Sal'tare!
http://www.downfacebook.com/download-fa ... 04725.html
Mircea_63 scrie:De ce nu iubim militienii si politaii?
Ca sa-si poata indeplini rolul, acestora le este pusa in mana o anumita putere. Puterea corupe. Cainele cand se ingrasa, turba. Cine se indoieste de acest lucru, poate constata usor aceasta corupere din proprie experienta, din "puterea anonimatului" si poate observa diferenta dintre agresivitatea si aroganta din spatele tastelor comparativ cu felul de a se purta face to face cu un om.
Multi sunt foarte agresivi din spatele tastaturii si oameni pasnici si civilizati in realitate. Exact acelasi lucru s-a intamplat si cu "militianul". Unora haina le-a luat mintile, altora nu.
Ai fost militian? Precis ai fost unul al dracului.
Ai fost forumist? Precis te-ai luat de unul si de altul pe nedrept.
Sau nu?
Care-i diferenta intre forumistul agresiv si politaiul abuziv, la nivel moral? Cred ca numai diferenta de putere. Forumistul inca nu are destula ca sa isi arate adevarata fata.
Cristian IONITA scrie:.... si cu atat mai mult ptr mine se confirma parerea ca numai lepadaturile umane aleg aceasta meserie.
Cristian IONITA scrie:Mircea_63 scrie:De ce nu iubim militienii si politaii?
Ca sa-si poata indeplini rolul, acestora le este pusa in mana o anumita putere. Puterea corupe. Cainele cand se ingrasa, turba. Cine se indoieste de acest lucru, poate constata usor aceasta corupere din proprie experienta, din "puterea anonimatului" si poate observa diferenta dintre agresivitatea si aroganta din spatele tastelor comparativ cu felul de a se purta face to face cu un om.
Multi sunt foarte agresivi din spatele tastaturii si oameni pasnici si civilizati in realitate. Exact acelasi lucru s-a intamplat si cu "militianul". Unora haina le-a luat mintile, altora nu.
Ai fost militian? Precis ai fost unul al dracului.
Ai fost forumist? Precis te-ai luat de unul si de altul pe nedrept.
Sau nu?
Care-i diferenta intre forumistul agresiv si politaiul abuziv, la nivel moral? Cred ca numai diferenta de putere. Forumistul inca nu are destula ca sa isi arate adevarata fata.
Mircea .... te rog nu te supara dar aceasta paralela politai / forumist este total pe langa realitate
Observ ca meseria de politist este tratat ca fiind o pacoste impusa .... pe cand realitate este ca de fapt nimeni si nimic nu-l obliga pe politai sa aleaga aceasta "soarta" .... de bunavoie si nesilit de nimeni fiecare dintre ei a ales sa faca asta .... si in majoritatea cazurilor in deplina cunostinta de cauza .... nu de azi de ieri se vorbeste de lipsa dotarulor .... de leafa derizorie .... etc .... si cu atat mai mult ptr mine se confirma parerea ca numai lepadaturile umane aleg aceasta meserie.
Cristian IONITA scrie:am inteles .... lipsa dotari .... lipsa bani .... dar despre lipsa de caracter mentionata in articol nu spune nimeni nimic? sau despre mentalitatea de "militian" ....
oricum e de apreciat un lucru .... "inainte" ospatarii (tamplarii, ciobanii sau mai stiu eu ce alte meserii) deveneau "militieni", acum politistul a devenit ospatar
Cristian IONITA scrie:
Mircea .... te rog nu te supara dar aceasta paralela politai / forumist este total pe langa realitate
Mircea_63 scrie:Cristian IONITA scrie:
De suparat, nici vorba. Discutam si noi.![]()
Fac o alta paralela: in Biblie Iisus afirma ca nu numai fapta este un pacat, ci si doar gandind (pacatuind imaginar) deja pacatul este infaptuit.
Acolo ideea era ca esentiala este "inima" omului, avand prioritate fata de fapta. Exista paralele si in justitia umana. Una este omorul voluntar si alta cel involuntar.
Asadar, daca e sa privim la inima, constat ca aceasi "inima" bate in ambele personaje.
Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 23 vizitatori