Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: unde si cand ati facut armata

Mesajde costinelblagniceanu » 28 Dec 2013, 08:13

Sept.86/ian.89la Baneasa la 0829. :D
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde Adi Hodis » 28 Dec 2013, 11:03

Campia Turzii, Loc. Luna, 1990 - 1991, parasutisti - cercetasi.
Concluzii ... multe activitati noi si bune, unele utile si in viata.
Am mai avut parte de inca 3 ani, ca sergent angajat cu contract la o unitate militara tot de cercetasi, unde am invatat mult mai multe ... inclusiv transmisiuni ( alfabetul morse ) care sint indispensabile cercetarii.
Mai pe scurt, statul a dorit sa infiinteze o unitate tip comando ... sa aduca militarul la un nivel de pragatire capabil sa se descurce in orice situatie.
De ex. daca e lasat in chiloti, in toiul noptii, in mijlocul padurii :) ... pina dimineata la ora 8, 30 militarul sa fie capabil pentru indeplinirea misiunii prin orice mijloace.
Nu a fost cazul chiar asa niciodata dar, daca ar fi cazul ... nici o problema.
Excluzand prostiile care erau ... a fost frumos.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde iulians » 28 Dec 2013, 11:08

87-89 Bucuresti Baneasa 0829 si Magurele 0575
iulians

Mesajde Mircea_63 » 28 Dec 2013, 13:30

Noua luni, prin 82-83... pe undeva, o experienta de viata. Altfel...un sistem mi-a furat 9 luni din tinerete si le-a irosit zadarnic. O porcarie in care n-am invata nimic care sa-mi fie util mie sau altora. O forma de prizonierat, cu parti amuzante, camaraderii si calire.

Un lagar relativ bland si stupid. Uimitor cum oameni ce se pretind barbati si iubitori de libertate, de independenta, isi amintesc cu duiosie de o perioada in care la urma urmei au fost un fel de sclavi sau prizonieri intr-un lagar, chiar si aceia care erau doar scribi si mancau mai bine ca la popota.

-Gheo, cum a fost in armata?
-Noi am avut mancare buna...am dus-o bine!
-Esti un bou mah. Si ala sta legat cu lantul pentru o mana de nutret.

Cat de bine poate fi fara libertate? Poate aveam alta parere daca invatam ceva. Daca ma pregatea pentru ceva. Ca sa bati pas de defilare, sa montezi si sa demontezi o arma, sa tragi cu ea, fie si cu un AG sau mitraliera unui TAB erau suficiente cateva zile.

Armata m-a facut om! Mi-a aratat ce inseamna libertatea, cat de mult perverteste puterea, cat de stupizi suntem sau putem deveni.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde BUNKA » 28 Dec 2013, 18:47

Shefu`...permiteti :lol: ...ati prins vremuri in care nu prea puteati sa o driblati...eu dupa 89 cand mi=o venit sorocul am fentat=o vreo 8 ani cu talent si peripetii pana au scos astia de tot aberatia asta !! La naiba, nu am invatzat nici pasu` de defilare si nici sa trag cu arma...posibil ca sunt mai putin barbat ca altii ca cica asa umbla vorba pe atunci ca nu esti barbat daca n=o faci...eu cred ca vorba asta doar zgandarea orgoliul masculin care merge mana in mana cu prostia dar ma rog astea sunt parerile mele...am scapat. am scapat..asta e ! Se cheama ca am invins sistemul !! :lol:
BUNKA

Mesajde cantemir » 28 Dec 2013, 18:50

Mircea_63 scrie:Noua luni, prin 82-83... pe undeva, o experienta de viata...

Noi, niste copii la vremea aia, nu stiam atunci ca cel de-al trei-lea razboi mondial statea sa izbucneasca!
Romania s-a pregatit pentru asta cum a putut: a adus sub arme toata floarea tinerimii! Rezervistii n-au fost bagati in seama, tocmai pentru a nu atrage atentia.
La un caz- de necaz, am fi fost, cu totii, carne de tun (sau de racheta)... dupa gust!

Totusi, unu' si-a luat asupra sa o mare responsabilitate: prin Ordin de zi pe Armata a dispus ca din data de 23 Dec. 1982, toti T.R.-istii sa intre in concediu de Craciun si anul nou! O surpriza enorma pentru noi, care depuseseram juramantul doar cu doua saptamani-jumate in urma! Ce mai m-am bucurat!
Dar nici n-am inteles atunci, de ce a fost lipsit tot vestul tarii (pentru zece zile), de peste doua mii de soldati inarmati pana-n dinti!

Pentru asta nu l-am iertat... Sapte ani si doua zile mai tarziu, l-am impuscat si iar m-am bucurat!

Acum, dupa aproape un sfert de secol, sentimentele sunt tulburi si cam pe invers!
cantemir

Mesajde BUNKA » 28 Dec 2013, 18:55

cornelioandanciu scrie:
ionut vlv scrie:cornelioandanciu,din primele zile de armata trierea mt-ilor se facea dupa abilitati si specialitatea scolii absolvite pana atunci si repartizati la plutoane cu specific apropiat.fanfara avea rolul ei bine stabilit.nu e usor sa sufli intr-un trombon,ce scoti din gorneta sa mai si corespunda cu ce e pe portativ si in timpul asta sa ai o tinuta impecabila.fiecare arma avea dificultatea si frumusetea ei.
am facut armata intr-o unitate de securitate mai apoi devenita de jandarmerie.nu am avut parte de bataie de joc,totul se facea respectand regulamentul.tinuta mereu la patru ace,pregatirea fizica era pregatire fizica,specialitatea -specialitate.bagam morse la sala 8-9 ore si pregatire fizica in pauze.am participat la doua olimpiade de transmisiuni,locul 1 pe brigada si 3 pe tara.pot spune ca am invatat ceva in plus in armata chit ca nu am folosit specializarea.

GUHOR
Dragul meu, ma doare capul cand te vaud vorbind de frumusetea armatei! Pe timp de pace cei care stiu sa pupe undeva pe cineva o duc foarte bine, dar te rog sa accesezi youtube sa vezi cam ce s-a intamplat in Iugoslavia pe timp de razboi, nu cred ca tipii aia mai zic ca armata e frumoasa! S-au omorat intre ei ca si niste *******! Nu te supara, omul s-a nascut liber , nu indobitocit de tot felul de doctrine ca si cele din armata.
P.S.Cum este cu cretinii care au stat in spatele militarilor in termen si i-au obligat sa traga in populatia civila? A fost al dracului de frumoasa armata!

Da aia care erau in termen in 89` cred ca sunt si acum terorizati de gandul ca au avut degetul pe tragaci si au fost nevoiti sa respecte ordine cretine...sau macar ar trebui sa fie, au murit nevinovati, eroi, oameni care au murit efectiv pt libertate, sau ideea de libertate...ca ce avem in capitalism, presupunand ca asta e capitalism, e de fapt tot exploatarea omului de catre om, tot un sclavagism mascat avem acum...traim cu iluzia libertatii, dar de fapt nu suntem alceva decat o masa vie impartita in exploatati si exploatatori...asa cum a fost mereu si cum va fi mereu !!...cred ca vorbesc din Karl Marx fara sa imi dau seama :lol:
BUNKA

Mesajde nae » 28 Dec 2013, 18:57

Respectele mele , pt M63 .
De 2-3 zile imi vine sa borasc dar nu o fac ca m-a invatat Garcea sa ma spal pe dinti .
Pana ieri am crezut ca fiu-meu e bou/prost ca n-am fost in stare sa-l educ ; azi ,se schimba calimera ,vinovata e lipsa armatei care putea sa-l educe , da.
Nu am votat eu legile , mi-e rusine ca mananc banii celor care au invatat sa-si stearga nasul cu ''nasufletele'' dar sa am nesimtirea sa ma ridic in doua picioare(biped) si sa sa acuz /sa ma impaunez = RUSINE Valtere (stiu ca nu ne-am inghesuit in trenajor ) :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Dintr-o gresala am nimerit sub arme alaturi de alte greseli care si-au dorit asta .
'89-'06 artilerie .
nae

Mesajde csaa » 28 Dec 2013, 22:14

Oho! Nae se pare ca am fost colegi de ganrnizoana daca ai facut AT. Nu prea inteleg eu prescurtarile tale dar iti dau dreptate atunci cand critici armata facuta "la gramada".
csaa

Mesajde MIHAI BALS » 29 Dec 2013, 00:25

88-89 ,um 01193-lipova.arad
9 luni,t.r.-super viata!
MIHAI BALS

Mesajde Florin Dobre » 29 Dec 2013, 12:37

cornelioandanciu scrie:Da fanfara militara ati avut acolo?Nu stii, mai o fi inca? :lol:

Iaca... :D
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Florin Dobre » 29 Dec 2013, 13:26

Taica-miu a fost ofiter de cariera. Am crescut printre soldati. A fost perioada cand mancam la sufertas si stateam 5 insi(3 copii si parintii) inghesuiti intr-o camera...deh, taica-miu era cinstit.
Nu m-a convins taica-miu nicicum. Eu voiam sa ma fac padurar. :lol:
Ca militar in termen am avut ocazia sa ma lamuresc definitiv. Am refuzat ajutorul lui taica-miu. Am avut un gradat...un cioban. Acum rad cand imi amintesc...atunci l-as fi mancat.
Una peste alta consider ca n-a fost in zadar...te ajuta sa vezi lucrurile altfel; te maturizeaza intrucatva.
Frate-miu a fost mai destept si i-a urmat visul. Cateodata ma gandesc ce-ar fi fost daca... :?
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde CORNEL V. » 29 Dec 2013, 15:12

Ce sa fie Florine,ieseai la 45 ani la pensie , cu una care nu este rea si te ocupai in continuare de ce vroiau muschii tai ...ca erai in putere :)
CORNEL V.

Mesajde proapis13 » 29 Dec 2013, 16:50

cornelioandanciu scrie:Da fanfara militara ati avut acolo?Nu stii, mai o fi inca? :lol:

Cind am refuzat garda permanenta la Ploiesti ne-a intrebat pe fiecare unde vrem sa mergem si ce stim sa facem in viata civila
Am cintat in fanfara Casei Pionerilor din Severin si in fanafara Lic Ind Nr.1 actualul Domnul Tudor la trompeta asa ca am vrut la fanfara
Si m-au trimis la ...fanfara capitalei
De ajuns am ajuns la capitala,undeva intr-o unitate intre blocuri la garsoniere in Pacii ...aproape de autogara ....
A doua-treia zi ne-au scos pe platou si ne-au intrebat pe fiecare ce pregatire avem in viata civila
Eu trompetist si actor amator liber profesionist cu diploma,am vrut la artisti si m-au trimis la...artisti...
Artistii erau un pluton,cantonat intr-un bloc de nefamilisti in Baneasa,specializarea arme cotite si li se zicea ,,artistii'' deoarece in acea ,,unitate'' erau depozitate printre altele si instrumente muzicale .Duminica era jale...6 luni cit am stat acolo nu am reusit sa injghebam o formatie
Singurul meseriasi de acolo era un tip ce cinta la acordeon Lale,sau Laleaua,fiul cintaretului Laleaua Neagra;probabil bucurestenii il cunosc...
Sase luni am ,,cintat cu fanfara'' la aerogara Otopeni si am percutat la ,,arme cotite'' life de nu mi-a mai trebuit fanfara in viata mea...
salve :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde B-father » 29 Dec 2013, 17:15

in 95 la recrutare era unul de la mine din sat casatorit ,cu doi copii, avea o mana ferfenita ca ii infipsese in vecin varfu la tarnacop prin palma de nu putea strange pumnul- ghici ce - a facut armata
eram in 2002 in spitalul militar Sibiu internat pentru revizuirea situatiei militare
nu aveam pile nici spaga de dat ca datile trecute ca eram un prapadit de profesor debutant
seara in camera era un soldat de prin oradea povestea ca a mers la cerere dar dupa cateva saptamani o dat telefon acasa ca daca nu il scoate cumva el dezerteaza. Era bine sanatos nu suferea de absolut nimic dar se scarbise .
A doua zi vine si ne arata radiografiile - nu avea un rinichi- concluzia inapt serviciu militar pe timp de pace si razboi
eu "putin ulcer si o mica discopatie lombara dom profesor dar asta nu e de ajuns ca sa nu faci armata"- zice domnul radiolog asa ca am fost declarat apt.
A doua zi eram student la a doua facultate
Anul viitor eram la master si dupa aia se dadea spaga ca sa te ia in armata.
Am cunoscut bagabonti pe care armata i-a disciplinat dar si oameni pe care un tablagiu sau niste veterani mai batuti in cap aproape i-au distrus.
Pentru cei care nu faceau scoala sau ramaneau la nivel de profesionala armata era si inca este extraordinar de importanta pentru ca reuseau sa mai vada tara si aveau dupa aia ce povesti la o bere cu baietii.
Cand lucram pe santier in pauzele de "una mica" cel mai mult despre asta se vorbea.Singurii care nu prea povesteau erau cei pe care ii prinsese revolutia in cazarma.
B-father

Mesajde CristiTm » 29 Dec 2013, 18:38

in 95-96 la um 02083 parca, aeroport Timisoara artilerie antiaeriana, 300 de marci a costat sa nu plec la Iasi :)) armata pt uni a fost pierdere de timp dar am vazut multi veniti din varful dealului pe care i-am invatat sa se spele si sa lipeasca un timbru de scris primul ciclu le-am mai scris eu de mila ca nu stiau nici asta prea bine pana in ciclul 2 i-am educat, in schimb taiau lemne si dadeau cu coasa ca nimeni alti dar cu atata nu puteau trai, si au recunoscut ca armata l-ea facut un bine, pt mine personal am pierdut un an dar am vazut si am invatat diferenta mare intre a te ocupa de copilul tau cand ajunge in lume sa se descurce singur si nepasarea altor parinti de unde ies tot felul de neandertali.

multumesc mama si tata :D
CristiTm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE