Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Introducere in realitate !

Mesajde BUNKA » 04 Noi 2012, 21:28

Apropo de faptul ca nu exista sau ca ar fi Fake-uri...nu sunt!
iata.. http://www.amazing1.com/customerphotos.htm
BUNKA

Mesajde Dragos2006 » 04 Noi 2012, 22:46

Ca energia este moca e clar , numai ca noi pulimea am ajuns in asa hal de indobitocire incat platim oricat pentru asa - zisul confort cotidian. Uneori ma uit la contorul electric si ma intreb oare ala inregistreaza ceva sau merge la misto si prostul plateste.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde BUNKA » 04 Noi 2012, 23:10

M-ai facut sa rad in hohote Dragos...asa este si eu m-am tot uitat la contorul de la gaz dupa ce mi-a venit 10 mil la regularizare, si m-am tot uitat la el pana a DISPARUT! Iti dai seama ce inversunare pe capul meu si ce determinare sa aflu ce si cum se poate renunta la saraciile astea de contoare!!
Serios acum..stiu de treburile astea de cel putin un an si jumate si tot citesc si ma documentez, si se poate, si materialele necesare pt un energizer Bedini chiar nu sunt scumpe, sunt chestii banale.
Dau oricat pt 30 de secunde de ras cu pofta in perioada asta...m-ai facut sa rad, cu pofta gandindu-ma la contorul meu disparut, mersi! :lol:

http://en.wikipedia.org/wiki/Radiant_energy
BUNKA

Mesajde Dragos2006 » 04 Noi 2012, 23:19

La gaz e la fel de mare furtul , chiar cineva din interior mi-a confirmat ca se baga aer la greu in sistem.

Dramatic e ca noi stam cu mainile in san si nu facem mai nimic. Uneori ne uitam la animalele care merg la taiere si ne gandim cum se lasa asa usor manipulate ! noi , oamenii , oare nu ne lasam la fel de usor manipulati ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde BUNKA » 04 Noi 2012, 23:33

http://educate-yourself.org/fe/radiantenergystory.shtml
Eu daca obtin rezultate cu energizerul ma debransez si de la gaz si de la "electrica"..important e sa ai jucaria care colecteaza energia, ca sisteme de incalzire se pot face, si papa se poate face si la plite electrice.
Macar la nivel de utilitati pt apartament sa le rezolvam, daca nu putem aplica in ceea ce priveste transportul (combustibili)...aici te lovesti de legislatie, daca nu e omologat vehicolul nu ai ce cauta cu el pe strada... ma rog, macar sa am lumina, caldura apa calda sa pot sa-mi fac mancare si tot as fi multumit sa nu mai am nevoie de contoarele lor.
BUNKA

Mesajde kamy » 05 Noi 2012, 08:18

ioani tata astai un fel de urare de bun venit din partea lui dragos,iar in ce-l priveste pe bunka eu admir si sustin oamenii care gandesc invers decat restul turmei,dar ca sa fii un astfel de om risti sa fii luat in balon de altii ba chiar considerat nebun,asa ca nu toti pot plati pretu si prefera sa ramana incolonati, e dreptu lor,la fel cum e si al celorlalti care gandesc altfel si n-ar fi indicat sa ne intoarcem in evu mediu cu vanatoarea de vrajitoare!
kamy

Mesajde kamy » 05 Noi 2012, 08:22

orice contor are tolerante si e in favoarea celui care il are in proprietate sii face reglajele adica e un mod elegant de a fura!la fel orice contract e cam unilateral,daca arfi bilateral ar fi drepturi egale s-ar putea renunta oricand nu doar obligatia de a plati
kamy

Mesajde BUNKA » 05 Noi 2012, 11:51

Ok, am inteles ce zici Ioani, o sa ma leg de cateva cuvinte " Pe cat facem pariu ca nu incalca legile fizicii??? "...aici discutia este foarte vasta, pt ca intram in chestii mai grele, pe care eu nu pot sa afirm ca le miros sa zic asa, si anume in fizica quantica, mai stii tu ce zicea Einstein ca legile fizicii la modul cum le cunoastem azi nu sunt universal valabile oriunde in univers, ele sunt valabile in acest spatiu si timp in care ne gasim, dar realitatea este mult mai complexa decat putem percepe noi.
Ideea de "lumi paralele" sau "curbura a spatiului" sunt notiuni pe care Einstein le-a studiat, am citit si eu o carte scrisa de el care mi-a aratat o alta perspectiva asupra lumii, si celebra ecuatie E=mc2 sta la baza acelui experiment Philadelphia care este real , s-a intamplat.
Deci daca ne agatam asa tare de legile fizicii astea care sunt valabile aici, nu o sa intelegem tabloul complet in ansamblul lui, sunt sigur ca nu incalca legile fizicii asa cum le cunoastem noi, ci pur si simplu ca sunt fenomene pe care fizica pe care o cunoastem noi inca nu l-ea explicat dar asta nu inseamna ca nu exista.

E ca si cum a-m trai in evul mediu si unul din noi, adica Tu, a-i zice ca undele electromagnetice, sau curentul electric, sau undele radio sau campul magnetic nu exista pt ca nu le vezi...urmand ca peste timp fizica sa dovedeasca ca ele exista...prin analogie si aceste fenomene la care ma refer, ele exista, dar nu sunt inca explicate prin ecuatii de legile fizice pe care le cunoastem acum...cu siguranta ca asta se va schimba in viitor, de asta avem fizicieni, de asta unii dintre ei sunt GENIALI.
Citeste o cartulie "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein, si o sa vazi cam cum gandea omul, cum a ajuns el la concluziile pe care le-a tras in fizica....nu rezolvand ecuatii, ci privind totul prin prisma sau cu ajutorul FIZICII TEORETICE...o notiune mai putin cunoscuta celor care , cand se gandesc la fizica, nu vad altceva decat niste ecuatii insiruite care sunt legate intre ele si care nu se exclud unele pe altele. Iti dau un link, unde poti citi cateva pagini din acea carte, sfatul meu este insa ...pe bune, sa citesti cartea, nu e mare, eu am citit-o pe cand eram taximetrist, stateam in matizul meu asteptand clienti, ascultand Bethoven si citind aceasta carte care chiar m-a fascinat!!!
http://www.humanitas.ro/files/media/cum ... -lumea.pdf
http://www.humanitas.ro/humanitas/cum-v ... eu-lumea-2
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Noi 2012, 13:39

In acele cateva pagini din PDF-ul pe care l-am postat sunt cateva randuri pe care Einstein le-ea scris care stau la baza a ceea ce am scris eu legat de faptul ca legile fizicii sunt valabile in acest sistem in care traim, el vorbeste foarte interesant ca miscarea de translatie a pamantului nu este perceptibila si luata in calcul in experimentele fizice pe care le facem pe pamant, tin minte ca mai avea un exemplu cu "Liftul" in cartea sa, sunt chestii legate de miscare, timp, gravitatie...adica daca dai drumul unui mar de la o inaltime de 1 m asupra lui vor actiona niste forte, insa daca tot acest experiment se desfasoara in interiorul unui lift care este in picaj cu o anumita viteza (viteza poate varia cu efecte diferite asupra fortelor care actioneaza asupra marului), atunci asupra marului aceleasi legi ale fizicii actioneaza altfel, rezultatele sunt altele. Toate experimentele care stau la baza fizicii asa cum o cunoastem noi sunt realizate intr-un sistem foarte bine definit, pamantul este supus unei miscari de rotatie si de revolutie, este supus unor campuri magnetice de atractie si unor forte centrifuge, asta face ca toate aceste legi ale fizice care rezulta din experiment realizat in acest sistem sa fie RELATIV...teoria asta sta la baza TEORIEI RELATIVITATII A LUI EINSTEIN....in afara acestui sistem adica intr-un spatiu inert unde nu exista aceste forte, toate aceste legi nu mai sunt valabile.
Geniul lui Einstein este de fapt faptul ca folosind principii filozofice, adica privind fizica din punct de vedere filozofic, si folosind deductia, a pus bazele Fizicii Teoretice care este MULT peste fizica experimentala, doar asa a putut sa puna bazele Teoriei Relativitatii pt cate a ramas in Istorie.

Ioani, daca te apuci sa citesti cu mare atentie cartea asta si sa incerci sa-i patrunzi sensul, o sa vezi ca Einstein stie ce zice, si ce este valabil aici, nu este neaparat valabil oriunde, deci legile fizicii asa cum sunt cunoscute ele acum sunt incomplete si limitate, nu ma mira asadar ca ele inca nu explica fenomene de genul captare a energiei radiante prin diferite metode.
De fapt poate ca le si explica, am gasit cateva chestii legate de treaba asta, un fizician a demonstrat ca orice curent conventional pozitiv are si un contracurent neconventional de energie NEGATIVA cum o numesc ei...daca rasfoiesc iti zic si cum il cheama pe fizician, deci si aici avem lacune, ca noi nici macar nu cunoastem legile, fizicii astea experimentale, demonstrate.
Daca te apuci sa studiezi, iti spun ....iti prinzi urechile sa vezi cate legi sunt, si cati fizicieni care au demonstrat chestii de care nici nu ai auzit...fizica este vasta si plina de necunoscut, gandeste-te ca daca a-m sti tot in materie de fizica atunci nu a-m avea nici o necunoscuta legata originea si componnta universului.
...dar nu stim, mai nimic, sau suntem la nivelul probabil ca sapam cu o lingurita intr-o movila de pamant mare cat planeta noastra...cam asa se pune problema, si noi vrem sa mutam movila cu acea linguritza.
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Noi 2012, 14:35

http://www.libhumanitas.ro/cum-vad-eu-lumea.html e doar 34 de lei, merita!
O sa mai pun ceva carti de citit asa pt sufletul nostru pe aici.

Legat de costul acelor Bobine, mi se pare normal ca cele mai puternice sa fie scumpe, in constructia lor e inglobata munca, piese destul de scumpe cum ar fi capacitoarele, transformatorul, si un circuit..schema circuitului original Tesla, care insa functie de dimensiunea bobinei trebuie ajustat...si tre sa cunosti ceva fizica ca sa poti sa faci acele ajustari.
Pretul mai reflecteaza si puterea generata, o bobina de 2 mil de volti poate sustine un cartier de case, deci chiar merita banii daca nu stii s-o faci singur, daca stii atunci nu merita.
Daca merita sa-mi cheltui timpul si banii pt asa ceva, pai eu zic ca da, ma rog eu vreau sa-mi fac un "motor" Bedini care e altceva, mult mai simplu si ieftin de construit, destul de greu de "acordat" pt a intra in rezonanta cu aerul, si ...zic eu ca merita pt ca se amortizeaza imediat, si iti ofera independenta energetica de nesperat daca ma iau si dupa reticenta cu care marea masa priveste aceste lucruri...sunt intradevar de nesperat.
Toata lumea si-ar dori sa nu mai plateasca energia indiferent sub ce forma e ea, insa nu toata lumea constientizeaza sau stie ca treaba asta este realizabila, si atunci ramane la ideea ca altfel nu se poate, si sustine monopolul gigantilor pur si simplu pt ca e prost informata.
Cu cata fizica am ramas cu totii acum serios vorbind din scoala generala si liceu??? ...marea parte dintre noi daca am stiut ceva, am uitat tot sau aproape tot, si sunt multi, suficient de multi care nu au inteles niciodata nimic, asa ca ....de unde sa avem pretentia ca lumea sa fie receptiva la aplicatiile fizicii , ce sa mai vorbim de chestii tinute la sertar intentionat care sunt categorisite ca oculte sau mai stiu eu cum?!
BUNKA

Mesajde BUNKA » 05 Noi 2012, 14:46

Einstein chiar trebuie citit http://biografii.famouswhy.ro/albert_einstein/ ma rog unii dintre semenii nostri sunt mai pasionati acum de telenovele, asta e!
Cuvantul INDOBITOCIRE folosit de Dragos este exact cel care trebuie, asta se intampla cu noi, suntem indobitociti si condusi catre ceva ce pt noi e oricum necunoscut, suntem o masa de manevra, atata timp cat in educatie nu se baga bani, si asta nu doar la noi...si atat timp cat suntem inundati de telenovele si manele si emisiuni de tot ca--tul pe toate posturile TV, e clar ca nivelul de cultura trebuie mentinut cat mai jos.

Dezbina si condu, nu sunt doar vorbe....merge bine , la fel de bine cu .."INDOBITOCESTE SI CONDU!!!
BUNKA

Mesajde ANITEI » 05 Noi 2012, 20:20

Buna Bunka! Chiar ma gandeam la Tesla zilele astea si in ignoranta mea l-am pus deasupra lui Edison si Wortington (parca) influentat de un documrentar vazut de curand si un film SF cu un magician care in final cu masina lui Tesla se sinucidea si se replica in fiecare spectacol.
Un lucru pe care l.-ai scris tu vreau sa-l contrazic. Spui ca un curent electric trecand printr-o bara de cupru iesa cu putere mai mare si reitroducandu-l de n ori ar creste puterea . Eu stiu ca retelele de distributie din cupru si aluminiu probabil pierd energie nu o castiga si americanii investesc milioane in cercetarea unor materiale care sa piarda cat mai putina energie la transport. Nu stiu daca m-am explicat dar poate ma luminezi. Sanatate si energie!
" Luaţi seama, dar, la felul cum ascultaţi; căci celui ce are, i se va da; dar celui ce n-are, i se va lua şi ce i se pare că are.” Luca " ISUS HRISTOS
ANITEI

Mesajde BUNKA » 06 Noi 2012, 01:15

Ce am explicat eu, ai inteles gresit, iti pun si un film...poate in engleza e mai clar http://www.youtube.com/watch?v=XHAg25Nd ... re=related
Si...explicatia detaliata..................... http://www.youtube.com/watch?annotation ... pX8#t=9m3s
Eu am spus ca orice obiect care se afla pe pamant este incarcat cu energie radianta provenita de la soare si inmagazinata de atmosfera noastra si de pamant.
Aceasta energie poate fi extrasa din pamant, din aer si din diferite obiecte metalice care sunt conductori electrici...am luat ca exemplu o bara de Cu.
Metoda prin care extragi energia radianta, care am explicat ce este (treaba cu 0 absolut, cu universu` etc)...este urmatoarea, introduci X cantitate de energie in bara, la capatul celalalt obtii X cantitate de energie introdusa + o cantitate infima de energie Y, care se gasea deja in bara. aceasta cantitate infima daca o scoti marind pulsatiile pe secunda de 20000 de ori spre exemplu, scoti intr-o secunda de 20000*Y in aceeasi unitate de timp din acelasi obiect. Acest principiu sta la baza Bobinei Tesla, si a extragerii energiei radiante din metale conductoare.
http://www.youtube.com/watch?v=CnSQQNA0E9g
http://www.youtube.com/watch?v=-oYjW9ma ... re=related
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... drqdW4Miao asta pt unii poate parea fictiune :lol:
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... s9m3piqKqY cam asa se confectioneaza antena...partea de circuit n-a aratat-o, dar nu e asa complicata
http://www.youtube.com/watch?v=jw8pLwf7 ... re=related baietzasu asta explica cum si-a facut-o...interesant, istetz!
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... -vz82dx6gQ cam asa functioneaza
http://www.youtube.com/watch?v=uYRJmprL ... re=related cool!!!
http://www.youtube.com/watch?v=al_nqxSg ... re=related bigg stuff
http://www.youtube.com/watch?v=11u7SsP4 ... re=related
BUNKA

Mesajde BUNKA » 06 Noi 2012, 01:19

Sa nu uitam..vorbim de energie radianta nu conventionala.
http://www.youtube.com/watch?feature=en ... -vz82dx6gQ
Dupa cum descrie constructia bobinei baiatu` asta este vb despre o sursa de curent de 120V, care sunt legate la un transformator de voltaj ridicat ce transforma acei 120V in 12000V; acesti 12000V sunt legati la un circuit primar care este alcatuit din tr-un spatiu intre doi electrozi, ei zic “spark gap”,apoi se leaga in serie cu un capacitor legat in serie cu prima bobina care de fapt este un “MELC “ din cupru , o spirala.
Transformatorul incarca capacitorul, iar cand acesta se incarca maxim, se produce o descarcare electrica in tre electrozi, sau cum ai zic ei “spark gap”, curentul trece prin spirala si produce un camp electromagnetic.
In mijlocul spiralei se afla un turn pe care este infasurat un firde cupru care de fapt este a doua bobina, intre cele doua nefiind nici o legatura. Campul magnetic creat se manifesta sub forma unui puls pe verticala, care se produce de fiecare data cand capacitorul se descarca…asta se intampla de foarte multe ori pe secunda, rezultatul fiind o incarcare a bobinei secundare care are in varf un toroid care actioneaza ca un capacitor, este legat la impamantare, si se incarca, creste voltajul in toroid, crescand si campul magnetic generat…acest camp cand atinge valori mari , atrage electronii din moleculele de aer, asta face ca o descarcare electrica de foarte mare voltaj sa aiba loc din aerul inconjurator in toroid, Astfel Bobina Tesla se comporta ca o antena care cu o anumita cantitate de curent introdusa, poate extrage din aerul inconjurator de mii de ori mai mult voltaj decat este introdus. Schitele sunt mai explicative. Bine-nteles bobinele pot fi mai mari sau mai mici, se pot folosi capacitoare mari, cu cat mai mari, cu atat mai multa energie este pompata in bobina primara, si u atat mai mare este campul electromagnetic creat, ajustand distanta dintre electrozi putem regla frecventa cu care capacitoarele se incarca si se descarca, iar campurile fiind puternice si rapide, si energia extrasa din aer este mai mare.
E ca si cum a-I provoca fulgere, si a-I folosi acele fulgere sa induci un curent electric intr-o bobina…mai pe scurt, folosesti o cantitate mica de energie sa produci fulgerul care iti induce o cantitate mult mai mare de energie in sistem.
BUNKA

Mesajde balasbebe » 06 Noi 2012, 07:58

Eu consider ca aceste surse de energie, ori au valori neglijabile, dpv a energiilor generate, ori a costurilor prea ridicate. Poate au si elemente care nu se pot pune cel putin deocamdata in valoare.
Cand eram si eu la mai curios, am incercat o bobina intre polii unui magnet. Nu stiam prea multe, nici nu aveam prea multe notiuni, dar am avut si eu o mica satisfactie, ca aceea bobina sa se invarta doar o singura data. S-a nimerit, si oricat as fi incercat pe urma, aceea miscare nu s-a repetat.
balasbebe

Mesajde BUNKA » 06 Noi 2012, 13:47

Trebuie sa intre in rezonanta cu "materialul" din care vrei sa extragi energia, si asta e o treaba destul de fina. Fie ca vrei sa extragi din aer sau din alte materiale , ajustarea sistemului este deosebit de fina, trebuie ca toate componentele sa fie bine calculate, adica daca ai un proiect initial cu dimensiuni fire, numar de infasurari pe bobine, materiale , un anumit numar de diode, tranzistori de un anume fel, baterii de o anumita capacitate, si de un anumit voltaj atunci cand vrei sa faci ceva identic, functional dar la scara mai mare, sa treci de la experiment la aplicatie, trebuie ca totul sa fie ajustat foarte exact altfel e o mare jucarie stricata.
Am vazut o chestie, la mith busters...au incercat sa verifice o inventie a lui Tesla...Earth Quake Oscilator..o masinarie mica ce producea vibratii a caror frecventa putea fi reglata, si care se presupune ca ar putea sa darame o cladire sau sa produca un cutremur daca intra in rezonanta cu materialul de care era atasat.
Au facut jucaria, care nu le-a iesit din prima, si au pus-o pe un pod urias de metal, o structura enorma, si....intregul pod a inceput sa dardaie, nu s-a prabusit, insa dardaia, si greutatea jucariei era de 6 pounds, nu stiu cat inseamna asta...oricum o chestie mica.
Este un alt fel de energie ceea ce se capteaza cu bobinele Tesla si motoarele magnetice Bedini sau Prevendev sau altele...apropo, nu v-am aratat motorul Prevendev http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0
sunt f multe inventii.
Este o energie care nu se poate masura cu ampermetre, voltmetre, sau alte scule...este o energie negativa, rece, care intra in sistem in valuri cand mai tare cand mai incet. Cand zi sistem ma refer la jucaria care o extrage, capteaza, fie ca e Bobina tesla, fie ca e Bedini Energizer, sau ce minune o mai fi.
Faptul ca este nemasurabila cu aparatele de masura existente, au facut sa se sustina ideea ca ea de fapt nu exista, insa asa cum am spus, fizica cunoscuta la un moment dat are limitarile ei, si acum s-a ajuns la o limita, aceasta energie exista, este demonstrata experimental insa nu s-a putut intelege inca pe deplin cum poate fi ea masurata, de ce aparatele o capteaza in valuri si nu continuu, de ce in perioadele cu luna plina aceste aparate capteaza mai multa astfel de energie...energizerul Bedini spre exemplu accelereaza in perioadele cu luna plina.
Fulgerul este cea mai buna dovada a faptului ca energia asta exista, si este uriasa, si inepuizabila...si intr-un fel sau altul aceste "masinarii" o capteaza.
Totul in jurul nostru este electricitate, pamantul este incarcat electric, apa oceanelor, aerul...totul, totul are la baza atomul, care are in componenta electronul.
Domeniul este foarte vast si greu de cuprins cu mintea...trebuie sa fii intr-adevar genial sa-ti poti imagina lumea dincolo de perceptia pe care o avem noi, de asta nu se nasc zilnic oameni precum Einstein sau altii.
Stiam de exemplu ca un magnet are un camp magnetic format din linii de camp, care sunt de fapt formate din fotoni care se misca cu viteza luminii dinspre N spre polul S al magnetului, insa nu am stiut ca aceste linii de camp se misca si ele pe axa N-S tot cu viteza luminii, este o miscare dubla in interiorul unui camp, in doua planuri diferite...daca incerci sa-ti imaginezi asta, este pur si simplu fantastic....este cum zicea un nene, practic ca si un motor, pe care insa nu-l putem vedea, putem doar sa n-il imaginam, el insa exista.
BUNKA

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE