Trebuie sa intre in rezonanta cu "materialul" din care vrei sa extragi energia, si asta e o treaba destul de fina. Fie ca vrei sa extragi din aer sau din alte materiale , ajustarea sistemului este deosebit de fina, trebuie ca toate componentele sa fie bine calculate, adica daca ai un proiect initial cu dimensiuni fire, numar de infasurari pe bobine, materiale , un anumit numar de diode, tranzistori de un anume fel, baterii de o anumita capacitate, si de un anumit voltaj atunci cand vrei sa faci ceva identic, functional dar la scara mai mare, sa treci de la experiment la aplicatie, trebuie ca totul sa fie ajustat foarte exact altfel e o mare jucarie stricata.
Am vazut o chestie, la mith busters...au incercat sa verifice o inventie a lui Tesla...Earth Quake Oscilator..o masinarie mica ce producea vibratii a caror frecventa putea fi reglata, si care se presupune ca ar putea sa darame o cladire sau sa produca un cutremur daca intra in rezonanta cu materialul de care era atasat.
Au facut jucaria, care nu le-a iesit din prima, si au pus-o pe un pod urias de metal, o structura enorma, si....intregul pod a inceput sa dardaie, nu s-a prabusit, insa dardaia, si greutatea jucariei era de 6 pounds, nu stiu cat inseamna asta...oricum o chestie mica.
Este un alt fel de energie ceea ce se capteaza cu bobinele Tesla si motoarele magnetice Bedini sau Prevendev sau altele...apropo, nu v-am aratat motorul Prevendev
http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0 sunt f multe inventii.
Este o energie care nu se poate masura cu ampermetre, voltmetre, sau alte scule...este o energie negativa, rece, care intra in sistem in valuri cand mai tare cand mai incet. Cand zi sistem ma refer la jucaria care o extrage, capteaza, fie ca e Bobina tesla, fie ca e Bedini Energizer, sau ce minune o mai fi.
Faptul ca este nemasurabila cu aparatele de masura existente, au facut sa se sustina ideea ca ea de fapt nu exista, insa asa cum am spus, fizica cunoscuta la un moment dat are limitarile ei, si acum s-a ajuns la o limita, aceasta energie exista, este demonstrata experimental insa nu s-a putut intelege inca pe deplin cum poate fi ea masurata, de ce aparatele o capteaza in valuri si nu continuu, de ce in perioadele cu luna plina aceste aparate capteaza mai multa astfel de energie...energizerul Bedini spre exemplu accelereaza in perioadele cu luna plina.
Fulgerul este cea mai buna dovada a faptului ca energia asta exista, si este uriasa, si inepuizabila...si intr-un fel sau altul aceste "masinarii" o capteaza.
Totul in jurul nostru este electricitate, pamantul este incarcat electric, apa oceanelor, aerul...totul, totul are la baza atomul, care are in componenta electronul.
Domeniul este foarte vast si greu de cuprins cu mintea...trebuie sa fii intr-adevar genial sa-ti poti imagina lumea dincolo de perceptia pe care o avem noi, de asta nu se nasc zilnic oameni precum Einstein sau altii.
Stiam de exemplu ca un magnet are un camp magnetic format din linii de camp, care sunt de fapt formate din fotoni care se misca cu viteza luminii dinspre N spre polul S al magnetului, insa nu am stiut ca aceste linii de camp se misca si ele pe axa N-S tot cu viteza luminii, este o miscare dubla in interiorul unui camp, in doua planuri diferite...daca incerci sa-ti imaginezi asta, este pur si simplu fantastic....este cum zicea un nene, practic ca si un motor, pe care insa nu-l putem vedea, putem doar sa n-il imaginam, el insa exista.