de akmm » 16 Oct 2014, 11:37
Tot suntem in Poiana; sa facem un pic de filozofie.
E tare rau acuma, cand ai doua televizoare color in casa.Pe vremea ailalta ,,erea'' grozav de bine.Aveam fabrici si uzine, acum nu.
Le facem fratilor iarasi, daca ne trebuie, Ceausescu le-a facut, cu noi impreuna, da' nu ne-a intrebat daca le vrem si noi, in 25 de ani.Cat e sa le facem iarasi, daca asta e problema.Numai ca mie mi se pare ca avem orbul gainii inca de la alegerile din 20 mai si ne prefacem, sau mai rau chiar nu intelegem ca nu asta e problema.
De aia e buna si filozofia religioasa, pentru a evita varsarea de sange si bataia cap in cap.Adica primesti o doctrina de viata fara sa o nasti prin cautare pe campul de lupta.
Iar doctrina e simpla:
,,31. Deci, nu duceţi grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca?
32. Că după toate acestea se străduiesc neamurile; ştie doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveţi nevoie de ele.
33. Căutaţi mai întâi împărăţia lui Dumnezeu şi dreptatea Lui şi toate acestea se vor adăuga vouă.''
Stam si batem campii pe net, ne invartim in jurul cozii, dam cu nasul in stanga si in dreapta cautand mirosul gretos dar ne vine peste masura sa recunoastem ca de fapt noi suntem hoitul.
Tara e ingropata in mizerie de noi nu de altii.Noi avem nevoie de nasterea din nou (poate si altii, dar nu e treaba noastra)pentru a face saltul.Se va face oricum, depinde de noi insa cat va fi de dureros.
Asta e grija noastra, sa dam amnistie hotilor.In asta sta progresul.Era cat pe ce sa zic:hai sictir, dar mi-era ca ma baneaza admin-ul....
Tare cred ca discut cu oameni care inteleg ca nu raspund musai unuia sau altuia ci doar combat idei.
Ca se ninereste sa fie a lui x sau Y, chiar imi cer scuze de la cei ce se cred vizati.
Rezist la orice, în afara tentaţiilor.Oscar Wilde