Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Politia in actiune

Mesajde Donbazil » 18 Feb 2015, 23:16

Donbazil

Mesajde Donbazil » 09 Mar 2015, 23:07

Sal'tare!

... " Poliţia, precum orice serviciu al statului în acest moment, suferă: nu sunt dotări, nu sunt bani pentru a le achiziţiona şi nici pentru a plăti, pe măsură, angajaţii. Consecinţa: tot mai mulţi poliţişti - şi în special cei tineri - renunţa la uniformă, îşi aleg alte profesii sau iau calea străinătăţii"....

http://m.cugetliber.ro/stiri-eveniment- ... ist-223660
Donbazil

Mesajde Cristian IONITA » 10 Mar 2015, 13:57

am inteles .... lipsa dotari .... lipsa bani .... dar despre lipsa de caracter mentionata in articol nu spune nimeni nimic? sau despre mentalitatea de "militian" ....

oricum e de apreciat un lucru .... "inainte" ospatarii (tamplarii, ciobanii sau mai stiu eu ce alte meserii) deveneau "militieni", acum politistul a devenit ospatar
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde Mircea_63 » 10 Mar 2015, 14:48

De ce nu iubim militienii si politaii?

Ca sa-si poata indeplini rolul, acestora le este pusa in mana o anumita putere. Puterea corupe. Cainele cand se ingrasa, turba. Cine se indoieste de acest lucru, poate constata usor aceasta corupere din proprie experienta, din "puterea anonimatului" si poate observa diferenta dintre agresivitatea si aroganta din spatele tastelor comparativ cu felul de a se purta face to face cu un om.

Multi sunt foarte agresivi din spatele tastaturii si oameni pasnici si civilizati in realitate. Exact acelasi lucru s-a intamplat si cu "militianul". Unora haina le-a luat mintile, altora nu.
Ai fost militian? Precis ai fost unul al dracului.
Ai fost forumist? Precis te-ai luat de unul si de altul pe nedrept.
Sau nu?

Care-i diferenta intre forumistul agresiv si politaiul abuziv, la nivel moral? Cred ca numai diferenta de putere. Forumistul inca nu are destula ca sa isi arate adevarata fata.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde nae » 10 Mar 2015, 15:44

D-le Mircea , intre cei doi nu exista comparatie , parerea mea .
1-agresivul anonim ,''la betie spune omul adevarul'', e doar agresiv ...

2-''Garcea'' agresiv/BOU e din toate categoriile = agresiv din nastere sau bleg . Iliescu / Base = primul blajin secundul ''primat'' in timpul incoronarii CRIMINALI ...
nae

Mesajde Cristian IONITA » 10 Mar 2015, 16:16

Mircea_63 scrie:De ce nu iubim militienii si politaii?

Ca sa-si poata indeplini rolul, acestora le este pusa in mana o anumita putere. Puterea corupe. Cainele cand se ingrasa, turba. Cine se indoieste de acest lucru, poate constata usor aceasta corupere din proprie experienta, din "puterea anonimatului" si poate observa diferenta dintre agresivitatea si aroganta din spatele tastelor comparativ cu felul de a se purta face to face cu un om.

Multi sunt foarte agresivi din spatele tastaturii si oameni pasnici si civilizati in realitate. Exact acelasi lucru s-a intamplat si cu "militianul". Unora haina le-a luat mintile, altora nu.
Sau nu?

Care-i diferenta intre forumistul agresiv si politaiul abuziv, la nivel moral? Cred ca numai diferenta de putere. Forumistul inca nu are destula ca sa isi arate adevarata fata.

Mircea .... te rog nu te supara dar aceasta paralela politai / forumist este total pe langa realitate

Observ ca meseria de politist este tratat ca fiind o pacoste impusa .... pe cand realitate este ca de fapt nimeni si nimic nu-l obliga pe politai sa aleaga aceasta "soarta" .... de bunavoie si nesilit de nimeni fiecare dintre ei a ales sa faca asta .... si in majoritatea cazurilor in deplina cunostinta de cauza .... nu de azi de ieri se vorbeste de lipsa dotarulor .... de leafa derizorie .... etc .... si cu atat mai mult ptr mine se confirma parerea ca numai lepadaturile umane aleg aceasta meserie.
Cristian IONITA

Mesajde nae » 10 Mar 2015, 16:31

Cristian IONITA scrie:.... si cu atat mai mult ptr mine se confirma parerea ca numai lepadaturile umane aleg aceasta meserie.

Inteleg ca ''pt tine'' ...
Afirmatia e FORTATA rau , sa fiu elegant ...
Toate breslele au uscaturile lor ; nici tu nu-mi placi dar nu m-a dus gandul pana .. ''acolo'' .
:oops:
nae

Mesajde Cristian IONITA » 10 Mar 2015, 17:02

atat timp cat am precizat ca "ptr mine" nu prea vad cum ar putea sa fie si "fortata"

la politie (vorbesc de cea romana) nu e vorba de "uscaciuni" .... adica de exceptii .... ci de majoritatea .... adica majoritatea sunt lepadaturi .... or mai fi si exceptii nu zic dar .....

ca eu nu-ti plac .... ghinion ptr tine
Cristian IONITA

Mesajde sorinmob » 10 Mar 2015, 21:10

Cristian IONITA scrie:
Mircea_63 scrie:De ce nu iubim militienii si politaii?

Sau nu?

Mircea .... te rog nu te supara dar aceasta paralela politai / forumist este total pe langa realitate

Observ ca meseria de politist este tratat ca fiind o pacoste impusa .... pe cand realitate este ca de fapt nimeni si nimic nu-l obliga pe politai sa aleaga aceasta "soarta" .... de bunavoie si nesilit de nimeni fiecare dintre ei a ales sa faca asta .... si in majoritatea cazurilor in deplina cunostinta de cauza .... nu de azi de ieri se vorbeste de lipsa dotarulor .... de leafa derizorie .... etc .... si cu atat mai mult ptr mine se confirma parerea ca numai lepadaturile umane aleg aceasta meserie.

nu am intrat in conflict cu nimeni de pe acest forum. nu am mai scride multa vreme.dar aceasta exprimare lasa de dorit.niciun om cu capul pe umeri nu poate sa se exprime asa chiar daca a fost ars zilnic de politie . si apropo.cand ai probleme, nu conteaza ce fel suni la 112 unde raspund tot niste "lepadaturi".atentie totusi la limbaj colega. atrag atentia si moderatorilor pentru limbajul asta.nu cred ca acest fel de comentariu caracterizeaza Forumul.multumesc.
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde csaa » 10 Mar 2015, 21:23

Cristian IONITA scrie:am inteles .... lipsa dotari .... lipsa bani .... dar despre lipsa de caracter mentionata in articol nu spune nimeni nimic? sau despre mentalitatea de "militian" ....

oricum e de apreciat un lucru .... "inainte" ospatarii (tamplarii, ciobanii sau mai stiu eu ce alte meserii) deveneau "militieni", acum politistul a devenit ospatar

Am avut ministru de interne fost ospatar. Ce vrei!? S-a transmis si la subordonati.
csaa

Mesajde sorinmob » 10 Mar 2015, 21:30

vad ca limbajul de lemn al ministrului respectiv l-a prins altii decat politistii.
atentie nu spun de uscaturi.
exista peste tot.dar totusi sa vorbesti asa despre toti politistii este ...........
Toti oamenii se aseamana prin cuvinte, numai faptele ii deosebesc.
sorinmob

Mesajde csaa » 10 Mar 2015, 21:45

Omul are ceva cu politistii. Vrea sa mearga cu viteza si nemernicii stau la panda cu radarele prin boscheti si apoi, in loc sa-l salute cu regulamentarul "Sa traiesti boierule" ii dau amenda pe care (CULMEA!!!!!) tot el trebuie sa o plateasca.
N-a dat spaga, dar stie el pe.....cineva.
Si alte chestiuni din astea....principiale!
csaa

Mesajde Mircea_63 » 10 Mar 2015, 21:56

Cristian IONITA scrie:

De suparat, nici vorba. Discutam si noi. :D

Fac o alta paralela: in Biblie Iisus afirma ca nu numai fapta este un pacat, ci si doar gandind (pacatuind imaginar) deja pacatul este infaptuit.
Acolo ideea era ca esentiala este "inima" omului, avand prioritate fata de fapta. Exista paralele si in justitia umana. Una este omorul voluntar si alta cel involuntar.

Asadar, daca e sa privim la inima, constat ca aceasi "inima" bate in ambele personaje. :D
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mellis » 11 Mar 2015, 10:34

Dragilor, voi chiar nu ati fost opriti de politie ca mergeati cu 50 la ora pe zona de 30, desi nu era justificat 30, si semnul ascuns dupa pom?
Nu ati avut accident si meseriasii te-au considerat vinovat sau l-au iertat/pedeapsa minima pentru ca celalalt are relatii? Recent am avut accident - 4 masini distruse de un sofer microbuz ce nu a vazut ca stationam in coloana - si a primit 200 amenda...
Nu ati fost opriti cu diverse motive si intrebati - cum facem - chiar vreti sa va dau amenda?
Cei care le tineti partea, ori nu ati avut de a face cu ei sau ii acoperiti;).
Pot spune ca am fost si iertat de multe ori, deci nu generalizez - as zice din cate am patit eu ca sunt si oameni buni, nu pot generaliza, dar majoritatea ii strica.
O poveste, dimineata fug la lucru si radar, "circulati cu 61 la ora"...sa semnez sa nu semnez - semnez pana la urma, ca un cetatean responsabil merg sa platesc, la posta mi se spune ca nu pot plati jumatate de suma pentru ca au trecut 24 ore, pai cum ca astazi a fost...distinsul domn a trecut alta data -> procesul verbal ar fi fost nul..sun la politie si dau de dragul domn...pai haideti sa vedem cum facem .. ca am gresit, m-a pedepsit Dumnezeu ca ati fost primul si nu v-am iertat...am fost de acord cu propunerea lui de a plati el jumatate de suma ;), chiar m-a distrat. Am mers si i-am dat procesul si jumatate din bani, i-a cam tremurat mana - se astepta sa platesc tot cred..m-am distrat de faza..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde csaa » 11 Mar 2015, 14:19

Ha! Ha! Asta cu platitul a jumatate din amenda e TARE! Si politistul a platit restul????? Asa crezi tu?
Eu cred ca a modificat data pe toate trei exemplare si a platit tot jumatate din minim.
Si NU! Eu nu am patit ce ai spus dumneata ca ti s-a intamplat.
csaa

Mesajde Cristian IONITA » 11 Mar 2015, 14:26

Mircea_63 scrie:
Cristian IONITA scrie:

De suparat, nici vorba. Discutam si noi. :D

Fac o alta paralela: in Biblie Iisus afirma ca nu numai fapta este un pacat, ci si doar gandind (pacatuind imaginar) deja pacatul este infaptuit.
Acolo ideea era ca esentiala este "inima" omului, avand prioritate fata de fapta. Exista paralele si in justitia umana. Una este omorul voluntar si alta cel involuntar.

Asadar, daca e sa privim la inima, constat ca aceasi "inima" bate in ambele personaje. :D

Ma bucur ca nu esti suparacios .... ca atunci chiar ar fi fost "trist" sa discutam :D

paralele putem face infinit .... dar poate nu strica un minim de pragmatism si de simt al realitatii

o fi pacat treaba cu gandu' .... dar judecata asta depaseste cu mult pe cea umana .... a realitatii in care traim .... doar societatile extrem de totalitare i-au permis pana acum sa "pedepseasca" gandirea .... daca nu ai citit iti recomand George Orwell 1984 .... cu predilectie partea cu "politia gandirii"
Cristian IONITA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE