Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Religii...pe gaura cheii. Netul e mare...

Mesajde paul » 16 Feb 2015, 19:05

Pitare, ca sa parafrazez un coleg de-al nostru ... pareai om serios ! :(
Ce-ai postat tu acolo sunt niste porcarii care circula pe net si care tin cu tot dinadinsul sa compromita si Ortodoxia si Catolicismul. Ghicesti tu cine oare ar avea asemenea interese ??? ;)
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde petru71 » 16 Feb 2015, 20:30

paul scrie:Pitare, ca sa parafrazez un coleg de-al nostru ... pareai om serios ! :(
Ce-ai postat tu acolo sunt niste porcarii care circula pe net si care tin cu tot dinadinsul sa compromita si Ortodoxia si Catolicismul. Ghicesti tu cine oare ar avea asemenea interese ??? ;)

Paul,
daca te-am ofensat, te rog sa ma ierti !
Chiar n-am vrut sa supar pe nimeni.
Da' a naibii treaba, o parte din povestea citata de mine chiar am trait-o.
La propriu.

Povestea integrala este, ce-i drept, exagerata.
Dar asta nu schimba realitatea de zi cu zi.
Povestea se regaseste in viata noastra reala, chiar daca nu la acest mod exagerat.
Ti-as putea povesti despre popi, de care, atunci cand imi amintesc, mi se face greata.
Ti-as putea spune despre altii (putini !!!) care m-au facut sa plang.
Cei ADEVARATI sunt putini.
Cei lacomi, ipocriti si coplesiti de interese sunt majoritatea...asa hirotonisiti cum sunt.

Cat despre mine, am parerea mea despre BOR, pe care nu mi-o poate schimba nimeni.
Si nu este deloc o parere buna. Din pacate... :cry:

Puii mei de treaba !!!

P.S. Eu vorbesc cu Doamne Doamne in felul meu.
petru71

Mesajde Mircea_63 » 16 Feb 2015, 20:57

Paul, recomand ca lectura Numele trandafirului. Filonul principal... rasul. Cred ca si Doamne-Doamne se uita la noi si rade.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde bio » 16 Feb 2015, 21:29

paul scrie:.....
Ce-ai postat tu acolo sunt niste porcarii care circula pe net si care tin cu tot dinadinsul sa compromita si Ortodoxia ..... ;)

Biserica ortodoxa aici in Romania se compromite singura .

La fiecare colt de strada.....in fiecare parc..... peste tot ne-am umplut de biserici .

Romania anului 2015 ...http://www.b1.ro/stiri/eveniment/romania-lasata-in-plata-domnului-18-300-de-biserici-4-700-de-scoli-si-425-de-spitale-102675.html
bio

Mesajde petru71 » 16 Feb 2015, 21:51

Mircea_63 scrie:Paul, recomand ca lectura Numele trandafirului. Filonul principal... rasul. Cred ca si Doamne-Doamne se uita la noi si rade.

:lol:

Mircea,
buna recomandare.
Cartea a fost mai buna ca filmul !
Sean Connery a fost beton, da' e greu sa joci un personaj imaginat de Umberto Eco.
petru71

Mesajde petru71 » 18 Feb 2015, 01:53

Cu o zi inaintea nuntii, mirele il abordeaza discret pe preotul care urma sa oficieze slujba:
- Uite, parinte, hai sa ne intelegem. Iti dau 100 de lei daca schimbi putin juramintele. As aprecia foarte mult daca atunci cand ajungi la partea aia in care trebuie sa jur ca o sa o iubesc, respect si ca o sa ii fiu devotat pentru tot restul vietii, nu o mai zici. Treci si dumneata peste.
Mirele ii paseaza preotului banii si pleaca bucuros ca a rezolvat o problema.
In ziua nuntii, cand vine momentul pentru juramantul mirelui, preotul se uita in ochii barbatului si spune:
- Juri sa te tarasti la picioarele ei, sa ii asculti fiecare porunca si fiecare dorinta, sa ii servesti micul dejun in pat in fiecare dimineata de acum inainte si pana cand moartea va va desparti, si juri in fata Domnului si in fata sotiei tale ca nu te vei uita niciodata la alta femeie, atat cat veti fi in viata?
Tanarul mire se albeste la fata, inghite greu, se uita in jur si zice cam fara voce:
- Da.
Apoi se apleaca spre preot si ii spune printre dinti:
- Am crezut ca avem o intelegere!
Preotul ii pune bancnota de 100 de lei inapoi in mana si ii sopteste:
- Aveam, dar ea mi-a facut o oferta mai buna.

Scuze pentru off topic...
Sa dormiti repede si bine!
petru71

Mesajde Donbazil » 27 Feb 2015, 23:23

Sal'tare!

Atenţie! Preoţii nu cresc în copaci! Nu faci pepiniera de preoţi în mediu cât mai steril, pui numai ce e bun şi când se coc, culegi preoţii şi îi distribuii în parohii. Preoţii cresc în familii de oameni. Se nasc, sunt educaţi aşa cum îi educă mama, școala, etc. Deci preoţii, până la urmă, sunt şi ceea ce este societatea. Ea dă preoţii. Aşa cum e societatea, aşa sunt şi preoţii. Ai un procent de oameni buni, alţii mai puţin buni, alţii mai răi? Atunci din acelaşi procentaj sunt şi preoţii. Societatea dacă avea oameni mai duhovniceşti în alte epoci şi decenii, aşa erau şi preoţii. Acum, defapt, cum îi vedem pe ei, aşa suntem noi, sunt tot ai noştri, sunt dintre noi. Nu au coborât din cer, nu au crescut din copaci.

http://ortodoxiatinerilor.ro/biserica-o ... -in-copaci
Donbazil

Mesajde Ioan Guist » 27 Feb 2015, 23:40

Donbazil scrie:Sal'tare!

Atenţie! Preoţii nu cresc în copaci! Nu faci pepiniera de preoţi în mediu cât mai steril, pui numai ce e bun şi când se coc, culegi preoţii şi îi distribuii în parohii. Preoţii cresc în familii de oameni. Se nasc, sunt educaţi aşa cum îi educă mama, școala, etc. Deci preoţii, până la urmă, sunt şi ceea ce este societatea. Ea dă preoţii. Aşa cum e societatea, aşa sunt şi preoţii. Ai un procent de oameni buni, alţii mai puţin buni, alţii mai răi? Atunci din acelaşi procentaj sunt şi preoţii. Societatea dacă avea oameni mai duhovniceşti în alte epoci şi decenii, aşa erau şi preoţii. Acum, defapt, cum îi vedem pe ei, aşa suntem noi, sunt tot ai noştri, sunt dintre noi. Nu au coborât din cer, nu au crescut din copaci.

http://ortodoxiatinerilor.ro/biserica-o ... -in-copaci

Indraznesc putin si eu aici.
Domnule Donbasil.Aveti dreptate cand cand afirmati cele de mai sus.
Eu zic doar atat .Ca cei ce se scolesc pentru a devenii preoti, nu au decat doua sanse.
1 Sa devina preot 100 % si atunci mergem direct la ei cu totii.
2 Sa devina un mincinos. !100 % si sa-i ocolim cat putem

Cum Preot, adica puntea de legatura intre om si Divinitate nu poate fi cu pata sau ...imperfect, rezulta ca nu prea sunt sanse sa gasim un preot "pur sange".
Ramane sa mergem cu sufletul deschis la "Marele Preot " adica la Domnul Isus Hristos, singurul Preot capabil sa refaca legatura intre om si Dumnezeu.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde paul » 28 Feb 2015, 08:38

Ioan Guist scrie:

Cum Preot, adica puntea de legatura intre om si Divinitate nu poate fi cu pata sau ...imperfect, rezulta ca nu prea sunt sanse sa gasim un preot "pur sange".
Ramane sa mergem cu sufletul deschis la "Marele Preot " adica la Domnul Isus Hristos, singurul Preot capabil sa refaca legatura intre om si Dumnezeu.

Mda ... SOLA CHRISTUS, sau SOLUS CHRISTUS !
Un punct de vedere neoprotestant fara sustinere nici macar in ... SOLA SCRIPTURA (atat de drag ... neoprotestantilor)! ;)
Indiferent de ce-ar spune unii sau altii, indiferent de cat de penali ar fi preotii, PREOTIA A FOST INTEMEIATA DE INSUSI DUMNEZEU ( Melchisedec primul preot) iar prin Iisus Hristos preotia devine impreuna lucratoare cu Dumnezeu in ... mantuirea lumii ( cele ce veti ierta pe pamant iertate vor fi si in ceruri ...)!
Nu va amagiti ! Nu exista mantuire in afara Bisericii si fara mijlocirea ... preotilor, asa cum sunt ei ! Insusi Hristos intreaba ... cine esti tu sa judeci pe sluga Stapanului ? Pe sluga o va judeaca ... Stapanul ! ;)
LE ... puntea poate fi patata. Drept este Dumnezeu s-o curete pe dansa !
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Ioan Guist » 28 Feb 2015, 22:00

paul scrie:
Ioan Guist scrie:

Nu va amagiti ! Nu exista mantuire in afara Bisericii !

Mda...care biserica sa fie?? A ta ? A mea? a lui ? sau a Lui ?
Pui carul inaintea cailor . Intai exista mantuire si abia apoi ia viata Biserica. adica Mireasa.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde petru71 » 28 Feb 2015, 22:33

Oameni buni, va rog sa ma credeti ca nu vreau sa supar pe nimeni.
O sa-mi permit doar sa exprim o simpla opinie personala pe aceasta tema...
Toate religiile existente pe fata pamantului sunt simple centre de putere, construite pe venituri financiare de proportii, pe care noi, oamenii simpli, chiar nu le putem cuantifica. Stim doar, intuitiv, ca-s o gramada de bani adunati de la toti cei care, vor sau nu vor, cred sau nu cred, sunt mai mult sau mai putin disperati, cotizeaza din diverse motive (nu dezvolt, pentru ca le cam stim cu totii).
Inchizitia, printre multe alte abordari gresite in numele Lui, a ramas in umbra istoriei, Astazi mijloacele sunt cu mult mai subtile.
Unde-ar ajunge BOR sau oricare alta entitate religioasa daca brusc, toti enoriasii ar decide sa nu mai cotizeze pentru 10 ani ?
Facem pariu ca am avea OUG-uri pe banda rulanta pentru consolidarea veniturilor bisericii ? Cu accente grele si evident reprobabile in perioadele electorale ?
Religiile sunt utilizate pentru manevrarea maselor.
Astazi, religia se foloseste de politic si politicul se foloseste de religie. La greu !!!
Religiile sunt utilizate pentru ca inca mai merge povestea cu bau-bau.
Religiile mai exista pentru ca oamenii n-au priceput inca un lucru simplu:

Daca eu cred in Dumnezeu, fac ce simt ca trebuie sa fac.
Ma rog Lui. Fara intermediari.
Intermediarii (popii) sunt de cele mai multe ori mai varza ca noi, cei necredinciosi.
Din pacate...

Pitar
petru71

Mesajde Donbazil » 01 Mar 2015, 00:38

Sal'tare!

Frate Ioane, nu eu afirm, cele reproduse nu sunt scrise de mine. Am dat link-ul si sursa poate - si dupa parerea mea ar trebui sa fie - citita, pentru ca cititorul sa-si faca o parere cat mai pertinenta, pentru ca a contrazice, doar de dragul contrazicerii mie mi se pare aiurea.....
Eu am citit textul, mi-a placut si l-am pus la subiectul de pe forum. Alta contributie n-am.... :idea:

Sal'tare!
Donbazil

Mesajde akmm » 02 Mar 2015, 14:17

petru71 scrie:......
O sa-mi permit doar sa exprim o simpla opinie personala pe aceasta tema...
Toate religiile existente pe fata pamantului sunt simple centre de putere,
Astazi, religia se foloseste de politic si politicul se foloseste de religie. La greu !!!
Religiile sunt utilizate pentru ca inca mai merge povestea cu bau-bau.
.......

Numai daca te gandesti de unde au plecat.Cati crestini au fost tocati efectiv de Imparatii romani impreuna cu familiile lor.Si de ce? Din cauza ca omul acelor timpuri nu a priceput chemarea cea de dincolo de Lume.
Sa gandesti la fel ca aceia, dupa 2 000 de ani, chiar ca a murit degeaba Iisus.Pacat ca nu mai puem scula mortii din somn.Nu putem muta muntii prin credinta sau inmulti painea.Creierul nu mai serveste la nimic.Am ramas tot la : daca nu vad nu cred.
Toate ratacirile noastre sunt din prea multa credinta inchipuita in Dumnezeu.Fiecare prostul satului are legatura directa cu Dumnezeu.Uitam ca fara cei din jurul nostru am fi ramas lupi de ne nasteam cu lupii, maimute de ne nasteam cu maimute sau fara de Dumnezeu daca ne nasteam printre atei.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde petru71 » 02 Mar 2015, 15:42

akmm scrie:Numai daca te gandesti de unde au plecat.Cati crestini au fost tocati efectiv de Imparatii romani impreuna cu familiile lor.Si de ce? Din cauza ca omul acelor timpuri nu a priceput chemarea cea de dincolo de Lume.
Sa gandesti la fel ca aceia, dupa 2 000 de ani, chiar ca a murit degeaba Iisus.Pacat ca nu mai puem scula mortii din somn.Nu putem muta muntii prin credinta sau inmulti painea.Creierul nu mai serveste la nimic.Am ramas tot la : daca nu vad nu cred.
Toate ratacirile noastre sunt din prea multa credinta inchipuita in Dumnezeu.Fiecare prostul satului are legatura directa cu Dumnezeu.Uitam ca fara cei din jurul nostru am fi ramas lupi de ne nasteam cu lupii, maimute de ne nasteam cu maimute sau fara de Dumnezeu daca ne nasteam printre atei.

Stimate domn, mi-am permis aroganta sa exprim o simpla opinie personala.
Regret sincer ca v-am ofensat. N-ar fi trebuit sa se intample asa.
Tin sa va multumesc in mod deosebit pentru opiniile dvs., exprimate in cel mai pur spirit crestin (prostul satului, mamifere, atei, etc.).

P.S. Suntem in 2015. Gandesc adaptat anilor in care traiesc. Acum 2000 de ani era o alta lume. Noi suntem aici astazi, nu acum 2000 de ani.
Tot astazi, ca si atunci, biserica te mulge pe fata. Cu tupeu.
Nu cred ca Iisus si-a imaginat vreodata biserici fara numar, finisate impecabil, in timp ce oamenii mor pe capete in spitale pline de mizerie si deznadejde.
Atitudinea diferita de astazi este data doar de capacitatea superioara a semenilor nostri de a pricepe ceea ce li se intampla.
Postarea mea ar fi trebuit sa va convinga ca vad si simt o diferenta majora intre a crede cu adevarat si a cotiza fortat de morala societatii unei adunaturi de ipocriti (in marea lor majoritate).
Ar fi trebuit sa va sugereze (subliminal), ca daca eu as avea banii bisericii, colectati asa cum stim cu totii, as construi in locul bisericilor spitale pentru nefericitii acestei tari.
Nu-i nimic, amaratii aia sa moara de frig si de lipsa medicamentelor in continuare. E tot mai bine si mai crestineste.
Noi construim ditamai Catedrala. Cu siguranta, cand va fi gata, va fi mai cald in spitale.

Creierul chiar nu serveste la nimic - daca discutam de o evolutie spirituala autentica.
O sa ma rog in continuare, asa cum simt eu.
Din pacate, credinta in El e una, iar biserica de astazi este altceva.
Promit sa nu mai deranjez.

Prostul satului,
Pitar
petru71

Mesajde nicus » 02 Mar 2015, 16:20

Eu nu.

Iar la o scurta privire pe subiect :) zic asa:
Avem banii la comun (bugetul statului) avem ministerele sanatatii, transporturilor,.. avem UE ce da (sau ia) banu, avem biserica.
De ce ar trebui ca biserica sa faca autostrazi si implicit spitale ?

Ca trebuie sa dispara, ca nu ne plac formele si numarul bisericilor, ca popii este.., asta e discutie ce nu se va termina , ever. Nu ma bag. ( deocamdata :D )

Sunt lucruri ce de multe ori vrei sa le .. SIMTI:
- sa simti un om, natura, desfasurarea unei situatii... Si odata cu trecerea timpului vedem ca nu suntem capabili sau ne am inselat.
De asta zic, sa vorbim despre Dumezeu si despre biserica mai cu .. simtire. ;)
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde nicus » 02 Mar 2015, 16:34

si care ne ar fi prioritatile ? soseaua, pastila sau ..pastila eterna? :D

Cred ca am inteles punctul de vedere al lui Pitar si ghitacusman, sunt de acord ca se petrec destule chestii ... "necurate" nici nu i greu .. de observat.
Lipsa spitalelor si a soselelor se datoreaza 100% clasei politice.
(servitori noua si la UE).
Prezenta bisericilor in numar asa de mare, se datoreaza poporul roman.
(deci vina este tot a clasei conducatoare care citez "este foarte simplu să donezi bani pentru construcţia de biserici, dar extrem de complicat şi birocratizat să dai bani direct pentru sprijinirea unei unităţi şcolare de stat")
A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE