daffid mihailov scrie:Eu dupa prima floare, nici sa dea ca nu mai stau. Si uite ca sunt multumit. In fiecare an. Am plecat mai repede si au iesit frumos din iarna. Nici o pierdere. Doar unul singur s-a unit, asa a crezut el de cuviinta.
TmZ scrie:nici eu nu am scapat...din 49 de stupi mai numar in momentul de fata 25 familii...majoritatea celor picati au fost roi !!!
mirel scrie:TmZ scrie:nici eu nu am scapat...din 49 de stupi mai numar in momentul de fata 25 familii...majoritatea celor picati au fost roi !!!
pfff....tragic....sper sa ti fi dat seama unde ai gresit si sa nu se mai repete....un sut in c*r ,un pas in fata !!!
gabimihai scrie:Sapstel scrie: In Vrancea e jale mare.Cunosc personal 3 cazuri care se apropie de 100% mortalitate.Fiecare apicultor cu peste 60 familii. Din auzite, multi, foarte multi.
Hai d-le ca exagerezi, sperii lumea. Si eu sunt din Vrancea, dar nu am auzit de acest dezastru. Intradevar, sunt mortalitati, dar nu e generala problema, si totul din vina stuparilor, venea iarna nu primavara.
daffid mihailov scrie:CristianBee, am cativa roi iernati cate doi/trei. Unul din ei s-a unit din cauza diafragmei unde nu a fost bine etansat. Mortalitate 0, doua matci cazute de curand(erau de anul trecut). Am cunostinte carora le-a murit pana la 20%.
TmZ scrie:mirel scrie:TmZ scrie:nici eu nu am scapat...din 49 de stupi mai numar in momentul de fata 25 familii...majoritatea celor picati au fost roi !!!
pfff....tragic....sper sa ti fi dat seama unde ai gresit si sa nu se mai repete....un sut in c*r ,un pas in fata !!!
tinand cont ca anul trecut a fost asa cum a fost,am stimulat mult si pana tarziu,am avut impresia ca roii erau totusi destul de dezvoltati insa mortalitatea peste iarna a fost foarte mare datorita siropului...m-am zgarcit sa fac unificari si drept urmare acum suport realitatea !!!
un sut in c*r ,un pas in fata !! exact asa am zis si eu,si de ambitie mi-am cumparat inca 40 de familii ,treb sa recuperez paguba...nu am incotro !!!
Înapoi la INTRETINEREA ALBINELOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 53 vizitatori