mhai dragi moldoveni .... eu sincer nu inteleg ce va tot plangeti de lipsa autostrazilor .... ca uite ce spune domn ministru de resort .... ca cica autostrada e naspa ca fug multinationalele
https://adevarul.ro/news/politica/minis ... index.html voi chiar asta vreti? sa va plece multinationalele?
acum pe bune si fara suparare, infrastructura inseamna mult ... dar nu e totu', nici macar de departe
prin tinerete, si in interes de serviciu am batut tara in sus si-n lat ... pana prin 2005 cele mai comode drumuri erau cele din Moldova ... preferam un drum din Bucuresti la Bacau sau chiar Iasi fata de unu' la Constanta, mai ales in sezon ... (calitate execrabila a asfaltului, aglomeratie, treceri la nivel cu calea ferata cu bariere, etc), un drum de Constanta depasea cu mult nivelul de stres si era cam la acelasi nivel ca durata (cca 5 ore) cu unul de Iasi.
Daca aveam drum la Braila /Galati ... alegeam ruta Buzau ... , E85 raportat la restul drumrilor din tara era "parfum".
Despre calitatea soselor din Ardeal nu mai vorbesc , pana prin 2010 zona Bistrita, Baia Mare, Satu Mare era raiul vanzatorilor de articulatii pentru auto.
Dupa umila mea opinie explicatia sta in gradul de responsabilitate a fiecaruia dintre noi ... iar in zona moldovei la acest capitol impicarea este in mod vadit redusa fata de alte zone ...
In ceea ce priveste "migratia" din perioada foametei ... bva place sau nu dar seamana cu migratia "sirienilor" de acum ... oamenii care aleg "desradacinarea" se incadreaza in ceea ce am spus mai sus ... adica ceva mai putina responsabilitate.
Am multi cunoscuti "moldoveni" nu pot afirma ca sunt mai rai fata de altii ... dar in mod cert la raionul veselie sunt peste cel al celor din alte zone.