Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Poiana lui Nea' Iocan

Mesajde proapis13 » 10 Dec 2014, 22:18

Sondaj Inscop ; Ce asteapta romanii de la presedintele Klaus Johannis
http://www.actualitati-arad.ro/sondaj-i ... -iohannis/
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nae » 11 Dec 2014, 00:32

Trantorul@ scrie:
nae scrie:
Poate sunt mai tanar si vad altfel dar ''inainte'' PUTOEREA freca menta la ''intretinere''sau regie si primea salariul din munca celor putini mintiti cu ''acord global'' ;) ; acum PUTOAREA freaca menta in fata portii parintesti si primeste ajutor social si se numeste ''asistat'' = LA FEL atunci si acum . :(

Bag seama ca ai lucrat la exploatare si ai ramas cu sechele ! si inainte " PUTORILE " alea de care zici tu or scris cu cerneala ce or primit-o de mici copii, ieseau la joaca dupa ce faceau temele si invatau lectiile .... pe cand ceilalti 'mintiti" nici nu or scris cu cerneala nici de teme sau lectii nu le-au pasat dar tot timpul sau uitat chioras si comentau catre intretinere !!! Raspunsul celor de la intretinere catre ei era .. De ce ai/ati baut cerneala si crapau de ciuda ... sau altele asemanatoare ....
Mai sus m-am referit la cei ce au obtinut pe carca si prin munca lor locurile la intretinere nu la ceilalti ( pilosi , ......)
Am facut liceul la seral dimineata servici dupa masa la scoala direct ajungeam acasa la 8-9 seara ( 3 ani ) , aveam profesori la seral pentru care prezenta era obligatorie raspuns cand aveai cate o problema sau ceva " NU TE OBLIGA NIMENI SA FACI SCOALA... " ( bani de facultate erau pentru sora mea , nu puteau intretine doi copii la scoli ) , pe urma am facut si facultate la zii cu prezenta obligatorie lucram pe schimburi, la schimbul de dimineata luam 4 libere .... si pe deasupra si naveta din clasa a - V -a incepand !!! Raspunsul profesorilor era la fel si la Facultate " NU TE OBLIGA NIMENI... "

P.S. Am lucrat ca si electrician ( A.M.C) ... si bineinteles ca la INTRETINERE! nu or reusit sa ma minta cu acordu cred ca din cauza ca nu am baut cerneala ! :lol: :lol: :lol: Si bineinteles ca am inceput cu scoala profesionala de electrician unde erau foarte putine locuri si se dadea examen pe bune, posibil mai erau cate 1-2 pilosi ca peste tot ...

Imi pare rau ca postarea mea v-a ofensat ; din postarea mea trebuia sa intelegeti altceva , regret ca v-am jignit .
Imi pare rau .
nae

Mesajde akmm » 11 Dec 2014, 08:50

cornelioandanciu scrie:........ Altii traiau cu speranta ca pleaca in Occident, ........

E o vorba care spune ca un c*r de gaina oriunde l-ai duce tot oul ala il face.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde MIHAEE'E » 11 Dec 2014, 09:20

romania = democratie
romania = colonie
democratie = puterea poporului
colonie = puterea colonistilor
pai din astea, se poate vedea ca lucrurile in tara asta,sunt total opuse .... si de aici rezulta ca, toti cei care au postat cate o idee au dreptate in felul lor!
MIHAEE'E

Mesajde MIHAEE'E » 11 Dec 2014, 09:30

in ceeace priveste PUTORILE
vedeti voi, daca peste 70% din populatia activa au salariul minim pe economie, cum naiba sa nu devina putori?!....
in romania veniturile bugetare din contributiile pe salariu sunt undeva la 30%
din impozitul pe profit sunt undeva la peste 70%
in tarile civilizate situatia este invers !!!!!!!!!..........
de aici se deduce nivelul de trai prost, pe care-l au romanii

apropo nu am luat in calcul partea neagra a economiei...... aproximativ 35-40%
MIHAEE'E

Mesajde MIHAEE'E » 11 Dec 2014, 09:58

ma surprinde cum sunt unele persoane foarte revoltate pe asistati !...... de orice natura, ar fi ei !.......
eu sunt revoltat pe astia, pe care ii vad, ca sunt vizitati de MOS D.N.A.......... nu pot sa cred ca ca a fost posibil ca romanilor sa le taie veniturile, care oricum erau mici, si pe astia sa ii lase sa fure mil. si mil. de Euro.....
36 din 41 jud au avut si au probleme cu coruptia ! multe multe milioane ! si vrem sa o ducem mai bine!
in ceeace priveste asistati ... solutia e doar cardul de cumparaturi.. interzis tigari si alcol.
in ceeace priveste BARONII ...... spor la treaba D.N.A.
in ceeace proveste evaziunea .... reducerea T.V.A.-ului la cumparaturile efectuate cu cardul.
in ceeace priveste hotia .........??????????... nu am idee mai completati si voi ceva .......
apropo de hotie..... dupa REVOLUTIE s-a furat tot patrimoniul statului ........... resursele s-au epuizat..... a urmat etapa sa ne fure noua din buzunar ( taieri de salarii si taxe marite ) ....... pai ce sa mai zic ....... romanul e optimist sau naiv ?
MIHAEE'E

Mesajde MIHAI BALS » 11 Dec 2014, 21:24

Ioan Guist scrie:Domnule Petru71
Lasati, treceti peste.Domnul Bals se auto invita afara si deci intra in carte de istorie cat de curand.

Mergem mai departe.

carte de istorie... zici?
ma simt magulit!
apropo,in ce limba e scrisa?
Ultima oară modificat de MIHAI BALS pe 11 Dec 2014, 21:29, modificat 1 dată în total.
MIHAI BALS

Mesajde mircea » 11 Dec 2014, 21:26

Oooooooooooooooo......
Bine ati revenit d-le Bals ! :D
Nu am vazut niciodata o salbaticiune, tanguindu-se. O pasare, care moare inghetata pe o creanga, cade fara sa-si planga vreodata de mila !
www.stuparitul.com
Facebook Grup Stuparitul
mircea
Site Admin

Mesajde MIHAI BALS » 11 Dec 2014, 21:30

mircea scrie:Oooooooooooooooo......

bine v-am gasit!
hai sa folosesc functia EDIT.
mecanismul meu de functionare este al unui om normal si in consecinta f simplu:
-la orice actiune(asupra mea) ofer REactiune.
-NIMIC nu depinde de mine.
-balonul daca-l impungi,te improasca.
-au patit asta toti prietenii mei,familia si...multi sefi.
-cu oamenii de calitate am ramas prieteni.
Ultima oară modificat de MIHAI BALS pe 11 Dec 2014, 21:43, modificat 1 dată în total.
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 11 Dec 2014, 21:47

cornelioandanciu scrie:
MIHAI BALS scrie:

bine v-am gasit!

Sper ca aveti intentia sa ramaneti mai mult printre noi, ne face o mare placere!

dupa cum spuneam...nu depinde de mine!
MIHAI BALS

Mesajde ves.lucian.zabrani » 11 Dec 2014, 22:03

Am stiu eu ca Mihai Bals nu ne lasa asa , de izbeliste !!! HA , HA , HA !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde MIHAI BALS » 11 Dec 2014, 22:17

ves.lucian.zabrani scrie:Am stiu eu ca Mihai Bals nu ne lasa asa , de izbeliste !!! HA , HA , HA !!!

:P :P :P

sa invete multi de la tine.
nu ca ma perii,chiar nu-mi place.
caracterul,asta e problema.
oamenii buni,indiferent ca in exterior sau interior(EU),sunt rari.
tu esti si in exterior si-n interior!
like pt asta!
inseamna ca ti-ai gasit stabilitatea!
ce facem cu ceilalti?
MIHAI BALS

Mesajde MIHAI BALS » 11 Dec 2014, 22:19

prieteni,ma lasati sa scriu un mesaj cap-coada?
incep sa se taie porcii.
cum face PORCUL?
guit,guit!
MIHAI BALS

Mesajde akmm » 12 Dec 2014, 14:28

MIHAI BALS scrie:
cornelioandanciu scrie:
MIHAI BALS scrie:

bine v-am gasit!

Sper ca aveti intentia sa ramaneti mai mult printre noi, ne face o mare placere!

Ba depinde.
Aici e hiba.Sa ma iubesti cel mai mult atunci cand merit cel mai putin.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde
akmm

Mesajde MIHAI BALS » 12 Dec 2014, 21:08

akmm scrie:
MIHAI BALS scrie:
cornelioandanciu scrie:
MIHAI BALS scrie:

bine v-am gasit!

Ba depinde.
Aici e hiba.Sa ma iubesti cel mai mult atunci cand merit cel mai putin.

te iubesc akime!
cum preferi?
MIHAI BALS

Mesajde Donbazil » 13 Dec 2014, 22:03

Sal'tare!

Daca tot suntem in "poiana" parca-l vad pe Moromete, citind ziarul.....

Azi, de ziua lor le zic LA MULTI ANI! Tipografilor, celor ce au facut si inca mai fac posibil acest lucru... :idea:

..."13 decembrie 1918 este ziua jertfei a 102 tipografi bucureşteni, ucişi în timpul manifestaţiei paşnice a slujitorilor tiparului pentru revendicările lor social-economice, precum şi pentru ceea ce numim noi astăzi "libertatea presei", iar mulţi alţii au fost răniţi sau arestaţi. Tipografii clujeni au fost alături de familiile acestora, acordându-le ajutoare materiale.

Acest moment trist din viaţa tipografilor va rămâne în memoria noastră, cinstindu-i pe cei care de sub teascul modern al maşinilor de tipar offset scot la lumină cărţi, ziare şi reviste. Slova scrisă de cugetători trece prin mâna acestor iscusiţi meşteri, spre a ajunge în faţa cititorilor de toate categoriile. În urma progresului din ultimii ani, orice tipăritură îţi are drumul prin mâna tehnoredactorilor, care au înlocuit munca grea a zeţarilor şi linotipiştilor, şi prin cea a maşiniştilor offset-işti, care domină industria tiparului. Mulţumită lor avem în faţă dis de dimineaţă ziarul sau o carte nouă, care miroase a cerneală proaspăt tipărită.

Condiţiile grele de viaţă din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, când numărul orelor de muncă şi stabilirea salariilor erau lăsate la bunul plac al patronilor, iar concediile de odihnă, asigurările şi protecţia muncii erau complet necunoscute de muncitori, fiind expuşi bolilor profesionale, au condus la crearea unor organizaţii de întrajutorare prin care să se îmbunătăţească situaţia lor.

Primii care au păşit pe calea organizării au fost muncitorii tipografi, datorită nivelului cultural mai ridicat, determinat de specificul muncii prestate, care au înfiinţat asociaţiile de ajutor reciproc în caz de boală. Acestea au luat fiinţă la Braşov (1846), Timişoara (1851) şi la Cluj în anul 1861. De aici înainte vom putea vorbi de muncitorii tipografi din Cluj ca organizaţie, indiferent de forma organizatorică pe care o vom întâlni.

Scopul acestor organizaţii era ajutorarea muncitorilor, nu numai în caz de boală, ci şi de invaliditate, deces, ajutoarea văduvelor şi orfanilor, acordarea de ajutor de transport tipografilor străini care nu-şi găseau de lucru în oraşul respectiv"... :idea: .
Donbazil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE