multe sa iti spun, dar ti le voi spune personal cand ne vom intalni. Caci ne vom intalni, fi sigur, si atunci poate imi vei povesti cum ati baut voi bere pe bordura, in centrul Bucurestiului, in fata unui agent de politie.
Poate ne-om vedea chiar pe Lungu in prepeleac.
Pana atunci iti urez sa ai o toamna frumoasa!
csaa

Mesajde proapis13 » 05 Oct 2013, 22:01

Golful Orsova
Fişiere ataşate
1383162_10151746732777266_831372393_n (Copy).jpg
proapis13

Mesajde State » 16 Oct 2013, 11:42

Una dintre putinele fotografii aeriene ale insulei :

Imagine
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde proapis13 » 16 Oct 2013, 15:57

De unde o ai ca eu nu am putut sa o salvez;era pe un site nemtesc despre WW2
Tot acolo mai e si una cu primul ,,bombardament'' cu balize de semnalizare cu ó zi inainte de a ataca americanii Severinul
proapis13

Mesajde State » 16 Oct 2013, 16:27

Sunt inscris intr-un grup despre ww1 si ww2. Sunt ahtiat dupa tot ce inseamna Romania in razboaie. Acolo gasesc multe imagini destul de interesante. Este adevarat ca nu pot fi copiate , insa sunt si exceptii. :) Din intamplare am gasit-o pe aceasta si am crezut ca poate fi interesanta si pentru voi. 8-)

PS: marti seara sunt la tine ! :D
Chiar daca va trăi printre găini,o privighetoare nu va cotcodăci niciodată.
State

Mesajde modigliani » 30 Oct 2013, 07:59

Gata nene , imi tin barca in parcare , in spatele blocului ! :lol: :lol: :lol:

http://www.capital.ro/detalii-articole/ ... 88108.html

...........................................................................

proapis13 scrie:De unde o ai ca eu nu am putut sa o salvez;era pe un site nemtesc despre WW2

Sunt multe fotografii pe net ce nu permit optiunea "Save picture" sau Save as" . Marea majoritate sunt pe site-uri protejate . Evident , odata protejate cam iese "tam-tam" daca te incapatanezi sa le salvezi .

Insa cea mai facila metoda de-a salva o asemenea fotografie este banalul ..... "Print screen" , unde salvezi exact ce ai pe desktop ! :D
modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la INTALNIRI APICULTORI - CALATORII