Prima pagină OFF TOPIC CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE

Aici poti pune tot felul de intrebari (altele decat cele legate de apicultura) . Poti discuta cu alti apicultori despre orice iti trece prin cap.
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Romania , Romaniaa , .... ole , olee , oleee !!!

Mesajde modigliani » 15 Noi 2011, 07:56

alexandrucucu scrie:Pictore ai folosit cuvintul AGARICI ca o bascalie. Stii ce semificatie are pentru natia asta ? AGARICI este un nume, un erou, a fost un pilot pe avioanele de vinatoare. Si mai era o vorba care circula in timpul razboiului........Agarici pleaca la vinatoare de bolsevici. Ce face Agarici ? Doboara sovietici.....incultura ta i-mi provoaca mila, scirba si dezgust. Al doilea cuvint este Berila care la fel este tot un nume. Ce se spune.....sa ai viata lui Berila....sa stai ca Berila sau ai sa stai acolo ca Berila. Cine a fost? Berila a fost un hot care a petrecut toata viata lui in puscarie si tot acolo a murit. Mai zmingalitorule eu am invatat limba romana in timpul lui Dej. Tu cred ca ai grest forumul, aici nu prea se jigneste, se pastreaza inca bunul simt. Ai postat niste filmulete sa ne arati ce? Esti mai timpit ca promteristi care au facut filmele. Ce stii tu despre oameni aceia, au facut 4 sau 7 clase si au muncit de dimineata pina noaptea cu sapa sau ce au muncit ei. Nu citesc ziare ca nu au timp si nici nu prea ajung la ei, si nici bani nu dau pe ele. Dute dupa 666 si nu mai provoca tu aici discordie. Tu ai nume? Te ascunzi in spatele unui homosexual sau nu stiai??? Sunt multe de spus dar ma abtin si bine fac. Nu meriti atentie NU UITA AICI SUNT ASTIA CU ALBINELE nu magari ca tine si au o pasiune APICULTURA. Dute cu necuratul666 si lasaneeeee . :evil:

Buna dimineata d-le Cucu !

Domnul meu , acest topic s-a dorit a fi unul ilar , adus inspre amuzamentul colegilor de forum ( si asa va ramane ! ) . Insa :

- d-ta aderi plin de solicitudine la categoria de indivizi bascaliti in acest topic si apoi imi aduci mie acuze cum ca te fac incult ?
- vad ca te straduiesti sa vi cu explicatii asupra diversilor termeni lingvistici , asupra unor personaje din istorie mai mult sau mai putin celebre. Te intreb a doua oara : chiar dau impresia de nestiutor ? Chiar par un agarici ? ( unde "agarici" intr-un asemenea context este un termen , nu un nume )
- pomenesti despre incultura mea si afirmi plin de emfaza ca ai facut scoala pe vremea lui Dej . Nu conteaza pe vremea cui am fost scoliti . Important este ca-n urma scolii sa ramanem cu un minim decent de cunoastere a Limbii Romane si cu ..... un minim de simt al umorului . ;)
- nu am gresit deloc acest forum , nu am jignit pe nimeni ( cu exceptia lui Andrei RN , care este el in sine o jignire adusa naturii ) , repet si insist , am deschis doar un topic in care cine are chef n-are decat sa se simta jignit .
- aduci acuza ca ma ascund in spatele unui homosexual . Despre "incultura" mea iti spun doar ca l-am studiat pe Modigliani CA ARTIST si-ti spun ca putini artisti au avut viziunea lui ( ma indoiesc sincer ca intelegi ce vreau sa spun aici ) si exact mi se rupe mie cu cine si cum se "dadea" el cand era matol .
- ce stiu eu despre oamenii din filmulete ? Ca pe vremea lu' Ceausescu , cand oprea ala curentu' , eu citeam sub patura cu lanterna iar ei o"frecau" aiurea ! Nu stiu ce faceau sau la ce sapau ( nu ma intereseaza ) , insa ceea ce faceau ei si-i aduce astazi in pragul inculturii face acum deliciul ( dar si groaza ! ) meu privind cat de penibili pot fi ! Nu ajunge asta . Au convingerea in fata microfonului ca-s .... genii !
- data viitore cand ma mai trimiti cu necuratu' ..... te trimit la dracu' de nu te vezi !

Sa fi sanatos , o zi buna !

modigliani

Mesajde paul » 15 Noi 2011, 09:25

Frumoa iti sade ...pictore ! Matinal ,fresh ...lectii de limba ...Altii ...ochii in tample ...copil de dus la scoala ...scarbici ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde alexandrucucu » 15 Noi 2011, 11:47

ATA ETE........
Ultima oară modificat de alexandrucucu pe 16 Noi 2011, 09:33, modificat 1 dată în total.
alexandrucucu

Mesajde echo » 15 Noi 2011, 13:17

Domnule Cucu, am mai scris si mai sus, parerea mea e ca problema principala a noastra e ca nu stim sa dialogam.. nu avem deschidere la compromis, acceptare a dezacordului (de idei), de respectare a punctelor de vedere ale partenerilor de discutie.. si multe altele care fac din noi o societate dezbinata si agresiva...
Ceva de genul cum ca nu e important ce spune calalalt, ci important e ca eu sa am dreptate, important nu e sa ii ascult punctul de vedere, important e sa i-l impun pe al meu!!! TOLERANTA??? ... o fi vre-un prin cuvant in DEX....dar cine are timp sa il caute..? important e sa il sparg pe asta.. !!!

In general, pentru a putea adresa o problema, primul pas este recunoasterea ei... atata timp cat spunem ca .."lasa.. ca o fi, ca o pati..." inseamna ca ne ascundem dupa deget, cautam scuze pentru a nega sau neglija problema si nu cautam resurse sau modalitati de a o indrepta...
Recititi va rog mesajele lui mariansima... i-au fost semnalate greseli grave de exprimare, iar dansul cauta "scuze".. ca el poate sa schimbe, ca apasa pe buton, ca.. etc.. Terminarea "dialogului" s-a facut intr-un mod cam nefericit, zic eu, pentru ambele parti, dar daca domnul Sima, in urma conversatiei, isi da seama unde anume e problema, poate va cauta sa o indrepte si atunci e un castig, atat pt dansul cat si pt noi ca societate.. nu credeti??

Poate pe dumneavoastra nu va deranjeaza aceasta stare de fapt, dar pe mine ma deranjeaza... de ce?? pentru ca daca acceptam si ignoram problema, acea patura daca devine majoritara va fi cea care imi va hotari mie si copiilor mei viitorul prin vot liber dar.. inutil exprimat...
Daca acele filmulete le vede si unul dintre "actori", sper sa isi dea seama unde gresesc - si asta e un castig !! Daca sunt vazute de cei care gandeau la fel ca ei, poate si aceia se desteapta - iarasi un castig..

Cine nu face greseli de ortografie sau gramaticale?? EU RECUNOSC CA FAC !! Dar tot asa recunosc ca atunci cand realizez greselile, imi este rusine ca nu sunt in stare sa imi stapanesc limba materna la un nivel cat mai ridicat. Stiti totusi in ce consta problema?? Nu in faptul ca si eu si ei gresim, ci in faptul ca mie imi e rusine iar lor nu!! Si atunci pentru ei nu e nici o cale de indreptare... ca zic "fiecare scrie cum vrea muschiul lui, nu toti folosesc limba literara sau gramatica"... deci devine o stare de normalitate.. acceptata de societate... si atunci nu mai e nimic de indreptat...

E o mare diferenta intre a fi o stare de fapt si doar a comite "greseli" in mod voit, de dragul conversatiei, a glumei, de a da putin ardei discutiei, atunci cand aceasta este acceptata de ambele parti.

Sunt, chiar si pe acest forum, oameni care fac frecvent greseli gramaticale, greseli de acord, stalciri de cuvinte si altele, dar dau in permanenta dovada de un caracter deaosebit si o inalta calitate morala si atunci nu pot decat sa ii respect !! Spuneti ca ati facut scoala pe timpul lui Dej... Dupa cum scrieti imi dau seama ca sunteti dintre cei care AU FACUT scoala, pe timpul lui Dej; adica v-ati dat interesul sa retineti cine e ala Creanga si altii. Din generatia dvs, procentual, cati sunt la acelasi nivel?? Ma refer la generatie, nu la clasa dvs. Deci problema nu este CAND ati facut scoala ci CUM ati facut-o.

Vorbiti despre Agarici si Berila... Eu recunosc ca nu am stiut ceea ce ati spus dvs, mai mult, foloseam termenii in acelasi sens peiorativ pe il folosea si Pictorul. De ce?? pentru ca nu am avut de unde sa cunosc sensurile adevarate pana acum, pentru ca aceasta era o stare de fapt pentru mine!! Acum stiu - deci pentru mine e un castig !! Cred totusi ca o puteati spune pe un ton simplu de informare si nu pe cel de " ba, esti prost, iti spun EU cine sunt aia.." (exagerarea imi apartine). Informatia o retineam oricum, dar mai ramaneam si cu placerea in urma citirii ei... Presupun ca si eu, sau altii, cunosc termeni pe care dvs nu ii cunoasteti, iar asta nu ma face cu nimic mai destept.. pur si simplu se intampla...

Toate astea vi le spune unul care a invatat pe timpul lui Ceausescu si care nu a luat niciodata mai mult de nota 8 la gramatica si aia s-a intamplat o singura data; totul in speranta imbunatatirii calitatii dialogului...

Cu tot respectul...
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde horia_ch » 15 Noi 2011, 13:22

agarici, agarici s. m. (adol.) om prost / nerod / tâmpit

berilă s. invar. 1. (deț.) individ cu condamnări numeroase și de lungă durată, care și-a petrecut viața prin mai multe închisori. 2. minor sau tânăr care a petrecut mult timp într-un institut de reeducare.

(v. http://dexonline.ro/definitie/agarici , respectiv http://dexonline.ro/definitie/beril%C4%83)
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

!!

Mesajde alexandrucucu » 15 Noi 2011, 14:15

:lol:
Ultima oară modificat de alexandrucucu pe 16 Noi 2011, 09:37, modificat de 2 ori în total.
alexandrucucu

Mesajde modigliani » 15 Noi 2011, 14:29

alexandrucucu scrie:PICTORE, se pare ca ti-am provocat insomnie. Ca pe unul il chiama Agarici sau pe altul Capdebou nu trebuie luat la misto. Ca rizi de cei din filmulete care nu au avut sanse de a merge la scoala nu este de ris mai degraba de plins. Ca esti un fel de promterist se vede. Si ei folosesc cuvinte pe care nu le cunosc sensul de exemplu......a sifona bani....sau altceva. A sifona este egal cu a turna pe cineva sau a da cu donita sau a bingani. Sifon in unele paturi sociale se traduce in turnator. Ca esti un geniu neinteles se simte. Ca nu am eu simtul umorului te inseli, poate este mai dezvoltat ca al tau dar toate au o limita. Cit despre epoca lui Ceusescu [ banuiesc ca esti din Buc ] exagerezi acum se opreste curentul mai des. Cit despre statul sub patura este interpretabil dar sa zicem ca de frig [ acum e mai frig in casele oamenilor ]. Aaaa sa nu uit gramatica folosita excesiv in viata de zi cu zi nu are nici noima. Si acum o intrbare, intrebatoare.... ai mizgalit ceva pina acum......ai expus undeva la o galerie cit de mica asi vrea sa vad ce stil ai. Sa nu o iei ca pe o jignire termenul e folosit intre pictori. Sau te pastrezi pentru posteritate. Daca nu jignesti si nu sari la beragata cred ca esti bine venit aici, mai dai o pata de culoare. Si cauta sa nu te mai iei de toti, fiecare scrie cum vrea muschiul lui. Nu toti folosesc limba literara sau gramatica. ATA ETE........

D-le Cucu , nu va faceti iluzii sau nu incercati sa pareti in fata comunitatii "mandru cavaler teuton" . Ca oricine pe lumea asta am probleme ( in aceasta perioada chiar unele grave ) , lucru ce face sa ma trezesc foarte dimineata . Ca in fiecare dimineata , indiferent de ora la care ma trezesc , imi beau cafeaua la calculator unde "rasfoiesc" pe Net . Asa si-n cazul de azi . Si crede-ma , stimate domn , ca mi-ai stricat ziua vazandu-ti tentativele anemice de-a te "urca pe situatie" .
Te rog mult nu te stradui in continuare sa-mi aduci mie diverse etimologii sau radacini de cuvinte . Ai cuvantul meu ca n-am nevoie de niciun sprijin in a le cunoaste sensul .
Exact cum puncteaza Echo , pe langa slaba cunoastere a gramaticii elementare , dai dovada de acel inconfundabil reper balcanic , si anume jignirea ( in acest caz facuta la modul indirect , pe premiza ca esti .... mama-mama , extrem de spirituial si de subtil ) interlocutorilor . Faza cu patura-n cap , posteritatea , etc . Sunt "artificii"ieftine ale unuia ce simte ca-n mod evident a pierdut "repriza" . La fel , te rog sa nu te superi ca spun asta-n public . O constat , o simt , o spun . Punct !
Referitor la termeni folositi in lumea pictorilor ( a artistilor plastici in general ) .... te rog abtine-te . Nu am "mazgalit" niciodata nimic ( cu exceptia crochiurilor premergatoare unei lucrari ) , insa am lucrat multa grafica ( creion ,carbune , grafit , gravura , etc . Probabil in mintea d-tale arta-nseamna numa' "bidineaua" ) . Astea nu-s "mazgaleli" decat in acceptiunea unuia total strain de "fenomen" . Si nu , nu am avut niciodata vreo galerie expusa . Oricat as fi studiat artele plastice n-am atins acel nivel la care sa fiu invitat sa-mi expun lucrarile . Nu are rost sa ma "umflu'-n pene" in mod gratuit . Imi stiu limitele si le accept . Insa de douazeci de ani conduc o mica afacere ce are la baza intocmai creatia artistica (multumit ? )

Insa , la final , consider ca "polemica" dintre noi careia i-ai dat conotatii infantile imi aduce prejudicii de imagine . Atat ca individ cat si ca user . Nu in ultimul rand cu d-ta nu se poate ajunge nicaieri , mai ales ca subliniezi faptul ca esti scolit pe vremea lu' Dej , la fel de nonsalant cum ai sustinut CHIAR DUMNEATA ca esti Incult de Net ( sa nu facem confuzii , eu m-am referit la acel personaj la modul evaziv , generic , asa cum Bula , saracu' , a fost de-a lungul a cateva zeci de ani ..... oricine si orice ! ) Iar aceasta retragere a mea .... n-o lua ca pe eschiva rusinoasa ( esti capabil sa-ti faci din asta un soi de "capital de imagine" ) . Zii mersi , si hai sa ne vedem in alte topicuri si cu alt tonus .
modigliani

Mesajde echo » 15 Noi 2011, 14:42

alexandrucucu scrie:D-le HORIA eu nu am cautat in dex, pur si simplu am spus ce am stiut e o crima? .

domnul Horia imi raspundea mie, doar am spus mai sus ca nu am stiut cine sunt Berila si Agarici....

sa speram ca v-om tine cont pe viitor de faptul ca doar de noi depinde cum conducem o discutie..

e un principiu (III) scris de un Sir, principiu care transpus in societate s-ar traduce ca: orice actiune asupra unui individ declanseaza din partea acestuia o alta actiune, cel putin egala ca intensitate si forta dar de sens contrar...

cam asa se dospesc conflictele....
Un PET dispare in 800 de ani. Un nesimtit nu dispare niciodata, desi e biodegradabil !!!
echo

Mesajde valter » 15 Noi 2011, 16:59

Ca nestiutor de net , tin neaparat sa va spun ca ma simt jignit si ofensat de pozitia pictorului , am sa renunt la a posta pe forum.
Punc.
valter

Mesajde Cristian IONITA » 15 Noi 2011, 17:45

haidi bre nea Valter nu te cufuri din atata lucru .... ai si tu un pic de intelegere ptr pictor .... are si dumnealui acum ceva public, si poate de aceea sare peste cal
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde jimm » 15 Noi 2011, 17:53

Nea' Valter eu unul regret decizia!
Parerea mea este sa nu-i faceti jocul, este un user aparut de 2 saptamani si reprezinta o pozitie (importanta dupa cat se pare), e dreptul lui sa si-o exprime la fel cum e dreptul multora ce nu sunt de acord cu ea sa fie retinuti.
Pictorul este o trecere ciclica..anul trecut pe vremea asta agita spiritele asemanator, a plecat la vanatoare! :lol:
Oricum si-a atins scopul! Un om despre care se vorbeste (de bine sau rau) este un om important!
jimm

Mesajde victor s » 15 Noi 2011, 20:12

valter scrie:Ca nestiutor de net , tin neaparat sa va spun ca ma simt jignit si ofensat de pozitia pictorului , am sa renunt la a posta pe forum.
Punc.

Dar de ce nene Valter ? te-ai gandit oare si la pinguini ca mine ce abia asteapta o postare facuta de dumneata...ia sa vedem , ce spune Valter...eu sper totusi ca este o gluma (neinteleasa de mine). am citit toate aceste pagini numai sa pot face legatura intre decizia dumneata si ceea ce s-a scris aici. nu am reusit sa gasesc nici o conexiune.
la fel de bine, jigniti am putea fi majoritatea forumistilor...(cu toate ca nu e cazul)
poate, si inca o data o spun poate te consideri dumneata ''nestiutor de net'' dar in apicultura , trebuie sa recunoastem cu totii, esti profesionist.
si pana la urma aici chiar nu s-a scris nimic de apicultura, (specialitatea forumului) capitol la care toti i-si ridica palaria in fata dumitale !
dar asa cum am scris mai sus, sper totusi sa nu fie ceva serios !
sanatate i-ti doresc si toate cele bune !
victor s

Mesajde modigliani » 29 Noi 2011, 09:01

modigliani

Mesajde modigliani » 11 Aug 2012, 00:16

fara cuvinte .......

modigliani

Mesajde modigliani » 28 Ian 2013, 22:04

modigliani

Mesajde modigliani » 28 Ian 2013, 22:26

E vreunu' prin forum de-l vrea pe DD presedinte ? Pe jegul care-a facut "emisiune" TV cu avortonii astia ???????????????

modigliani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la CAFENEA - DISCUTII DESPRE ORICE